Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Buffy, a vámpírok réme 4x10 - Csend

2009. június 30. 14:00 - leeann

Buffy elalszik Walsh professzor óráján, és igencsak érdekeset álmodik. Az hagyján, hogy az óra kellős közepén csókolózik Rileyval Walsh professzor parancsára, de a suliban egy kislányt lát, aki egy dobozt szorongat és énekel valami gyerek dalt. Tehát fura álma volt, de az álom csók nem vált valóra élőben, mert még mindig bénázik a vadász páros. Buffy hamarosan fel is hívja Giles-t, hogy elmesélje neki a fura álmot. Fura álom? Gyerek mondóka a gonoszról? Csak nehogy Freddy Krueger jöjjön elő a sötétből. Viszont Gilesnak akadt egy lakótársa is méghozzá Spike, aki jelenleg ártalmatlan.

Közben Anya és Xander eljutottak a „te nem törődsz velem” veszekedéshez, amit Gilesnál folytatnak le. Will továbbra is magányosnak érzi magát, így egyre több időt tölt a boszorkány klubba, ahol nem vevők a varázslásra, ők inkább csak lélekben boszorkák. Buffy és Riley hiába áll egy oldalon a gonosz elleni harcban, muszáj hazudniuk egymásnak, amit mindketten nehezen viselnek. Estére Xander veszi magához a számkivetett vámpírt, mert Giles vendéget vár, méghozzá a néger lányt, akit már láthattunk Gilesnál kevesebb ruhában is. Az éjjel valami történik Sunnydale-ben, ami nem szokatlan, de most az a doboz játssza a főszerepet, amit Buffy látott álmában a kislány kezében.

A dobozt valaki kinyitotta, aminek hatására az alvó emberek száján valami távozik a szervezetükből. Ami távozott az emberekből, az mind a dobozkába lett bezárva és egy nagyon rémisztő pofa örül ennek az egésznek. Reggelre kiderül, hogy ami az emberekből távozott az a hangjuk volt, vagyis mindenki pánikban van, mert a város lakossága megnémult, köztük a csapat tagjai is. Xander a telefonnal próbálkozik, de a készülék teljesen érvényét vesztette ebben a helyzetben, Riley és az egyik bajtársa nem tudnak hang azonosítani és a lift rendszere majdnem elgázosítja őket, úgyhogy nem jók a kilátások.

Az egész város síri csendben létezik, van aki szomorú és sír, van aki ijedt és van, aki keres a szerencsétlenségen. A csapat Gilesnál gyűlik össze, aki kutat a könyveiben, de eddig még nem talált semmit. A média és a hatóságok egy különös influenzának tulajdonítják a jelenséget, és karantén alá helyezik Sunnydale-t. A Riley féle csapat azt a feladatot kapja, hogy civilben járőrözzenek este, mert biztos káosz lesz. Buffy is a városba tervezi az estéjét, mert ő is tudja, hogy ez nem lesz egy fáklyás menet és a dolognak semmi köze az influenzához. Buffy és Riley össze is futnak a városba, és mivel most nem tudnak hebegni-habogni, - ahogy azt máskor teszik egymás közelében - megtörténik az első csókjuk.

Persze mindkettőjüknek dolga van, így hamar elengedik egymást. 6 lebegő, hanglopó rondaság, temetkezési vállalkozónak öltözve elindul valami gonoszat tenni. Giles barátnője felébred éjjel, és amikor kinéz az ablakon, meg is lát két lebegőt. A lebegők a kollégiumban is megjelennek, tehát jóformán a város egész területén, de még nem derült ki, hogy mit akarnak tenni. A lebegők segédjei megtámadnak egy fiút, illetve konkrétan az ágyra szorítják, amíg a lebegők kivágják a fiú szívét. A lebegők az éjszaka végére legalább 3 szívet szedtek össze, és kis dunsztos üvegekbe a doboz köré rakosgatták a szerveket. Csakhogy 7 dunsztos üveg van a dobozka körül, úgyhogy biztos szeretnének még szerezni egyet-kettőt.

Másnapra már mindenki értesül a hírről, Giles barátnője pedig lerajzolja az egyik rémet, akit látott. Giles agyában összeáll valami, és a könyveihez rohan. Mivel a beszéd most nem megy a csapat az egyetem, egyik előadójában gyűlik össze, és írásvetítő segítségével mondja el nekik az főagy, hogy mit derített ki. Tehát ezek a fickók mesebeli szörnyek és azért vették el az emberek hangját, hogy nehogy sikítani tudjanak. A lebegőknek 7 db szív kell, és csak az emberi hang tudja megölni őket, az emberi sikítás. Buffynak van egy kérdése: Hogyan szerezhetik vissza a hangjukat? A kérdés jogos, de válasz nincs még rá. Az esti járőrőzés most mindennél fontosabb, így nem csak Buffy, hanem Riley csapata is útnak indul az éjszakában.

