Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Lost 5x14 - The Variable

2009. július 06. 23:15 - sixx

A sorozat 100. epizódjában az írók felültetek minket egy hullámvasútra, és le sem engedik az embert róla az ötödik évad zárójelenetéig - ezt teljesen komolyan mondom, innentől nagyon oda kell figyelni az eseményekre, mert több vaddöfakk pillanat jön, mint eddig összesen. Azt gondolom, mindenki sejtette, hogy Faraday nem random tűnt fel múlt héten, az utolsó jelenetben, ez az epizód az ő története lesz, és ha már itt tartunk, nekem ez az epizód ott van a párja, a Constant mellett, százpontos mindkettő.

Dezmonddal nyitunk, akit mentősök visznek elég szar állapotban a kórházba és rohannak vele folyosókon át, mint egy rossz Vészhelyzet-klónban. Pennyvel együtt mi is be vagyunk szarva, be hát, mert az egyik legszimpatikusabb karakter van bajban, ilyenkor izgulni kell. A klasszikus kórházjelenetek elengedhetetlen kellékei mind megvannak, senki nem tud semmit, idegeskedünk. Este van, megjön Faraday muterja, Eloise Hawking, és Pennyvel beszélget egy kicsit, ennek még lesz folytatása, de ugorgyunk 30 évvel korábbra, amikor is Faraday visszaér a szigetre a tengeralattjárón, és rettentő ideges. Miles sem érti, mit keres itt, de elviszi Dzsekkhez, mert akkor hátha megnyugszik.

Matt Fox egy szál fecskében nyit ajtót a női nézők legnagyobb megelégedésére, egyenjogúságot követelek a férfiaknak és Victoria’s Secret neglizsében parádézó Juliskát. Kicsit meglepődik Faraday láttán, én meg azon, hogy hirtelen reggel lett, biztos messze van a kikötő Dharmafalvától. Faraday csak annyit akar tudni, hogy került vissza Dzsekk, Katinka, és a többi O6 1977-ba, hát hogy, Daniel, anyád mondta, úgy. Óbazmeg, Dzsekk, ezt nem kellett volna, anyám tévedett. Nektek rohadtul nem kéne itt lennetek. Hoppácsak. Ugrunk előre, vagy hátra, ki tudja már ezt követni, Faraday gyermekkorába, ez a lényeg. A kis Daniel tehetséges zongorista, de még jobb matekos, és a muter úgy gondolja, az lesz neki a legjobb, ha nem klimpírozik, hanem számol egyre, mert ez az ő sorsa, ugye, a régi nóta új köntösben megint. Eleve elrendeltetés, és így tovább. Mondjuk a muter tudhat is valamit, hiszen tinikorában ő fogott puskát felnőtt fiára, aki megkérte, hogy temessék el a bombát, így tisztában van azzal is, minek kell megtörténnie ahhoz, hogy Daniel kikössön a nyomorult szigeten.

A szigeten az egyre idegesebb és szétszórtabb Daniel kirohan Dzsekk házából (amit nem ő épített, muhaha) és elviteti magát az Orchidea állomáshoz, Miles meg annyira meg van zavarodva a pali vibrálásától, hogy bénultan teljesíti az utasításokat, még egy jó beszólás is alig jön ki belőle. Dzsekk próbálja hasznossá tenni magát, és átmegy Szójerékhez, hogy beszámoljon a Faraday-rejtélyről, erre kap egy meglepetést az arcába, a gúzsbakötött Phil képében, aki Juliska ruhásszekrényében kuporog. Hálistennek magyarázatot is kap mellé, mert végre elkezdenek kommunikálni a szereplők egymással, aminek részemről csak örülni tudok: Philnél van a videókazetta, amin Szójer és Katinka a kis Bent viszik az ádörökhöz, le kellett ütnöm, értsd meg. Dzsekk csak néz, de kemény ez a Szójer.

Faraday közben nemcsak átért az Orchideához, de át is öltözött kékből szürkébe, ejnye, ez már a második kontinuitás-baki 7 perc alatt, nem ehhez vagyunk hozzászokva. Azért jött ide, mert Miles apjával van beszélnivalója, és ezzel visszakanyarodunk az évad első jelenetéhez, amiben valaki megsérül a föld alatt, mert majdnem belefúrnak az energiabuborékba, ami miatt az Orchidea épült. Faraday megy is Chang után, és a liftben elmagyarázza neki, hogy azonnal el kell rendelnie a sziget kiürítését, mert azzal, hogy belefúrtak az energiabuborékba, bajt okoztak, és ugyan itt, az Orchideán oké a helyzet, de hat óra múlva a Hattyú állomás helyén majd belefúrnak egy másikba, és akkor lesz nagy baj, mert ott kurvasok negatív energia vagy mi a fene van, és katasztrófába torkollik a dolog.

