Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Lépéselőnyben 1x03 - The Two-Horse Job

2009. június 24. 11:00 - bree-gee

Égő istállóval nyitunk, előtte egy férfi és a lánya, de már nem tudnak tenni semmit, csak tehetetlenül nézik a tüzet. A következő képben a férfi arról panaszkodik Natenek és Eliotnak, hogy az ominózus tűzben 9 ló pusztult el, a legértékesebbnek – Baltimore-nak - pedig tele a tüdeje füsttel. A lovak egy gazdag pasasé voltak, ő és a lánya tréningezték őket. Csak épp nem hoztak annyit a konyhára, mint kellett volna, így a tulaj a biztosítás miatt likvidálta a patásokat, majd az egész ügyet rajtuk akarja leverni. Elég „kedves” ember lehet, már csak így elmondás alapján is, Elioton látszik, hogy szívesen találkozna vele egy sötét sikátorban „társalgás” céljából. A beszélgetés eme pontján berobban a szobába egy csinos szőke nő, ő Amiee, és mikor meglátja Eliotot nem alél el a boldogságtól (és akkor még finoman fogalmaztam).

Kisebb vita kerekedik, melynek lényege a csaj részéről röviden: „te büdös disznó nyolc éve nem írtál, nem hívtál most mit akarsz itt, kívül tágasabb!” Eliot, Eliot, ez tényleg nem volt szép tőled, így ne csodálkozz, ha rád csapják az ajtót… Közben Nate érdeklődve (és vigyorogva) figyeli a történéseket, nocsak, te úgy tűnik, elég közelről ismered a családot, csak nehogy ez a munka rovására menjen.

A következő jelenetben Hardison kedvenc „hiperszuperpöpec” szobájában vázolja a helyzetet: a lógyilkos célszemélyt Alan Fossnak hívják, egy privát befektető cég igazgatója New York-ban. A cége tetemes hasznot hozott az elmúlt két éveben. A pasas szeret nagyban pókerezni, lóversenyezni. Egyszer csak Parker jelentkezik szólásra, hogy ő bizony szeretne elmenni az eligazításról, nem érzi jól magát. Nate – vesztére – rá is kérdez, hogy miért. Mindenki kíváncsian néz, mire Parker bedobja az indokot: nem kedveli a lovakat. Miért?

Hát mert egyszer látott egy lovat, aki megölt egy bohócot. (Flashbackben láthatjuk, ahogy egy gyerekpartin egy lónak öltözött ember épp jól megver egy bohócot a pénzét követelve) A csapat már edzett lehet a hasonló kacifántos magyarázatokra, mert csak furán néznek, „jól van, nincs semmi baj, csak vedd be a gyógyszered” tekintettel.

Az akció elindul. A csapat megjelenik a Kensington ügetőn. Sophie beveti a csáberejét Fosson. Ő lesz Katherine-Beth Lovery, lókupec. Miközben flörtöl a célszeméllyel, szépen lenyúlja a tárcáját és átpasszolja Parkernek, és megszereznek minden adatot: kire fogadott, mennyi a licitje a pókerben stb. Hardison a kütyüivel összehozza, hogy póker közben Nate láthassa az ellenfél lapjait. Sophie össze is hoz egy partit. Jelen vannak: Khalid sejk (Hardison), Brad Mckie (Eliot, mint a legjobb edző a városban) és Bob Gibson (Nate, mint egy beképzelt gazdag fickó, sok ló tulajdonosa).

Foss rögtön egy új pakli kártyát kér, így lőttek a jó kis tervnek, de persze nem olyan könnyű zavarba hozni a csapatot. Meg is szorongatják, lovat is elfogadnak tétnek, és persze, hogy Nate elnyeri Baltimore-t (olyan jó lapokkal, hogy Korda Gyuri bácsi is sírna a gyönyörűségtől) a férfi legnagyobb bosszúságára.

De mint mindig, az élet nem ilyen egyszerű. Miközben Nate az utcán sétál, felbukkan egy férfi: Sterlingnek hívják, és Nate régi biztosító cégénél dolgozik. (Nem véletlen a felbukkanása, Foss lovait is ők biztosították.) Ő kapta meg Nate régi munkáját, és most gyanakodik, hogy biztos vissza akarja kapni a helyét, és azért legyeskedik Foss körül.

„Baráti” csevejüket Sophie érkezése szakítja félbe, aki úgy néz a fickóra, mint ha épp le akarná hányni. Na, ők is ismerhetik egymást régebbről. Új tervre van szükségük, ha Sterling is figyeli őket: Sophie foglalkozik Foss-szal, a többiek lefoglalják Sterlinget (Hardison az elektronikát felhasználva bezárja a kocsijába), Eliot „szerez egy lovardát” Amiee segítségével. (Aki a legutóbbi találkozás óta se lett hozzá kedvesebb).

Foss próbálja visszavásárolni a lovat „gazdagbunkó” Nate-től, mert figyelmeztették, amíg tart ellene a biztosítási vizsgálat nem adhatta volna el. Nate persze irgalmatlan magas összeget kér érte, mert kell a pénz egy nagy üzlethez, amit „Katherine-Beth Lovery”-val fognak összehozni (persze ez a csali, amire Foss rá is harap). Eliot és Amiee között felgyorsulnak az események. Még mindig megy a múlton vitatkozás az istállóban, ami végül egy heves csókcsatába, és közös „szalmaszál számolgatásba” torkollik az egyik boksz mélyén…

Míg ők kellemesen elédelgik az időt, a többiek kiötlenek egy újabb sztorit az átveréshez. Egy ősi vérvonalból származó lovat fognak bedobni a köztudatba (ami persze nem létezik, de ha létezne, nagyon sokat érne). „El fogjuk adni ennek a fickónak a nem létező legdrágább lovat” – összegzi Nate. Ahhoz, hogy hiteles legyen a dolog, el kell lopniuk egy igazi nyertes lovat, amit aztán álnéven felvonultatnak Fossnak.

Hardison zsonglőrködik egy kicsit a lovak vérvonalát összegyűjtő adatbázissal: minden lónak mikrochip van a nyakában, az adatbázisban utána lehet keresni adott chip melyik állathoz tartozik. Ők az adott megszerzett versenyló chipszámát hozzákötik egy ősi, elveszett vérvonalú patás számához, és vu alá, kész a csalás.

A kiszemelt Kentacky Villám lesz, az trénerét eltávolítják a közelből pár órára, és megkezdődhet a menet: Hardison szerzett 2 kínai turistát a reptéren (azért valljuk be, kínai turistát találni sehol se nagy kihívás), és elvitte őket a pályára (bár morcog kicsit miattuk, mert a kínai lány állandóan pisilni jár). Eliot pedig Foss-t viszi oda, amikor épp Kentacky Villám futott egy szépet. Messzebb Sophie úgy tesz, mint ha épp a kínaiakkal tárgyalna a lóról.

Eliot leellenőrzi a chipet a ló nyakában, és láss csodát, egy ősi vérvonalól származik, a neve Fei Kuai! Foss szemeiben a lehetőségtől megcsillannak a dollár jelek, mint Dagobert bácsinak, és rögtön megteszi az többmilliós ajánlatát a tulajdonosoknak vélt kínai turistáknak. Sophie lelkesen fordítja is a felajánlást (merthogy csak ő tud kínaiul): az úrnak nagyon tetszik az inge, nem emlékszik hol vette? A kínai pasi lelkes vigyorgásba és bólogatásba kezd, amit Sophie úgy fordít, hogy a ló biznisz megköttetett 12 millió dollárért.

Kiderül, hogy Miss Kínai pisilési problémáinak okozója Sterling, ugyanis a lányka a mosdóban vele találkozik, le van fizetve, hogy bőszen fényképezze az eseményeket.(Sterling is tud kínaiul – irigylem érte…) Ezután fel is keresi Nathan-t és a fejéhez vágja: elvesztetted a munkád, házad,a nőd és még bűnöző is lettél, de ne legyél nyugodt, én figyellek!

Elérkezik a szerződés aláírásának ideje, de Kentacky Villámot fedezni vitték egy farmra, így jelenleg nem elérhető…Nate el akarja halasztani az akciót, Eliot bőszen ellenkezik. Vissza kell szerezni az ügylet idejére a lovat! A farm istállójába hosszas rábeszélésre Parker tör be a szellőzőn át, miután megnyugtatták: nem lesznek benn lovak. Persze pont Kentacky Villám előtt ér földet, aki ugyebár ló.

Elég nagy a rémület, de a nagy barna szemeknek ki tudna ellenállni? Parker véleménye meg is megváltozik a lovakról (bár a suttogó státusztól mérföldekre van még). Foss közben a lovardában várja a újdonsült befektetését, de Elioték elakadnak egy útlezárásnál. Kicsit pánikolnak, de Eliot Zorrót is megszégyenítő ügyességgel nyeregbe pattan, elvágtat, és időben odaér.

Foss aláír, és Sterlinggel akarja biztosíttatni Fei Kuai-t. Sterling közli vele, ez nem Fei Kuai, hanem Kentacky Villám. Lehetetlen, habog Foss, lehúzza a vonalkódot, mire Sterling közli, igen ez tényleg nem Kentacky Villám, hanem a füstöt tüdőzött Baltimore, akit a póker parti után biztos visszavásárolt, és most megint biztosítani akar: ez biztosítási csalás, nincs pénz.

A küldetés teljesítve: Foss tönkremegy pénzügyileg (meg idegileg), Eliot lovardás barátja megkapja a pénzt meg a lovat. Annyira megörül, hogy az első lovát Nate-ről fogja elnevezni. Amiee és Eliot búcsúzkodnak, háttérben bús country szól. Jó volt a „szalmaszál számolgatás”, de mindkettejüknek megvan a saját élete.

Sterling felkeresi Nathan-t, és közli vele, találkoznak még a jövőben, és akkor nem lesz ilyen könyörületes vele (mint ha most bármit is tudott volna tenni...). Nate ugyanezt ígéri. Kíváncsian várjuk mi sül ki ebből.

3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Century Child 2009.06.24. 11:29:16

Szépen összefoglaltad ezt a részt is.
Köszi, hogy beajánlottad a sorit, eddig nem csalódtam benne, tetszett mind a három rész.

Annácska5 2009.06.24. 12:52:56

A legjobb az volt, hogy Chris Kane dalai szóltak csendben a háttérben a rész alatt :) Nagyon jó volt a hogyvolt.

bree-gee 2009.06.26. 07:22:10

@Century Child: Szerintem a többi részben se fogsz csalódni, ha eddig bejött! :)

@Annácska5: Na, ez most új információ volt nekem, köszi! Vissza is hallgattam a dalt és tényleg olyan Chris-es hang énekel.Eddig nem nagyon figyeltem rá, a country zene nagyon nem az én műfajom! :D
süti beállítások módosítása