Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A szökés 4x04 - Sasok és angyalok

2009. július 06. 17:25 - sixx

Senkit nem fárasztanék összefoglalóval, zavaros az egész, egy hat részből álló izét kell ellopni, aztán meg betörni valahová, ahol le lehet olvasni a rajta található infót, ennyi. Sara és Michael ismét a kikötőben romantikáznak, get a fucking room. Kár, hogy a két színészt még egy horrorpornóban sem tudom egymással elképzelni. Sucre vet véget a légyottnak, mert a hekker rálelt egy rendszámra Michael telefonján, és ebből ki lehet indulni - kár, hogy a kép homályos, de ahhoz nem, hogy egy zászlót ábrázoló matricát (vidéken: levonót) ki ne szúrjanak a rendszám mellett. Bellick kicsit hisztizik, hogy a vezetőség nem vezet meg tervez, azaz nincs elég pánsíp a sorozatban, kussoljál, Brad. A zászló török, a terv: követni a konzult.

T-bag a másik szálon gyakorolja az új nevét és az ahhoz illő nevetést, nagyon vicces jelenet, de az kiderül belőle menten, hogy a többiek annyira szar színészek Knepper mellett, hogy az valami félelmetes. Na, mindegy, végül is egy faék egyszerűségű akciósorozatról van szó, amiben Michaelék már figyelik is a konzul kocsiját, a hekker meg szívja le az adatokat a kártyáról, de hoppácsak, a csávó felesége ismertebb színész, mint ő maga, nem véletlenül, nem a palinál a kártya, hanem a nőnél. Vörös, kék szeme van. Erre persze ki más jönne rá, mint Pánsíp Mihály. A raktárban a hekker Bellickkel akar véd- és dacszövetséget kötni, de úgy jár, mint a Magyar Gárda, és elhajtják a picsába.

Lisa, a török konzul neje megérkezik a kopasz ezredeshez, aki mindenféle utasításokat ad neki, menj ide, menj oda, satöbbi, az meg ad neki egy puszit. Vagy a lánya, vagy a csaja, ez utóbbi elég gyomorforgató gondolat. Michael, Linc, Mahone és Sucre az utcán(!) fényes nappal(!!) várják Lisát, mert az arcuk annyira nem feltűnő, sőt. A nő testőrei mindenesetre faszok, és nem veszik észre őket, Linc viszont kiszúrja a madaras könyves T-baget, amint menne be a “munkahelyére”, így rohangálás, majd egy kis gimnasztika jön, ha nem adod ide a könyvet, nagyon megverlek, akkor verj, mert nem adom, stb. Ez továbbra sem elég ahhoz, hogy bárki is felfigyeljen a tesókra, hát persze, hogy nem az. Egy rendőr azért észreveszi őket, ahogy Teddyt vegzálják, így menekülniük kell, egy felesleges jelenettel több. A néger bérgyilkos már Sara nyomában, aki mellesleg tudomást szerzett a családi barát haláláról, és szomorú miatta. A négert a kopasz ezredes arra utasítja, hogy egy ex-alkalmazottat tegyen el láb alól, mert Scylla után érdeklődik.

Teddy megérkezik a munkahelyre, ahol a Világ Legnagyobb Dekoltázsa fogadja, jó reggelt, Mr. Pfeiffer. Teddy izzadni kezd, nem látott ilyet vagy hat éve. Ja, és valami Mr. Zing már kereste Teddyt, azaz Pfeiffert, kétszer is - a telefonszáma pedig szerepel a madaras könyvben. Michael Selffel kokettál a telefonon, és a néhai Bruce-ról csevegnek, tudott-e vajon a családi barát a raktárról, meg a tesók tervéről? Hát, ezt már soha nem tudjuk meg, mert meghalt ugye. Mahone a török konzul nejét ellenőrzi, a hekker meg hasznossá teszi magát, és kideríti, hogy a nő a Sasok és angyalok nevű karitatív szervezettel működik együtt, ami (jó hír) ma este tart valami gálál, de (rossz hír) kurvasok rendőr lesz ott. Self ügynök egy öltönyössel telefonoz és győzködi, a néger meg figyel valakit, lefogadom, hogy ezt a manust.