Dr. Chang nem hisz Faradaynek, és ezen az sem segít, hogy a szakállas tudós elmondja neki, hogy a jövőből jött - a kínai azt hiszi, csak szórakoznak vele. Miles szegény odamegy az egyre idegesebb apjához, hogy mentse a helyzetet, mire Faraday beszól, hogy tessék, ez a pali meg a maga fia, erre mit lép? Egy kínai faszi a szigeten, akit ugyanúgy hívnak mint a fiát, és bele sem gondolt? Chag elbizonytalanodik, de Miles letagadja a dolgot, így ez ennyiben marad. Ugrunk a múltba, Faraday diplomaosztójára, ahol végre, a Lost történetében először hiteles parókát látunk, mégpedig Daniel fején, hosszú, loncsos hippifrizura, yeah. A muter ajándékot is hozott a fiának, egy noteszt, amit majd később teleír mindenféle képletekkel meg hasonló dolgokkal, ezt forgatja állandóan a szigeten is. A csaját is megismerjük, az a szegény lány, aki majd később egy ágyban fog vegetálni, kezdenek helyükre kerülni a kockák. Ja, és kiderül, hogy Daniel egy nagylelkű mecénás jóvoltából elkezdheti kutatásait, mert kapott egy egymillió fontos ösztöndíjat. A jótevő nevét tetszik kérdezni? Widmore.

Dharmafalván Szójer összehívja a népet, és elmondja nekik a dolgot Phillel, az ádörökkel, Faradayjel, és közli, hogy három év dőlt romba azzal, hogy az O6 visszajött, így két lehetőség van: elcsórják a tengeralattjárót, vagy visszamennek a partra, és kezdenek mindent elölről. Hörli és Dzsinn a partra szavaz, de mielőtt a többiek is véleményt nyilvánítanának, visszajön Faraday és Miles is. Az epizód legjobb dialógusa: Szójer: “Is he still crazy?” Miles: “On a whole new level, man.” Faraday azzal kezdi, hogy az ádörök iránt érdeklődik, hol vannak ezek? Mert izé, ott van köztük az anyám, és csak ő tud visszajuttatni minket oda, ahová tartozunk. Mindenki néz meredten maga elé, ennyi infót ebben a sorozatban egyszerre tán még senki nem adagolt magától.

Flashforrward a síró Danielre, aki a 815-ös járat roncsait nézi a tévében, ezt láttuk az előző évadban, de azt nem, hogy Widmore meglátogatja szegény embert a lakásában. Daniel a kísérletei miatt kissé megzakkant,egészen pontosan nem tud új emlékeket képezni, de sebaj, mert Widmore szerint nem is találkoztak soha. Gondolom, hazudik. Faraday a nevet felismeri, mert tőle kapta az egymilliót, amivel aztán először a saját agyát, majd Theresa nevű barátnőjéét is kikészítette. Widmore nem ezért jött persze, hanem egy lehetőséget kínál neki: menjen el egy expedícióval egy szigetre, ahol meg fog gyógyulni. Ja, és a 815-ös járat utasai nem halottak, hanem ott vannak a szigeten. És ezt onnan tudom, teszi hozzá Widmore, mert én csináltam. De sebaj, maga úgysem fog emlékezni erre holnap, szóval azt mondok, amit akarok. Elmegy a szigetre? A választ tudjuk. Jeremy Davies iszonyú jól játszik a jelenetben, hadd tegyem hozzá gyorsan, és ez még csak nem is a csúcspont.

Visszatérve Dharmafalvára, Szójernek nem tetszik hogy Faraday csak így, az ő engedélye nélkül partizánakciókba kezd, és szervezkedne, be is szól Dzsekknek, hogy míg vissza nem jöttetek, minden fasza volt. Dzsekk persze menne az ádörökhöz a tudóssal, mert akkor visszakerülne oda, ahová tartozik, így Katinkához fordul, aki tudja, merre vannak az ádörök. Szójer erre elköveti a legnagyobb baromságot, amit férfi elkövethet a nője előtt, és a becenevén szólítja Katinkát, mire Juliska agya elborul, és azonnal elmondja Dzsekkéknek a kerítés kódját. Nice job, James. Katinka, Dzsekk és Faraday tehát az ádörökhöz indulnak, Hörli, Miles, Juliska, Dzsinn és Szójer meg mennek a partra. Julsika nagyon boldogtalan lett, Elizabeth Mitchell mimikája nagyszerű volt ebben a jelenetben is. Odakint Faraday meglátja a kis Sárlottot, odamegy hozzá, és annak megfelelően, amit a nő neki később mondott, megkéri, hogy soha többé ne jöjjön vissza a szigetre. És Jeremy Davies ezért nem fog Emmy-t kapni, pedig kapásból megérdemelné.

