Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Alias 1x03 – Parity

2009. július 06. 14:00 - Milo Rambaldi

A levegőben hagytak minket az elmúlt rész végén, Syd éppen CIA jelmezben hatástalanította az SD-6 kezébe került atombombát Egyiptomban, de Hassan lekapcsolta, kezében a maggal. Syd szerencsére burkában nyomult, így Hassan nem tudja, ki van a maszk alatt. Aszongya, egyig számolok, oszt ide azzal a plutóniummal. Syd feldobja a labdát (szó szerint), majd legyakja Hassant és az őröket is, egybevágott jelenetet láthatunk az egyetemmel, ahol a tanár szerint Syd a meló mellett nem fog tudni tanulni, és Sydnél elgurult a labda, nem tudja, mikor bírja visszaszerezni. Közben tényleg, mert menekülés közben kiesik a kezéből a plutónium, röhögünk egy jót. Főcím.

Syd és Francie dumálnak, Jack a téma. Sydnek millió és egy kérdése van, de nem tudja, hol kezdje. Francie nem kedveli Jacket, amit az ő szemszögéből megértek, de azt javasolja, hogy beszéljenek. Ez megtörténik, Syd egyik kérdésére sem (te szerveztél be/anyám miattad halt meg, úgy mint Danny) kap választ, Jack elhajtja. SD-6. Arvin mesél. A múltkori cucc, amit Taipeiből hoztál, Syd, nem is Müller találmánya, hanem egy Milo Rambaldi nevű ipse tervezte. Who the fuck is Rambaldi, kérdezi mindenki?

Hát Rambaldi egy olasz tudós, akit eretnekké nyilvánítottak, majd kivégeztek, az ipse kicsit el volt szállva, mert a 15. században mobiltelefonokat tervezett, meg egyéb fura dolgai voltak, próféta volt a lelkem, de például számítógépes kódokat is írogatott, amiből most sikerült egy darabot begyűjteni, de a másik felére a K-Directorate is pályázik. Rambaldi tehát prioritás lett. A faszi, Benegas, akinél a kód másik fele van, kurvára védett, hat Alien van körülötte éjjel-nappal, ezért szinte lehetetlen hozzáférkőzni, a ronda K-soknak mégis sikerült a kóddobozoz tartozó kulcsot begyűjteni. De hogyan? Syd egy nevet rebeg. Anna volt, ugye? A kóddoboz maga egyébként egy autómúzeumban van, széfbe és egyéb okosságokba zárva. Mit tegyek? Syd ezt már Vaughnnak írja meg egy kukába rejtett szerelmes levélben.

Willt látjuk, amint Sydnek segít pakolni, telefonálnak, Joey Pizzériáját keresik, meg közben Danny cuccait is el kell hozni, ez már mobilon jön. Will egyből rácsap a cuccokra, ez még mindig nem adta fel a nyomozást. Syd elmegy futni, találkozik Vaughnnal. Vaughn szerint ez a Rambaldi-őrület egy faszság, ő nem veszi be ezt a Notradamus keresztezve Leonardóval dumát, és nem érti, miért vannak oda ők is és az oroszok is. Kérdezi Sydet, ismered Anna Espinosát? A nő kubai, de az oroszok nevelték fel, meséli Syd. A K-sok embere, nekem meg ősellenségem. Vaughn mondja, OK, és most szia, engem többet nem látsz, leváltottak. Syd egy szót sem szól, Vaughn meg visszamegy az irodába, ahol Weissnek panaszkodik. Weiss szerint Vaughn szerelmes, és féltékeny az új ügynökre, aki Syd CIA kapcsolata lesz. De Vaughn csak aggódik, jaj mi lesz, ha Anna beindul?

Madrid. Egy női kéz, rajta érdekes jel (< o >), majd feljebb megy a kamera, és egy dekoratív espanol szépséget látunk. Ugrunk a partira, Syd spanyol matrónának öltözve érkezik, rajta egy nyaklánc, ami mikrofon, elejt egy érmét, ami hangrobbanást idéz elő, és aktiválja egy tollal. Közben espanol szépség feltűnik pincérnek öltözve. Ő Anna személyesen, kéjesen kacsint egyet Sydre, majd bekúszik a szellőzőrendszerbe. Syd a lifttel megy fel a széfhez, Dix meg próbálja az őröket hatástalanítani egy kis modemhekkeléssel. Syd már a széfnél próbál egy üvegajtón bejutni, de érkezik Anna a szellőzőből lézerrel támadva, és lenyúlja a Rambaldi-kóddobozt, csókot lehel az üvegre, bekapcsolja a riasztót, majd lelép. Gina Torres for president!

