Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Friday Night Lights 3x08 - New-York ? New-York !

2009. július 10. 16:00 - Sigismundus

Ünnepelnek az ingatlanosok, ki mit tesz a nyert pénzzel? Billy továbbra is házasodna, Herc Margarítákat inna, 15ezerért, de a pálmát Jay viszi el, aki nemes egyszerűséggel közli, ő New-Yorkba megy sportügynöknek, mert a barátja, Halbert meghívta. Ja és Jerseyben fog lakni, csak dolgozni jár majd be onnan a szomszédba. Néma csend, Herc és Tim eddig nem tudták hogy Jasonnek van egy harmadik barátja is, kicsit nagyon sántít a történet nekik. Tim lelke ráadásul alapjaiban rendül meg a hírre, hogy valaki itt akarná hagyni Texast, a 48 Egybefüggő Állam legjobbikát. De állja a csapást emberül, és kérdi, mikor indulhatnak?

Tyra és Cash édelegnek, a srác közli 6 hónapra, elutazik, rodeókra megy. Miért nem tart vele a lány? Csöppnyi probléma, mondja józanul Tyra, iskola, meg felvételik. De majd minden este beszélnek telefonon, folytatja naivan, és így hűségesek lesznek egymáshoz. Így lesz, ígéri a rodeósztár.

Edzés, mindenki ideges és üvölt. Eric nem akarja hogy túl nagy legyen az újak arca a múltkori siker miatt, keményen hajt mindenkit. Jamnak nem is sikerül rendesen elkapni semmit, Matt el is kezd beszólogatni neki a kispadról, majd Eric őt küldi be, mutassa meg milyen egy elkapás! És Matt meg is mutatja, persze könnyű, a playeket ő már évek óta játssza, de gratulál mindenki. Az ünneplés aztán félbeszakad, meg MacGill a fűre rogy, mellkasát markolászva… Katie és Tammy háznézőben, gyönyörű hatalmas házat ajánlanak Igazgatónőnek. Álmai otthona lenne tényleg, jelenlegi házuk elférne a nappaliban. Csak hát pénzügyileg nem biztos hogy bírnák, meg Ericcel is meg kell beszélni.. szóval, még nem kér ajánlatot, van rá pár nap.

Az USÁban van egy régi és elterjedt vélemény, mely szerint New-York ugyan az ország területén fekszik, és részt vesz a közös ügyekben, de nem Amerika, hanem valami más. Két texasi hősünk számára is nagy a különbség, a tavalyi mexikói út kevésbe lehetett idegen terep számukra mint a Nagy Alma. Nagy nehezen sikerül egy angolul tudó járókelőt találni, aki elárulja hol vette márkásnak látszó öltönyét. Az árat nem mondta, négyszámjegyű, derül ki a Paul Stewart Divatháznál. Odébbállnak. Tim egy kis utcai boltban felfedez bangladesi gyártmányokat és elkezd alkudni a kínai árussal, ’kevészél, kiciél, hálom öltön cipovel, ingel kéccászé’. Jay ekkor kezd beparázni, mi lesz ha Erin mégis nemet mond, miután mindent végigcsinált érte? Tim felrázza, csak sorban, tegyenek meg minden yardot a pályán.

Macnek nincs nagy baja, gyenge infarktus, az első csak és hát erős fickó ő, kiheveri. Csak az bántja de nagyon, hogy két héttel a Rájátszás előtt esett ki a csatasorból. Buddy és Eric nyugtatgatják, majd a kórteremből kilépve Főszponzor máris a pótláson gondolkodik, ajánlja Wade Aikent, JD magánedzőjét. Eric szerint ez nem ilyen könnyű, egyáltalán ki ez a fickó? Tudja ő hogy a szponzorok (akik mögött már valójában Joe McCoyt értendő) nyomják a fickót…. Matt Juliért megy és egy játékkönyvet is visszahoz Ericnek. Tiszteletteljesen felveti az ötletet, mi lenne ha elkapót játszana, ismeri az összes játékot? Edző kemény, Matt kint megsérülne, és ha JD is lesérül, nincs használható irányítójuk, szóval nem.