Az elindulás nem problémamentes, mert megjön a gyökér Radzinszki, és lövöldözni kezd, amiben Faraday meg is sérül egy kicsit, de nem súlyosan. Ellopnak egy kocsit, és lövöldöznek még egy kicsit, de sajnos Radzinszkit nem találják el, pedig fejbe kéne már lőni a nyomorultat. Egy dzsippet sikerül elcsórni, Dzsekk meg felrobbantja a helyi Esso-kutat, így simán lelépnek. Még egy flashback, amiben Daniel az anyjával tárgyal, és persze Widmore és a sziget van terítéken, a muter pedig azért jött, hogy rábeszélje a fiát arra, hogy menjen el a szigetre, az ugyanis meggyógyítja, és a munkáját is folytatni tudja majd. Ja, és így anyu nagyon büszke lesz rá. A dolog ezzel el is van intézve. Vissza a szigetre, a kód a kerítésnél működik, Faraday sebe nem túl súlyos, mehetnek az ádörökhöz, de előtte Daniel közli Dzsekkel, hogy óvatosabba ugráljon, mert ez ez ő jelenük, azaz meg is halhatnak, ha úgy hozza a sors, hiába vesszük úgy, hogy ami megtörtént, azon nem lehet változtatni, számukra ez nem igaz.

Szójerék pakolnak nagyban, Juliska kissé ingerült, mert nem tudja, hányadán áll most Szójerrel, ráadásul megszólal a vészjelző, és Radzinszki a házába berontva elmeséli, hogy meglőtte egy fizikus, ami valahol kurva vicces. Phil viszont addig rugdossa a szekrény ajtaját, hogy Radzinszki felfigyel rá, és Szójerék lebuknak. Nesze neked, parti meneküléses terv. Dzsekk, Katinka és Faraday elér a folyóhóz, ahol Daniel elmondja, hogy miért tévedett az anyja: négy órával később a Dharmások belefúrnak az energiabuborékba a Hattyúnál, és elszabadul a pokol. Ezután beöntik betonnal, mint Csernobilban, és fölé felhúzzák a bunkert. A bunkerbe meg telepítenek egy számítógépet, és 20 éven át nyomogatják a gombokat 108 percenként, hogy a felgyülemlett energia még egyszer ki ne szabadulhasson.

Egy szép napon aztán Dez elkésik, későn nyomja meg a gombokat, és az Oceanic 815-ös járata lezuhan, mert az energia pont akkor szabadul ki a Hattyú alól, amikor fölötte jár a repülő. És emiatt később Widmore egy hajót küld ide, és megérkezik Faraday, és minden, amit látunk, megtörténik. Mindez azért, mert ma délután valami katasztrofális történik a fúrásnál. Igen ám, de ezt meg lehet változtatni, mert hiába történt meg minden, ami megtörtént, vannak változók is a képben, az emberek, meg azok szabad akarata. Katinka ekkor kezdi el kapizsgálni, hogy ha Daniel tudja, mit beszél, akkor nagy szarban van, mert ha megakadályozza a katasztrófát, akkor nem kell nyomogatni a gombot, ergo a gép nem zuhan le, ő meg megy sittre emberölésért, hiszen oda vitte a marshall a gépen az első évadban. Faraday közben azt is elárulja, hogyan akarja megakadályozni a balesetet: felrobbant egy hidrogénbombát, mert az ugye van a szigeten, ő ásatta el az anyjával annak idején. És most ezt a két bekezdést tessék szépen elolvasni még egyszer.

Visszamegyünk a kórházba, ahol Dezmond még mindig a műtőben van, Eloise pedig Pennyvel beszélget. A muter bocsánatot kérni jött, mert valahol miatta is lőtték meg Dezmondot, és mond egy nagyon furcsát: “nagyon hosszú ideje most nem tudom először, hogy mi fog történni”, azaz meghal-e Dez, vagy sem. Orvos jő, Deznek semmi baja, Eloise Hawking pedig távozik, de csak a kórház ajtajáig jut, ahol összefut Widmore-ral, és folytatnak egy érdekes beszélgetést Faradayről, aki természetesen Widmore fia, nem mintha nem sejtettük volna, de akkor is. Ebben a sorozatban csak Dezmondnak nincs problémája a faterjával, nem tudom, mit írtak ki magukból Lindelofék az öt évad alatt, de remélem segített. Eloise a biztonság kedvéért még pofon vágja Widmore-t, és keserűen megjegyzi, hogy igazi áldozatot ő vállalt, hiszen annak tudatában küldte vissza a fiát a szigetre, hogy pontosan tudta, mi fog történni. Oké, de MI FOG TÖRTÉNNI?

