Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

24 6x01 - 6:00-7:00

2009. június 26. 13:01 - Milo Rambaldi

Ott maradt abba a 24 ötödik évadja, hogy Jacket elvitték a gonosz kínaiak egy tanker fedélzetén, még a negyedik évadbeli követségi lövöldözés miatt. Azóta eltelt 18 hónap, és Jack hatodik hosszú napjának reggelén megtudjuk, hogy Amerika konstans attak alatt áll, az elmúlt 11 hétben folyamatos robbantásos merényletek miatt már több, mint 900-an haltak meg. Ezért kicsit nagy a káosz, a merényleteket senki nem vállalta magára, de az arabokra próbálják kenni, az úgyis bejön mindig.

Reggel 6 óra van. Arab ember próbálna munkába menni, de öngyilkos merénylőnek nézik, ezért nem engedik fel a buszra, hiába is ordít. A szemét sofőr tovahajt, a busz a korrektség jegyében azért az arab nélkül is felrobban, mert az öngyimercsi egy elszánt vietkong harcos, aki az MP3 lejátszójáról vezérli a bombát. Bumm. Repül minden és mindenki szétfelé, ha ezt így folytatjuk, akkor ebben az iramban délre kipusztul fél Los Angeles.

A Fehér Házban áll a bál. Egyrészt, mert az amerikaiak voltak annyira hülyék, hogy Wayne Palmert válasszák elnöküknek (a harmadik évadból ismerjük munkásságát), másrészt meg azért, mert Tom Lennox, aki az elnök főtanácsadója gyorsan koncentrációs táborokat akar kialakítani, ezt viszont Karen Hayes (ötödik évadból a szkeptikus Homelandes nő) nemzetbiztonsági tanácsadó kicsit ellenzi, mondván, minek mindenkit behajítani, aki kelet felé imádkozik. Wayne csak néz a négy ismert arckifejezéséből (bámul, meglepődik, mosolyog, izgalomba jön) az egyikkel, majd a másikkal. A nap főgecije jelen pillanatban egy Assad nevű ürge, aki már vagy 20 éve el akarja pusztítani az USA-t, őt kell megölni. A CTU szerint erre 75% esély van, remek. A Fehér Házban mindenki aggódik, hogy most akkor mi is lesz, meg hogy van ez az egész, jaj anyám, add el a házat.

CTU. Chloe exférje, mostani pasija, Morris is a tagok között, az első évadból megismert Milo pedig középfőnök lett, veszekednek is rendesen. Morris szerint Milo egy seggfej, ezután pedig Chloe seggét kezdi fogdosni, aki szerint ez nagyon nem professzionális. Azt meg nem érti, hogy miért csak neki jött egy Homeland Security-s kérés, ezért megy Nadia-t, az új arabus főnökasszony interjúvolni. Azért, mert ma titkos küldetés van. Kilőjük Assadot. Nade nem is tudjuk, hol van, mondja Chloe. Dehogynem, majd Jack elvezet minket hozzá. De Jack Kínában van. Már nincs. Miért nincs? Ezt nem mondhatom el. Az elnök kibulizta a kínaiakkal. De többet nem mondhatok. Egyből gondoltam...

Bill Buchanan (továbbra is CTU főnök) és régi barátunk, Curtis várja Jacket a reptéren. Jack ki is száll a gépből, lazán elmehetne a Bosnyák térre homelessnek, befogadnák, sőt királynak választanák közfelkiáltással. A kínai faszi megjegyzi, hogy az elnök igen magas árat fizetett Jackért, Bill csak kaffog. Bemennek egy hangárba, ahol gyorsan előáll a farbával. Az a helyzet Jack, hogy amíg te Kínában vendégeskedtél, itthon egy hülye lett az elnök, pedig nem is Sarah Palin indult ellene, de legalább kiszabadított, aztán mindenféle genyák robbantgatják a városokat, van ez az Assad nevű, akinek van a második embere, Fayed, megígérte, hogy feldobja a főnökét, ha cserébe lepuffanthat téged, mert te meg kinyírtad a tesóját Libanonban. Ezért jöttél haza, kedves barátom. Jack kérdezi: Audrey/Kim tudja, hogy itthon vagyok? Nem? Akkor ez maradjon így. Amúgy meg adjatok tükröt, borotvát, szép akarok lenni, ha már egyszer meghalok. Én adnák neki egy kis svédcseppet is, biztos jó lenne arra a sok forradásra a hátán. Tikktaktikktaktikktaktikktak...

Fehér Ház, Karen telefonál, és hoppácska, ezek Billel összeházasodtak. Búgnak egy kicsit arról, hogy milyen szar szegény Jacknek, ja, örültök, hogy nem titeket vágnak oda prédának. CTU. Chloe támadja Miss Arábiát, hogy mi ez az egész Jackkel, miért nem éri el Billt sem, meg különben is. Nadia próbálkozik, de Chloe leszereli: nem régóta vagy itt, ezért nem tudod, hogy mindent kiderítek, különben meg múltkor fedeztem a segged, amikor elcsesztél valamit, tehát jössz nekem. Arabicsának nincs választása, bevallja az igazságot, nem tehetünk semmit, mert ezek a szemetek belelátnak a rendszerünkbe, nem tudjuk kimenteni Jacket, ha Fayed megadta Assad elérhetőségét. Chloe kiakad, de hiába. Sokkot kap, a helyére megy, Morris hívja, nem veszi fel, odamegy hozzá, mi a baj, édes egy virágom? Az bazmeg, hogy Jack lesz Abu Fayed reggelije, az, hogy állna keresztbe benne a fing, és ez nem jó hír.

Katatón Jack utazik a kocsiban a kivégzési helyszínre, az elnök keresi. Milyen volt Kína? Egész jó, elnök úr, a reggeli kettőhúsz a tökömbe egész serkítő volt, leszoktam a kávéról, de az az ötízű csirkefalatka, az nagyon szar volt, állandóan ment a hasam. Amúgy meg örülhetek, hogy meghalhatok a hazámért. Biztos Jack? Nem bazmeg, de nincs mit tenni. Kismedve (Macipofa után szabadon) ki van akadva, mondja is Tomnak, hogy jó döntés ez? Ő nem érzi úgy, hogy alkalmas elnöknek. Tom szerint ez mindegy, mert ha akarja, ha nem, vezeti az országot. És amúgy sincs más esély. Tom távozik, de letámadja Karen. Kismedve tud arról, hogy milyen cuki kis koncentrációs táborokat állíttattál fel vagy három városban? Mert szerintem ellenzi. Dehogy ellenzi, mondja Tom, majd amikor kész van, már támogatni fogja, hidd el, neked meg kuss a neved, a biztonság árát meg kell fizetni.

Bill Fayedet hívja, szevasz genya, meghoztam Jacket. Hol van Assad? Majd megmondom, amikor akarom, bilincseljétek oda ahhoz a hercig ipari lefolyónyíláshoz. És igen, nincsenek meglepetések, a 24-ben MINDIG lerobbant ipartelepeken székelnek a terroristák. Ez hagyomány. Bill káromkodik, de lebilincseli Jacket, érzelgősködni kezdene éppen, de Jack elhajtja. Most végre van miért meghalnom, Kínában nem volt. Menj innét, dugj nagyokat Karennel, Kim pedig egyen sok Cavintont és Activalt, hátha akkor jobb lesz neki és a világnak is. Tikktaktikktaktikktaktikktak...

Régi 24-es hagyományokat ápolva ártatlan családot kapcsolunk, apuka aggódik, hogy a gyerek ne menjen suliba, mert Los Angeles veszélyes hely, anyuka szerint nem eszik azt a kását annyira forrón. Eközben a szomszéd házból arab apukát visznek a Tom féle koncentrációs táborba, a szomszédság pedig háztűznézőbe indul egy két pajszerrel az otthon maradt Ahmedhez. Ray, családapánk fia, Scott unszolására közbelép, kihajítja a redneckeket, és magukhoz invitálja a kedves arab srácot, mégiscsak jó szomszédság, vagy mi.

Arabicsát keresi Billy fiú, aki kicsit meglepődik, hogy Chloe tud mindenről, de amikor szembesül a tényekkel, belátja, hogy nem volt más választás. Azt mondja, hogy Assadot nagyon pontosan ki kell lőni, nem lehet hibázni. Arabicsa azt mondja, hogy OK, meglesz, izzítom a rakétákat. Morris és Chloe renegát ügynökösködnek, Morris egy fekete meló kapcsán ismer egy remek üzbég műholdat, amiről be tudja fogni Jacket, ezt is teszi. Chloe fosik, hogy mi lesz, ha kiderül, de Morris leoltja, hogy ne félj aranyom, amíg engem látsz.

Fayedet látjuk már, jön az embereivel, természetesen egy SUV-t vezet, a 24-ben a terroristák mindig ezzel járnak, biztos jól elfér benne az atombomba, meg a sok hulla. Lekapcsolja Jacket a pöcéről, régóta vártam már erre, mondja közben. Csöng a mobilja, egy kolléga hívja, Abu mester, valaki néz téged a TV-n. Hopp, ez az üzbég műhold lesz. Az hát. A CTU-ban áll a bál, Nadia és Bill is ordít, Fayed pedig azt találja mondani, hogy még meggondolja, hogy elmondja-e, hol van Assad. Ügyes, Bill szerint lehet, hogy az egyetlen esély ment ezzel el. Chloe meg szálljon magába, nem csak ő sajnálja Jacket, így viszont lehet, hogy potyára áldozták fel. Tikktaktikktaktikktaktikktak...

Billy fiú elújságolja meséli kedves nejének Chloe akcióját, meg azt is, hogy Fayed el akar állni az egyességtől, amit kötöttek, Karen kiakad, ez a te felelősséged, és azt nem tudod, hogy Justitiát itten többen is erőszakos köszörülésre próbálják bírni, és akkor ilyeneket teszel. Grrrrrrrrhhhh. Közben már megérkezett Fayed és Jack a raktárba, ahol Fayed egy székhez bilincseli Jacket, majd közli vele, hogy ugyanúgy fogsz meghalni, mint a testvérem, tudom, mit tettél tavaly nyáron. Jack csak azt hajtogatja, hogy meg kell adnod a CTU-nak, hol van Assad. De Abu barátunk erre csak felvágja a vállát, alkohollal öntözi, majd közli, hogy Assad gyaur kutya lett. Ki akar szállni, ő egyezkedni jött ide. ÉN VAGYOK A FŐGECI. Rossz embert öltök meg, te pedig feleslegesen halsz meg. Most pedig seggbe duglak egy 12-es fúrószárral.

CTU. Fayed telefonál, mégis megadja Assad GPS koordinátáit. A tetves genyája. Én ordítok itt, hogy fordulj meg, ahol tudsz, meg hogy újratervezés, de ezek nem hallják. Chloe és Morris sopánkodnak, sírnak, Morris szerint, ha Jack meghal, akkor az mindenkinek jó lesz, mert ezeket a támadásokat le kell állítani. Kismedve engedélyezi Assad ellen a támadást, látszólag minden rendben, Jacknek éppen az ujját akarja levágni Fayed, amikor is fontos hívása van, a nem annyira ártatlan kimentett szomszéd az. Nem apuka a terrorista, hanem ő. És szarban van, mert szomszédéknál kell dekkolni. De a csomag biztonságban van.

Jacket látjuk már, aki hanyatt vágja magát, erre a rákapcsolt EKG szerint megáll a szíve. Jön az őr, hogy megnézze, mi történt vele, erre JACK FELTÁMAD, ÉS ÁTHARAPJA AZ ÜTŐERÉT. HŰBAZMEG!!!! Kiszabadítja magát, majd elbújik a csatornában. Mire Fayed lerakja a telefont, csak a halott őrt találja. Ki is borul, elkezd ordítani, hogy hasszamalhamarrahgadfrah. De mindhiába, Jack nem kerül elő. Hát ma reggel Jack tényleg vért ivott, jó lesz, ha mindenki nagyon vigyáz magára. Tikktaktikktaktikktaktikktak... bimmbammmm.

Címkék: 24
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ferguson 2009.06.26. 14:10:57

Megvan vkinek a hetedik évad? A hatodik már unalmas... :)

Deuce Bigalow 2009.06.26. 14:53:15

hmmm, az "öngyimercsi"-s súlyos csorbát sikerült ellensúlyoznod a többi télleg humorosnak sikerült leírással, de ezt az öngyi..-s dolgot meg ne lássam mégeccer! ;)

bébarabás 2009.06.26. 14:54:53

Te egy állat vagy bazmeg :) itt ülök a melóba és megszakadok, hogy ne hörögve röhögjek ennyi baromságon :D

W Joe 2009.06.26. 15:21:25

Hányadik "halála" is volt ez Jacknek? :)

Tony Almeida 2009.06.26. 15:27:36

"Egész jó, elnök úr, a reggeli kettőhúsz a tökömbe egész serkítő volt, leszoktam a kávéról, de az az ötízű csirkefalatka, az nagyon szar volt, állandóan ment a hasam."

LOOOL. Hülyén néztek rám a kollégáim, amikor hangolsan felröhögtem.

hebrew_hammer 2009.06.26. 15:53:24

Kész.
Éppen tegnap jelentették be nálunk, hogy 2 hónap múlva durva leépítés lesz a cégnél, én meg a temetői hangulatban fel-felröhögök....

Ferguson 2009.06.26. 16:04:07

@---Guetta----: van rá esély, h esetleg megszerezzem tőled? Írj egy emailt a kitaigorod@citromail.hu-ra és beszéljük meg a részleteket...

Kösz szépen!

Üdv

Anak 2009.06.26. 19:15:51

Most egy huszáros vágással átléptétek a 4. és 5. évad hogyvoltjait? Vagy a 6.-nak azért van jogosultsága mert a Cool adja?

Milo Rambaldi · http://hogyvolt.blog.hu/tags/szomsz%C3%A9dok 2009.06.27. 09:12:27

@Deuce Bigalow: Ezt csak kiakasztásképpen írtam... vártam, mikor ugrik rá valaki :o)

@Anak: Ott a pont. De ha minden jól megy, akkor a hiányzó évadok is meglesznek hogyvoltosítva.

Bruti · www.facebook.com/Brutistandup 2009.06.27. 09:26:56

@hebrew_hammer: Legalább tudják, hogy kit rúgjanak ki :F

@Anak: Nyílván a Cool miatt van. Sokkal többen követik a hogyvoltot, ha éppen adja egy csatorna.

Amúgy örülök, hogy nem kallódott el a 24. Rambaldinek pihent agyat és sok sikert hozzá! :)

Milo Rambaldi · http://hogyvolt.blog.hu/tags/szomsz%C3%A9dok 2009.06.27. 15:32:12

@Bruti: Köszi, kitartás van, pihent agy is. Már csak a kellemesen cinkelhető részek kellenek :o))

mizrolist 2009.07.01. 22:54:53

@Anak: a 4. évad kb. két hét múlva kezdődik az m1-en, ha jól emlékszem - hátha valaki megírja a hogyvoltokat :)

Milo Rambaldi · http://hogyvolt.blog.hu/tags/szomsz%C3%A9dok 2009.07.06. 13:51:38

@Olman: Kösz az árdemi hozzászólést, elütásről mág nem hallotél ezek szerint, hanem ab start tajparasztnak nézel. Bíztató.

sélli_ 2009.07.06. 16:54:21

@Rambaldi: :)) No se törődj te vele!!!
De volt szmáli a végén, uhogy szerintem csak valami félrecsúszott viccvót!!!

Milo Rambaldi · http://hogyvolt.blog.hu/tags/szomsz%C3%A9dok 2009.07.06. 22:45:57

@sélli_: Végül is lehet, de akkor is alapvetően trollra utaló megmozdulás volt :o)
süti beállítások módosítása