Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Star Trek TNG 1x11 - Haven - A rév

2009. július 08. 16:00 - clean lead

Csillagidő: 41294.5. Örvendezzünk, mert az előző rész után most egy igazi Deanna centrikus rész következik. Na, jó, én örülök neki, de meg kell mondanom, hogy sajnos ez minden pozitívuma ennek a résznek. Pihenni érkezik a legénység a Beta Cassius nevű bolygóra, mely a legendák szerint olyan békés és gyönyörű hely, hogy meggyógyítja a lélek bajait. Riker már a hajón megkezdené a rekreációt két zenélő hologram nő társaságában, amikor Yar zaklatni merészeli és kéri, hogy jelenjen meg a transzporter állomáson. Mikor Egyes megérkezik oda, felsugároznak egy ezüst dobozszerű valamit a felszínről, amiből egy arc áll ki. Az éppen belépő Troi hangjára pedig megelevenedik és átad egy üzenetet, melyben tájékoztatja a tanácsadónőt, hogy édesanyja Lwaxana Troi és a Miller család hamarosan meglátogatják. Ezek után a doboz alja kirobban és egy nagy halom ékszer köt ki a padlón. Deanna azonban legkevésbé sem örül az ékszereknek. Ehelyett halálra vált arccal hátrál. Az ékszerek ugyanis nászajándékok. Sebaj, Yar-nak tetszenek a nyakláncok.

A kapitány szobájában Troi fel-alá járkálva magyarázza, hogy sajnos betazoid szokás, hogy a család baráti köréből kerül ki a házastárs és sajnos ő fogadalmat is tett, amit szándékában áll betartani. Riker pattog a háttérben azzal, hogy Deanna apja ember volt és Millerék is azok, ezért a betazoid szokásoknak igazán semmi értelme. Nem értem, mit van úgy oda, nem Deanna az ok, ami miatt nincsenek már együtt. Lehet, hogy az a játék ami, ott porosodott a sarokban hirtelen a legfontosabbá vált, miután valaki más vette fel. Ezt már egyszer elszúrtad Egyes, nincs második kör. Pragmatikus Picard számára a legfontosabb, hogy ne veszítse el a tanácsadónőjét, de Deanna a házasság után nem maradhatna a hajón. Data bejelenti Millerék érkezését, akiket a kapitány és a tanácsadónő fogadnak. Miután megérkeznek, az öreg Miller rávetődik Picard-ra és a hajóról áradozik. Deanna halkan odasúgja, hogy ő akkor menne is, de a feleség észreveszi és reflektorfénybe állítja. A harmadik személy, aki eddig a háttérben unatkozott előlép. Ő Wyatt, akit férjül szántak Deanna-nak. Bemutatkozik, de látszik rajta, hogy csalódott. Ez nem komplett.

Anyuka már szipog, hogy milyen szépek együtt, feltehetőleg már az esküvőre gyakorol és Picard-nak áradozik a romantikáról, aki mosolyogva bólogat, majd elfordulva öklendezni kezd. Troi érdeklődik az anyja iránt, aki még nem érkezett meg. Millerék szerint addig nem jön a transzporter állomásra, amíg ők ott vannak. Ez egyrészt kiváló alap a családi béke fenntartásához, másrészt inkább ők, mint a betazoid anya. Amíg a vőlegény családját elterelgetik, Lwaxana Troi jelentkezik be. A kapitány engedélyt ad a felsugárzásra. Ez hiba volt. Itt kellett volna maximum fokozaton elszelelni. Troi figyelmezteti is a kapitányt, de ő az a típus, aki inkább a saját hibáiból tanul. Ezt soha nem fogja elfelejteni. Az engedelmes lány vidáman (legalább is úgy tűnik) köszönti érkező anyját. Az pedig mentális úton kioktatja, hogy telepatikusan társalogjon vele, ne prosztó módon, szavak használatával. A jókedv gyorsan elpárolog, Deanna nagyon helyesen (és hangosan) újra megismétli köszöntését.

Szerencsére Lwaxana a kapitánytól nem várja, hogy természetfeletti képességeket használjon, de ha már itt van, akkor vihetné a csomagokat. Picard elég megértő és könnyeden közli, hogy mi sem természetesebb. Ez persze csak addig tart, amíg meg nem próbálja megemelni az egyetlen bőröndből álló csomagot. A hallható izomszakadás ellenére elhaló hangon kéri Lwaxana-t és a szolgáját, hogy kövessék őt a szállásukra. A folyosón Data és La Forge stopperral mérik a kapitány által egységnyi idő alatt megtett időt, majd leszólnak a gyengélkedőre, hogy készítsenek elő tolószéket és oxigénpalackot. Deanna az anyjával veszekszik és ez lehetőséget kihasználja Picard is, hogy keresztbe feküdve a csomagon levegőért kapkodjon. Végül megállapodnak abban, hogy a szolga viszi majd a bőröndöt, aki megalázó könnyedséggel átveszi azt. Ezalatt Lwaxana még Paris Gellert is megszégyenítené a szó per perc arányával. Tipikusan az a személy, aki azért kérdez, hogy megtudja, hogy a másik fél nem alszik-e már, vagy nem kötötte-e fel magát. Miután megérkeznek a szállásra Picard menekül Deanna-t is odavetve a borzalomnak, amit az anyja jelent. Lwaxana engedélyt ad a távozásra. Troi gondolatban már látja magát a haditörvényszék előtt. A kapitány arcára ráfagy a mosoly, de a létfenntartási ösztön erősebb, mint a hiúság és görcsbe állt arccal kihátrál. Fogadok, hogy ezek után Q-t is szívesebben hívná meg egy hétvégi horgászásra.