Kérem szépen az fog történni, hogy Dzsekkék elérik az ádörök táborát, ahová Faraday egy pisztollyal a kezében beront, ráfogja Alpertre, és azt követeli tőle, hogy hívja elő Eloise-t. Alpert megismeri a tudóst, aki egyre csak Eloise és a bomba iránt érdeklődik. Tudod, Richard, a hidrogénbomba kell nekem. ÉS EKKOR LELÖVIK FARADAY-T, EGÉSZEN PONTOSAN A SAJÁT ANYJA, AKI EGÉSZ ÉLETÉBEN VÉGIG TUDTA, HOGY EZ LESZ, MÉGIS ELKÜLDTE A SZIGETRE!!! Aztakurva, hihetetlen befejezés, Faraday a földön haldokolva azt mondja az anyjának, hogy muter, te ezt végig tudtad, és mégis elküldtél ide, és aztán meghal. Tökéletes epizód volt.

Címkék: lost
66 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kuruttya 2009.07.06. 23:38:28

Azt reméltem lesz pucér nő a posztban. De nincs :(

pokesz70 2009.07.07. 03:08:52

Huhh, de messze még a január! :)

Egyébként nekem is feltűnt, hogy a Lost univerzumban nem nagyon stimmelnek a szülő-gyerek kapcsolatok. A másik, ami nem szokott működni, az a bimbózó szerelem. Mondhatni, bünti jár érte. Shannon Sayiddal? Charlie Claire-rel? Hurley és macája? Faraday és Charlotte? Aztán vannak kozmikus szerelmek is az ellenpólus kedvéért: Desmond és Penny, Rose és Bernard, Ádám és Éva.

kaffer 2009.07.07. 04:11:21

El nem olvastam, pucér nőt kerestem. Nem nyert.

kaffer 2009.07.07. 04:12:19

El nem olvastam, pucér nőt kerestem. Nem nyert.

agyvihar · http://agyvihar.blog.hu/ 2009.07.07. 06:21:01

A végén a Faraday-es epizód nem sikerült jól. Faraday-re nem jellemző, hogy fegyverrel fenyegessen valakit, és azt, hogy beszéljen Eloise-zal, úgy is elérhette volna, ha csak úgy besétál a táborba fegyvertelenül.

A drámai fordulathoz szükség volt arra, hogy meghaljon, de ezt nagyon erőltetetten, és a karakterhez nem illő módon oldották meg.

Nézőke 2009.07.07. 07:22:54

...én több dolgot sem értek.
Egyrészt amikor megérkezettt Faraday a tengeralattjáróval, tök normálisnak tűnt, de a hidrogénbombás ötlet eleve halott volt, a többiek - köztük az anyja - hogyan menekültek volna el? MEg se született volna!
Másrészt nem mutatták,hogy mit mond Charlotte-nak,de ha ugynazt,amit már tudunk, akkor miért nem simán csak úgy változtatott a jövőn,hogy nem mond neki semmit? Már itt rá kellett volna jönnie,hogy nem lehet változtatni,de nem, végülis csak summa cum laude, nincs is agya bizonyára.

A pisztoly tényleg rossz ötlet volt, Richard-al simán lehetett volna beszélni,és mellesleg Jackék is a közelben voltak,kiabálhattak volna vagy valami. Jó rész volt egyébként

s3v3n 2009.07.07. 07:26:34

abszolut karakterhez illően viselkedett faraday, csak egy picikét kéne gondolkodni.

Nézőke 2009.07.07. 07:26:52

Ja,és gyanítom,hogy a k*csög mama magához veszi a naplót,amiben nemcsak a kilengések dátumai,hanem fontosabb történések is benne vannak, ezért mondja,hogy "már nem tudom mi fog történni"

Faraday hogy meglepődött,amikor látta Richardot,hogy nem öregedett :D

Még jó hogy nem vettem fel,majdnem lemaradt volna a vége a hülye táncműsor miatt.

telen.talan 2009.07.07. 07:27:00

Én úgy éreztem, Faraday KI AKARTA PROVOKÁLNI a lelövését, ezért kellett neki a pisztolyos antré!

Thrasher 2009.07.07. 07:53:50

én egyébként alig bírtam elhinni, hogy tényleg megölték.
eltűnik több részre, végre visszahozzák, mindenki hullámzik, erre rögtön lelövik.
nem örültem.

Szilcsa 2009.07.07. 07:55:44

@telen.talan: Csatlakozom. A megfontolt tudósfiúnál lehetetlen hogy fegyvert lóbálva követelje magának az ellent...

Mr.paksimogyoró 2009.07.07. 08:02:07

Vazz, tényleg vadaknak fordították a szinkronos verzióban az others-t?? Nem gyenge.

agyvihar · http://agyvihar.blog.hu/ 2009.07.07. 08:05:22

@telen.talan: miért kellett volna kiprovokálni, hogy lelőjék? hogyan következett ez az előzményekből?

sixx · http://comment.blog.hu 2009.07.07. 08:11:42

@Mr.paksimogyoró: nem az otherst, hanem a "hostiles"-t, és szerintem nincs vele baj.

benarivo 2009.07.07. 08:16:32

nem azert lobalt a pisztolyal faraday mer szukos volt az ido es nemakart magyarazkodni?
amugy az anyja honnan tudta hogy lefogja lonni a sajat fiat a multban, mikor felnevelte?:)

Nézőke 2009.07.07. 08:25:23

Az anyja nem tudta. Faraday arra "célzott" halotti beszédében,hogy tudta hogy le fogja lőni akkor,amikor visszaküldte a szigetre (2007).