Riley észrevesz valami mozgást az óratoronyba, így ő arra veszi az irányt. Közben Tara az egyik lány a boszigyűlésről valahova igyekszik, és bajba kerül, mert a lebegők üldözőbe veszik. Közben Buffyt megpróbálja elkapni a lebegők két segédje, de a vadásszal nem olyan könnyű a helyzet, így az egyik fűbe harap. Tara továbbra is menekül, mert egyik szobába sem engedik be, hiába dörömböl néhány ajtón. Persze Riley is harcra kényszerül, mert az óratorony a lebegők bázisa. Tara még mindig menekül és dörömböl, amire Will kiszalad a szobájából, így most már együtt menekülnek tovább.

Riley még harcol, és Buffy is az óratoronyig kergette azt amelyik még életben maradt a támadók közül. Ami azt jelenti, hogy Buffy és Riley összefutnak, és egymásra fogják fegyvereiket. Meglepetés! A harcot persze továbbra is a segédek ellen vívják, de azt hiszem lesz itt magyarázkodás minkét részről, amikor visszaszerzik a hangjukat. Közben Xander is bunyózik egyet Spike-kal, mert azt hiszi, hogy a vámpír megkóstolta Anyát. Will és Tara még mindig menekül, de vöröske lábsérülést szenvedett, amikor Tara felborította őt, az egyedül menekülés során. A kolesz mosókonyhájában találnak menedéket és egy üdítőautomatával próbálják eltorlaszolni az ajtót, de nem tudják odatolni.

Will az akaratával próbálja megmozdítani a kiszemelt torlaszt, de egyedül nem megy. Tara látja a próbálkozást, megfogja Will kezét és együtt 1 pillanat alatt az ajtó elé perdítik a nehéz gépet. Úgy látszik, ez a lány sem lelkizni jár a boszigyűlésre. Közben Buffy tovább követi az egyik segédet és rálel a gonoszok fészkére, ami azt jelenti, hogy 3 segéd lefogja őt, és az egyik lebegő már indul is felé egy szikével. Ekkor Riley is felér, és megint csihi-puhi veszi kezdetét. A szikés megvágja Buffyt, de ezzel csak lelassította, így ez egyik segéd neki szorítja valami rúdnak.

A vadász észreveszi a dobozkát, és eszébe jut az álma meg a kislány, de szorult helyzetében csak Rileynak tud jelezni, hogy nyissa kis a dobozt. Riley először egy dunsztos üveget tör össze, de csak megérti, hogy mit akar tőle Buffy. A dobozkából kiszabadulnak a hangok és Buffy jó kislányként él is a sajátjával, vagyis sikít egyet, ahogy csak a csövön kifér. A lebegőknek egyszerűen szétrobban a fejük. Másnap Tara és Will beszélgetnek egy kicsit és rájönnek, hogy kilógnak a boszicsoportból, mert őket érdekli a gyakorlati rész is. Riley is megjelenik Buffynál és a „Beszélnünk kéne!” mondattal nyit. Buffy egyetért, de csak ülnek egymással szemben síri csendben.

Címkék: buffy
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mostly Harmless 2009.06.30. 16:12:29

Joss Whedon első Emmy-díjas epizódja.
Amellett jó kis Stephen King-es rész.

brown_h 2009.06.30. 21:18:41

A legjobb epizód az egész negyedik évadban, a kommunikációról, illetve annak hiányáról. Amellett írói és rendezői bravúr is, hiszen az első és utolsó percek kivételével egyetlen szó sem hangzik el, mégis tökéletesen izgalmas és értelmes.
Giles irásvetítős előadása és közben a csapat pantomimje pedig rendkívül vicces.

leeann 2009.06.30. 21:50:19

Igen az írásvetítős jelenetnél engem is rázott a röhögés nagyon nagy volt. Egyszerűen írni is élvezet volt ezt a részt, nem csoda, hogy Emmy-díjas lett.

mignon 2009.06.30. 21:53:08

Ez a rész az egyik kedvencem, és akárhányszor látom,mindig kiráz a hideg ezektől a vigyori pofáktól,pedig a Buffy-ban sokszor tűnnek fel undorító szörnyek, de ezek mégis viszik a pálmát!
Jók ezek a hogyvoltok!

sherryl · http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:q-QXpNo7FzFwSM:http://2.bp.blogspot.com/_w3cdwJYuetM/SYYqkaYsTwI/ 2009.07.01. 09:34:16

Nekem is ez az egyik kedvencem és a 4.évadban szerintem is ez a legjobb.
Az is tetszik mikor az óratoronyban harcolnak Buffy meg belerúg egyet abba a szörnybe és átrepül a szobán,nah akkor kell nézni Riley képét,az vicces:)
A vetítős is elég kész,főleg h még zene is van a hangulat miatt:)

hirtelendi 2009.07.02. 12:58:37

Az egész sorozat egyik legkiemelkedőbb darabja, nagyon nagy kedvenc. És végre a csapnivaló szinkron se ront rajta semmit:))

KiWiSaGe 2009.07.03. 17:04:04

Imádom ezt a részt.
süti beállítások módosítása