Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Friday Night Lights - 1x07 - Homecoming

2009. július 04. 14:20 - Sigismundus

Előző részek tartalmából. Smash Williams fogadkozik, hogy Smash majd megnyer minden trófeát és reklámszerződést, ha nagy (játékos) lesz. Mattnek Taylor edző ajánlja a randizást egy csajjal, meg a kocsi hátsó ülését. Matt ezután boldogan bámulja a táncolgató Julie-t, Tim és Lyla dugnak, Tim és Lyla némán hallgatják Jay előadását hármójuk barátságáról. Tim és Lyla este megölelik és csókolják egymást amit Jay is meglát.

Szép amerikai középsulis hagyomány a Homeback, ilyenkor az öregdiákok visszatérnek kicsit nosztalgiázni, megmutatni mire vitték, példaképnek az ifjak elé. Dillon is megrendezi a magáét, és ki is lehetne a fővendég, mint egy exfocista, egy irányító, akivel a Párducok megnyerték a 2000-es Állami Bajnokságot. Lucas Mizenak hívják a fehér srácot, nagy taps. Aztán buli, Tim már most részeg, pedig korán van, Lylát ez már nem hatja meg. Smash boldogan képzeli Smasht a csúcsra, majd elmegy, hogy Mize-al beszélgessen annak karrierjéről. Mize épp Taylorékkal társalog, régi ismerősök, anno őt is úgy edzette Eric sztárirányítónak, mint Jasont. Azóta mi történt vele, szűkszavúan annyit hogy ingatlanügynöksége van, befutott. Bemutatják neki Briant, akit most ő visz el gyorsan bemutatni Grady Huntnak. Mr Hunt ugyanis nagynevű játékosmegfigyelő már évtizedek óta, aki rákerül kis százas listájára annak jó dolga lesz. Smash nagy szerényen ennek a listának az élére helyezi el Smasht, de MrHunt már sokat látott, abban maradnak, előbb megnézi a srácot a meccsen mielőtt bármit is ígér.

Rehab, Jason igen rossz hangulatban vacsorázik Corey a Törpe társaságában, amikor jő a Mester és megkéri, a csapat nevében, legyen ott a következő meccsen. Billy Riggins Tyrával és annak nővérével Mindyvel társalog az utóbbi melóhelyén egy sztriptizbárban. A nagyobb Riggins egyetemista sörpartit szervezne, mint egy haverja valahol a környéken, 20 dolcsi beugró, meg a fogyasztás, tuti üzlet. Egy a gond, Dillonban nincs fősuli, csak közép, és pont most van a Homeback, mindenki ott bulizik… Tyra menti az ötletet, a lúzerek, a Dillonban-ragadtak, azok nem a Sikeresek&Szépek népével vegyülnek, jönnének a sörpartira. Billy boldogan hazamegy, és egyből az excsaját kezdi dicsérni Timnek, hogy is puskázhatta el. De jön ám a meglepetés, öcsi ugyanis súlyzózik, és nem kéri a rendes esti hatospakkos felét, új életre gyúr. Lyla és Jay gyógyfürdőben áznak, a srác csak úgy spontán kérdezgeti Timről, mennyit találkoznak, de szűkszavú a válasz, inkább a gyógyulásról beszélgetne a lány.

Reggel, Landry és Matt dumálnak, pulykatojás győzködi Hetest, hívja már randira az edzője lányát. Edzésen Smash nagyon jól fut, feltűnik az ex-sztár Mize, dob egypárat a régi idők kedvéért, Húszas meg mind elkapja, Mr.Hunt jegyzetel is szorgosan. Billy és Tyra a nagy lapos préri közepén tervezgetik a bulit, már meg is van beszélve hogy Mindy és kolléganői is jönnek kis hangulatfokozónak, Billy bátyó ekkor elkezd parázni a saját vállalkozásától. Jay és szülei tárgyalják, menjen-e a meccsre vendégnek? Anya szerint korai, és csak kabala lenne, apa szerint ideje visszarázódni és jó hogy gondolnak rá. A vita kezd nagyon hevessé válni a szülők közt… Edző és Mize vacsoráznak, Eric az ügynökségéről és Dallasról kérdezi, mire a srác őszinte lesz, és titoktartást fogadtatva elmondja mi a helyzet… Na szóval, focizgatott Mize ösztöndíjjal, de nem ment elég jól, lesérült, csajozott, kirúgták, diplomája sincsen, az ingatlanüzletből annyi igaz, volt ügynök egy darabig, de kirúgták.. Nincs mása, mint a Bajnokgyűrűje. Most is azért van itt hogy valami melót keressen, kérdi is Ericet, nem lehet segédedző? Játékosfigyelő? Vízhordó? Eric zavarban, nem mond nemet se igent. Otthon viszont mindent elmond feleségének. Tammy nem csodálkozik annyira, szerinte ez fog történni ezekkel a most bálványozott srácokkal, ha kikerülnek Dillonból, jól arcra esnek majd többnyire…