Egyébként az ádörök ki-be járkáltak már akkor is a szigetről? de hogyan?
Ácsi! Widmore-ék megszöktek a naplóval,amiben minden fontos esemény benne volt, így lett milliomos. Később elváltak amikor közös gyerekük született :D

johevi 2009.07.07. 08:53:43

Faraday meghalt. Itt és most. De ettől még szerepelhet, más is meghalt és továbbra is főszereplő. A Lostban a halál nem az eltűnést jelenti. Konkrétan semmit nem jelent :-)) Odabaszós rész volt ( ugy általában ez az éved az ). Meglepődtem, hogy a jubileumi rész nem valamelyik törzs-főszereplőről szólt, hanem egy aránylag friss karakterről, de jó volt.

Voyoshka 2009.07.07. 08:56:48

Én csak annak örültem, hogy Ben Linus nem rontotta a levegőt legalább ebben a részben.

@sixx : azt a bekezdést nem kell még1x elolvasni, tökéletesen érthető volt a filmben is. Az már másik történet, hogy ennek alapján mostmár az egészet meg kéne néznem zanzásítva...
Köszönjük megint!

lostika 2009.07.07. 09:02:17

Naon ott volt ez a rész!Rég láttam ien jó epizódot!minden volt bene ami kellett!:D Kíváncsi vok, hogy Juliettékkel mit csinálnak majd!CSak meg ne öljék őket!:S
Faraday komolyan....off!

C. R . M · http://siebel-crm.blog.hu 2009.07.07. 09:13:03

első részek óta végre nem volt unalmas.

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2009.07.07. 10:16:50

Hát nem tudom, nekem annyira nem tetszett: kusza volt, és kapkodós. Voltak benne persze jó dolgok is (magyarázatok és ahák).

És mi történt volna az 1977-ben flangáló O6-tal (vagy kitudja mennyivel), ha Feredély meggyőzi Csangot, és nem fúrnak tovább, nem épül meg a Hattyú, nem zuhan le a repülő...?? (persze ami történt, az megtörtént:-)

EasyFriend 2009.07.07. 10:38:42

Írtam egy fullos kommentet, ami elszállt egy éjszakai bloghu karbantartás miatt... Na mindegy, jó kis epizód volt, már megint egy szuperjó alakítás egy újabb színésztől. Külön örülök, hogy sixx a cím kapcsán felidézte a Constantot, ami az eddigi kedvenc epizódom.
A rész legjobb szövege nekem nem az volt, amit sixx írt, Daniel őrültségi fokáról (bár elismerem, eredetiben faszábban hangzik a benyögés, mint a szinkronos változat. Hanem az elején, amikor Eloise mondja az elején Pennynek, hogy az ő fia tehet mindenről, erre Penny, hogy miért, ki a maga fia, talán Benjamin Linus? Erre Eloise valami olyat mond, hogy "úristen, dehogyis" :-).

Mitya Ivanov 2009.07.07. 10:55:23

nekem most kezd összeállni az egész Lost sorozat.
de egy kis pontosítás még kellene: Eloise tudta hogy meg fogja ölni 1977-ben a későbbi fiát. Az 1977-es eloise viszont tudta, vagy nem tudta, hogy a fia vissza fog jönni a jövőből? Vagy ennyire nem volt jövőbelátó?

Ha meghal Faraday, akkor ugyanúgy megtörténik a repülőkatasztrófa, ami indította az eseményeket, mert nincs, aki a lánc első elemét kiiktassa. De a jövőt nem csak ez határozza meg, hanem pl az is, hogy Jack-ék most itt vannak, de az eredeti 1977-ben nem voltak ott. Ennek is hatással kell lennie a történésekre.

subidubinemértem (törölt) 2009.07.07. 11:00:23

ez volt az első rész a szezonban, ami igazán tetszett, bár ebben is volt didaktika. pont faraday szájába kellett adni, hogy nem képzelhetjük, hogy sérthetetlenek vagyunk... és a végén túl sokat dumált anyunak. de a rész tényleg ütött, biztos mert bírom a karaktert.
azt viszont nem értem, miért nem kezdenek valamit desmonddal, totál mellékvágányra dobták. idén annyit mondott, na én nem megyek vissza, majd összeverte bent, majd megmondta pennynek, hogy soha nem hagyja el. remélem lesz valami ütős fordulat nála is.

