Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Star Trek TNG 1x10 – Hide and Q - BújócsQ

2009. július 06. 11:00 - clean lead

A balszerencsét a legtöbb ember elviseli. Ha igazán próbára akarsz tenni valakit, adj a kezébe hatalmat. (Abraham Lincoln)

Csillagidő: 41590.5. Szörnyűséges résznek nézünk elébe, tekintettel arra a tényre, hogy a bájos és kedves Troi tanácsadó nem fog szerepelni, mert épp hazalátogatott a szülőbolygójára. Sajnos azonban az élet nem állt meg - pedig ilyen alkalommal azért illene neki - és szembesülni kell olyan apróbb problémákkal, mint például egy robbanás a közeli bányatelepen. Az Enterprise teljes sebességgel halad a kolónia felé, amikor egy fájdalmasan ismerős látvány tárul eléjük. Mintha valaki egy hatalmas, durva szövésű kendőt dobott volna a hajó elé. Igen, ez nem lehet más, mint Q. Picardnak ebben a helyzetben ez most pont annyira hiányzik, mint üveges tótnak a hanyatt esés. A hajó teljesen leáll és Q most egy fénylő gömbként jelenik meg, amiből három kígyó feje ágaskodik felfelé. Yar és Worf ezúttal épp nem alszanak, mint a múltkor és azonnal reagálnak. A klingon részéről még egy elegáns átvetődést is láthatunk a hajó korlátján.

Picard megpróbálja elmagyarázni, hogy ez most igazán nem jó idő arra, hogy laboratóriumi patkányként vegyenek részt egy labirintusos kísérletben, de Q-t pont nem érdekli. Az emberi álmok megvalósítását tanulmányozza, gondolom épp ebből írja a szakdolgozatát, a Hogyan Csesszünk Ki Más Fajokkal Mindenhatóságunkat Kihasználva Egyetemen. Kíváncsi lennék az intézmény címerére és jelmondatára. Q ezek után emberi formát ölt egy admirálisi egyenruhában, majd kérdésére Riker elmondja, hogy kicsit sem vicces, hogy feltartja őket, amikor haldokló és szenvedő emberek várnak rájuk, de mindenható barátunk rálegyint azzal, hogy az emberek mindig szenvednek valami miatt. Worf már épp rávetné magát Q-ra, de a kapitány leállítja. Egyébként mit gondolt a klingon, mit tudna csinálni egy mindenható, halhatatlan lénnyel? Q nevet rajta és az agykapacitását egy eltaposott gilisztához hasonlítja, mire Worf olyan hangot hallat, mint egy hasmenéses elefánt gyomra.

Picard felhánytorgatja a múltkori ügy kapcsán előjött minden sérelmét, de Q rálegyint, és Rikertől várja a választ, hogy szeretne-e lehetetlen álmokat megvalósítani. Egyes közli, hogy nincs idő a játszadozásra. Ezt a hibát már egyszer elkövették. Soha ne adj ötleteket Q-nak. Az teljesen felvillanyozódik és a kapitány kivételével egy mozdulattal eltüntet mindenkit a hídról. Riker, Data, Yar, Worf és Geordi egy bolygó felszínén találják magukat. Odafenn szegény Picard hívására senki sem válaszol az Enterprise-on. Teljesen egyedül van, itt az ideje, hogy áthívja a haverokat egy kis bulira! Partihajó! Közben öt játékosunk odalenn a bolygó felszínén találkozik Q-val, aki a változatosság kedvéért XIX. századi francia katonai tiszti egyenruhában van és egy kis tábori pihenőre invitálja őket. Riker leül hozzá és épp olyan limonádé van a poharában, amit szeretett volna. A másik négy csapattag kezében is megjelenik egy-egy pohár. Az opportunisták, Yar és Geordi isznak, Worf Q szemébe nézve kiönti a földre a pohár tartalmát, míg Data forgatgatja és mivel pont nem tud mit kezdeni vele, szépen leteszi azt.

Q rátér a lényegre. Egy játékot kell végigjátszaniuk, majd elnevetgél azon, hogy ne aggódjanak nem erő- vagy intelligencia próba lesz, mert annak nem lenne semmi értelme. Ahol nincs, ott ne keress! A lényeg, hogy életben kell maradniuk. Worf szerint, ha tisztességes lesz a játék, akkor ez nem kérdés. Q nevet és közli, hogy arra ne is számítsanak. Tascha-nál itt szakad el a cérna és tiltakozni kezd, mire eltűnik. Új szabály, ha a többiek nem játszanak, Tascha meghal. Odafenn az Enterprise-on Picard teljesen egyedül üldögél a kapitányi székben, amikor érkezik Tascha. A biztonsági főnök elmondja, hogy mi történik odalenn. Q is megjelenik a hídon és a beszélgetésükből Picard rájön, hogy most Riker van soron. Rögtön fogadást köt, hogy Egyes is le fogja győzni Q-t. A hajó parancsnoksága a tét, de ha a kapitány nyer, Q felhagy az emberiség zaklatásával.