Michael és társai az esti gálához pakolnak, T-Bag meg beilleszkedik a munkahelyre, ahol kap egy jó nagy irodát, és kezdi megfejtei a madaraskönyves kódot, mert okosabb, mint azt gondoltuk volna, és mert a kódnak köze van az irodájához. Sara a raktárból egy szó nélkül lelép, és elmegy egy kocsmába, hogy visszazuhanjon az alkoholizmusba. Ez zseniális ötlet lenne, bárcsak látnám, ahogy saturészegen kolbászol Michael mellett. De nem fog, mert ez egy beszari pöcs sorozat. Self elmegy ahhoz a csávóhoz, akivel telefonozott, és aki a Cég egykori alkalmazottja illetve élő ember volt, de azóta járt nála a négerember és ez a gond megoldódott. Linc, Michael és Sucre a nyomorult pánsíp hangjára hatástalanítja egy épület biztonsági rendszerét, ruharaktárról van szó, rendőrségiről, így bejutnak a rendőrbálra, jól áll nekik az acélkék.

Lisa is ott van, a táskájában a kártya, Michael megkeresi a székét, majd az asztal alá ragasztja a leolvasót, aminek a hátán ezek szerint van egy erre a célra rendszeresített tépőzár is. Kezdem unni ezt a sok faszságot a sorozatban. Michael majdnem lebukik a bálon mint rendőr, mert az ilyen jelenetek minden álruhás buli velejárói. Közben Sara táskájából a kocsmában egy rezidens alkesz ellopja a hitelkártyát, ejnye. A dokinő továbbra sem iszik, csak pofázik a pultosnőhöz, ami senkit nem érdekel. A rendőrbál unalmas, egyelőre senki nem bukott le, de közel vannak hozzá, mert Lisa egyik testőre korábban kiszúrta magának Linc fejét (nem nehéz, hiszen akkora, mint egy zsámoly), így az elindul kifelé, Lisa pedig az asztal mellett áll, hogy a másolás befejeződhessen, de nem fog, mert mennie kell, hanyadjára játsszák már ezt el velünk, de most komolyan? Ezt a “majdnem megvan, de mégsem” dolgot?

Linc hiába menekül, a testőr ügyes, és beéri, majd ráfog egy fegyvert, de nem lövi le, hanem pofázik feleslegesen, majd rádiózik is egy kicsit, mert ilyenkor ezt kell ám, nem mást. Michael megy a leolvasóért, Linc segítségére pedig Bellick siet, aki leszúrja a testőrt, majd kap egy kisebb idegösszeomlást. Michael kitalálja, hogy a hullát ne tüntessék el, mert jó lesz az még valamire, gondolom így akarja elterelni az őrök figyelmét, és majd a konfúzióban leolvasni azt a kurva kártyát. A négerember meglátogatja Gretchent, aki annyira szarul néz ki, hogy még a Videó presszóban sem találna magának kérőt, pedig itt egy hatvanéves, fejkendős néninek is volt már szép éjszakája, és ez nem vicc. Gretchen nem tud semmit, hiába baszlatja a nagydarab geciember, aki pont a szadizás közben tudja meg, hogy Sara családi barátjának hitelkártyáját használták valahol. Hoppá, rohanjunk.

A rendőrbálon Mahone Lisa megmaradt testőreivel közli, hogy a haverjuknak annyi, és azonosítani kell a hullát, Michael, akinek meg cseppet sem feltűnő arca van, amit SOHA SENKI NEM ISMER FEL EBBEN A ROHADT SOROZATBAN, ott marad Lisával, és a zsebébe lévő kütyü leolvassa végre a kártyát. Istenem, legyen már vége ennek a résznek. Michael orra vérezni kezd, Sara a kocsma vécéjében szomorkodik és sír, mi a tévé előtt marjuk a bőrt az arcunkról. A négerember bejön a kocsmába, és a pultosnőt kérdezi, aki természetesen nem fogja a dokinőt beköpni, mert nem olyan fából faragták. Ettől még a bérgyilkos kérdezgeti, Sara meg pont jókor lép le a hátsó ajtón. Michaelék visszaérnek a raktárba, Lisa felszállt a gépére, a tábornok idegeskedik és egy egzotikus bankjegyet nézeget. Self Michaellel beszélget, és bevallja, hogy volt neki egy informátora a Cégnél, de meghalt, mert ez egy ilyen szar nap, és most fogalma sincs, hová kell betörni.