-miu- 2009.07.07. 11:00:45

én csak azt nem értem, hogyha Sárlott 1979-ben születik (a negyedik évadban mondja Ben, amikor felsorolja a hajóról a közéjük pottyant emberkék adatait, köztük Sárlottét is), akkor mi a jó búbánatot keresett 5-6 éves kislányként 77-ben?
vagy erre is adnak magyarázatot, vagy én értettem félre nagyon valamit anno?

Gabba 2009.07.07. 11:07:12

Én felvételről néztem, reklámok nélkül, és így tényleg végig hullámvasút érzésem volt.

Lassan minden szereplőről kiderül, hogy egy másik szereplőnek valamilyen fokú rokona - tiszta Forsyte Saga :P

@subidubinemértem: ha csak Ben összeverését nézzük, már hálás és fontos szerepet kapott Dezmond ebben az évadban is :)

Mitya Ivanov 2009.07.07. 11:10:23

@-miu-: ja igen a sárlott. Ha megfogadja hogy menjen el a szigetről akkor mi lesz vele a jövőben? vagy nem is értem, az eredeti 1977-ben nem is halt meg. Vagy még talán ő is átkerült egy másik jövőbe, mert a jelenben nem nézett ki 30-nál többnek

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2009.07.07. 11:21:58

@Mitya Ivanov: "Az 1977-es eloise viszont tudta, vagy nem tudta, hogy a fia vissza fog jönni a jövőből?"
Már honnan tudta volna?

"pl az is, hogy Jack-ék most itt vannak, de az eredeti 1977-ben nem voltak ott."
Ott voltak. Ugyanis most ott vannak, és ez az eredeti 1977! Bent lelőtte Szájid, és a többi. Ez már mind megtörtént 1977-ben, de mivel most nekik 1977 van, ezért velük most történik meg.

"Ennek is hatással kell lennie a történésekre."
Pontosan, hatással is van: minden úgy történik, ahogy az eredeti 1977-ben, ami most van.

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2009.07.07. 11:22:36

@Mitya Ivanov: "Az 1977-es eloise viszont tudta, vagy nem tudta, hogy a fia vissza fog jönni a jövőből?"
Már honnan tudta volna?

"pl az is, hogy Jack-ék most itt vannak, de az eredeti 1977-ben nem voltak ott."
Ott voltak. Ugyanis most ott vannak, és ez az eredeti 1977! Bent lelőtte Szájid, és a többi. Ez már mind megtörtént 1977-ben, de mivel most nekik 1977 van, ezért velük most történik meg.

"Ennek is hatással kell lennie a történésekre."
Pontosan, hatással is van: minden úgy történik, ahogy az eredeti 1977-ben, ami most van.

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2009.07.07. 11:23:31

@Mitya Ivanov: "Az 1977-es eloise viszont tudta, vagy nem tudta, hogy a fia vissza fog jönni a jövőből?"
Már honnan tudta volna?

"pl az is, hogy Jack-ék most itt vannak, de az eredeti 1977-ben nem voltak ott."
Ott voltak. Ugyanis most ott vannak, és ez az eredeti 1977! Bent lelőtte Szájid, és a többi. Ez már mind megtörtént 1977-ben, de mivel most nekik 1977 van, ezért velük most történik meg.

"Ennek is hatással kell lennie a történésekre."
Pontosan, hatással is van: minden úgy történik, ahogy az eredeti 1977-ben, ami most van.

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2009.07.07. 11:24:43

@vadász2: Bocs a triplázásért, de errorált, és újraküldtem,mert azt hittem, hogy elveszett :-(

Gabba 2009.07.07. 11:47:23

@vadász2: Sixx az javasolta, hogy csak kétszer olvassuk el a lényeges bekezdést, de te háromszor is megmagyaráztad :)

Mitya Ivanov 2009.07.07. 11:58:39

"Pontosan, hatással is van: minden úgy történik, ahogy az eredeti 1977-ben, ami most van."
tehát a végkifejlet a lényeg és nem az, hogy hogyan történik? az a fontos, hogy a kis Ben átkerüljön az ádörökhöz, mndegy hogy hogyan? az nem fontos, hogy az eredeti 77-ben neki nem volt lőtt sebe, és most sincs sebhely rajta, de a Lost-os 77-ben meglőtték és úgy fog felnőni, hogy van egy lőtt sebe. Akkor ez lényegtelen? Mondjátok, mert akkor nem agyalok rajta:)

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2009.07.07. 12:05:53

@Mitya Ivanov: Ne agyalj rajta! :-D
"tehát a végkifejlet a lényeg és nem az, hogy hogyan történik?" Ez így megállná a helyét, csak az a helyzet, hogy minden ugyanúgy történik, ahogy már megtörtént. Legalábbis a sorozat ezt sugallja. Aztán az más kérdés, hogy beleesnek következetlenségek, mert a forgatókönyvírók nem tudták, hogy ez fog történni. Így korábban nem volt Ben sebhelyes, s nem ismerte fel Szajidot, pedig...

