Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A Kaméleon 3x10 - Mr. Lee

2009. június 27. 10:00 - missparker

Megint kapunk egy flashback epizódot, de azért nem lesz rossz, ígérem. Jelen iromány tele van linkkel, némelyik többször is szerepel, hátha kevésbé megszállott rajongók is vannak, akiknek nem ugrik be azonnal, ki kicsoda.

Miss és Szépfiú egy üvegháznál ólálkodnak, Jarod állítólag itt dolgozik, virágokkal folytat genetikai kísérletet. Willie-t bezavarják, hogy hozza ki. Rövid kergetőzés, fognak egy kertészt. Régen volt már klasszikus Mesélőnk, de ő most az. Igen, Jarod itt dolgozott, már mondta a másik fickónak is. Előbukkant egy Központon kívüli üldöző. Egy vak kínai. A következő képen meglátjuk Mr. Lee-t. Az öreg épp telefonon jelent valakinek, végigolvasott mindent Jarodról a gyerekkorától a jelenig. Magabiztos, hét emberrel szeretne beszélni, és utána leszállítja Jarodot.

Elkezdi a munkát, első interjúalanya Rachel Newton. Rachel először furcsállja, miért keresi Jarodot? Mert veszélyben van. Ez bizony igaz, bár az öreg nem segíteni akar neki. Mr. Lee asszisztense Anna, szorgalmasan gépeli, amit Rachel mond Jarodról. Nagyon hálás neki újra értelmet adott az életének. Olyan volt, mintha átérezte volna a fájdalmát és félelmét. Majdnem olyan volt, mintha a helyébe lépett volna. Az öreg le van nyűgözve Jarod képességeitől. Rachel búcsúzóul igazat ad az öregnek: a vakok megérzései valóban erősebbek. Ő például érzi, hogy ártani akar Jarodnak, és azt is, hogy Jarod sokkal okosabb annál, hogy ez sikerüljön. Az öreg első pofáraesése ezzel meg is volt.

Miss a Központban idegeskedik, ki a fene ez a Mr. Lee, és mit akar Jarodtól? Szépfiú és Sydney szerint egyértelmű: Jarod értékes árucikk, kérdés, hogy ki kereskedik vele. Broots, tűnés vissza Jarod régebbi rejtekhelyeire, hátha látta valaki Mr. Lee-t. Parker-apu most érkezik, őt is érdekli a vénember. Bridget persze ráakaszkodva, az ukáz szerint őt kell tájékoztatni minden fejleményről. Miss összekötőt kapott apu felé a kurva személyében, de egyelőre megállja szó nélkül.

Mr. Lee Rachel esetéből rájött, hogy nemcsak Jarod barátait érdemes keresnie, hanem az ellenségeit is. Ellátogat a börtönbe Dr. Fein-hez. A doki 18 hónapja próbál beszélni róla a hatóságoknak, de Jarod mintha nem is létezett volna. Semmi nyoma sincs. Dühös, 'az a pszichopata' élve eltemette, neki köszönheti az életfogytiglant is. Tudós létére elég gyenge a diagnosztikai képessége, Jarod ugyanis nem pszichopata. Ő szociopata. Mr. Lee felnevet, doktor, maga tényleg megölt egy embert, Jarod csak leleplezte a maga egyedi módján. Üzletet ajánl: Fein-nek lehetősége lesz bosszút állni Jarodon, ha segít neki.

Az öreg a módszere szerint arra próbál rájönni, hogyan választja ki Jarod az ügyeit, mi motiválja leginkább. Anno Sydney is ezt próbálta Angeloval, neki sem jött be. Azért Jarodért még jogos aggódnunk, az öreg dörzsöli a tenyerét, el fogja kapni. Nem tudjuk, ki támogathatja a Központból, de még Kenny ügyéről is van egy másolata, sőt a központos fémkoffere is pont olyan, mint Jarodé. Ugyanúgy tele van lemezekkel is. Lee szerint Jarod folyamatos segíteni akarása, az igazságnak való elkötelezettsége megtörhetetlen, ez lesz a veszte. Újabb interjúalany, ezúttal Susan Granger. Elmeséli, hogy Jarod természetes lételeme a megértés. Mások mellé áll, mégis magányos. Az elmúlt időszakban Jarod folyamatosan segített neki a munkájában. Anna jegyzi az infókat, keresi a Jarod érdeklődésének megfelelő ügyeket.