New-York, New-York te csodás.. Itt még az üzletemberekkel is másként megy a megbeszélés mind odalenn Texasban. Nem elég csak úgy begurulni mint Buddyhoz az irodába, időpont-egyeztetés meg hasonlók kellenek. Minderről az Arrows Ügynökség titkárnője világosítja fel Jasont. Mégis, kikönyörgik hogy legalább szóljon be Halbertnek, MrStreet van itt Dillonból, Wendel Foley barátja. Titkárnő kegyesen beszól, és csoda történik, Grant Halbert személyesen invitálja be a boldog Jayt irodájába. Bent Jason előadja, hogy szívesen kezdi a ranglétra alján is akár, de tetszik neki az ügynöki munka. Grant végighallgatja, majd közli vele a szomorú tényeket. Hozzájuk kezdőnek a Harvardról jelentkeznek tömegesen, és az is csoda volt hogy ő annó bekerült ide. És az is csoda lesz ha ő, Halbert holnap még itt dolgozik, mert Wendel Foley, aki az ő nagy fogása lett volna, minden szó nélkül aláírt a rivális legnagyobb ügynökségnél, a SCInél. Szóval, most csak azért engedte be Jayt mert azt hitte, tud valami hírt Wendelről. Üdv New-Yorkban…

Dillon, Texas, Taylor-ház. Eric még mindig a Wade-Buddy dolgon dühöng, de józan felesége szerint is, gyorsan kell valakit pótlásnak felvenni támadóedzőnek. És Aiken ismeri JDt ismeri jelenlegi taktikájukat, szóval… Aztán felvezeti a saját témáját, látott egy gyönyörű, egy hatalmas, egy csodaszép eladó házat. Lenne külön iroda mindkettőjüknek, külön gyereklakosztályok, meg minden. Edzőnk nem rajong az ötletért, azért meg főleg nem hogy Katie vezette oda Tammyt. Lassan egy féltéglát nem tud úgy eldobni, hogy ne egy McCoyt találna el vele… Tyra és Tammy tárgyalnak, a Western Universityt választja a lány első helyre, van egy jó képzési programjuk, korábban gyenge, de aztán feljött tanulóknak. Tammy büszke a sikerekre, Tyra hálásan köszöni, a jelenet szerencsére véget ér, mielőtt jobban elérzékenyül mindenki…. New-York, Times Square. Jason magát szidja, hogy lehetett ilyen naiv. És hülye, hogy csak besétál, és állást kap. Veszti a reményt hogy fiát viszontlássa. Tim szerencsére mellette, és a józan texasi cowboylogika megint segít. Nemes egyszerűséggel javasolja menjenek el a Penn State-re Wendelhez és Jay beszélje rá, menjen vissza az Arrowshoz.

Taylor edző lefekteti a szabályokat, JD semmilyen megkülönböztetésben nem részesülhet, és Wade csak addig lesz segédedző, míg Mac vissza nem tér. Aiken vigyorog, hát persze, úgy lesz….Matt problémázik, azon, hogy Eric furcsán viselkedik vele. A szexről még nem tudnak a szülők, nyugtatja meg Julie, de a WR poszt elnyeréséhez még néhányszor fel kéne vetni a témát. Apja konok ember, de ha sokszor zaklatják valamivel, többnyire beadja a derekát, Kisszőkénél már bevált ez néhányszor. …Tyra indulna a felvételi beszélgetésre, előtte anyja pár szóval nyugtatgatná, de csak felidegesíti. Hogy a távozó Cash biztos talál majd magának mást, a cowboyok már csak ilyenek. Aztán, pont mikor bemenne az irodába, csörög rá Cash, akitől a lány, iszonyat naivan de arról érdeklődik, hűséges lesz-e hat hónapig hozzá? Hát persze, feleli a bájgúnár rodeóssrác, és Nagyszőke megnyugtatott idegekkel mehet az interjúra. Később Tammynál érdeklődik, kapott-e hírt, hogy sikerült. Persze hiába kérdi, a téli szünetig nincs válasz, addig máshova is el kellene mennie Igazgatónő szerint.

Wade Aiken edzői munkája jól kezdődik, új módszereket, trükköket gyakoroltat, amiket egy edzői kurzuson tanult az USC-n. Tetszik is a támadósornak a dolog, Mattnek főként, akit beállított WR-nek. De jön Taylor az ünneprontó és van visszatérés az ő módszeréhez, és Mattnek a kispadra. Edzés végén Joe McCoy jön oda hozzá megköszönni hogy házikedvencét alkalmazta…. Nos ilyen hangulati előkészítés után megy Eric Tammyval házat nézni, amit szintén egy McCoy ajánlott. Feleség lelkendezik, kiskert, nagykert, benne öt szoba lenne, s hozzá egy fürdőkamara! Most tart felfelé mindkettőjük karrierje, de Eric józanul realista, ezt nem tudnák finanszírozni, kétszerannyi lenne a törlesztő részletük mint eddig. (mondjuk 2008 októberében, ez a sorozat valós ideje, már könnyű volt ingatlanügyben okosnak lenni…) Mi van ha egyikük elveszti az állását? Mert ez megtörténhet.. Tammy meg sem akarná hallani, de Eric szilárd, inkább kimegy, nem veszekszik.

