Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Oz 2x03 - Great Men

2009. július 09. 12:15 - Scholes018

Augustus szilveszteri környezetben fogad minket, konfetti, duda, meg minden, ami kell. Azt találgatja, hogy vajon kik voltak az évezred legnagyobbjai, Einstein, Freud, netán Edison? Egy valami biztos, ő nem tartozik közéjük, ahogy senki más az Oz-ból, micsoda meglepetés. A következő jelenetben Alvarez spanyolul hablatyol valamit a telefonba, aztán szalad Rebadowhoz és elújságolja neki, hogy épp most beszélt azzal, aki megerőszakolta Glynn lányát. A beszélgetést egy másik fickó is hallotta, aki megy Mukadához, hogy szépen kitálaljon. Itt megtudjuk róla, hogy Richie-nek hívják és homokos.

Beindul a láncreakció, Mukada elmondja, Peter Marie-nak, aztán együtt osztják meg a nagy hírt a Wardennel. nem nehéz kitalálni mi következik, úgy van, Miguel repül a kihallgatóba. Még mindig morcos a múltkori összezörrenés miatt, úgyhogy nem hajlandó csiripelni. Leo újra szétverné a pofáját, de Muakada ott terem és közéjük áll. Ez a buli is meghalt. Glynn a telefonosoknál próbálkozik, de ők szúrópróbaszerűen hallgatják le a hívásokat és Alvarezét pont nem sikerült elkapniuk. A Konyhában már várja a kis Petey, aki puszta jóságból hajlandó lenne meggyőzni Miguelt, hogy köpjön, de Leo nem akar még jobban az adósává válni, úgyhogy nem kér belőle.

Este Busmalis érdekes elfoglaltságot talál, egy ágyrugóval kaparja a padlót, úgy tűnik, komolyan gondolja, hogy kiássa magát. A múltjába is bepillantást nyerünk, alagutakat ásott és azokon keresztül rabolt ki bankokat, tényleg rászolgált a "Vakond" becenévre. Aztán jön egy egész vicces jelenet: Hill és Beecher azon vitatkoznak, hogy melyikük fingotta tele a cellát, aztán Toby elereszt még egy galambot. Másnap Wittlesey visszatér Em Citybe, próbálja magát benyalni Timnél, de az nem nagyon törődik vele, a rabok persze nagyon örülnek neki.

Idő közben Kenny megtanult olvasni, meg már Cushaine-nel is kibékült, úgyhogy McManus ad neki egy könyvet. Ne aggódjatok, nem tart sokáig az idill, jön Adebisi, aki megtiltja Wanglernek, hogy beengedje Timet az engedélye nélkül. Lesz ez még szebb is, de erről majd később... Adebisi a konyhában megosztja az összesküvés elméleteit a többi fekával, szerinte Glynn azért adta vissza Schibettáéknak a konyhát, hogy faji háború törjön ki és az olaszok meg a niggák kiirtsák egymást.

Vissza Kennyhez! Épp olvassa a könyvét, mikor az őrök razziázni kezdenek, Adebisi kikapja a kezéből és abba rejti a drogot. Mindenki megmotoznak, falhoz kennek, de a Kenny kezében gyanúsan dudorodó könyv persze senkit nem érdekel. Na mindegy, razzia vége, vissza a cellába, ahol Simon újra elkobozza a könyvet és kitép belőle néhány lapot. Wangler felkapja a vizet de csak egy falhozkenéssel lesz gazdagabb. Ezután már suliba járni sincs sok kedve, de jön Mentőangyal Tim, aki hamar rájön, hogy Adebisi az oka mindennek (sok ész kellett hozzá), és visszaparancsolja az iskolapadba.

A kajáldában Agusutus, Toby, Rabadow és Busmalis azon vitatkoznak, hogy ki a legszexisebb nő a börtönben, nem nagy a választék, végül Peter Marie nővért hirdetik ki győztesnek, akiről kiderül, hogy nem mindig volt apáca, sőt férje is volt, aki leesett egy teherautóról és meghalt. Ezután vonult be a rendbe. Közben a magánzárkában egy William Giles nevű fickó folyton az ő nevét hajtogatja. Mikor ellátogat hozzá három szót kezd el mondogatni: Sick, Amore és Broome. Mikor Peter közelebb megy, hogy elbeszélgessen vele, teljesen bekattan, úgyhogy nem tudjuk meg, mit akar közölni.