Ezalatt Worf felderíti a terepet és talál is egy sátortábort, ahol Napóleon korabeli katonák őrjáratoznak. Természetesen nem emberi arcuk van és valami röfögő hangot hallatnak. Az Enterprise-on a kapitány és Q irodalmi versenyt rendeznek Shakespeare műveinek alapul vételével és kiderül, hogy Q-t tényleg érdeklik az emberek, de szerinte a játékban tanúsított magatartásukon keresztül érthetők meg teljesen. A bolygón a francia uniformisba bújtatott lények, vállukon muskétákkal közelítenek a négy főre olvadt csapat irányába. Meglepő módon a fézerek működnek, és mivel a puskák nem jelentenek veszély a csapat épp a fogát piszkálja unalmában. A helyzet akkor kezd eszkalálódni, amikor a puskák energialövedékeket kezdenek ontani a kis csapatra. Geordi úgy pattog a lövedékek elől, mint egy flippergolyó. Riker leszed két katonát. Közben a Data testébe beköltözött Q felajánlja Rikernek a Q kontinuum erejét, majd eltűnik. Használd az erőt! Riwalker merít az erőből és a túlerővel szembenéző bajtársait eltünteti a harcmezőről.

Odafenn az Enterprise-on visszatér minden a kerékvágásba, újra működik minden és már az akadály sem lebeg a hajó előtt. Sőt, olyan mintha sosem vesztegeltek volna, hiszen Q csak megállította az időt. Riker kivételével már mindenki a hídon van és próbálják elmondani mi történt odalenn a bolygón. A kapitány közben dönt, muszáj folytatniuk az utat Rikerrel vagy nélküle. Az emlegetett épp egy sziklán üldögél, és teli torokból röhög. Q kérdésére elmondja, hogy rajta nevet. Az persze megsértődik, mindenhatóságot adok neked, te meg kinevetsz? Egyes tudni szeretné, hogy Q miért adott neki ekkora erőt, és ha lehet a jószívűséggel ne is húzzuk egymás idejét. Kiderül, hogy a kontinuum, aggódik az emberek miatt. Az emberi faj fejlődése során még a Q-kat is lehagyhatja. Ezért akarnak többet tudni. Riker persze visszautasítja az ajánlatot, hogy a kontinuum része legyen. Ez hiba volt. Azonnal társakat kap. Az eredeti csapatot és ráadásként a kapitányt és Wesleyt. Mintha nem lett volna így is elég rossz a helyzet.

A rémpofák támadnak, viszont ezúttal nincs fézere a csapatnak. Szerintem oda kellene lökni eléjük Wesley-t. Azzal időt lehetne nyerni. Az ellenség egyre közelebbről röfög. Worf nem fog harc nélkül meghalni és nekitámad puszta kézzel az ellenségnek. Kettőt le is terít, de a harmadik belévágja a szuronyt. Ez nem jó vicc, forgatókönyvíró urak! El a kezekkel a klingontól! Wesley odaszalad az elesett Worf-hoz és egy pillanat múlva megtudja, mit érez a sertéscomb, amikor rablóhúsnak készítik elő. Egyesnél elpattan a cérna és egy mozdulattal feltámasztja Wesley-t és Worf-ot, majd a következő pillanatban már mindannyian a hídon állnak. Riwalker úgy dülleszt, hogy félő, hogy hipoxia lép fel nála, ha nem vesz levegőt gyorsan.

Az Enterprise megérkezik a célállomásra, a bajban lévő kolóniára, de Picard-ot ez most pont nem érdekli. Épp Rikert győzködi, hogy mennyire nem tesz majd jót neki, hogy mindenható. Aha, nekem sem tetszene, ha más lenne az. Savanyú a szőlő, vagy mondjam inkább: le raisin, mon capitaine? Riker a szavát adja, hogy nem száll a fejébe a hatalom és nem is használja az erejét. Ezt követően egy kis csapat jelenik meg a bajba jutott bolygó felszínén. Crusher doki, Riker, Data, La Forge és két ápoló. Egyes nekifeszül az ajtónak, de nem tudja kinyitni és vissza is kell mennie a hajóra egy tiszta nadrágért. Az odaintett Data fél kézzel megoldja a helyzetet. Riker láthatólag nem akar az erejével visszaélni. Sajnos odabenn csak egy maréknyi túlélőt találnak. La Forge a vizorjával észrevesz valakit egy nagy halom szikla alatt. Androidunk hiába dobálja a nagy köveket, úgy mintha habszivacs lenne, a kislányon már nem tud Vöröske sem segíteni. Riker pedig nem akar, mert megígérte.

