Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Szomszédok 3x06 (50. fejezet, 19890323)

2009. július 02. 09:00 - Milo Rambaldi

„Hosszú idő után először ünnepeltük méltó módon a nemzeti ünnepet. Rendezzünk itthon is szégyennapot, el kellene tüntetni az összes politikai szemetet” – Vágási Forradalmár Jutka

Jubilálunk, kérem, jubilálunk, az 50. fejezetnél járunk. Az ünneplésre kellőképpen felkészültünk, a előző részben csak úgy záporoztak az események. Vágásiék vacsorázni voltak Vilmáéknál, ez egészen rettenetes volt nekik is, de nekünk is, ámde sötét titok lengi be a panellakást, Jutka Feri elől elhallgatja, hogy a pénzüket a spermabankba teszi. Lenke beteg volt, ezért otthon politizált, Taki pedig Erdészkével szövetkezett lakásügyben, de nem lett belőle semmi, csak egy jó kis balhé Fogtündérrel. A Kim Bauer szobrokból kifogytam, ezért Julcsi teljesítményét, hogy lógással próbálja anyja munkáját visszaszerezni, és a családot fenntartani, már nem is tudom, mivel honoráljam.

Végre sikerült Senior árpádsávos konyhafüggönyét megörökítenem, ez a rész már jól indul. Ádám babakocsit akar venni, de kezes kell hozzá, olyanjuk meg nekik nincsen. Így marad a talicska vagy a kézben hordás. Ádám moráletikai paradigmájába nem fér bele, hogy Juniort kocsin vigye iskolába. A jó doktor egyre hülyébb. Az ideológiából kapunk még egy adagot, amikor egy nő akarja a kórházban lekapcsoltatni a lélegeztetőgépről az agyvérzéses apósát, aki egyébként egy rohadt állat az elmondása szerint. De Ádám szerint az élethez mindenkinek ugyanolyan joga van. Na ebben kivételesen egyetértünk. Az öreg egyébként meghal, és az asszonyka fizetne Ádámnak, hogy köszöni szépen a gyors gyilkosságot, de Ádám kiakad, és kihajítja.

Forest von Polizei és Stüszi Dénes illegális szemételhelyezőt fülelnek le. Vagy nem is illegális? Illés Karcsi megengedte, hogy a szart az erdőbe hozzák, úgysem árt. De most már vége a szép időknek. Szegény ember próbálkozik, hogy „légyszilégyszilégyszi”, de ez sem hat. Irány ki az erdőből, szemetestül. Dénes és Forest még további lerakókat is találnak, így Forest elszalad a főnökhöz, aki dob egy hátast a hír hallatán. Forest egyből telefonoz is a hulladékot indító vállalat vezetőjének, aki először le akarja fizetni, utána meg fenyegetésbe kezd. Mindhiába, Erdészke jellemes, és most elhatározta magát kifüstölésileg.

Új tanár érkezik az iskolába, Jutka volt évfolyamtársa. Aki egy követ fúj Jutkával, miszerint is a március 15-i tüntetések, és az, hogy erre kivitték a kölyköket, nagyon is helyénvaló volt, bármit is mondjon Hável. És itt az ideje annak, hogy a gyerekek megtudják az igazságot sok mindenről. Hável egészen be van tojva, hogy most akkor mi is lesz, a gyerekeknek szerinte nincs szükségük „alternatív” gondolatokra. De ezt most buktad, diribácsi. Ketten is leszavaztak, és tegyük hozzá, még igazuk is volt. Pedig Jutka olyan fejet vág, ha politikáról van szó, mint akinek betoltak a seggébe egy esernyőt, és kinyitották. Snitt. Frusztra Ügyvédkének panaszkodik, hogy a fiatalok tojnak a fejére, és ezt nehezen viseli, öreg napjaira el kell költöznie, ahelyett, hogy a fiatalok költöznének oda. Lovas doktor szerint majd a számok megfelelő tanácsot adnak. De hülye duma ez, doktorka. Közben Forradalmár Jutka már Zoltánnál van, aki semmi értelmeset nem tud mondani, csak annyit, hogy hőmérőzze magát.

Taki és Lenke indulnak vásárolni, azaz csak Taki, mert Lenke még mindig nem 100-as egészen. Bőhmöt keresi mindenki, aki templomba ment (hopp, mi a picsa, már azt is lehet?). Jönnek a villanyszerelők, meg jön egy fiatal pár is, akiket Taki beirányít az olvasószobába. A fiatalok kisgyermekes egyetemisták, akiknek NINCS PÉNZÜK, ezért jönnének a lakótelepre, ahol a nagynéni elhagyatott lakása áll. Ennek a kulcsa van a szenátor úrnak leadva. Lenke azonnal rárobban az ifjúságra, és kezelésbe veszi őket. No meg Julit, akitől gyerekruhát kunyiz, sőt gyerekruha-csereboltot akar nyitni az olvasószobában. Hiába, a kereskedővér nem válik vízzé. Taki meg nem vásárolni ment, hanem lakást nézni, ami TERMÉSZETESEN most sem sikerül, mert az eladóról kiderül, hogy nem is az övé a lakás, hanem a volt felesége lakását próbálja árulni, stikában, de az asszony zárat cseréltetett, így ajtóról pattanás van.

Margit megtartotta a szavát, és küldött egy ezrest Ferinek, aki összefut az OTP-ben Erdészkével és Fogtündérrel, akik éppen az örökséget gyűjtik be. Fogtündér utána megy presszótúrára a rendőrökkel, Feri egészen beszarik, hiszen az ő ötlete volt, hogy Tündibündi látta a támadókat, így akár fel is ismerheti őket. Ez következik, Erdészke volt osztálytársa a rendőr, akivel az alvilágba vonulnak támadókat keresni, meg is találják őket, de a rendőr nem lép, Gyümike meg csak néz. Aztán megy haza, ahol Lenkével kiosztják a fiúkat lakásügyben. Lakáscsere nem lesz és kész. Fogtündér el is hajtja a lakás után érdeklődő frissen érkező vendéget.

Junior sem sokkal okosabb apjánál, Gabesszal Szilvit látogatják, és letagadtatja Gabesszal, hogy ők szerezték a tévét a kórterembe. Az oka? Hogy Szilvi ne érezze lekötelezve magát. Beszarok. Közben Senior keresi az anyján gyermekét, de Etus letagadja, hogy bármit is tudna Juniorról. Pedig tud, mert mosolyogva és premier plánban nézi végig, ahogy Szűcs Gabi az elmúlt 50 rész legcikibb jelenetében szerelmet vall Juniornak, majd megcsókolja (ezt már nem látjuk sajnos). Etus egyébként tojásokat fest, a húsvéti lovagjainak, per tangenten meg lecseszi Juniort a csók miatt. És Virág táviratban érkező hétvégi kirándulás-ötletét gyorsan passzolja, mondván, akkor nem jut ideje a többi lovagra. Amúgy meg NINCS PÉNZE, mert befizette az adót. Ezt Senior is tudja, mert elhajtja GG-t, aki újranyitná a kozmetikát, a videó és a kokárdabiznisz nem jött be.

Sümeghy szerelmes, szerelme tárgya Lillácska, aki illeg-billeg, mint az ékeletlen konyhaasztal a döngölt padlón. A művész úr virágot rendelt neki, de nem kapta meg, és azt hajtogatja, hogy ő csak énekórára jött. Virág mégis lesz, mert Bőhm egyházközségi pénzből újított káláját elcsaklizza a jó Sümeghy, Bőhm tiltakozik, de gyors leoltásban részesül. Majd meggyónja ezt az egy szálat. Hehe. A vége beszólások alatt síri zene szól, ki is derül gyorsan, miért. A szenátor úrnak NINCS PÉNZE a villanyszámlára, ezért lekapcsolták nála a pilácsot. Szegény szenátor úr. Most majd a körmére ég a gyertya.

Címkék: szomszédok
12 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SunnySmile 2009.07.02. 10:26:03

Olyan konyhafüggönyünk, mint Seniornak volt nekünk is. :) Anyukám teljesen odáig volt érte. Úgy látszik akkoriban az volt a divat.

hv-t köszi, nagyon jó mint mindig

:)

Borcsika 2009.07.02. 10:43:34

Köszi a hv-t. Jó volt :-D

A függönyt és vidéken barna-fehérben is láttam több helyen, és a legcukibb, ugyan ebből az anyagból csillár búra varrva, fodri-bodri kivitelben.

Akkor a következő részben lesz az, amikor a kölcsönzős babakocsinak kitörik a kereke? AZ a jelenet negyon tetszett.

Borcsika 2009.07.02. 10:44:44

Köszi a hv-t. Jó volt :-D

A függönyt és vidéken barna-fehérben is láttam több helyen, és a legcukibb, ugyan ebből az anyagból csillár búra varrva, fodri-bodri kivitelben.

Akkor a következő részben lesz az, amikor a kölcsönzős babakocsinak kitörik a kereke? AZ a jelenet negyon tetszett.

orza 2009.07.02. 10:54:26

Akkor most Lenke nem T-1000-es, hanem csak T-100-as?

Hú, azok az arcok a második képen. :)))

SunnySmile 2009.07.02. 10:56:34

@orza: :D és Fogtündér arca is elég érdekes az ötödik képen :D

váj mí 2009.07.02. 11:27:31

Nemár.. tényleg kezes kellett egy kölcsönzős, ótvarronda babakocsihoz?????

Különben pont most láttam "aktuálisan" (SPOILER :P), Fogtündért megint megtámadták ;)

Michael Collins 2009.07.02. 11:29:45

Az se semmi, hogy az utolsó képen a Művész úr fojtogatja Schubert Évát :)!

orza 2009.07.02. 11:43:42

@SunnySmile: Ja, szóköz van a fogsorában. :) Jaj, de gonosz vagyok ma.

orza 2009.07.02. 11:44:21

@SunnySmile: Ja, szóköz van a fogsorában. :) Jaj, de gonosz vagyok ma.

belagezabela 2009.07.02. 12:52:39

Vajon Ferit egy rosszul sikerült pokolgépkoncert - /ebben az időben volt amikor robbant vmi pirotechnika a koncertjükön/ - késztette, hogy a rocker dzsekijét pantallóra /csíkos/ és szürke politológus kardigánra cserélje néhány rész múlva?

2009.07.02. 15:58:47

Én az első kép elkapottságához (van ilyen szó???) gratulálok: azon rajta van a két Júlia minden hülyepicsasága, sűrítetten, koncentráltan és élő eredetiben ;-)))
Szerintem, ha vk, akinek lövése nincs, mi az a szomszédok, megmutatnánk ezt a képet, pontos jellemrajzzal szolgálhatna a két hölgyről!

Milo Rambaldi · http://hogyvolt.blog.hu/tags/szomsz%C3%A9dok 2009.07.02. 16:53:39

Köszi mindenkinek!

Ebből az eresztésből Fogtündér és Feri közös képe viszi a pálmát, mikor megláttam, hogy mit printszkríneltem le, sírtam a röhögéstől, és be is tettem azonnal.
süti beállítások módosítása