Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Szomszédok 3x03 (47. fejezet, 19890209)

2009. június 23. 09:00 - Milo Rambaldi

Voltam ma szemészeten, orvosom neve: Szöllősi doktornő. Hangosan röhögtem... ennyit a véletlenekről.

Az eddig leggyengébb részen vagyunk túl, ez most kritikán aluli volt. Annyira komolyak voltunk, hogy az már ténylegesen fájt, viszont ez nagyon nem volt nevetséges sem. Nem aggódom, mert csak pár rész kérdése, és átcsapunk abszurdba. Mi történt? Margit lelépett, Jutkából izgatóhelyettes lesz, Ádám és Juli vacsorázni mentek, Etus magyarkodott Juniornak, Taki és Lenke pénzügyileg nyígtak, ahogy szoktak, Fogtündér és Erdészke pedig költözni akarnak.

GG és Senior ülnek a szalonban a kész adóbevallással, Senior egészen odavan, hogy elkészült végül, GG azt hazudja elsőre, hogy ő csinálta, de kiderül, hogy egy gimnáziumi osztálytársa, ha rossz, akkor pedig ő fizeti a bírságot. Milyen kis rendes. A békébe Klarissza rondít bele, Elektro Gábor csempészárúja hamis egy kicsit, mert szar rajta a márkajelzés, meg különben sem működik. Ha GG nem akarja visszafizetni a pénzt, akkor gyorsan szerezzen újat Bécsből, mert különben nagy balhé lesz.

Főmérnökfalvi Erdészke és a főnök úr telket néznek, mert el kell költöztetni egy üzemet a vízlépcső építés miatt. NINCS PÉNZ a költözésre, ez így biztos csőd. Forrest berzenkedik, de a főnök szerint oldja meg, ahogy tudja. Ő a főmérnök. Ha mindez nem lenne elég, a Bakonyi-Illés Karcsi duett is beindult, egy szállítmány nem felel meg nekik, más kérdés, hogy a szállítmányt ők indították, de ilyen apróságokkal nem kell foglalkozni. Otthon Taki és Fogtündér veszekszik, Fogtündér autót akar venni nagyapjának, aki viszont lakásvásárlásra buzdítja unokáját. Nem akarja, hogy Fogtündér hősködjön, tessék elköltözni. A baj csak annyi, hogy Taki nem merte kimondani, hangosak vagytok éjjel, vazze.

Többszintű dráma van a boltban. Bőhmnek NINCS PÉNZE karajra, ezért csak karajcsontot kér, levesbe az is jó lesz. Lenke tombol, hogy miért nincsenek kiárazva a cuccok, hiszen így nem lehet követni, hogy mi mennyibe kerül, Bandi szerint amúgy sem. Eközben egy nyanya dobozos tejet vedel, Bandi lefüleli, de közli öreg néne, hogy NINCS PÉNZE, mehetnek jegyzőkönyvet írni. Már a pénztárnál járunk, egy másik öregasszony visszafordul, hogy nem tud fizetni, mert NINCS PÉNZE. Bandi elengedte a tejszarkát, Lenke pedig sokatmondóan pislog, de rettenetes ez az egész. Hát tényleg az, baszki. Lenkének otthon sincs nyugta, Taki ordít vele, hogy a magántaxizás milyen borzalmas. NINCS PÉNZÜK egy normális autóra.

Virág doktor halálos náthában szenved, ez nagyon megviseli, de ami még inkább nem megy bele az elméjébe: hogy lehet ennyire szarul, amikor csak 36,8 a láza. Ami ugyebár nem is láz. A láz kell, mert a láz jó. Etelka ápolja, mézes teával, meg jó tanácsokkal. Segíteni nem tud sokat, mert másnap dolgoznia kell. Junior eközben már ünnepi vacsorával várja a Flóval érkező szülőket. Senior gyanút fog, hogy nem véletlenül van itt vacsora, Junior bevall egy biosz hármast. Ádám szerint ez nem indokol ekkora vacsorát, van itt más is. Nincs, viszont ilyen jeggyel nincs EÜ szakközép, hanem a Kassák marad. Ami nem rossz, mert Gabesz is oda megy. Fló elkezd ordítani, Juli suttogva ordít, hogy elege van, Ádám szerint nem kell a kényeztetés. Senior kérdése: miből élünk meg júliusig, ameddig itthon rohadok. Doktorka szerint autó elad, él boldogan. Senior válasza: fityiszt, Etustól kaptuk, addig járunk vele, amíg szét nem esik. Ádám nem vitatkozik, ezt megértem, mert kb. 2 nap, és szétesik.

Feri Margitot látogatja, aki először el akarja hajtani, majd közli, ha Feri Pestre akarja szállítani, akkor ordítani fog. Szerzett remek melót, takker a tanácsnál, keres pénzt, amit azonnal el is vedel. A receptjeit Pesten hagyta, Feri lehozta, majd megy, mert indul a vonat. Ad egy cetlit a nevével és a telefonszámával, Margit csak annyit suttog utána, hogy vigyen a rosseb. Jutka az anyját látogatja, Frusztra egészen be van szarva, mert néhai MC nevére jött egy fizetési felszólítás, de Jutka szerint ezzel nem kell törődni, mert halott embernek nincs tartozása. Nem, a frászt nem! Ezzel van tele a Homár. Frusztra remek ötlete: Feri és Jutka költözzenek hozzá. Az eladott lakásból meg majd ügyesen kiperkálják az örökösödési illetéket.Mert egyébként NINCS PÉNZÜK rá.

Minijulesz és Gabesz remek ötlete: írjunk petíciót a nagy TV gyáraknak, hogy adjanak Szilvinek és a többi mozgássérült gyereknek három színes tévét, meg videót, mert úgy tudnának bent tanulni. Jutka is, Béla is el vannak olvadva, küldik is aláírást gyűjteni a gerlepárt, de Béla szerint az egészből nem lesz semmi. Befut Vilma, aki az igazgatóhelyettest vacsorára hívja, nézd csak, milyen bájos. Bástya átlátja a szitut, és megbeszéli magával, meg Jutkával, hogy Vilma egy nyalógép. Biztos azért csinálja, mert NINCS PÉNZE.

Feri már megint a rendőrségen van, hazajáró lélek. Gyümike támadóiról, a Cockbang Gangről van szó. Feri szerint Fogtündér felismerné őket, a rendőr ráharap a témára. Snitt. Etus a gyógyszertárban próbálná Flowerpowernek az életmentő Kalmopyrint megvenni, de egy pattogós faszkalap ürge akcióba lép, neki semmi nem jó. Ha lassú, az a baj, ha gyors, akkor meg az, ha drága, az sem jó, de ha olcsó, az sem. Barátom, legyen neked könnyű a Föld. Etus leszállítja a haldoklónak a gyógyszereket. Flowerpower nagyon szenved, Etelka szerint valami agyi szövődménye lehet, annyira hülye. Pedig csak azt szeretné, ha szívszerelme kedvesebb lenne. Én is szerettem volna gyerekkoromban pilóta lenni, meg tűzoltó.

Fogtündér kihallgatja a nagyszülők beszélgetését (nem volt nehéz, nagyapja úgy ordított, hogy a Körtéren is hallani lehetett), majd kihajtja Erdészkét az autópiacra. Erdészke továbbra is lakást akar. BMW-t néznek, utána Ladát, de minden drága. És ha megveszik, NINCS PÉNZ a lakásra. Ami Erdészke szerint a fő prioritás. Taki is akcióba lendül, Alma jeligére meghirdeti a lakást, két kisebbre akarja cserélni, ráfizetéssel. Ebből mi fog kisülni? Szerintem lakás se lesz, de autó sem. Snitt. Jutka Ádámmal beszélget, bevallja, hogy nem tud teherbe esni, és ez most már nagyon zavarja. Ádám Zoltánhoz irányítja Jutkát. Szerintem van itt egy olyan hátsó gondolat is, hogy Pszichonyuszi után Zoltán nem ismer már lehetetlent, így Jutka sem okozhat meglepetést. Ahogy belépnek a házba, a tomboló Sümeghy várja őket: valaki Sümeghyné néven anyakönyvezve járja a világot, pedig nincs is neje. A rendőrség szerint igen, úgyhogy Oszkárom, készülj a legrosszabbra, nemsokára megismered a nem létező fantomasszonyt. A vége beszólásokból megtudhatjuk, hogy NINCS PÉNZ.

Fontosabb események 1989 januárjában:

1989. január 1.: A Szabad Európa Rádió szerint a válságot immáron nem lehet letagadni. Németh Miklós miniszterelnök azt mondja, tudja, mire vállalkozott.
1989. január 8.: Brutális, 16-18%-os áremelések.
1989. január 28.: Pozsgay Imre államminiszter népfelkelésnek nevezi az 1956-os forradalmat, amit eddig ellenforradalomként emlegettek. Innentől fogva tehát 1956 nem tabutéma többé. Pozsgay szerint ezen túl pedig az egypártrendszer a szocializmus zsákutcája.

Címkék: szomszédok
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fulmerz 2009.06.23. 11:44:30

Rambaldi, ezek a NINCS PENZ kiemelesek remelem megmaradnak a jovoben is:)
Errol az jut eszembe, hogy volt olyan kezdemenyezes, hogy ahanyszor isznak a Dallas egy epizodjaban, neked is inni kell egy felest. A resz vegere beton reszeg leszel. Ez a szomszedokban a PENZHIANY emlitese lehetne.

váj mí 2009.06.23. 12:56:56

@fulmerz: Szerintem ezt a Szomszában is nyugodtan be lehetne vezetni.. itt is kifeküdnél a végére ;)
Egyébként Hacser Józsa a király!!! :)

kamarti 2009.06.23. 13:21:30

amúgy az a majdnem 20%-os áremelés tényleg brutális volt (mindenki belegondolhat, mit szólna egy ilyenhez most, ha a fizetése maradna, amennyi). szóval a nincs pénz, mint vezérfonal, érthető reakció. Hát hogy sokakban megfogalmazódott, hogy így akarják elvenni a jónép kedvét a nagy szabadságtól, az is igaz viszont

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2009.06.23. 13:53:09

@fulmerz: Ahányszor említik a pénzhiányt, annyiszor hívod fel a telefonos segélyszolgálatot, felajánlva 100 forintot! Na, milyen ötlet? :-D

Milo Rambaldi · http://hogyvolt.blog.hu/tags/szomsz%C3%A9dok 2009.06.23. 14:05:09

Dallasra mi is ittunk egyetemista korunkban. Volt olyan rész, hogy fél kilenckor tajtrészeg volt az egész banda. Főleg, amikor Szamanta és Dzsoki egyszerre italozott, na azok voltak a durva esték.

Ennél már csak a kollégiumos lépcsős játék volt durvább, amikor is minden lépcsőfoknál be kellett nyomni egy felest, aki felért, azt nyert. Tökmindegy, mi volt az indok, de sokat kellett inni :o)).

Acron 2009.06.23. 14:07:08

@Rambaldi: Oh, azok voltak a szép idők:) Alig voltam józan...

2009.06.23. 15:22:41

Minek a szálónba számítógép???
Kinek, minek, hogy lehet ott használni?
Mondjuk, HÁ ugye később is úgy pakoltatja elő meg el Vágási Hiro gépét, mintha vm táskarádió lenne, és ő is a kisasztalnál, a fotelban kuporogva dolgozik rajta, holott, ha már pénzt keres vele, a legelemibb, hogy vm normális helyre tegye...

Gabba 2009.06.23. 15:37:33

Ránézésre GG nyilván a Dharma Kezdeményezéstől szerezte a számítógépet ;)

Borcsika 2009.06.23. 15:39:44

@Rambaldi: "Az volt a szép boldog idő..."

De a comcédok alatt még lerészegedni sem lehetett volna tisztességesen.

Johnny336 2009.06.23. 15:58:04

Ooo, jó öreg Dallas-ivás: kerti parti South Fork Ranchen! Csúnya volt... :D

fulmerz 2009.06.23. 15:59:05

Mi a Russian Vodka nevu orosz punk formaciora csinaltuk ezt: ahanyszor elhangzik a vodka szo a szovegben, hupp egy feles vodka. 1-2 dal utan garantalt a "jokedv".

Leadfoot 2009.06.23. 16:24:01

Erre a boltos-tejivós dologra emlékszem. De biztos dobozos tej volt? Én mintha zacsisra emlékeznék, de rég volt...

Lesz majd egy olyan valamelyik részben, hogy egy idős házaspár áll a húspult előtt, és nézelődik, gyönyörködik, ha már megvenni nem tudják a cuccot (mert NINCS PÉNZ), na az a komoly, nem a faláb...

2009.06.23. 18:07:20

@Leadfoot:
Az most volt, nem olyan régen. Ellenpontja a kekec úr (nem pattogi, ez másik), aki bélszínt, kaviárt meg francia konyakot akar, Lenke meg jól kiokítja, hogy itt arra nincs kereslet.
Holott de: pont az úr keresi.

Egyébként a mai részben volt az is, hogy Sümi felemlegeti "azt a magyar Dalleszt (sic!), ami csütörtökön esténként megy a tévében" ;-)))

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2009.06.23. 18:43:00

A múltkor volt szó Csányi Jánosról, hogy mennyi epizódszerepe van. Hát Kránitz Lajos is hasonló. Azt ugye tudjuk, hogy nagy taxis lesz majd, de eddig volt már kórtermi ápolt (valami közlekedési verekedés), most meg kézilabda edző...

orza 2009.06.23. 21:24:01

Ah, az adóbevallásról jutott eszembe: mint gyerekstatiszták, kaptunk egy-egy ilyen szombati napért 200 Ft-ot. Persze fejenként. Mikor bejött az szja, már csak 160-at. 13-14 évesek voltunk. Durva lehúzás volt ám az a zsebpénzünkből! Pár hónap után valaki kitalálta, hogy ez nekünk nem rendszeres jövedelem, ezért mégse kell adóelőleget vonni, így megint megkaptuk a 200-at. Úgy rémlik, mintha közben lett volna 180 is, de hogy miért, az már a homálya vész.

orza 2009.06.23. 21:25:06

homálya=homályba
bocsi

Texy 2009.06.24. 12:45:37

Állat xD
Tudjátok mit olvasnék szívesen a hogyvolton?? A Família Kft.-t is most kezdték újra pörgetni az M1-en. Vki vállalkozó szellemű azokat is leírhatná. :P

Acron 2009.06.24. 12:53:38

@Texy: Nem is rossz ötlet:)

4/7 · http://viaminsk.blog.hu 2009.06.24. 15:53:02

"Margit csak annyit suttog utána, hogy vigyen a rosseb"

ugye ez nem azt jelenti hogy többet nem fog sszerepelni Margit? :(

Milo Rambaldi · http://hogyvolt.blog.hu/tags/szomsz%C3%A9dok 2009.06.24. 16:10:41

@4/7: De, sajnos Margitot kiírták, még egy rész erejéig tér majd vissza, 1990-ben.

vorti 2009.06.24. 21:04:37

"NINCS PÉNZ"

XDXDXDXDXDXD

"1989. január 8.: Brutális, 16-18%-os áremelések."

Így már érthető... :D
süti beállítások módosítása