Na azért a szökés neki sem megy annyira könnyen, mert le akarják kapcsolni a kijáratnál, de az őrt gyorsan gigán suhintja, és elkezd rohanni. Syd is ezt tenné, de beragadt az üvegajtó elé, mert a K-sok blokkolják az ajtónyitó frekvenciáját. Dix ezen gyorsan segít, oldalról belehajt a K-s mikrobuszba, Sydney a szellőzőn keresztül távozik, majd Anna után rohan, utol is éri, indul a csajbalhé. Vascsővel ütlegelés, dobálás, dupla körívesek, Syd meg berepül egy lépcső aljára. Anna úgy tűnik, nyer, és a tűzlépcsőn távozik a helikopteréhez, de mégsem nyer, mert Syd kilövi a kezéből a táskát, amiben a kódot tartalmazó doboz van. Így a kulcs a ruszkiknál van, de a doboz meg az SD-6-nál

Will érkezik Danny cuccaiért, és észrevesz egy térfigyelő kamerát a ház előtt. Kideríti, hogy a kamera mindent rögzít. Hívja Sydet, megbeszélik, hogy együtt vacsoráznak mindannyian, Syd lesz a házigazda. A vacsora előtt Syd az új CIA-s faszival találkozik, aki egy hulyekocsog, Danny helyett Kennyt mond, kikezd Syddel, aki leoltja, hogy ő itten az életével játszik, tessék komolyan venni. Vacsora, póker, kínos sztorik, nagy röhögések, szól Will telefonja: Danny lakása körül egy mérföldes körben az összes térfigyelő ki volt kapcsolva Danny halálának éjszakáján. Will és Syd egyedül maradnak a végére, jégkrémet zabálnak, mert Syd szerint tequila ivás után jégkrémet kell enni. Egymást is etetik, Syd leönti Willt, elkezdi törölgetni, na mi a vége? Persze, hogy egy csók.

SD-6. Marshall nem tudta kinyitni a dobozt. Tekintvén, hogy ruszkiknak a doboz kell, az SD-6-nak meg a kód másik fele, így csere lesz, mert a ruszkik a kód egyik felével úgysem mennek semmire. Syd és Anna Berlinben cserélik a kulcsot dobozra. Ez a szuper ötlet Jack fejéből pattan ki, akit Syd azért letámad: hazudtál anyámról? Jack válasza: nem hazudtam, tudta, hogy CIA-s vagyok, és tényleg meghalt ABBAN a balesetben. Sloane megkérdezi Jacket: az igazat mondtad az anyjáról? Jack válasza: nem. Syd megy találkozni Vaughn utódjával, és lazán ultimátumot ad neki: léptessétek elő Vaughnt, te meg húzz a faszba, és amikor bekapcsolom a fülemben a mikrofont, Vaughn szóljon bele, különben nem lesz a nevem többé Gubera Vera. Snitt. Will kiharcolja a főnökénél, hogy Danny halála után nyomozhasson.

Berlin. Egy stadion lesz a csere helyszíne, mindkét oldal telepakolja mesterlövészekkel a helyet. Sydet éppen mikrofonozzák a kisbuszban, amikor is Francie telefonál (mindig jókor tud telefonálni), szerinte Charlie csalja. Syd azt javallja, hogy ne vonjon le túlzó következtetéseket. Syd megy is befelé, bekapcsolja a CIA-s fülhallgatóját, és persze, hogy Vaughn van a vonal túloldalán. Kiörömködik magukat, majd érkezik Anna. Aki genya, nem kicsit, hanem nagyon. Mondja Sydnek, hallom, meghalt a vőlegényed, biztos nyögdécseltél álmodban. És most itt vagy, és azoknak dolgozol, akik megölték. Nem jön be a provokáció, így marad a kulcs-doboz csere, és a doboznyitás. Azt persze nem tudjuk meg, mi van a dobozban, csak az elkerekedett szemeket látjuk, és Syd „oh Istenem” kiáltásával véget ér az epizód.