Broots közben lenyomozta Mr. Lee-t. Egy újabb rém, Hong Kongban is azzal foglalkozott, hogy megtaláljon embereket. Aztán kérésre eltüntette őket. Miss és Szépfiú már egy sötét sikátorban várakoznak. Miss arra készül, hogy követi Lee-t, és beelőzve ő kapja el Jarodot. Lee közben telefonon panaszkodik, kicsit nehezebb lesz, mint hitte, Jarod nem egyszerű lélek, veszélyes és kontrollált, elkeseredett és motivált egyszerre. Miss várna, Szépfiú be akar menni, lebuktatja magukat Anna előtt. Lépni kell, Miss nem kispályázik, a bérelt kocsinak nem fáj, ha betöri vele az üvegfalat.

Fegyverek elő, de már késő, az öreg eltűnt. Találnak pár jegyzetet Braille-írással. Sydney-nek volt alkalma megtanulni a vakok írását: ez egy lista azok neveivel, akiknek köze volt Jarodhoz. Szépfiú is csodálkozik: kik lehetnek ezek? Sydney a jegyzeteket olvassa, és morog: ezek nagyon különleges emberek. Broots-t lenyűgözi az öreg gondolkodásmódja, 'érezd, aki nem látható'

Üldözőcsapatunk kénytelen Lee módszerét követni, a listán az Elvis-imitátor következik. Érdekes módon csak Lyle fanyalog, Miss nagyon megértő, teljesen úgy viselkedik, mint Jarod szokott a fura szerzetekkel.

Megtudják, hogy Lee a Jaroddal kapcsolatos benyomásairól kérdezte. Jarod volt az egyetlen ember, aki tényleg megértette őt. Megtanulta tőle az alkalmazkodás fontosságát. Miss akkor veszíti el a türelmét, mikor Elvis egy hasbeszélőbábut szed elő. Szól Samnek, hogy kísérje ki, mert az arcába lép. Nem tud ő sokáig jarodi erényekkel létezni. Broots lenyomozta Lee hívásait: Parker-apu irodájával beszélt. Lee a következő alanyát keresi, attól fél, nem lesz együttműködő. Anna felajánlja, majd ő behozza. Az öreg csodálkozik, nahát, erőszakra is képes, rosszul olvasta volna az önéletrajzát? Az alany Lyle, és mivel kedveli a távol-keleti nőket, Anna némi riszálással a lerobbant kocsijához tudja csalni. Szépfiú bilincsben, csuklyával a fején érkezik Lee újabb szállására. Később lekerül a bilincs, és játszani kezd az öreggel: 'érdekli a kapcsolatom Jaroddal? Engem is a magáé.' IQ-harcban nem elég erős az öreg, Lyle nem tud meg semmit. Így inkább rátámad a fizikai erőszakot választja, de Lee vakon is elég ügyes, elhajol az ütései elől, egy idő után Lyle kerül a földre. Nofene. Újra a vénember kérdez, Jarod miért kockáztat másokért, miért menekül és miért nem tűnik el végleg? Szépfiúval való egyedi kapcsolata izgalmas, megpróbálták már megölni egymást. Lyle próbálja kisebbnek láttatni a szerepét, a kísérlet a szívmegállítással nem az ő ötlete volt, Kyle halálát balesetnek minősíti, bár tény, hogy akkor nagyon okosan csalta csapdába Jarodot. Lee már csak egy dolgot nem ért: Jarod miért nem ölte még meg? Te sem érthetsz mindent, vénember, itt a válasz. Lyle poénkodik, 'biztos kedvel engem'. Ezt megbánja...

A Központban eközben Missnek elkezdett hiányozni a tesója. De hozzájuk is jött újabb interjúalany, Lee már vele is beszélt. J.R. aggódik Jarodért, ugye nem került bajba? Kétszer is segített rajta, ő kapta Kyle szívét is, ez most derül ki Sydney-ék számára, Miss komolyan megzuhan az infótól.