 

Hát gratulálok, ha valamikor kellett volna az erő, az most van. De nyugodtan lehet morális példakép, a baj csak az, hogy egy kislány élete volt a mérleg másik serpenyőjében. Fel is hánytorgatja a kapitánynak, mikor visszatérnek, hogy nem kellett volna megígérnie neki, hogy nem használja az erejét. Picard-t nem zavarja a kislány élete és megdicséri Egyest, hogy helyesen cselekedett. Szó szót követ és Riker találkozót kér a kapitánytól, hogy a tisztekkel együtt megbeszélhessék a helyzetet. A kapitány a mentőakció befejezését követően szeretné ezt a találkozót, de nem tudja befejezni, mert Riwalker hátat fordít neki és elhagyja a hidat. Picard levegőt sem kap ekkora függelemsértés láttán és leakasztja a szögről a kilencfarkú macskát.

Egyes újra a hídon a szerinte általa összehívott tisztek jelenlétében. Picard helyesbít és közli, hogy arra a jelentéktelen tényre tekintettel, hogy még ő a kapitány, talán inkább ő engedélyezte a találkozót. Riker válasza: Természetesen. Jean-Luc! Tegezni a kapitányt? Hát Egyes, szerencséd van, hogy Q erőt adott neked, de nem lennék ott, amikor elveszíted azt. Ez tükröződik a kapitányon is. Egyes belekezd az előre elgondolt beszédébe. Azért mert ilyen hatalma van, még nem lett szörnyeteg, ugyanaz a William T. Riker, akit mindenki ismer. Az arcokat nézve ez nem volt nagyon meggyőző, sőt Vöröske még keresztbe is teszi a kezét, ami testbeszédileg nézve elég egyértelmű válasz. Egyes szerint nem lehet hiba arra használni az erőt, amit kapott, hogy másokon segítsen, míg Picard szerint a hatalom megrontja az embert. Ezen a ponton lép be a zseniális Q. Most épp egy szerzetes csuhájában. Miért ne adhatná meg Egyes a legénység tagjainak mindazt, amit annyira szeretnének? Miért állna Riker útjába Picard irigysége?

A kapitány ekkor egy hirtelen húzással egyetért abban, hogy az új reménység megadhatja a legénység tagjainak, amit akarnak. Egyes és Q is gyanakodva néznek rá, de az már felszólította a hídon tartózkodó személyeket, hogy működjenek együtt. Crusher doki felpattan a székből és cipelné magával a fiát is, de Riker megállítja őket és Wesleyt - mivel az folyton erről nyavalygott - tíz évvel idősebbé teszi. Egyes Data felé fordul, de a mi Pinoccionk nem akar ember lenni és visszautasítja az ajánlatot. La Forge következik. Azt hiszem nem nehéz kitalálni mi jön. Geordi végre igazi szemekkel nézhet körbe és csodálhatja meg Yar hadnagyot, de ő is inkább lemond az ajándékról. (Amúgy Riker vele szúrt ki a legjobban, mert La Forge vakon született, szóval eddig nem tudhatta mit veszített ezzel, ezek után viszont élete minden napján visszaemlékezhet erre az egy percre. Geordi helyében én alapból magasabb hangfekvésbe küldeném Egyest egy jól irányzott rúgással.)

Worf egy klingon nőt kap ajándékba, akivel remekül szórakoznak. Hülyére pofozzák egymást, de mint kiderül ez náluk az előjáték. Eddig ez a leghasználhatóbb ajándék, de persze ő is visszautasítja, amit (illetve ez esetben akit) kapott. Idióta. De legalább következetes. Wesley is kigyönyörködte magát saját magában és most már szeretne visszaváltozni. Riker ostobának érzi magát és Samuként lemond az Egy Gyűrű hatalmáról. Bár neki kellett egy kis rásegítés. Picard elzavarná Q-t a hajóról és emlékezteti a fogadásra. Q felháborodva közli, hogy visszavonja a fogadást valamint, hogy az emberiség épp most szűnik meg létezni. A gond csak az, hogy a kontinuum ezt már nem engedi és eltüntetik Q-t a fedélzetről. Miután minden rendben találtatik, Picard kiadja a parancsot az indulásra.

Címkék: star trek tng
komment

Facebook kommentek

mizrolist 2009.07.06. 20:01:20

"Riwalker" - ez zseniális :D
süti beállítások módosítása