A bolygóról adás érkezik. Egy azonosítatlan hajó lépett be a területre, amely nem hajlandó választ küldeni a hívásokra. Tekintettel a Föderációval kötött megállapodásra és arra, hogy a Beta Cassius nem tudja megvédeni magát Picard-t kérik, hogy lépjen kapcsolatba a hajóval és adott esetben védje meg a bolygót. A kapitány csak reméli, hogy egy kétszáz fős ellenséges flotta előfutára az idegen hajó, mert akkor addig sem kell visszatérni a betazoid anyához. Deanna meglátogatja Wyatt-et és a szoba két végéből ismerkedni kezdenek. Ha minden nap egy kicsit közelebb állnak majd egymáshoz, akkor is jó időbe telik majd, hogy kartávolságba érjenek. A róka meg az a szőke ksifiú is nagyobb esélyekkel indult. Apropó, nyitottságukat a szigorúan keresztbe font kéz jól jellemzi mindkét oldalról. Wyatt-ről megtudjuk, hogy orvos, aki embereken szeretne segíteni (milyen meglepő) és nagy szemű kiscicáknak adna otthont. Beetető szövegek for dummies című könyv tisztán kivehető az éjjeli szekrényen. A szokásoknak engedelmeskedő Deanna megpróbálja kihozni a legjobbat a helyzetből és lelkesen közli, hogy ő meg pszichológus és talán tudnának majd együtt dolgozni. Már látom is, ahogy a terápián megpróbálják feldolgozni a pacienssel, hogy a férje egy vakbélműtét helyett miért a lábát vágta le.

Sok időd fogunk együtt tölteni - mondja Deanna. Igen, gondolom ez a házasság lényege - válaszolja Wyatt. Hát, ha ők mondják. Ebben a sorozatban az élet összes nagy kérdésére választ kapunk. Talán akkor az lenne a legjobb, ha mindenki a munkatársával házasodna. A menyasszony várományos tovább kérdezősködik és Wyatt rajzaira tereli a szót. Mivel mindegyiken ugyanaz a nő látható Deanna rájön, hogy Wyatt azt hitte, hogy ő úgy fog kinézni, mint a rajzokon látható nő. Hát, ha tényleg így van, akkor örülhetnél, mert Troi ezerszer szebb. Mindenesetre egy olyan feleség, aki olvas a gondolatokban… Hát. Szinte látom az első közös karácsonyukat. Drágám, tudom, hogy megvetted ajándékba azt a függönyt, amit kinéztem, szóval jó lenne, hozzá egy másik karnis is. Köszönöm! Szeretlek! Nem is beszélve más dolgokról. Wyatt kiskora óta látja álmában a képeken lévő nőt és azt hitte Troi az. Deanna meg még elnézést is kér, hogy ő nem az, akinek ez a kis gyík hitte. Ahelyett, hogy felpofozná és Worffal kidobatná az egyik hangárból. Wyatt persze magyarázkodik, hogy ez csak gyerekes álom volt és megtisztelve érzi magát. Ja, minden nő arra vágyik, hogy a férje - aki egy másik lányra gondol közben - megtisztelve érezze magát, hogy hozzámegy. Az idióta pedig továbbra is szorongatja a rajzait.

A hídon azonosítják az ismeretlen járművet. Egy taréliai hajó. Ami az érdekes benne, hogy a taréliaiakat mindenki kihalt fajnak hitte. A történelmük nagyjából akkor ért véget, amikor a két hatalmas kontinensből álló bolygójukon fel nem találták a biológiai fegyvereket. Az a kontinens, amelyik ráúszással megszerezte a nagy piros gombot be is vettette a fegyvert. A probléma csak az volt, hogy a végén mindenki elkapta a vírus által terjesztett halálos betegséget. Az ellenállóbbak elmenekültek a bolygóról, de ahol megjelentek, ott tovább terjesztették a vírust, így sehol sem nyerték el a hónap szomszédja címet. Egy szó, mint száz szisztematikusan levadászták őket és kihaltnak hitték ezt a fajt. Ez körülbelül olyan, mintha mi egy csapat dodóval találnánk szembe magunkat. Természetesen az ilyen apróságok nem zavarhatják meg Picard-ékat abban, hogy egy parti keretein belül ne ünnepeljék meg Deanna és Wyatt eljegyzését. Wyatt édesanyja és Lwaxana egymásnak esnek az esküvő lebonyolítását illetően. Picard és az idősebb Miller hátrébb lépnek és felállítják az odds-okat és téteket feltüntető táblát, míg Worf megpróbálja a tülekedő és pénzt lobogtató embereket sorba rendezni.

