Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Szomszédok 3x05 (49. fejezet, 19890309)

2009. június 30. 09:00 - Milo Rambaldi

„Szeretnék segíteni ebben a nehéz gazdasági helyzetben, de a szektások megakadályozzák” – Mágenheim „Junior” Julcsi
„Olvassák az Új Embert is, az is egy alternatíva. Hátha valaki megtér.” – Bőhm szenátor

Kis családjaink nagy életfolyamai tovább csörgedeztek apályos hogyvoltunkon keresztül, és most, hogy annyira költői vagyok, hogy magam is meglepődöm, valami bazi vulgáris dologgal kell majd folytatnom. Remélem, teleregényünk erre ad majd lehetőséget, mert az elmúlt részben ez nem nagyon volt így. Betörtek Takiékhoz, így a költözés téma látszólag lekerült a napirendről, Junior vagy kanyarós vagy influenzás lett, az iskolában teljes a téboly a rendszerváltás ürügyén, GG és Klarissza pedig csempészgettek ezt-azt a határon.

Reggel van, Jutka távozik Mágen doktorral a házból, Zoltán előre fog lépni lombikbébi ügyben, Jutka nem akarja, hogy Feri megtudja. Hát ez érdekes lesz, mit fog mondani Jutka? Szívem, verd ki, kell egy kis anyag, a spermabankba viszem, literenként 20 forintért átveszik! Krumplira kell, na! Csak meglett az a vulgaritás. De Jutka persze nem ezt kérdezi, mert Jutka velem ellenben politikailag korrekt. Junior felől érdeklődik, akinek a kanyarója nátha volt. Taki és Erdészke konspirációját látjuk már: mégis lakást nézni mennek majd, de jaj, Fogtündér meghallotta. Ebből még balhé lesz. Snitt. Feri és Géza látogatót kap a nyomdában, Kenéz érkezik. Át akar jelentkezni egy másik pártszervezetbe, ezért jött vissza. Kiselőadást tart arról, hogy régen minden milyen jó volt, de a kollégák leoltják, a művezető egyenesen szektásnak nevezi. Feri szerint jó, szakember, de nem fogja az adást, és ez manapság nagy baj. Hát igen. Változó idők, egy éve ezért még kapott volna. Most már nem.

Junior és Gabesz klasszikus videojátékot nyomnak, Commodore, joystick, TV. Csöng a telefon, Etus érkezik Virággal, Junior fosik, hogy kiderül, nem is beteg már, összeomlik a haditerv, ezért úgy dönt, beavatja Flowepowert. Szegénykém, ezért még őt is sajnálom, Junior tervei végzetesek szoktak lenni. Jutka már az iskolában van, egyedülálló anya támad, NINCS PÉNZEM, adj enni a gyereknek, tetves igazgatóhelyettes luvnya, mert megnyúzlak, adminisztrátor tetű. Jutka kiakad, NINCS PÉNZ a támogatásra, Bástya lenyugtatja, majd Hável kiimádkozza a tanácsból. Jutkáék este vacsorára mennek Vilmáékhoz, előtte még Frusztra ugrik be, ki van akadva a hagyatéki eljáráson. Feri nem akar nyakkendőben lenni, Jutka leokézza, de csak azért, mert nem akarja egyedül megbeszélni Frusztrával a költözés ügyet. Persze egyáltalán nem beszélik meg, viszont Frusztra szuper előadást tart arról, hogy nála micsoda élmény lakni. Minden csak viszonyítás kérdése.

Karakas Pszichonyuszi Ágika konspirál Mágen doktor ellen, aki szerinte sötét gengszter, Zoltánt izzítja visszaadhatatlan stítlusban. Annak OKA van, hogy a doktorék nem jöttek szilveszterkor, meg az eljegyzésre sem. Fura, nem? Snitt. Fogtündér érkezik az izgatott T-1000-eshez, épületes beszélgetést folytatnak. Lenke dühöng, mert otthon kell ülni, és valami indokot keres, hogy lecseszhesse szegény Takit. Fogtündér meg meséli, hogy voltam a rendőrségen, Koppenhágában, Tamás dugni akar, vett nőnapra celofános virágot, mert egy bunkó, celofánba csak temetésre csomagoltatunk. A szarvasos kardigánban parádézó Lenke rárobban, ez az: temetés, nőnap. Nagyapádat úgy fejbe kólintom azért, mert nem kaptam virágot nőnapra, hogy eltemetheted lányom. A temetés előtt Taki még lakást néz Erdészkével. Jó kis gangos patkányluk, fürdőszoba nélkül, lepukkant szobakonyhás negyedkomfort. Taki kérdezi: hol a másik lakás? Tulaj mondja: nincs, mert a sógornőm elpatkolt, így csak ez van. Ez azért néz ki így, mert NINCS PÉNZ. Király, ez is megvolt.