adam434_ 2009.07.07. 12:45:28

azt nem értem, h ricsárd mért nem ismerte meg faradayt, amikor már találkoztak akkor, amikor a H-bombát akarták elásatni, ami kronológiailag is ez előtt történt...

sixx · http://comment.blog.hu 2009.07.07. 12:46:28

@adam434_: mert 23 évvel azelőtt történt?

adam434_ 2009.07.07. 12:46:42

@vadász2: "s nem ismerte fel Szajidot"
itt nem a forg.könyv írók tévedtek, amikor ricsárd átvette bent, akkor megmondta, h el fogja felejteni, h mi történt

adam434_ 2009.07.07. 12:50:44

@sixx: akkor elég fura emlékezete lehet neki, ha 53 évvel különbséggel emlékszik arra, h a lokkbácsinak iránytűt kell adnia

Mitya Ivanov 2009.07.07. 12:58:53

@vadász2: kösz ez eddig bennem fel sem merült, hogy minden ugyanúgy történik. Más kérdés, hogy így még hihetetlenebb az egész. És akkor minden kétszer történik? Na mindegy:)

sélli_ 2009.07.07. 13:35:56

Ez a rész nálam is a TOP 3-ban benne van. Szemetek kinyírták Danielt. Bár, még mindig jobb, mintha Dezt vagy Pennyt ölték volna meg, mert akkor tuti lincseltek volna a rajongók.
Miles faterja mindent vitt! :))) Ja, meg a helyi Esso kút! :)

MTi 2009.07.07. 13:48:15

Azt még nemírta senki, hogy 1977-ben KisFaradaynak már meg kellet születnie! Min. olyan idős kellene hogy legyen, mint KisSarlot - csak ő az adörök között fogant meg. Apropő, KisSarlot szüleiről tudni valamit?
A Dharma-népség kiirtása időrendileg még csak eztután következne/következik...

EasyFriend 2009.07.07. 15:09:06

@sélli_: "Szemetek kinyírták Danielt. " Jah...! A rohadékok!

Nézőke 2009.07.07. 16:00:13

A Jákob-szálat is teljesen hanyagolták már, legutóbb Richard fenyegette vele Widmore-t. Mindenesetre tényleg fura hogy senki nem emlékszik lényeges dolgokra... Faraday kezében mit is keresett a fotó,nem tudja valaki?
Nem hinném hogy sima tábori fotókat csak úgy nézeget, inkább arra gondolok,hogy volt ez a fotó,és egyik nap hirtelen megváltoztak rajta a szereplők - és ezért tért vissza a szigetre.
Mellesleg mikor Juliet a szigetre került,nem volt bejáratos Ben irodájába? És mi a fenét csinált naphosszat,ha nem volt net? - hát nézegette a képeket a falon. S felismerte volna később Jackéket amikor lezuhantak,nem? Hörlit tutira.

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2009.07.07. 16:43:05

@Nézőke: "Nem hinném hogy sima tábori fotókat csak úgy nézeget, inkább arra gondolok,hogy volt ez a fotó,és egyik nap hirtelen megváltoztak rajta a szereplők - és ezért tért vissza a szigetre."
Mihez képest változott az a fotó? Amikor Deniel ide került 3 éve, még nem létezett, mert csak most készült. Nyilván meglátta a Dharma-újságban, hogy nini ismerős arcok. Buli vaaan!!!

"S felismerte volna később Jackéket amikor lezuhantak,nem? Hörlit tutira."
Na ezek a logikai bukfencek.

@adam434_: De igen tévedtek/nem gondolták előre, hogy ez lesz, s valahogy muszáj volt kimagyarázni, hogy miért is nem emlékszik...

Mr.paksimogyoró 2009.07.07. 18:53:05

sixx · comment.blog.hu 2009.07.07. 08:11:42
Nekem ez fel sem tünt, én azt hittem csak ádörök vannak. Furcsa volt,nnna :)

shred 2009.07.07. 19:09:14

Remélem Eloise is hamar kihal a sorozatból, mert Fionula Flanagantől mindig kiráz a hideg. A fiatal Eloise-nek is nagyo ijesztő némbert sikerült találni.

sixx · http://comment.blog.hu 2009.07.07. 19:12:33

@Mr.paksimogyoró: a dharmások hívják az ádöröket hostiles-nak.

Aragorn831109 2009.07.09. 00:31:42

@-miu-: A készítők azt nyilatkozták, hogy baki volt. Elszúrták az évszámokat...

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2009.07.09. 17:52:37

@Aragorn831109: De a színésznő valóban '79-ben született.

Aragorn831109 2009.07.09. 23:42:03

Az egy dolog...