Sydney szakvéleményez, Lee eléggé leszűkítette a lehetőségeket. Részvét, empátia, igazságvágy, tud mindent, ami Jarodot azzá teszi, ami. Veszélyes Jarodra, így nekik előbb kell a Csodafiúhoz érni. Akiről még erre az epizódra nincs is hírünk, fogalmunk sincs, merre lehet. Broots berobban az újabb eredményekkel, Lee nem Parker-apuval beszélt, hanem Bridget-tel. Miss indulna megtépni, de a tyúk épp elment, Mr. Lee limója vette fel. Affranc, ezek már tudják, hol van Jarod. Ha elkapják, akkor Miss kiesik apu kegyeiből, a tyúk meg mennybemegy. És valóban, Lee megtalálta Jarodot. Ettől nagyon boldog, büszkén mesél Bridgetnek, hogy tudja hogyan érez és gondolkodik Jarod. Ilyen merészet még Sydney sem merne kijelenteni. Miss tombol, kerítsék elő neki azt a rohadt limuzint, de rögvest. Megérkezik Lyle viharverten, az öreg nem bánt vele kesztyűs kézzel. Kellett neked poénkodnod, Szépfiú... Elmondja, hogy Lee rabolta el, egy hadsereggel ment ellene. De hiába kérdezték, nem mondott semmit, így kihajították egy kocsiból a semmi közepén. Ebből van, ami igaz...

Miss odaveti, ezt köszönd Bridgetnek. Íme a testvéri szeretet és aggódás Miss Parker-i szintje. Ne hibáztassuk ezért, nehéz lehet egy sokszoros gyilkos ikertestvért szeretni. Broots eredményre jutott, bemérte a tyúk telefonját. Broots, imádunk!

Jarod orvosként egy kínai kisfiún segített, a szülők nagyon hálásak, Abner újra képes kommunikálni. A kórház igazgatóját is el kellett kapnia, szándékosan félrediagnosztizálta a betegeket, hogy fedezze a biztosítási csalásait. Lee megérkezett Annával és Bridgettel. Futás, Jarod!

Helikopterzúgás, Missék is megjöttek. Bridget nekilát toporzékolni és levegőbe ugrálni mérgében, mi visítunk a röhögéstől. Miss elküldi a picsába, Lyle leereszkedően megígéri, hogy nem hagyják ki belőle. Lee ordít, ne vitatkozzanak, Jarodot kell elkapni, tűnés befelé, Anna marad a helikopternél.A helikopterre végre Jarod is felfigyel, kabát fel, haladni kéne.

Az üldözők rárontanak Jarod hűlt helyére. Hogy ne nagyon szomorkodjanak, hagyott piros füzetet és egy levelet. Ebből kiderül, hogy végig tudott Lee-ről. Megkapta a mailt, amiben Bridget Parker-apu figyelmébe ajánlotta az öreget (talán Angelo keze is benne van a dologban?). Lee gondolkodik: valaki folyamatosan tájékoztatta Jarodot. Későn jön a felismerés: Anna! Ha jól számolom, Jarodnak a harmadik helikoptert sikerült lenyúlni a Központtól, és igen, mellette Anna ül. Az általa kezelt kisfiú nagynénje. Jól megbeszélik, hogy Anna mindenre hajlandó a családjáért, Jarodra meg épp ráfért egy kis viszontsegítség, megtette amit lehetett.

Jarod úgy nyert, ahogy mindig: az ellenfél felületességét, belső bizonytalanságát használta ki. Az öreg nem nyomozta le Annát, de agyonbonyolította Jarod felkutatását. Azt hitte ismeri a gondolkodását, pedig Jarod fő erőssége, hogy nem lehet megjósolni a cselekedeteit. Lee nem elég okos Jarod elfogásához, megkönnyebbülten röhöghetünk egy jót rajta (is).

Címkék: a kaméleon
5 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kekhalal21 2009.06.27. 14:46:44

Az ez nagyon bejött megint alig várom a következő részt.

kekhalal21 2009.07.05. 15:20:22

Na várom a következő részt de sehol semmi hol van már szeretném nagyon olvasni kérlek.

missparker · http://hogyvolt.blog.hu/tags/a_kam%C3%A9leon 2009.07.05. 17:12:49

Sajnálom, ez most kimarad, ért a héten némi baleset, elvitte az időmet, hogy azzal foglalkoztam. Jövő héten rendben meg fog jelenni, nemrég lettem kész vele.

Még egyszer: elnézést a késésért.

kekhalal21 2009.07.05. 21:24:33

Köszi hogy meg írtad remélem nem nagy baleset ért jó bullást kívánok.
Semmi gond csak azt hitem abba hagytad az írást már nagyon meg ijedtem várom akkor a következő hetet addig is jó olvasást a Dark Angelhez azaz a Sötét Angyalhoz.

Pissta 2009.08.04. 11:50:08

Sikerült jól visszaadnod ezen rész lényegét! Gratu! ;)
süti beállítások módosítása