Címkék: alias
14 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

naughtyL 2009.07.06. 21:16:45

Hihetetlen, hogy Sloane milyen sokáig irányította maga körül a birkákat:D

Milo Rambaldi · http://hogyvolt.blog.hu/tags/szomsz%C3%A9dok 2009.07.06. 22:43:20

@naughtyL: Egyébként gyakorlatilag a legvégéig. Ezért is éri meg az elejétől végignézni megint.

naughtyL 2009.07.07. 10:30:36

Rambaldi: Ha ezt az újraolvasást is 'újranézésnek' vesszük akkor már 3xorra örömködöm az Alias részein:D

De egyébként, igen ez is olyan sorozat amit nem lehet héba-hóba nézni!!

És én nagyon örültem, hogy Sloane mellé behozták Sarkot:D Kegyetlen az az ember!:D

Gabba 2009.07.07. 11:42:17

Az tény, hogy nem nagyon van a sorozatok történetében még egy olyan ultimate geciember, mint Sloan, aki az első epizódtól az utolsóig öt évadon keresztül mindenkit legyak és átbasz.

(bocs a nyelvezetért, de finomabban nem lehet megfogalmazni)

smidgen 2009.07.07. 20:18:34

attól függetlenül végtelenül elkeserített, h 4. évfolyamtól kezdve átmegy az egész fanatasyba, logikátlanságba és kisszerűségbe...

Duerre 2009.07.07. 20:53:22

Ez volt a legelső Alias-epizód, amit láttam. És itt döntöttem el, hogy nézni fogom az egészet :)

Kösz a hogyvoltot, Rambaldi!

Milo Rambaldi · http://hogyvolt.blog.hu/tags/szomsz%C3%A9dok 2009.07.08. 01:44:41

@smidgen: Igen is, meg nem is. Mert még a harmatgyenge negyedik évad is tudott olyat produkálni, amit több sorozat a teljes fennállása alatt SEM.

@Duerre: Köszi. Én meg ennél a résznél döntöttem el, hogy ez nekem tényleg tetszik.

Gabba 2009.07.08. 08:30:32

Ha már emlékek: én először a 2x13 Phase One-t láttam, azt is véletlenül az RTL-en, ami úgy indul, hogy Sidney egy repülőn a Back in Black zenéjére fehérneműben libeg be a rosszemberhez.

Egyértelmű, hogy kiesett a távkapcsoló a kezemből és csak néztem...

Milo Rambaldi · http://hogyvolt.blog.hu/tags/szomsz%C3%A9dok 2009.07.08. 11:46:17

@Gabba: A Phase One talán a legütősebb epizód az egész sorozat történetében, és hát igen, az a fehérnemű... Ezek után miért is nem csodálkozom, hogy függővé váltál? :o))

Gabba 2009.07.08. 12:35:55

@Rambaldi:
ezt majd tárgyaljuk meg akkor, ha odaérsz a hv-kal :)

Duerre 2009.07.09. 16:17:11

@Rambaldi: @Gabba: férfiak :)))
Van itt egyáltalán rajtam kívül női rajongó?...

A Phase One is dobogós, de nálam a nagy kedvenc a harmadik évados "A próbatétel". Csak Lena Olin hiányzik belőle.

Cute Poison 2009.07.09. 16:40:17

@Duerre: van!

Szerintem mondanom sem kell, hogy imádom Vónt, főleg az első 3 évadban, mert akkor még borotválkozik...

naughtyL 2009.07.09. 19:09:14

Duerre: az én válaszom is! Igen van rajtad kívül:D

Cute Poison: nekem utána sem volt vele bajom;)

Duerre 2009.07.09. 22:03:42

Helyes. Már kezdtem megijedni, hogy egy "pasis" sorozatért vagyok oda teljesen. :)
Pár hete közvéleményt kutattam a munkahelyemen, ahol 1 pasi van és 20 nő. Senki nem ismeri az Alias-t! :(
süti beállítások módosítása