Jay és Herc edzenek, a vörös szerint perverz, alázós dolog lesz ha Jason a kabala szerepében kigurul a pályára, ne vállalja. Aztán szól a srác mobilja, Lyla hívná, de Jay nem kapkod felvenni. Herc egyből vágja, itt valami történt, és szép lassan megtudja a gyanút, hogy legjobb barát lefekszik a barátnővel? Vörös szerint akkor mégis el kell mennie Jasonnek a meccsre, és szemébe nézve Timnek, megtudja az igazat. Billy és Tyra tovább tervezgetnek, közben a bátyó elmeséli a Riggins család történetét. Apjuk lelépett, anyjuk halálra itta magát, Billy pedig feladta golfkarrierjét, hogy öccsét nevelje.  Befut Tim is de szó szerint, sok mérföld van mögötte és 24 órája józan, a tervezett buli sem érdekli. Mr Hunt Williamséknál, még most sem ígér semmit. Bár Smash képességei jók, de sokan vannak így ezzel, megnézi a pénteki meccset is. Jay végül este mégis visszahívja Lylát,, a srác bizonytalan hogy jöjjön e a meccsre…. Reggel Tyra és Billy megraknak egy kocsit sörrel, de a bátyó továbbra is azon remeg, mi lesz ha veszteséges lesz az üzlet. Tyra nem kételkedik, szerinte az egyetlen baj az lehet ha kifogy a buli közepén a pia. Eric közli Mize-el hogy nincs pénz még egy asszisztensnek, bocs, így is tettem érted sokat. Aztán az öltözőben órákkal a meccs előtt meglátja Smasht aki görcsösen a Játékterveket magolja, és Grady Huntról érdeklődik akinek a kezében az ő sorsa. Taylor megpróbálja lenyugtatni, nem Hunt az egyetlen, de Brian csak tovább görcsöl.  A prérin rakodják a sörhordókat, Billy bátyó nem bírja a feszkót és maga is megnyit egy whiskysüveget, no meg a rádiót, mert e pillanatban kezdődik végre a meccs!

A Laribee Oroszlánok már az arénában, a Párducok váratják magukat majd előjönnek, egy óriási lepel mögül élükön Jasonnel. Ki lett nevezve tiszteletbeli csapatkapitánynak, tiszteletére feláll az egész stadion, megható pillanat, könnyek minden szemben. Sammy Meade közvetít, természetesen, így megtudjuk hogy ez a meccs a kerületi döntő, az elvett győzelem miatt ezt hozniuk kell a Párducoknak, ha tovább akarnak lépni a következő szintre. Megosztja azt is összes hallgatójával, hogy a híres Grady Hunt van itt és Smash Williamst figyeli, figyeljék maguk is emberek!