Pennsylvania Egyetem, ami csak egy ugrásra van ugye New-Yorktól. Tim az egyetemi légkörrel ismerkedne, de csalódnia kell, szívdobogtató texasi megjelenése nem hozza lázba ezeket a fagyos északi diáklányokat. Jay pedig Wendelt megy meggyőzni a kollégiumba. Jól érvel, ha Foley marad a SCInél, csak egy név lesz a nagy ügynökség több száz neve közül. De ha az Arrowshoz ír alá, akkor egy új, feltörekvő cég, ambiciózus új ügynöke fog minden követ megmozgatni érte, hiszen neki is Wendel sikere jelenti a betevőt. És végül őszintén hozzáteszi, az ő, Jay, haszna, egy állás az Arrowsnál…  És Arrows iroda, három texasi srác ül, és várja Grant Halbertet, aki nagyon meglepődik, de örömében, mindjárt be is hívja Wendelt, megtárgyalni a szerződését. Ja és Jasont is behívja, szükség lesz rá. Tim marad csak kint, szomorú mosollyal….MacGill rossz néven veszi, hogy már le is cserélték. Eric nyugtatja, nem csere ez, csak ideiglenes pótlás, de Mac csak szomorúan legyint, ahová ez a McCoy-csicska bekerül, onnan ki nem penderítik. Utálja Wade-et, úgy, ahogy egy 30 évet pályán töltött edző utálhat egy egyetemi tanfolyamokon okosodottat. 

Taylorék családi vacsorája, Matt is velük újra. Közben Eric és Tammy kis megjegyzésekkel szurkálják egymást, Julie ekkor veti fel a kérdést. Miért ne játszhatna Matt WR-t? Apja nem akar vacsoránál fociról beszélni, Matt sem, de Kisszőke üti a vasat, szerelme sokat tett a Párducokért, ismer minden playt, végzős éve, igazán megérdemli a lehetőséget. Tammy gúnyosan vigyorog, Eric pedig már szívesen beszélne inkább a házról amit nem tudnak kifizetni. Ekkor Matt kijelent, ha Edző dob tizet ő elkapja mindet. Ha Matt ezt megteszi, Eric hajlandó átgondolni a dolgot. Irány az utca. És játék. Megy a dolog, csavart, ferdén, csúsztatva, mindenféle módon, Eric is élvezni kezdi a játékot Mattel. Kilencből kilenc. És mival Matt egyre magabiztosabban dumálgat, így Eric tizedikre dob egy olyan hosszút amit senki sem érne el.. De korrekten közli, ez egy szemét dobás volt, és meggondolja a dolgot.

Tyra otthon az egyetemek listáját böngészi, majd dönt. Megpakol két táskát ruhával és irány Cash szállása, vele tart amerre megy arra ő is….Ha már Eric ilyen könnyen beadta a derekát egy ügyben, Tammy megpróbálkozik egy másikban is. Jó feleségként hajnali háromkor ébreszti urát és sikerül arra rávennie, hogy megnézzék még egyszer az a házat. És így is lesz. Kiküldik az óriási nappaliból a beszédkényszeres ingatlanosnőt, és megbeszélik a dolgot. Eric romantikusan érvel, nagyon szeretné ezt a házat feleségének ajándékozni, saját magának, gyermekeiknek, de nem teheti.. Nem tudna nyugodtan aludni a pénzdolog miatt, oda lenne a nyugalmuk. És e romantikus vallomás hatására Tammy is megenyhül, bevallja, szükségük valóban nincs a házra. És a házaspár közt ismét szent a béke.

Edzés, Joe McCoy a pálya szélén büszkélkedik JDvel és Wade-el a többi szponzornak. Eric ekkor látja idejét, hogy Mattet újra a pályára szólítsa, és 7-es kiválóan teljesít… New-Yorki Yellow Cab kanyarog Jersey egyik kisvárosában. Tim és Jay érkeznek Erinék házához. Kiszállás után még utoljára megfogadják, a legjobb barátok maradnak egész életükben, és természetesen Forever Texas, Texas Mindörökre.

Aztán Jason Street megindul mindeddig legnehezebb útjának. Kedvező a fogadtatás, Noahhal a karjában meséli Erinnek, hogy Manhattanben kapott munkát, és itt fog élni. Legszívesebben velük élne, de ha nem akkor a közelben mindenképp. De a fiának annak anyjának az életében részt akar venni. És Erin engedi is részt venni. Megható egy jelenet, még Tim sem állja meg könnyek nélkül..

 

Címkék: fnl
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása