Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Életfogytig zsaru 2x12 - Kiskapu

2009. június 26. 10:00 - missparker

Útban egy helyszín felé, Charlie erőst gondolkodik az autóban, Reese hiába szólongatja, nem figyel rá. Ráhagyja, igen, jó ötlet. De mi? Megérkeznek, Reese azon hisztizik, hogy egyszer mond el magáról valami fontosat Charlie-nak, akkor sem foglalkozik vele. Aztán kinyögi, hogy hadnagyvizsgára készül, éshogy jó ötlet-e? Ah, az élet nagy problémái. Charlie persze nem beszélhet a sajátjáról, de Reese-t muszáj maga mellett tudnia, kézen fogja hát, igen, jó ötlet. Reese tovább hisztizik, Crews, te hozzámértél? Az ügy már eltörpül ehhez a szálhoz képest, három lelőtt ember egy aknában.

Két középkorú munkásember, a harmadik egy fiatal srác, a kezei ápoltak, a ruhája tiszta. Orosz tetkó a karokon, na így már más. Ha orosz van benne, akkor nagyonis érdekes, hiszen Charlie-nak épp van egy kis elintéznivalója egy orosszal. Szigorú tekintettel járja körül a helyszínt, hívja Mickeyt. Nemrég meglobogtatta neki Roman fényképet, erre most előkerül 3 orosz hulla. Minden összefügg mindennel. Mickey szerint nem véletlen, Charlie pedig nyomozó, tehát tegye a dolgát. Teszi, helyszínel tovább. Reese Tedről kérdezi, hogy szeghette meg a feltételest? Ronda nézés a válasz.

Börtönjelenet, Ted olvasgat az udvaron, beleköt egy nyikhaj a haverjával. Ted tudja, hogy ebből verés lesz és nem ő fog győzni, hátrálni kezd. Beleütközik két nagydarabba is, már pánikol. Nem kell, az egyik nagydarab közli, hogy Charlie Crews azt üzeni, ne aggódjon. Nyikhajék odébbállnak.

A hullákat azonosították, a Lavrov-testvérek kisstílű bűnözők, a fiatal srácról semmi adat. Charlie szerint ő biztos hiányzik valakinek. Később a monitorát bámulja dühödt tekintettel, kitalálhatjuk, Roman képét nézegeti.

Reese az egyik eltűnt személyben felismeri a srácot, gyerünk. A bejelentő egy pincérlányka. Liza egyetemre jár, Paul (Pavel) mérnök volt, barátok voltak, segített neki a tanulásban, egyébként építkezésen dolgozott. Charlie elkéri a lánytól az orosz amulettet, amit Paul adott neki. A moszkvai Műszaki Intézet mérnöki díja. Nem gengszter, mérnökzseni.

Gardróbszoba, Charlie megint Roman képét nézegeti, pedig nem egy szép ember. Rachel sikolya hallatszik lentről, zenmesterünk felmarkolja a fegyverét és rohan. Rachel retteg, egy férfit látott, volt a kezében valami, talán fegyvert. Menj a szobádba, zárd magadra. Charlie, te meg ne halj meg. Jó, megegyeztünk. A betörő épp teraszon fut keresztül, Charlie kilövi.

A méltatlankodó betörő nem más, mint Charlie apja, őt is meglátjuk végre. Charlie kikéri magának, hogy betört a házába. Továbbra sem rezonál a vérző apu jajgatására, pedig a fater csak esküvői meghívót hozott. Tényleg nem egy szeretni való ember, hülyézi Oliviát, miért kellett a meghívót egy csőbe rakni, boríték helyett, Charlie azt nézte fegyvernek. Egyébként meg mi ez a böhöm nagy ház, olyan, mint egy labirintus. Jönnek a kollégák helyszínelni, nem röhögnek úgy, mint mi. Tidwell csodálkozik: te lelőtted az apádat? Vállrándítás, ja, hát betört. A fater tovább pampog a mentősöknek, a hülye fia nem válaszolt a leveleire. Tele van pénzzel, de bélyegre nem futja? Mint tudjuk, másról van szó. Apu nem kap zent. Charlie Rachelt kéri meg, hogy kísérje már el az öregét a kórházba. A lány még belefut Reese-be, Charlie bemutatja, mint a család barátját. Ez nagyon hülyén hangzik, nem lévén család. Reese mindentudó pillantása alaptalan, Rachel tényleg csak egy tiszteletbeli unokahúg. Rachelnek meg Dani vezetékneve tűnik fel, Reese?

Úgy tűnik, Charlie törvényesen cselekedett, de a vizsgálat idejére Tidwell felmenti, mert mégiscsak az apját lőtte le, és ez érdekelni fogja az ügyosztályt. Mindenki elhúz, Reese marad, munkamegbeszélnek. Charlie, felmentettek. Nem baj. Szóval két orosz melós, egy mérnök. Mi meg véletlenül ismerünk egy oroszt, ugye tudod, Reese? Go to Roman bárja, az ajtónálló kiszúrja, hogy Charlie-nál még fegyver sincs. Charlie flegma, Ha kell egy, majd elveszem a tiédet. A gólem nyel egyet, értesíti Romant. Charlie átnyújtja Pavel hullafotóját, Roman megígéri, hogy körbekérdez. Búcsúzóul poénkodik, olvasta a neten, hogy Charlie lelőtte az apját. Reese-nek meg odasúgja, ugye azt hitted, a tiédet fogja? A hely 3 hétig zárva volt, de semmi nem látszik az építkezésből. Charlie egy pincérlányt kérdezgetne, de jön Roman, minden be van kamerázva, az adást élőben nézi a kijelzőn.

Erősködik tovább, Charlie-nak vigyáznia kellene az otthoni lövöldözéssel, ha az a lány is ott lakik, a végén még valaki megsérül. Ezt nem kellett volna, zenmesterünk begurul.

Rachel hazaért a kórházból, apu jól van. Ha azt mondja, vett egy új fogkefét, az is kb. hasonló érzelmeket váltott volna ki Charlie-ból. Viszont összerámolta Rachel cuccát, el kell tűnnie, veszélyben van. Reese-ért meg Tidwell aggódik otthon, a lány elhajtja. Charlie-ra terelődik a szó, Tidwell furcsállja, hogy nem rázta meg, hogy a saját apját lőtte le. Ő abba sem tudná hagyni a sírást, ha ártana az apjának. Neki nagyon fontos a család, Danit is be akarja mutatni. Míg Tidwell tusol, Reese belátogat a hűtőbe, piát is talál. Charlie útban a reptér felé egy borítékot ad Rachelnek: útlevél, pénz, és egy lista barátokról. Ha valami kell, hívja őket. Rachel nem akar menni, de ez nem kívánságműsor, Roman túl veszélyes.

Később Reese beállít Charlie-hoz, részeg. Hogy került a képbe Roman? Mert emlékszik ám a telefonálásra a hullák mellett, és ő Charlie felettese - bár alig áll a lábán - tessék hát beszámolni. Charlie behazudja, hogy egy börtöntársát hívta infóért. Reese, Roman miatt ittál, vagy más miatt? Nincs válasz.

Másnap, meló, Tidwell jön Charlie fegyverével, ugye nem dolgoztál a felmentés alatt? Neeem. Charlie is beöltözik lőálló cuccba, a főnök meg kiosztja Reese-t, igenis járjon a terápiára. Megígéri, aztán hármasban indulnak házkutatni Romanhoz, majd jön egy falka fakabát is. Roman a kütyüjén figyeli a ténykedésüket. Semmi. Végszóra Bodner is befut, Charlie-t félrevonja: így akarod kihozatni Tedet? Tedért nem kell aggódni. De aki Romannak dolgozik, az könnyen meghalhat. Az FBI-os még fenyegetőzne, Charlie hibát követ el. Buddha szerint minden hiba egy újjászületés.

Börtön, Ted testőrei jól végzik a dolgukat, Tednek kevés a kaja, úgyhogy elkérik Nyikhajét. Az odaadja, muszáj neki. Tednek meg nem kell aggódnia, a testőrök életfogytosok, Charlie zent tanított nekik. Amíg itt lesz, vigyáznak rá.

Újra Lizánál, visszakapja az amulettet, Roman képét nem ismeri fel. Ráállítanak két rendőrt, hogy biztonságban legyen. A lány elmeséli, Pavel mindig egy építkezést bámult. Az új FBI épületet! Tidwell felveszi a kapcsolatot az FBI-al, erre Bodnert küldik, nála még egy távirat is hatékonyabb lett volna. Kihallgatja Lizát, mindenki előtt befenyíti Charlie-t, hogy maradjon távol Romantól. Zenmesterünk továbbra is flegma, nem tudják megijeszteni.

Bodner eltakarodik, közös gondolkodás, Roman felmérette a szövetségi épületet, épített a saját bárjában valamit, Roman tudja mit, Pavel tudja miért. Az egyik nem fog beszélni, a másik meg már nem tud. Charlie szokásos köre jön, kérdezzük meg a halottat. Reese-nek ez sok, lelép. Tidwell érdeklődik, Reese jól van? Nem annyira. És apád? Pihen. És a barátod börtönben van? Napok óta. A zenmester nincs haverkodós kedvében, Tidwell ráhagyja.

Most, hogy egyedül maradt, megint Roman fotóját bámulja, hívja Mickey-t. Roman terrorista? Na vajon. Liza, min dolgozott pontosan Pavel? Muszáj bevetnie csábos tekintetét, a lányka olvad, és előkeresi Pavel rajzait.

Hm, pont egyeznek Roman bárjának alaprajzával. Charlie orosz történelmet olvas. A cárok is megölték az építészeiket, miután megépítették a palotájuk titkos alagútjait. Az építészek tudták, hogy meg fognak halni, ezért titkos kijáratokat, kiskapukat is építettek. Pavel is biztos épített, csak már nem tudta használni. Reese-t hívják, az őrzsaruk és Liza eltűntek. Charlie mostmár nagyon morc, beront Romanhoz, nyomában a teljes osztag.

Az orosz villog neki Pavel amulettjével. Na jól van, eddig játszhattál, lássuk a nintendódat. Roman tovább pofázik, Rachelt is megtalálja, bántja, ha kell. Öreg, a tűzzel játszol. Jelszó a kütyühöz? Pavel alkotta a rendszert, szerelmes volt. Liza neve oroszul: Elizaveta. A mérnök kiskapuja kinyílik. Egy felvétel, Pavel elmondja rajta, hogy föld alatti páncéltermeket építettek két társával, meg egy átjárót a leendő FBI épületbe. Roman embereket tart fogva az alagútban, Liza is ott van. Ügynek vége, Roman fenyegetőzik, Charlie hibáztál. Már uncsi, folyton ezt hallja.

Hazamegy, az apjával Oliviára várnak, beszélgetni kell. Charlie odaveti az öregnek, hogy maradjon, amíg akar, nem utálja. Dehogynem. Szóbakerül az anyja, Charlie még inkább bezárkózik. Apu témát vált, tele van konyhád gyümölccsel, régen nem szeretted. De most igen. A kocsidat ki lőtte szét? Én.

Csöngetnek végre, ez Olivia lesz. Nem, Reese az, bevallja, hogy azért ivott, mert végre túl jól mentek a dolgok. Egyébként kérdezni jött, mit tud Charlie az ő apjáról? Reese-t a nagy vallomás előtt még bemutatja a saját faterjának. Már megint csöngetnek, mostmár tuti Olivia. Reese ismerkedik az öreggel, az ajtóból lövés hallatszik, Charlie összeesik. Nem pereg le előtte az egész elbaszott élete, csak a cellája képe villan be: ott a Zen-könyv és az általa lelőtt Tins, aki a fájdalomról beszél. Majd Reese kétségbeesett hangja hallatszik: Crews!

2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

basil 2009.06.26. 21:23:40

Nagyon klassz a hogyvolt, mint mindig. :-) Azért ütős volt az utolsó jelenet, még ha tudja is az ember, hogy az abszolút főszereplőt nem nyírják ki az évad közepén.

missparker · http://hogyvolt.blog.hu/tags/a_kam%C3%A9leon 2009.06.27. 08:47:48

A vége tényleg nagyon jó volt, nem egy unalomig ismert, "lepereg az életem"-típusú klisé. De ez az egész epizód is, pl. ahogy az apjával bánik, az nagyon juj. Lehet sejteni, hogy ez mennyit fog javulni :)
süti beállítások módosítása