Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

CSI: A helyszínelők 9x12 - Fegyvertelen és veszélyes

2009. június 29. 12:43 - zaphodbb

Öltönyös ember megy be egy nyilvános vécébe, ahol a tükörről leír egy belekarcolt írást. Majd miközben a dolgát végzi, nyílik mögötte az ajtó. A vécé előtt közben egy fickó nagyon be akar jutni, veri az ajtót. Belülről küzdelem hangjai hallatszanak és az ajtó alól vér kezd szivárogni. Majd kilép a vécéből egy monstrum fickó, véresen. A következő képeken már a helyszínelők gyűlnek a vécé előtt, Catherine és Langstom mennek be helyszínelni, míg David, a boncdoki segédje, kint küzd a hányingerrel. Brass sincs egyedül, két öltönyös, egy férfi és egy nő van vele.

Bent a vécében minden tiszta vér, a földön az öltönyös fickó szétverve, az egyik karja levágva. Vagyis a nyomok szerint inkább letépve. Langstom talál az áldozatnál egy igazságügyi minisztériumi tollat, itt jön közbe Brass, aki bemutatja a földön fekvő Hatford ügynököt az FBI-tól. A másik két öltönyös pedig a társa. Langstom éles szeme észrevesz valamit az egyik vécé fülkében, amit én agynak, esetleg bármi másnak nézek, ami egy emberi belső szervnek nézhet ki. Langstom hajlani kezd rá, hogy a szemtanúnak talán mégis igaza van: a nagy vörös Hulk kommandózta le az áldozatunkat.

Ugrunk a boncterembe, Langstom a Hatford ügynökből kiszakadt húsdarabot vizsgálja, kiszed belőle pár tükör darabot, majd a testet tapogatja végig, de nem talál egy tetemes lyukat sem a tetemen, így arra a következtetésre jut, hogy a húsdarabunk nem az áldozatból származik. David átengedi Langstomnak az ujjlenyomatvételt, ami nem sikerül. Langstom kissé ideges lesz, mert azt hiszi, hogy megint ő a béna. De most nem, hanem Hatford ügynöknek sebészileg nincs ujjlenyomata. Brass irodájába megyünk, ahol a két másik ügynök magyarázza, hogy Hatford beépített ügynök volt, ezért távolíttatta el az FBI az ujjlenyomatát. Az ügynöknő eléggé ellenséges, amikor Brass kérdezgeti, hogy ez kapcsolódhat-e az ő ügyükhöz, amin épp dolgoznak. A fickó inkább kiküldi és négyszemközt biztosítja Brasst arról, hogy mindenben együttműködnek majd a rendőrséggel.

A laborban Catherine és Greg nézik a helyszínről a biztonsági kamera felvételeit. Látszik, amint Hatford ügynök bemegy a vécébe, a másik két ügynök vár rá, miközben tankolnak. Majd  nem sokkal azután, amikor láthatóan megtörténik a gyilkosság, elhúz egy autó, benne a már látott véres monstrum. Váltunk: a két FBI ügynök, Nick és Riley vonulnak az utcán az ügynökök bázisa felé, ahol megmutatják az ügy aktáit, amin éppen dolgoznak, emberkereskedelem, brazil utcalányok témakörben.

Riley viccesen beszól, mikor meglátja a helyet, ahol az ügynökök kénytelenek dolgozni, hogy mégis kinek tettek keresztbe, hogy ezt a munkát kapták. Erre a nő ügynök felkapja a vizet persze és beolvas neki. Közben Nick a táblán lévő képeket nézi, ami a bűnszervezet kulcsfiguráit vonultatja fel. Észrevesz egy nőt, aki ismerős neki. A boncteremben a doki és Langstom vizsgálják a húsdarabot, meleg, száraz hőnek teszik ki, így kikunkorodik az izom, elernyed. Merthogy ez egy izomköteg, méghozzá valakinek a karjából. Szteroiddal lőtt, fertőzött izom, amit valaki kivágott a hozzá tartozó karból. Nyami.

Riley és Chaterine Hatford ügynök megölése előtti utolsó  bedrótozott kihallgatását hallgatják. Egy bizonyos nagyon izmos Vinnie-t faggat és aláz le erősen, hogy hol az egész brazil prosti ügy feje, akit Ököl néven emleget. Vinnie semmit sem árul el, csak beígér az ügynöknek egy öklöt a seggébe. A laboros fickó érkezik Catherine-ékhez az izomból kielemzett szteroid összetevőivel, ami egy régi koktél, amit már betiltottak, de jól ismerik a készítőjét. Már ugrunk is a kihallgatóba, ahol Brass közli a szteroidos faszival, hogy az ő keverékét használta az izomhoz tartozó ember, és most akkor Vinnie nevét mondja el neki, de hirtelen.

A szteroidos fickó nem túl készséges, alig van hátra valami a börtönből már neki, úgyhogy nem tud Brass hatni rá ezzel. Brass behívja a faszi ügynököt, aki Bechman ügynök névre hallgat. A női ügynök, aki Stanley ügynök hivatalosan, kint marad Langstommel. Nézik a tükrön át, ahogy Bechman ügynök szépen, udvariasan vázolja a szteroidosnak, hogy a RICO rendelet alapján meg tudja vádolni őt, ha akarja, bűnszövetkezet létrehozására irányuló cselekedettel, ami 20 évet jelent egy szövetségi fegyházban. A szteroidos fickónak hirtelen mégis eszébe jut Vinnie vezetékneve és az is, hogy az Extrém Harcosok klubjához tartozik és ma is ringbe száll.

Ugrunk az Extrém Harcosok klubjába, ketrecharc folyik, szétveri egymást épp két faszi. Nick és Brass nézik, Nick jól szórakozik, Brass meg elborzad. A hátsó szekcióban keresik Vinnie-t, Nick talál rá az egyik öltözőben. Vinnie keze bekötözve és infúzióra kötve, alig áll a pali a lábán. Megbökdösi Nicket, azzal a szöveggel, hogy nem kapták meg az előző emberükkel küldött üzenetét, vagy mi. Nem hiszi el, hogy igazi zsaruk, hiába fogja rá már Nick, Brass és még egy rendőr a pisztolyt. Kitéblábol az öltözőből, fel a porondra, be a ketrecbe és azt üvöltözi, hogy nem igaziak, majd elveszi a hozzá közel álló rendőr pisztolyát és hadonászni kezd, hogy nem igazi a pisztoly sem. Ezt bizonyítandó, a homlokához tartja a pisztolyt és meghúzza a ravaszt, ott mindenki előtt, hogy mutassa, nincs megtöltve. Naná, hogy szétlövi a saját fejét.

Brass végez épp a sportorvos kihallgatásával, aki szerint Vinnie szétmarcangolt karral jelent meg nála, de nem volt hajlandó kórházba menni, ő meg nem merte értesíteni a hatóságokat. Brass mindezt elmondja az FBI-osoknak is, akik ezzel lezártnak tekintik az ügyet, és visszatérnek az Ököl kereséséhez. A laborban Langstom, Hodges és Nick vizsgálják át Vinnie cuccait, amik között ott lapul Hatford ügynök jelvénye, jegyzetfüzete és elsőre úgy tűnik, hogy a fegyvere is. Másodjára ez utóbbiról kiderül, hogy nem ügynök fegyver, hanem utcai fegyver. Vinnie telefonjában még egy csomó képet is találnak az FBI ügynökökről.

Nick fut Catherine után, hogy megtalálta az FBI tábláján lévő ismerős nő aktáját a saját aktáik között, fejlövéssel került hozzájuk. Az ügynököknek van videójuk a csajról, úgyhogy mégsem válnak el az útjaik. A videón a lányt cibálják ide-oda, aztán a kihallgatását látjuk. 16 éves a csaj és nem mer először mondani semmit, merthogy megölik. Stanley ügynök megígéri neki, hogy megvédik majd. A csaj azonban csak azt hajtogatja, hogy börtönbe akar menni inkább prostitúcióért. De Becham ügynök csak azért is elengedi. Két napra rá megölték.

Wendyt látjuk a laborban, amint ír az FBI-nak, hogy Hatford ügynök DNS profilját küldjék át, hogy megerősíthessék a személyazonosságát. Langstom a Vinnie-nél talált pisztolyról veszi le az ujjlenyomatokat, majd rögtön hívja Brasst, hogy azok Hatford ügynök ujjlenyomatai. Nem értem, eddig arról volt szó, hogy Hatford ügynöknek nincsenek is ujjlenyomatai. Most akkor mi van? Brasst elhívják, ügye van. Bechman ügynök is a helyszínen van, annyit mond, hogy beépített akció volt. Az áldozat pedig a Stanley ügynök, prostinak öltözve. Brass telefont kap Wendy-től, aki most kapta meg az FBI válaszát, miszerint náluk nincs semmilyen Hatford ügynök, a fickó csaló volt. Brass Becham ügynökre zoomolna rögtön, de az már eltűnt.