Lehet, hogy azzal keverték :D

kpetya 2009.07.10. 13:15:10

@vadász2:

Az nem lehet, 1977 elöbb van mint 2009. tehát kellenie 1db 1977nek amikor még nincsenek ott.

blog gyuri 2009.07.12. 15:21:01

Sziasztok!
Én egy időrendi bukfencet véltem felfedezni, ha jól látom a dolgokat.
Szóval olyan sorrendben, ahogy láttuk:
1. Widmore csapata megérkezik a szigetre.
2. Lelövik Ben "lányát".
3. Ben bosszúból meg akarja ölni Pennyt.
4. Ezután fog elindulni Widmore csapata a szigetre.
Nektek nem furcsa?

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2009.07.12. 22:17:40

@kpetya: Miért? Ők mindegyik 1977-ben ott vannak, mert visszamennek. Mindig!
Egyébkét igazad is lehetne (párhuzamos idősíkok esetén), de akkor viszont nem állna a tétel, hogy "ami történt megtörtént."

@blog gyuri: Nem, mert Vidmór csapata már ott volt a szigeten. Az, hogy egy jelenetben most indul, az a filmfolyam struktúrájától függetlenül előbb történt, mint hogy megérkeztek, csak épp most esik róla szó,m most látod azt a jelenetet, ami az elinduláskor történt.

blog gyuri 2009.07.13. 06:24:18

@vadász2: Féltem, hogy ilyen választ kapok. :) Szóval: ott a bibi, hogy a kikötői lövöldözés után indul el a csapat, mely lövöldözést az ezt követő események fogják kiváltani. Olyan mőbiusz szalag féle a dolog.

sixx · http://comment.blog.hu 2009.07.13. 06:34:12

@blog gyuri: milyen kikötői lövöldözés után? nem értelek.

blog gyuri 2009.07.13. 08:22:09

@sixx: Amikor Ben le akarta lőni Widmore lányát.
Más megközelítés: mi történt előbb?
Az, hogy elindul Widmore csapata a szigetre, vagy az, hogy Ben rálő Desmondra?
A legutolsó rész szerint az, hogy a lövés után fog elindulni a csapat.
Pedig Ben azért lőtt, hogy egy időben később történő, a csapat szigetre érkezését követő eseményt (a lánya halála) bosszuljon meg.

sixx · http://comment.blog.hu 2009.07.13. 08:31:00

@blog gyuri: nem tudom, honnan veszed, hogy Ben hamarabb lőtt volna. szerintem egyértelmű, hogy a csapatot hamarabb szedte össze és indította el Widmore, elmentek a szigetre, lelőtték a lófejű fruskát, Ben elfordítja a kereket, visszakerül a múltba Tunéziába, eltelik X év, Ben rátalál az O6-ra, akik egy másik idősíkban (a sorozat jelenében, tehát a csapat szigetre érkezését követően kerülnek ki a szigetről) vannak, kvázi bevárja őket, ekkor mondja jacknek, hogy van egy kis elintéznivalója és megy le a kikötőbe, majd megy ki a reptérre.

blog gyuri 2009.07.13. 09:21:58

@sixx: Emlékezz a legutolsó részre!
A kórházból (ahol Desmond fekszik friss lőtt sebbel) jön ki Faraday anyja, és mondja Widmorenak, hogy hogy képes elküldeni a fiát a szigetre.
Ebből gondolhatnám, hogy Bel lőtt előbb.

sixx · http://comment.blog.hu 2009.07.13. 09:28:26

@blog gyuri: izé, akkor valamit félreértettél, Faraday anyja ugyanis ezt mondja: "Sacrifice? Don't you talk to me about sacrifice, Charles! I had to send my son back to the island knowing full well I..." Kellett küldenem az értelmezése. Nem jövő idő.

sixx · http://comment.blog.hu 2009.07.13. 09:29:50

ha jövő lenne, akkor nem így fogalmaz, hanem I am the one who is sending / I am sendig /I am going to send / I will send, stb. érted már?

blog gyuri 2009.07.13. 09:55:25

Köszi! Nálad a pont!
Így meg az az érdekes, hogy "látszólag" neheztel Faraday anyja Widmore-ra, holott ő beszélte rá a fiát, hogy menjen.

lostika 2009.07.13. 10:55:35

Tegnap ment:Ez a hely maga a halál, rész az rtl-en. Vagyis mikor Charlott meghal! És csak most tűnt fel, h a halála előtt azt mondja, h "vacsora előtt nem ehetek csokit"! Ami ügye ebben a részben is elhangzik! :D Állati, hogy minden mindennel összefügg!!:)
LOST4ever!!(L)

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2009.07.13. 12:54:34

@blog gyuri: Nem emlékszem magyarul hogy' volt, de nagy valószínűséggel múlt időben beszéltek Deniel elküldéséről, mert eddig ez még senkinek sem szúrt fület! :-D

@lostika: Igen, felmondta a 30 évvel korábban köztük lezajlott beszélgetés rá vonatkozó passzusait. Nekem is tetszett. ;-)
süti beállítások módosítása