A nővért nem hagyja nyugodni a dolog, elő is keresteti Giles aktáját Tobyval. Kiderül, hogy még '58-ban ítélték el, amiért teherautó elé lökött egy csákót, aki el akarta lopni az autóját. A börtönben meg megölt egy másik rabot, amikor összekaptak egy kis fogkrémen, ezért dugták magánzárkába. Ezalatt a muszlimok Em Cityben imádkoznak, amikor megérkeznek Said könyvei, amiket a lázadásról írt. Mindenki kap egy példányt, még McManusék is.

TV-zés közben Hill megtudja, hogy kenőpénz elfogadásáért bekasztnizták a bírót, aki az ő ügyét tárgyalta. Már jön is Said, hogy majd ő segít, mert most éppen ügyvédesdit játszik, és ha minden smakkol, Augustus talán kiszabadul. Kareem egy telefont kér a cellájába McManustól, hogy intézni tudja az ügyeket, na persze, nem kéne mindjár' egy egész telefonközpont? Na mindegy, azért megesküszik Hillnek, hogy ha már megígérte, kijuttatja, lesz ami lesz...

Az előző részben megígértem, hogy elmondom, mi lesz Ryannel, hát tessék: megjöttek az eredmények, most már biztos, hogy rákos és műteni kell. O'Reily kiönti a szívét Gloriának, mesél a feleségéről, meg hogy sokszor megcsalta, még el is sírja magát, úgyhogy ez egy ilyen egymás vállára borulós jelenet. A vezetőségi gyűlésen is az a téma, hogy melyik eljárást válasszák, a jót vagy az olcsót. Na vajon melyiket? Hát persze, hogy az olcsót. Na jó, azért Gloriát védjük meg, ő a biztosat választaná, de csak ő gondolja így. Ryant meglátogatja a testvére, Cyril is, érdekes a srác, látszik rajta, hogy valami nincs rendben ott belül, meg kicsit hisztizik az operáció miatt, de amúgy semmi különös. Aztán ír barátunkat átviszik a kórházba, ahol köszönetet mond Dr. Nathannek a törődésért, majd jöhet az altatás és a műtét.

Oz-ban közben kiengedik Vernt a Lyukból és közlik vele, hogy mostantól a B-blokkban lakik. Az ottaniak kedvesen fogadják, pár feka rögön kiüti, ja még az ügyvédje is közli, hogy gyilkosságra való felbujtásért még egy tízest hozzácsaphatnak a büntijéhez és Beecher is szemétkedik vele egy kicsit. Másnap az ebédlőben Mackkel megbeszélik, hogy széthullóban van a Testvériség, ezért gyorsan ki kéne csinálni valakit. Alexander Vogelre esik a választásuk, aki fényes nappal ,a nyílt utcán megszurkált egy idős házaspárt. Sok szerepe nincs, fél perccel később már a bokájánál fogva lóg a tornaterem plafonjáról "ZSIDÓ" felirattal a mellkasán.

Az egész börtön tudja, hogy az Árják voltak, még Glynn is, de hát nincs bizonyíték, úgyhogy nincs mit tenni. Szép munka Vern! Jöhet a következő, nem nehéz kitalálni, hogy legközelebb Tobyt akarják hidegre tenni, de azért előbb még meg is kínoznák egy kicsit, ha belefér. Végül behoznak egy Shirley Bellinger nevű csajt a négy éves kislánya megöléséért, egyelőre csak ennyit tudunk meg róla, na meg azt, hogy egy hónap múlva kivégzik.

Címkék: oz
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

malevil 2009.07.09. 12:32:52

Köszi a hogyvoltot, klassz, hogy olvashatjuk, ha már a nyomorult TV6 nem adja le az utolsó évadot.

Egy kérdés, hátha valaki tudja: Végig nem értettem, míg ez a szál tartott, hogy kerül egy női rab a férfi börtönbe? Ilyen létezik?

Scholes018 2009.07.09. 13:32:06

@malevil: Nincs mit, és bocs az előző heti kihagyásért.

Szerintem Shirley úgy került be, hogy gondolták, azt a néhány hetet már csak eltölti valahogy a halálsoron és nem kell ilyen-olyan női börtönökbe szállíttatni, csak aztán meghosszabbodott a maradása a sok fellebbezés miatt.

T. Norbert 2009.07.10. 10:57:47

Én Wanglernél nem értem, hogy hogy lehet az, hogy titokban maradt egy ilyen tény, hogy nem tud olvasni? Nem kellene ennek mindjárt az aktájából kiderülnie, amikor bekerül?
süti beállítások módosítása