T-bag kezd jóban leni a titkárnővel, akinek a csöcsei önálló életet élnek a ruhában, de ez most nem érdekli a jó Teddyt, mert inkább a telefonszámot nézegeti, amin Mr. Zing kereste korábban. Az illető most New Yorkban van, pontosabban szarban, mert egy másik kínai faggatja, kissé dühösen. És ennek is a Scylla kell, kezd már unalmas lenni, ha ez egy ilyen titkos valami, hogyhogy ennyien tudnak róla? A raktárban nyugtázzák, hogy már csak négy kártya kell, a hekker meg valamiben mesterkedik, de Linc annyira hülye, hogy nem veszi észre az extra ablakokat a gépén, ejnye. Mahone megkéri a hekkert, hogy kezdje el megkeresni neki az embert, aki megölte a fiát. Mert ez így megy, google - known African-American hitmen, és kiadja a találatokat, meg is lesz a csávó két perc alatt. Pedig nem kellene nagyon keresni a csávót, éppen Sarát követi az utcán.

Címkék: a szökés
13 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GOrsi (törölt) 2009.07.06. 17:52:19

Még jó, hogy csak felét láttam a résznek, mert ennyi baromság sok lett volna egyszerre.

sélli_ 2009.07.06. 18:24:49

A 4. képen Májkülnek valami eszméletlen suta-buta feje van. Lassan kezd rosszabb lenni mint Lincé, pedig abban is elfér vagy 5 kg burgonya...
Sara kocsmabeli jeleneténél sírtam. És nem, nem együttérzésből, hanem mert annyira fájt, hogy inkább mérges-sünbe lépnék csak ne kelljen végignéznem. Kétszer!

EasyFriend 2009.07.06. 18:46:31

Akkor se nézném újra, ha fegyverrel kényszerítenének rá.

sélli_ 2009.07.06. 18:48:50

@EasyFriend: Mármint a sünbe lépnék kétszer! :)) nem kétszer nézném meg :)

szinkrobi · http://iszdb.hu 2009.07.06. 19:12:23

Tényleg annyira nem lehet látni semmilyen érzelmet (nemhogy szerelmet) Sara és Michael között, a jeleneteik olyan izgalmasak mint egy vízállásjelentés anno.

Sara: Paksnál apad, igen alacsony vízálású.
Michael: hajóvonták találkozása tilos.

Ennyi. Semmi érzelem.

Emanuelle 2009.07.06. 19:17:21

Nem lehetséges, hogy ez tulképpen egy
paródia? Mert akkor minden okés.
Ha nem, akkor viszont eléggé gáz, hogy a forgatókönyvírók ennyire hülyének nézik a nézőket, még ha elsősorban a jenkikre is
gondoltak, amikor belecsaptak a lecsóba.
És ez kérem egy sikeres sorozat. Tényleg szánalmas.

EasyFriend 2009.07.06. 20:04:19

@sélli_: Jah...! Így már értem! :-) Én azért nézem úgy tessék-lássék, de inkább valami perverz ellendrukkolás hajt, mint valódi érdeklődés vagy pláne izgalom.

kecsegugu 2009.07.06. 21:40:09

sixx, na így kell szarból várat építeni :-) betegre röhögtem magam a hogyvolton, köszönöm!!!

GJ1 2009.07.06. 23:46:52

azért ha választhatnék, inkább 1 szökés epizód, mint 3 Lost

"azta" 2009.07.07. 10:32:53

"matricát (vidéken: levonót) "

inkább Debrecen és vidéke :)
viszont szerettem ezt a játékot (melyik szó mit jelent: pl. ami itt egy gombóc fagyi, az ott GÖMB :D és fordítva is működik, mert egymáson röhögünk! gombóc mi?! muhahha! naná! pont gömb az, mi?! :D)

ja! sixx! ez kezd elgrészesedni nálad! még a végén abbahagyod és akkor nem tudjuk meg mi lesz a vége (szerintem csak Te nézed...)!

Gabba 2009.07.07. 11:38:46

Hát Sixx, nyilván kurvára feldobott a Volt, a szokásosnál is jobb lett a hv.

"élő ember volt, de azóta járt nála a négerember és ez a gond megoldódott."
még jó, hogy per pill nincs senki a szobában és nem kell magyarázkodnom, miért röhögök hangosan egymagamban.

@"azta": nem, nem! én is nézem, igaz, csak a hv-k kedvéért. Carry on, Sixx!

.S · http://desugarize.wordpress.com 2009.07.07. 19:40:31

Hehe. Így hogy láttam is, nagyon vicces volt elolvasni ezt..
Megis lesem miket írtál a Losthoz.
Annál idegtépőbb sorozat szerintem kevés van..

Vinie 2009.07.08. 13:54:06

"Pánsíp Mihály" :D:D
Lehet volt már ez a megnevezés korábban is, de nekem csak most akadt meg rajta a szemem és fél napja ezen röhögök.
Köszi Sixx, you made my day :)))
süti beállítások módosítása