Meccs, Larribe kezd, híres irányítójuk Keller, trükközik, előbb mintha passzolna, de nem, futójátékkal maga viszi előre, éspedig a Párducok tízyardosáig. Második támadásuk már benn is van az EndZoneban, 0-7. Smasht követeli Dillon városa. Párducok támadnak, Matt átadja a labdát Smashnek, akit még abban a pillanatban földre visznek. Második playre Húszas előrerohan, közte és az EndZone közt egy Oroszlán sincsen, Matt dobja is neki a labdát, és Smash elejti ! Harmadik play már nem is az övé hanem Timé, aki keresztültör és szerez is 6 yardot. Második negyed végén, a saját 45 yardosukról indulva egy trükkel próbálkoznak a Párducok, Hetes mintha Doliának dobná, de Smashnek adja, akit viszont azonnal le is rántanak a földre, Larribe szerzi meg a labdát és a negyed végén egy field goal-al (kapura rúgják a labdát negyedikre, ha három kísérletből nem tesznek meg 10 yardot) 0-10 az első félidő. Öltözőben taktikai megbeszélések, Eric félrevonja Smasht. Az RB magyarázkodna, de Taylor leállítja, Nem figyel a jelzésekre, hol nyitnak rést blokkolásal ,a saját embereibe fut bele még csak nem is az ellenségébe! Ne Huntnak játsszon, még a dilloni Párducok embere! Smash fogadkozik, hogy fordít az eredményen.

 

Második félidő, mindenki Smasht akarja látni, Williams mama el is kezd imádkozni a lelátón. És Húszas megint elrontja! Szerelik amint nála a labda, elejti, az Oroszlánok lazán berohannak vele az Endzone-ba. Smash igen ideges, lesz lemegy a pályáról sisakját is levágja.Nincs más, egyedül Timre alapozza Taylor a támadójátékot. És Tim megmutatja mit tesz 24 óra józanság. Első playre megkapja a labdát és át is tör vele 10 yardnyi Larribe játékoson keresztül. Másodikra pedig egyből berohan vele az EndZone-ba, tőle ugyan hiába próbálják elvenni. És még egy áttöréses TD, majd még egy jobbszélen hosszúfutásos TD Harminchármastól, miközben egy csomó Oroszlánt csak úgy futtában fellök.. Ha jól számoltam, egymaga 4 touchdownt szerzett egy meccsen, akárcsak Al Bundy. Smash magába roskadva ül, csak addig emeli fel fejét, hogy lássa MrHuntot távozni.

Az öltözőben mindenki Timet ünnepli. Taylor is megdicséri, és neki adja a mérkőzéslabdát, őt illeti. De a legkeményebb helyzet csak most jön Rigginsnek, ugyanis beszédet követel a csapat! Tim ugye nem a szavak embere mint tudjuk, de mégis elkezdi, az egy csapat egy szívről, és hogy ez a szív itt dobog köztük, egy székben ülve. Eközben odamegy Jayhez, és neki adja a labdát, hogy ez őt illeti.. Testvéri szeretetéről biztosítja, Jason meg közben jól belenéz a szemébe, de átveszi a labdát.

Kint Williams mama és húgai próbálják nyugtatni Briant aki sírva kér bocsánatot, úgy érzi, ezzel a meccsel egész életét, a belé vetett reményeket mindörökre elpuskázta. El is megy az éjszakába, Hunt moteljáig. A játékosfigyelőt felzörgeti, és a listáról kérdezi. MrHunt nem akarja ma már továbbszenvedtetni a srácot, elmondja hogy az ő listája csak szezonvégen, januárban zárul le, de van még az övén kívül más lista is. És hogy Briannek kellene egy kis izmot növelnie szerinte.

Kinn a prérin egyre fergetegesebb a buli, Tyra alig győzi a parkolást irányítani, Billy alig győzi a bárt intézni, Mandyéken már alig van ruha. A Párducok is kijönnek, Tim nem iszik most sem, Landry a vetközőcsajokat bámulja lelkesen, Matt pedig egyenesen megkérdi Juliet jönne-e egy randira? Nem, illetve igen a válasz, illetve még nem biztos. Reggel Billy másnaposan ébred, bebotorkál az irodának használt lakókocsiba, ahol Tyra csillogó szemekkel számolja a bevételt, már most van párezer nyereségük. Billy bűntudatos arccal hozzátesz egypár köteget még a zsebéből, a kis hamis, a bárnál tette zsebre… Brian Smash Williams pedig, otthon elővesz egy injekciós tűt, meg egy kis fiolát, amit este vett egy bodybillding klubban, és elkezd doppingolni.

Címkék: fnl
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása