Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Friday Night Lights 3x07 - Keeping up appearances

2009. július 03. 16:00 - Sigismundus

Eric és Tammy vacsorára megy McCoyékhoz. Edzőnknek nem fűlik a foga hozzá, de felesége nagyon jóban van Katievel, Eric pedig jóba akar maradni Tammyvel. Vacsora után a nők félrevonulnak valami új lakberendezési izét megtekinteni, Eric pedig kifejti kissé nehezen, hogy kínos volt neki a múltkori templomi jelenet. Joe megígéri, nem fordul ilyen elő többet, és koccintanak arra hogy pokoli jó csapat ők ketten.

Billy és Jay úton a Garrity házhoz, közben bátyó megmutatja az Oklahoma Unviersity-től kapott levelet meg még egypár hasonlót. Válaszoltak is mindre de nem érkezett viszontválasz, mit gondol? Jay szerint ezek nagyon alap toborzólevelek, küldenek ilyet minden kicsit is kiemelkedő középiskolásnak. Billy őszinte, be akarja rugdalni öccsét egy fősulira, de nem tudja, innen hogyan tovább. Jason tanácsa, Tim meccseiből csináljanak egy promót, a legjobb pillanatokból, interjú az edzővel, meg hasonlók. Ötlet elfogadva, be a házba ahol Herc és Tim söröznek. Kész minden, csak eladni kell. De Jason nem akar ingatlanoshoz fordulni, az bizonytalan, csak a 6% lenyúlása a biztos. Eladják ők…

Buddy Garrity boldog mint a fene. Két kisebb gyereke, Kis Buddy és Tabby jön hozzájuk láthatásra, a kaliforniai hippitanyáról. Érkezéskor kis gyanús jelek, a srác közli, ő soccert játszik, lánya pedig inkább videózna régi barátnőivel és nem családi programra menne.. MacGill és a Jamarcus nevű fekete srác idegesek. Taylor igazgatónő irodájába hivatalosak, mert a srác megint kis balhét csinált. Tammy szerint most már beszélni fog a szüleivel, de Taylor edzővel nem, nos ettől azok ketten még idegesebbek lesznek… Landry haver próbálja kiverni fejéből „azt a lányt” de ez nem könnyű ha naponta többször Tyra jelenti be a sulirádióban a híreket. Devin is próbálja felrázni kissé újabb sejtelmes utalásokkal. Tammy és Jamarcus meg szülei tárgyalnak. A szülök, tudják hogy van probléma fiukkal, de otthon megkapja majd a büntetését. Jam már fellélegezne, de Tammy kijelenti, oké hogy most még ők intézkednek, de legközelebb sajnos felfüggesztés lesz a vége, és a csapatból is ki lesz téve a srác. Szülők visszakérdeznek, elnézést, milyen csapatból? …

Készül a Tim Riggins portréfilm, de kissé akadozva. Tim ugye nem a szavak embere, csak a fociról tud beszélni hogy imádja a péntek estéket, és bizonyára imádni foga a szombat estéket is (ez a főiskolás meccsek állandó napja). Jay szakítja félbe a nyögdécselést, készített szórólapokat és közli, 295 alá nem mennek. Ezen a trió ledöbben, nyakukon maradhat a ház ha túl sokat kérnek… Buddy közös kajakozást, énekelgetést tervezne a három gyerekével, de csak Lyla van benne a dologban. A hippik és más hasonlók sokat szónokolnak a szabad gondolkodásra nevelésről, de ez alatt a valóságban a saját ideológiai agymosásukat jelenti. Tabby egy év kommuna után mondatonként lefasisztázza Texast, Kisbuddy pedig ki sem akar nézni az IPhonjából..

Landry haver próba után hazafuvarozza Devint, kicsit beszélgetnek a bandájukról majd végre döntés születik váltanak egy csókot…. Ericcel Tammy közli a Jam ügy végét. Kiderült hogy aláhamisította szülei aláírását az engedélyezési lapra, most lebukott, és szülei kivették a csapatból. Eric igen ideges lesz, mert nem tudott eddig a dologról, és meccs előtt pár nappal elveszteni a kezdő Fullbackjét nem nagy öröm….Edzés, Jay filmezi 33-ast, JD pedig nagyon mellédob, nem érzi a playeket. Apja aki szemmel tartja a lelátóról, berohan a pályára számon kérni, Eric és Mac alig tudják leparancsolni….Buddy és a gyerekek ügye elér a robbanásig. Sátorozás és hússütés helyett Kisbuddy életunt tekintettel bámul, Tabby pedig a hippi Kevin dumáját nyomatja hogy a „húsevés gyilkosság” meg hasonló hülyeségeket. Agymosás rulez. Szó szót követ Tabby végül azt kívánja, bár nem Buddy volna az apja, és Buddy hasonlóan érez dühében, majd elrohan. Lyla aki eddig döbbenten ült hiába kérdi, a két kisebb nem tud magyarázatot adni, miért ilyen taplók apjukkal.

Landry haver bemegy Tyrához, de nem könyörögni ezúttal. Megköszöni, hogy kijózanította, közli hogy van egy új barátnője, aki tényleg jobban illik hozzá. Tyra gratulál, örül, annak pedig külön is hogy a barátságuk megmarad….Buddy idegességében gyalog indult haza a kempingből, Lyla az éjszaka közepén éri utol kocsival. Beszélgetnek a kicsikről, nővérük szerint csak zavarodottak épp a kamaszkoruk kezdetén. Buddy azonban úgy érzi, ez az ő büntetése a megcsalásért, elvesztette őket. Még ha így is van, Lyla itt marad vele.

Eric és Tammy Jamarcus szüleit próbálják rávenni, engedjék fiukat játszani. MrHall fő kifogása, ők nem futballszurkolók, még csak nem is dilloniak, mérnökként sokat költöztetik a családját. Nem akarja hogy fia, aki amúgy is elég önző, még régimódi istenített sportolóként érezze magát, pünkösdi királyság az. Eric nem tud mit mondani, Tammy kezd közvetíteni, kijelenti Jam meg fogja bánni hogy hazudott szüleinek, de a férje nem hagyja elszállni a srácokat, keményen tartja őket. És engedjék Jamet játszani pénteken, nézzék meg, milyen tartást ad fiuknak. Meggondolják.

Landry haver már a következő randit szervezné Devinnel, amikor a kislány közli vele, ő leszbikus.,A múltkori csók egy próba volt ami nem jött be, de ez van, ezt így 14 évesen már eldöntötte. Pulykatojás lefagy…. Nyílt nap az ex-Garrity házban. Kommunikációs zavar az eladók térfelén, Billy és Herc szerint lehet alku tárgya a 295, Jay szerint nem. Kimennek a ház mögé, ahol a két kerekes srác majdnem egymásnak esik, Billy alig tudja őket szétválasztani, bent Tim pedig gyorsan megmutatja, milyen szépek a behúzott függönyök… Végül, családokra, babákra hivatkozások után marad a 295.

Landry haver igen lelkizős hangulatban van, Taylor igazgatónővel osztja meg problémáját. Mi lehet benne az ami taszítja a lányokat, illetve csak zűrös kapcsolatokra futja. Tammy megnyugtatja, még csak élete elején jár, és ezek az imádott focisztárok közül sokan többre nem viszik majd. De Landry biztos eljut egy jó egyetemre, egy jó állásba, és másféle lányokkal jön össze, akik mást értékelnek majd….

És Péntek Este! A nézőtéren Jamarcus családja, McCoyék, Taylorék, még Kisbuddy és Tabby is eljött unott képpel erre a fasiszta népünnepélyre. És Meccs ! JDnek nincs rendben minden, dob egy hosszút, de túl hosszú, 88-as előtt két yarddal csapódik a földbe. Joe elkezd üvöltözni, meg számon kéri, hát mit gyakorolt vele egész héten?