A boncteremben a doki, Langstom és Catherine állják körül Stanley ügynököt, akiről kiderül, hogy nem volt ő sem ügynök, hanem kétszer ült prostitúcióért. Állak koppannak a kövezeten. Váltunk Riley-ra, a hamis ügynökök irodáján kutakodik sokadmagával. Riley talál egy füzetet, amiben mindenféle kódok vannak. Brasst egy igazi FBI ügynök nyugtatja, hogy a hamis jelvények annyira élethűek, hogy még őt is becsapták volna. Greg és Nick a vécénél készült felvételről lenézik a hamis ügynökök rendszámát, ugyanarra a Mérföldekre Ellátok Rt. nevére van bejegyezve, mint az irodájuk. De a nő kártyája alapján le tudják nyomozni, hogy a számlákat hova küldték neki.

Ez a hely pedig egy hajléktalan átmeneti szálló, Langstom és Brass ott is terem hirtelen. A vezető mindhárom hamis ügynököt felismeri, bentlakók voltak a szállón. Becham ügynök, aki Miles, egy pszichiátriai intézetből került ide. Langstom és Brass a szobájába mennek, Miles ott kuporog a padlón és azt súgja Langstomnek, hogy tegyen úgy, mintha ő nem lenne ügynök, mert ő most inkognitóban van. Úgyhogy tegyenek rá bilincset úgy vigyék ki. Brass hajlandó eljátszani amit el kell, kivezeti Milest.

Miles közben magyarázkodik, hogy hol volt, mikor lelőtték a nőt, ekkor egy autóból tüzet nyitnak rájuk. Brass visszatüzel és lelövi a faszit. Miles elkezd neki megint ügynök dumát nyomni, hogy majd előterjeszti Brasst dicséretre, ettől Brass agyát elönti a szar, hogy kussoljon már az elmebetegje, miatta halnak meg emberek. Langstom alig bírja visszafogni, hogy ne négyelje fel helyben a palit. Ugrunk a pszichiátriára, ahol az igazi FBI-os mondja, Milest nézegetve a kis ablakon, hogy a lövöldöző telefonján a hamis ügynökökről készült képek voltak, biztos Vinnie terjesztette el róluk, hogy nem igaziak. Milesra pedig 15-20 év vár a tömlöcben.

Ugrunk a laborba, Riley a kódos füzetet próbálja megfejteni. Langstomnak magyarázza, hogy nem találja a kódtörő kulcsot az egyik kódhoz. Langstom fogja a füzetet és elviszi Mileshoz a pszichiátriára. Arról a kódról kérdezi, ami arra a napra utal, amikor a 16 éves csajt fejbe lőtték. Miles nem mond semmit, mire Langstom elkezdi mondani, hogy ő megérti miért tették amit tettek, hogy jót akartak, és ő befejezné amit elkezdtek. Erre már Miles hajlandó beszélni, a kód annyit tesz, hogy a fickó, aki lelőtte a csajt, eldobta a fegyverét a csatornába, és hogy nekik nem sikerült elkapni. Elmondja azt is, melyik bizonyíték dobozban találja Langstom a pisztolyt.

Váltunk a laborra, Langstom a pisztolyt készül megvizsgálni, amit valóban ott talált, ahol Miles mondta. Wendy segít neki a nyomvételben. Találnak vért, amit a tettes hagyott a pisztolyon, mikor megtöltötte. A gép ki is dobja a DNS alapján, az Interpol listájáról a sportorvost, akit Vinnie halálakor kihallgattak már egyszer. Emberkereskedelmi vád van ellene és az Interpol már évek óta keresi.

Langstom kommentálása közben látjuk, ahogy egy raktárba törnek be a kommandósok, és egy csomó bedrogozott fiatal csaj mellett, letartóztatják a sportdokit. Langstom Milesnál, elmondta neki, hogy az Ököl nem más, mint a doki. Hozott Milesnak egy könyvet, naná, hogy a Don Quijote az. Miles annyit fűz hozzá, hogy a végén Don Quijote magányosan és depressziósan halt meg, amire Langstom annyit mond, hogy akkor még nem voltak jó kis antidepresszánsok. Miles elkezdi hangosan olvasni a könyvet, közben pedig látjuk, amint kivezetik az elrabolt tinilányokat a raktárból.

Címkék: csi lv
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ditti82 2009.06.29. 19:23:48

LangstoN és nem Langstom. Nekem zavarja a szemem, bocsi. (www.imdb.com/title/tt0247082/fullcredits#cast)

zaphodbb · http://gyermekszoba.blog.hu 2009.06.29. 20:07:02

bocs, nem néztem utána, a feliratban írja mindig a fordító Langstomnak. Következőre már Lnagston lesz, köszi az infót.
süti beállítások módosítása