Mara talált bébisintért havi hat rugóért, Julinak ennyiért nem kell, NINCS PÉNZ. Befut GG, az új biznisz a kokárdában van, a videó már nem megy, háromféle kokárdát akar gyártani a mi Gáborunk, sőt egy Caola reklámot is kitesznek. Újabb product placement. Snitt. Ádám Zoltánnal kajál, aki előáll a farbával: mondd csak Mágen doktor, te dugtad korábban a leendő nejemet, nem zavar, ha lyuksógorok voltunk, de tényleg, ti most akkor igen, és te hajtottál Pszichonyuszira, aki az én szívem szerelme? Áll koppan, én ugyan nem, Ágika képzelődik, kérdezd meg még egyszer, Jutkát meg ejtsd teherbe, OK? Flowerpowert látjuk már, és kiderül Junior remek terve is. Az önzetlen gyermek azért lóg, hogy az anyja dolgozhasson, mert különben NINCS PÉNZ. Na ezt most emésztenem kell, ennyire hülye tényleg csak Julcsi lehet.

Elmondhatatlan vacsorajelenet jön Vilmáéknál, ahol reformőrület tombol. Mindenki vega, a földön ülnek, mert jógáznak, ehhez persze szamurájnak öltöztek, mert ez csak így japános, a gyerekeknél ordít a Salt ’N’ Pepa, Push It. Hát nyomják, mint az állat. Minden bambusz és szója, szója bab, szója fasírt, szója leves, ááá, szólj a nővérnek, hogy befostam (Hofi után szabadon). Vilma lebandizza a férjét, aki Attila, Jutka sopánkodik, hogy ez mind sokba kerül, pedig NINCS PÉNZ. Vilma szerint az egészségre költeni kell, amúgy meg persze, hogy a tornatermes buli miatt csinálta a vacsorát. Ugrunk a T-1000-esre, és a szenátor úrra, aki újra latin idézetekkel sokkol minket, a mai lecke az elmélet és gyakorlat különbözőségéről szól. Lenke nem érti, miért él rosszabbul, mint 4 éve, ez most elmélet, vagy gyakorlat? Olyan bonyolult ez a politika, nem? Az. Lenke kistévét akar, Bőhm megígéri, hogy segít. Így is tesz, szerez Sümeghytől TV-t. Aki valami cipzáras műsorról regél. És nem engedi be a szenátor urat, mert vendége van. De a TV-t hozza, mert most jótékonyban nyomul

A vacsorák folytatódnak, Fogtündér terít, és eközben kiosztja férjét és nagyapját, hogy miért is akarnak Lenke idegein gitározni, nincs költözés és kész. Miért? Mert. Taki elkezd ordítani, hogy márpedig van, betoppan Lenke, aki előáll a „miért nem kaptam virágot nőnapra” dumával, Taki közli, hogy azért, mert nincs nemzetközi férfinap, ezért ő a nőnapot nem tartja. Mágenéknél is vacsora van, Ádám beszámol Pszichonyunyi ténykedéséről, Juli szerint az a legegyszerűbb, ha mindent elmondanak Zoltánnak. Junior is jönne, de anyja kiküldi, holnap iskola. Junior mondja, hogy nem, mert Flowerpowert át tudtam cseszni a hőmérős trükkel, amit apa már nem vesz be. Feri és Jutka érkezik közben, Vilma le akarta fizetni Jutkát, aki nemet mondott. Előkerül az örök téma: lehetsz becsületes, de szegény vagy és NINCS PÉNZ, vagy lopsz, csalsz, hazudsz, és dől a lé.

Címkék: szomszédok
19 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

4/7 · http://viaminsk.blog.hu 2009.06.30. 09:29:02

Hú 3 perc alatt teljesült az álmom :)) De akkor megírom ide is Szomszédok közérdekű:
www.storyonline.hu/hirek/szomszedok_voltunk/17028/

Borcsika 2009.06.30. 09:51:22

Na, ez egy viszonylag eseménydús hv volt. És igen, tetszik ez a new style. Amit ki kell mondani, azt ki kell mondani. Ettől szép a magyar nyelv, hogy ilyen gazdag szókincsű. KI KELL HASZNÁLNI, ha már NINCS PÉNZ.

Köszi Rambaldi... Izgatottan várom a következőt.

Tegnap néztem, mert otthon állomásoztam, és pont az a rész volt, amikor szegény Bőhm bácsitól búcsúznak. Megható volt, de hiteltelen. Majd eljutunk oda is, (remélem hamarosan), kiváncsi leszek a véleményedre...

Pat Bateman 2009.06.30. 10:37:45

Azt a tápegységet az első képen, nem semmi, szinte eltakarja a kiscsákót...

Acron 2009.06.30. 10:42:59

Köszi, ismét jó volt a HV!
Én tegnap este a neten néztem a Szomszédokat, és - szégyen, nem szégyen, én biztos nem szégyellem! - megint elsirattam Bőhm bácsit. Annak idején is megsirattam, most egy kicsit másképp. Egyébként ennél szebben egy színészt búcsúztatni nem lehet, legalábbis szerintem. De nem is nagyon emlékszem rá, hogy valakit így elbúcsúztattak volna a sorozatban, pedig amíg ment, meghaltak néhányan.

kamarti 2009.06.30. 10:55:01

valami cipzáras műsor: Napzárta

Gabba 2009.06.30. 12:23:36

Commodore 64 forever! Anno éjszakákon át olyanon nyomtuk a Boulder Dasht!

@Pat Bateman: és ha még azt is tudnád, hogy kazettáról töltötte be a játékprogramot :)

Félkraj cár 2009.06.30. 12:48:13

@Acron: Böhm bácsi főszereplő volt. A többi színész, aki a teleregény alatt ment el, nem volt ennyire kiemelt. (pl. Szathmáry István, Bánky Zsuzsa.) De megemlékeznek majd Józsiról is, ha sokkal szerényebben is.

"azta" 2009.06.30. 13:11:36

Videoton lesz az szerintem, nem Commodore!

harmful vibration 2009.06.30. 13:11:43

az nem Commodore64, hanem Videoton TVC :)
tvc.homeserver.hu/
Magyar gyártmány volt, szóval ez is mehet a product placement kategóriába.

"azta" 2009.06.30. 13:15:57

@harmful vibration:
én nyertem a hangszórót 7 mp-el :D

harmful vibration 2009.06.30. 13:48:29

@"azta": igaz, gratulálok :) Ha lesz harmadik működő TVC-m, felajánlom nyereménynek :)

Michael Collins 2009.06.30. 14:08:02

Spoiler: Ma megjelent Hugh Jackman alteregója Gazdagréten. Berobbant a szappanoperába, teleregénybe a Rozsomák (Wolferine). Mármint Rozsomák úr az új közösképviselő. Nincsenek pengéi a kezében, de van szódásüveg szemüvege .

Elloth 2009.06.30. 19:35:49

Pont aznap születtem, mikor ezt a részt adták! Szegény anyukám, miről maradt le! :D

Rambaldi örök hála, már nagyon kellett egy kis Szomszédok. :D

Acron 2009.06.30. 21:38:53

@Elloth: Szívből gratulálok:)

Acron 2009.06.30. 22:46:38

@Elloth: Most direkt megnéztem a pontos dátumot, 1991. június 13:) Én is 13-i vagyok! Úgyhogy isten éltessen sokáig, így utólag is:)

Acron 2009.06.30. 22:47:13

@Félkraj cár: Most, hogy mondod, valami dereng...:)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.07.01. 09:42:35

Hú de öreg vagyok! 91-ben én már az érettségi előtt voltam nem sokkal...

Acron 2009.07.01. 10:55:19

@Fedor: Én meg már el is felejtettem, hogy milyen az érettségi:)
süti beállítások módosítása