Jamarcus szülei elégedettebbek lehetnek, fiuk az 1-es második playre megkapja a labdát és keresztültörve a védelmen, szerez 10 yardot. Harmadikra JD megint elvéti, Joe megint elkezd tanácsokat osztogatni, de most már őt figyeli az egész stadion.

Jay is itt van, a büfénél összefut egy nagydarab fekete sráccal Wendell Foleyval aki akkor volt végzős nagy Párducsztár mikor Jay újonc. Kis duma, ki mire vitte, a srác a Pennsylvania Lionsnál sztár, most végez, profinak megy. Bemutatja ügynökét is, Grant Harbertet. Kiderül, az ügynökfickó is volt QB, még egy Divizo-II-es (kb mint az NB-2es bajnokság) egyetemen is játszott, de utána sem bírta ki focitársaság nélkül, sportügynök lett. Szerinte ez a legjobb, ha nem lehet profi az ember, még benne maradhat a sűrűjében. Végezetül megajándékozza Jayt egy névjeggyel és látogassa meg New-Yorkban, ha arra jár.

A következő Párductámadásnál pedig- JD eladja! Nyílegyenesen dobja egy Fordwood védő kezébe, még szerencse hogy sikerül blokkolni azonnal. Félidő, mennének az öltözőbe, JD arcán már a feszültség, mert apja áll a bejáratnál, és üvöltve kéri számon a történteket. Az egész csapat előtt osztja ki a srácot, mire végre Eric berángatja a QB1-t, Joeval pedig közli, hagyja egy kicsit, hogy ő dolgozhasson végre…. 

Bent négyszemközt a saját apjáról kezd példabeszédbe, de JD még abban az állapotban van, hogy meg kell felelnie a saját apja elvárásainak. Második félidő. És közvetlenül pályára lépés előtt Eric közli JDvel, a srác fogja hívni a játékot, amilyet akar, és fel ne merjen nézni a lelátóra… És csodák csodája, minden dobás célba talál, first down first down után a Párducoknak. És minden átadás sikeres, Tim Riggins áttör mindenen. És egy utolsó 50 yardos dobás Jamarcus kezébe, megszerzi a szükséges pontokat a 15-14-hez , üdv Dillon, a Rájátszásban ! És a lelátón is csodák történtek, Jam szülei kezdenek ráérezni a focira, a két kisebb Garrity pedig, újra felfedezi a tömegben hajladozás és rikoltgatás örömeit. Egyetlen dilloni néma és dühös, Joe McCoy. És annyira berág, hogy nem várja meg meccs után fiát, amit az nagyon szívére vesz. Katie alig tudja megnyugtatni, ő fia mellet áll. És még egy csoda ma estére, Jayt visszahívja egy érdeklődő…. Szombat este, Landry és Jim hangolnak, mikor megjelenik Devin. Csak megjegyzi hogy szeretne játszani a bandában továbbra is, ha nem baj. Persze hogy nem, Landry haver úriember, és megőrzi a titkot, majd húrtépés kezdődik.

Az ingatlanoscsapat és Lyla ünnepelnek a sikerre, és ha már így összegyűltek megnézik a Tim Riggins DVDt. Jay jól összevágta a legjobb jeleneteket. Amikor hat védő kellet hogy megállítsák, amikor, a gólvonal előtt lökött fel két védőt és szerzett TDt , hasonlók. Aztán rövid kis interjúk, kiben mi ragadt meg Timről. Taylor edző, zavart hallgatás után a szívósságát emeli ki, Billy bátyja a büszkeséget a 2006-os Állami Győzelem után, és így tovább. Remek egy promó, isznak mind Timre, hogy fősulira megy, egyedül az ünnepelt srácon nem látszik öröm ettől.

Végezetül Jay kiül a kertbe nézni az eget Dillon felett. Lyla kimegy hozzá kicsit dumálni, és a srác ekkor közli vele legújabb tervét, New-Yorkba megy sportügynöknek, meghívták, ismeri a focit és jól tud közvetíteni. Lyla szerint remekül megállja majd a helyét, de elsírja magát a gondolattól, hogy Jay elhagyja őket….

Címkék: fnl
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása