Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Szomszédok 3x04 (48. fejezet, 19890223)

2009. június 25. 09:00 - Milo Rambaldi

Közérdekű kérdés: másnak is szívózik az MTV Videótára? Nekem egy-egy fejezet alatt alkalmasint 4x-5x rohad le fél percre az adás. Ez így vidám, mert azokat a fél perceket ki kell logikázni, még szerencse, hogy kiszámítható a történet...

Sajnos semmit nem javult a színvonal a múltkorihoz képest, túlzottan is komolykodó epizódot láthattunk, vízlépcső miatti költözéssel, totális pénzhiánnyal, autó/lakás dilemmával, seggnyaló kollégákkal és egyéb velős témákkal fűszerezve. A történet fonalát érintő lényegi változás csak egy történt: Margit visszaköltözött Békésbe, és egyelőre kiírták a sorozatból, majd csak 1990-ben tér vissza egy rész erejéig. Ez nagy veszteség, mert rajta legalább jókat lehetett röhögni.

Bakonyival és Erdészkével nyitunk, Bakonyi szerint Illés Karcsi barbatrükkje, hogy a romlott árut, amit még erdőgazdálkodásként indított el, nem akarja átvenni feldolgozóként, teljesen normális. Erdészke pedig egy szemét alak, aki az útjába áll a modern piacgazdaságnak, a személyes érdekeit helyezi előtérbe, amúgy meg a fejébe szállt a glasznoszty. Forest erre csak annyit tud mondani, hogy Karcsi egy szélhámos, Bakonyi meg ne oktassa ki. Snitt. Az iskolában áll a bál, mit tanítsanak a tanárok, mi is az igazi történelem, cserkészinduló legyen vagy Vörös Csepel? Apollo vagy Szojuz? Pirog scsível vagy Bigmekkmenü? Hável szerint, ami a tankönyvben van. De melyikben? Mert mindegyikben más van. Jutka első igazgatóhelyettesi pofára esése is bekövetkezik, Vilma magáncélra hasznosítja a tornatermet, Hável külön engedélyével. Jutkának meg senki nem szólt. De most majd ki kell adni rendesen a termet, mert NINCS PÉNZ.

Feri népnemzeti lovakra nyergel a kisnyomdában Koós Károly szedése közben, lélekben már advent van a Hargitán, de a vágtát nagy esés követi, amikor Feri meglátja az adópapírt, és a főnök úr kiselőadást tart a halmozott adóalapról. Az előadásnak értelme nem sok, a lényeg: NINCS PÉNZ Erdélybe menni. Feri titkos szerelme is beszáll a vitába, de megkapja, hogy buta szőke liba. És tényleg. Közben már Taki és Rezső duettjét látjuk, Rezső el akarja adni a Ladát, mert NINCS PÉNZ a fenntartására, de ha együtt vesznek Takival egy másik autót, akkor van. Taki azt mondja, hogy nem lehet, NINCS PÉNZ, mert lakást akarnak cserélni, de Rezsőnek kuss a neve, mert erről Lenke nem tud. Sümeghy nem duettezik, hanem betörést detektál valakinek a lakásában, nyitva van az ajtó. Takiék a szerencsés nyertesek, Lenke rosszul is lesz, Mágent hívja hozzá Taki.

Elektro Gábor és Nerc Klarissza csempészakciója nem az igazira sikeredik. Először is GG Bécsben hagyta a statisztikai lapokat, utána a vámvizsgálatnál kiderül, hogy a csomagtartóban a Libero mögött ott figyel négy videomagnó, amire állítólag Gábornak van MNB engedélye, mert otthonról hozta, de az engedély persze nincs meg. Így szopatás áldozatává válnak szegények. Juli és Mara a fodrászatban takarítanak, Mara vissza akar menni dolgozni, de Juli nem, ameddig fejhető állapotban van, addig megy a gyereketetés. A videók egyébként tényleg igaziak, vagy annak tűnnek Mara beszámolója alapján. A vámvizsgálaton túlesett GG és Klarissza indulnának dugni a Lővérbe, erre nem felbukkan Albert, Bányarém férje? Ciki. Drink, szauna, dugás később. Business first.

Gabesz és Julesz Etusnál vannak, és product placement megy ezerrel. A Videoton küld majd kolorsztárt a kórházba, hogy a gyógyulófélben lévő Szilvi és kis barátai igazán élvezhessék a robbanékony politikai helyzetet. Etus ki akarja rakni a kölyköket, mert valami rettenet életfát formáz éppen kerámiából, de Juniornak forró a homloka, és fáj a torka, ezért nagyanyai kezelést kap. Én a helyében most menekülnék, a múltkori Flowerpwer esetből kiindulva. Junior láza magas, Etus hívja is azonnal vejét, de az meg Lenkét szeretné lehűteni, a T-1000-es pneumatikai túlterhelést kapott, már több atmoszféra a belső nedvek nyomása, ez így nem lesz jó. Minthogy a kocsi Seniornál van, Etus hazataxizza unokáját. Junior nagyon szarul van, apuka gyerekügyeletet hív, szerinte kanyarós a lánya, volt valami téves oltóanyag még régen, így nem biztos, hogy védett.

Fogtündér Ügyvédkével bájolog, néhai id. Fogtündér lóvéja megérkezett, erre inni kell. Mert: „ha fáj, ha bánt az élet, csak igyál és elszáll a gond, ma este mindenki víg legyen, koccints, hogy így legyen, hát csak igyál ....”. Befut Erdészke, Lovas doktor hangulata egyből alább száll, de tölt neki is. Forest konspirál, mi lenne, ha lakást, meg pénzt cserélgetnénk, akkor a végén senkinek nem lenne lakása, de pénze sem, remek ötlet, nem, doktor úr? Fogtündér szerint a T-1000-es KILL üzemmódba kapcsol, ha ezt megtudja. Emlegetett terminátor addig is fekszik az ágyban, és azon turbózza magát, hogy ha már hozzájuk is megéri betörni, akkor nagy gáz van. Feri és Jutka szerint is, de a sajnálkozás gyors balhéba csap át, amikor kiderül, hogy száz rugót kér az illetékhivatal. Feri még jobban kiakad, amikor Jutka előáll Frusztra szuper ötletével az egybeköltözésről. Feri nem akar költözni, Frusztra adja el a házat, oszt kuss.

Etus, Ádám és Senior trillázik már az aktuálpolitikáról. Milyen fura ez a nagy szólásszabadság, mindenki beszél mindenféléket, meg be lehet lépni mindenhová, de a világ nagy franca, az infláció, az majd romba dönt mindent. Etelka szerint nem a nyugdíjas a veszélyes, csak a pofája jár, de egyébként semmit nem tud tenni. Hálistennek érkezik Bájgúnár doki, így a fejtágítás véget ér. Junior baja nem derül ki, magas a láza. Éjszakai program: borogatás, tea, amin összeveszés alakul ki, hogy ki csinálja, milyen kombinációban. A gyerek vagy influenzás, vagy kanyarós.

A folyósón Bőhm Sümeghynek vezeti elő, hogy milyen jó lenne előfizetni alternatív lapokra is, több oldalról lenne véleményünk a lakóknak. Hű de kibaszottul korrektek vagyunk ma politikailag! A korrektségnek Sümeghy vet véget, az érkező Fogtündérrel és Erdészkével közli a jó híreket, erre Bőhm levadállatozza. A lakásban már fény derül arra is, hogy elvittek egy betétkönyvet, Lenke pedig nem nyugodt, mert nem elég, hogy hozzájuk betörtek, a metrót is robbantgatják, egyébként meg tud Taki lakáscserés akciójáról, ami meghiúsult a betöréssel. Fogtündér végszava: maradjunk együtt. Remek. Egy merőben felesleges történetszál véget ért, kreálhatunk újat. Mondjuk mit szólnátok ahhoz, ha Etelka pártot alapítana? Na jó, ez még viccnek is rossz volt...

Címkék: szomszédok
17 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

4/7 · http://viaminsk.blog.hu 2009.06.25. 09:13:38

Nekem azt szokta csinálni néha, hogy megakad valahol, és hiába refreshelem mindig ugyanott áll meg. Ilyenkor bezárom a böngészőt, újra megnyitom párszor amíg jó nem lesz általában elmúlik. Ja meg még egy bajom van hogy Chrome-on nem lehet léptetni egyáltalán.

Milo Rambaldi · http://hogyvolt.blog.hu/tags/szomsz%C3%A9dok 2009.06.25. 09:29:10

@4/7: Én is ezt szoktam tenni (bezár, frissít), de sokszor lusta vagyok, és akkor jön a találgatás, eddig még nem lőttem mellé :o).

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.06.25. 10:06:07

Senior milyen csábítót villant az utolsó előtti képen :-)

váj mí 2009.06.25. 10:11:37

Videótár velem is baxkódik ... hogy semmit sem tudnak rendesen megcsálni, pedig aszittem az új verzió már nézhető lesz :(

Borcsika 2009.06.25. 13:09:41

@Fedor: Ma láttam a 102. részt, mert haldoklom, és a Jutkán ugyan olyan felső volt mint Senioron ebben a részben.

Az akadást én is észleltem. Kikövetkeztettem.

Ha a nagy (Junika) beteg, akkor a hülye nagyanyja mi a francnak viszai haza? Azért hogy megfertőzhesse a hugicát is? Vagy több epizódszerep kellett "hogyvagyunk-jólvagyunk" dokibácsinak?

Mellesleg egyre laposabbak a részek, de ez nem Rambaldi hibája, a hv remek. Igazi kihívás lehet egy-egy ilyen trutyiból olvashatót gyártani.

Gabba 2009.06.25. 13:25:50

Ó, Senior villantós képe! Erről eszembe jut A tanú:

Virág elvtárs: Gogolák elvtársnő, egy pillanatra! Ez egy új szoknya magán, igaz?
Gogolák elvtársnő: Új, Virág elvtárs.
Virág elvtárs: Kurta. Hagyjuk a szexualitást a hanyatló nyugat ópiumának!

:D

Milo Rambaldi · http://hogyvolt.blog.hu/tags/szomsz%C3%A9dok 2009.06.25. 13:39:13

@Gabba: Igenigenigen!!!! Tanú forever! A szocialista szellem vasútja! Meg a magyar narancs! Meg is nézem valamikor a napokban, nagyon nagyot röhögtem most a Gogolák elvtársnős idézeteden :o))))

2009.06.25. 14:07:06

Videótár nekem már jó ideje ilyen, mivel én sportolás közben szoktam nézni, ezért elegem lett, hogy egy rész alatt 4-5x kell leugranom a kis ellipszis tréneremről, hogy bűvészkedjem vele.
Ezért letöltöm, megnézem és törlöm a gépemről a már megnézettet.
Letölteni meg az orbit downloaderrel lehet (plusz a garb it hozzá)
Annyi a hátrány, hogy így letöltve nem lehet beletekerni a részekbe, tehát egész részeket kel megnéznem.
De valaki írta a rokonértelmű szomszédok topikban, hogy van más megoldás is, de én azt nem tudom.

2009.06.25. 14:19:38

Videótár nekem már jó ideje ilyen, mivel én sportolás közben szoktam nézni, ezért elegem lett, hogy egy rész alatt 4-5x kell leugranom a kis ellipszis tréneremről, hogy bűvészkedjem vele.
Ezért letöltöm, megnézem és törlöm a gépemről a már megnézettet.
Letölteni meg az orbit downloaderrel lehet (plusz a garb it hozzá)
Annyi a hátrány, hogy így letöltve nem lehet beletekerni a részekbe, tehát egész részeket kel megnéznem.
De valaki írta a rokonértelmű szomszédok topikban, hogy van más megoldás is, de én azt nem tudom.

2009.06.25. 14:20:12

Pardon, még hibaüzenet is jött, hogy nem ment el.

winston01 2009.06.25. 14:24:17

"a T-1000-es KILL üzemmódba kapcsol, ha ezt megtudja"

Az nem az alapjárat?

Elloth 2009.06.25. 14:51:21

Junior tud mást is csinálni az állandó betegeskedésen kívül?

Milo Rambaldi · http://hogyvolt.blog.hu/tags/szomsz%C3%A9dok 2009.06.25. 20:43:35

@winston01: Lenke pacifikált T-1000-es. Nála ez nem alapjárat, egyébként is örülni kell, ha emlékszik az egyes üzemmódokra.

martea 2009.06.26. 15:01:43

Egyébként Takácsékhoz tényleg betörtek, és ezt írták bele a forgatókönyvbe

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2009.06.26. 19:57:44

@martea: Mármint a forgatási helyszínre?

4/7 · http://viaminsk.blog.hu 2009.06.30. 08:57:32

Ezt látta valaki? Cikk is van most róla az indexen. Új HV mikor lesz? :)
www.storyonline.hu/hirek/szomszedok_voltunk/17028/
süti beállítások módosítása