Az vacsorán olyan a légkör, hogy mire a résztvevők feleszmélnek már egy csapat pingvin szorong az asztal körül. A két anya diszkréten tépi egymást, Riker még mindig duzzog, hogy elvették a dömperét, Deanna (aki egyébként a szokottnál is csinosabb) pedig Egyes után sóvárog. Data ez egyetlen színfolt, aki azóta is a vitában elhangzottakat hallgatja vissza a fejében, mosollyal az arcán. Ezen az estén több új szót tanult, mint egy év alatt. Egyes torkán egy falat sem csúszik le és a köszöntéseknél is látványosan leteszi a poharat. Tényleg nincs sok értelme, hogy maradjon, így kitalál valami mondvacsinált okot és lelép. A puskaporos hordót megint Data lobbantja lángra, amikor a betazoid házassági szertartásról kérdezi Deanna anyját. A szokás ugyanis az, hogy az ifjú pár és a meghívottak teljesen meztelenül vesznek részt a szertartáson. Yar pupillája kitágul és mások is kezdenek izgatottan zúgolódni. Ez beteszi az ajtót a tanácsadónál és miután mindenkit leordít, kiviharzik a teremből. Így is van Deanna, disznók ezek mind. (Azért abban biztos vagyok, hogy a Betazeden a férfiakat nem kell noszogatni, hogy elkísérjék a párjukat egy esküvőre.)

A bolygóról egyre jobban sürgetik a kapitányt, hogy lője szét a taréliai hajót. Picard egyértelműen visszautasítja az agressziót és parancsot ad Yar-nak, hogy vonósugárral vegye célba a járművet. Érdekes módon az eddig nem válaszoló taréliaiak megtalálták a kommunikációs panelt. A vizuális adás lassan tisztul, de mikorra helyreáll a kép, a hídon tartózkodó Troi felismeri a beszélőt. Ugyanazt a lányt látja, aki Wyattnak is megjelenik és akiről a rajzokat is készítette. Eleinte gyanakodtam, hogy a srác rossz rajzoló, de a helyzet az, hogy a képek még szépítettek is a helyzeten. Előkerítik Wyatt-et és Ariana, az álomarcú lány felismeri őt. Ezek ketten egymást vizionálták éveken keresztül az álmaikban. A helyükben én nem is mertem volna lefeküdni aludni.

Wyatt a taréliai hajóra küldendő ellátmányokat készíti elő. Azt persze nem köti Crusher doki orrára, hogy el is akarja kísérni azokat. Elbúcsúzik a szüleitől és Deanna-tól, aki már akkor tudja, hogy mit akar amikor, belép a terembe. Búcsúcsók után elsiet a transzporter állomásra, ahol elkábítja az ott álló tisztet. La Forge későn veszi észre és már nem tudja leállítani. A taréliai hajón Wyatt végignézheti a róla készült rajzokat. Mind a nyolcan – ennyien maradtak ugyanis az egész fajból – várják már. Tudták, hogy át fog jönni. Kicsit később újfent a családjától és Deanna-tól búcsúzkodik, aki eddig ropta a hasapo-servikost és a sirtakit a folyosón, hogy megúszta ezt a házasságot. Lassan mindenkitől búcsúzunk. Először Millerék indulnak haza. Őket Lwaxana követi, de előbb még sokkolja a kapitányt azzal, hogy esetleg marad és elveteti magát feleségül Picard-ral, akinek ezeknél a szavaknál lepergett az élete. Végül azért ezt most megússza és Lwaxana is távozik. Picard azért biztosra megy és kiadja a parancsot az azonnali indulásra. Szerencsére!

Címkék: star trek tng
7 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bree-gee 2009.07.08. 18:51:50

Robert Knepper hogy nézett ki! :DDD

clean lead 2009.07.08. 23:41:55

@bree-gee: És nem ez az egyetlen szereplése a Star Trek univerzumban. A Star Trek Voyager-ben is szrepel egy részben. (Dragon's teeth, Gaul a karakter neve). Egyébként később lesz még ma már jócskán ismert színész(nő), aki akkor még csak kis szerepet kapott.

Jester 2009.07.09. 10:25:15

Hehe :) Öreg T-Bag.. :D

evicska 2009.07.09. 13:36:42

Ó, a jó öreg Lwaxana mennyi borsot tör majd még szeretett kapitányunk orra alá!! Nagyon élveztem azokat a részeket, amikor felbukkant. Már alig várom a következőt!!

evicska 2009.07.09. 13:37:19

Ó, a jó öreg Lwaxana mennyi borsot tör majd még szeretett kapitányunk orra alá!! Nagyon élveztem azokat a részeket, amikor felbukkant. Már alig várom a következő színrelépését!!

evicska 2009.07.09. 13:39:17

Bocs a figyelmetlenségért! :)

clean lead 2009.07.09. 16:32:22

@evicska: Azt hiszem legközelebb a második évad vége felé jelenik majd meg (talán a 19-es rész). (Sajnos egy kicsit kell még várni arra.)
süti beállítások módosítása