Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Dr. Csont 2x15 - Ahogy a nagy könyvben meg van írva

2009. június 23. 11:00 - Llew

Brennan és Sully reggeli testmozgását a telefon csörgése zavarja meg. Hiába nézik, nem akar elhallgatni. Hősnőnk gyorsan ledumálja az új könyvvel kapcsolatos interjúkat és dedikálásokat, Sullyt azonban nem nagyon zavarja, hogy ő telefonál. Amíg ők egymással vannak elfoglalva, addig Hodgins bogár belezéssel szórakoztatja a Jeffersonianben várakozó kiadóscsajt és asszisztensét. Ellen Laskow először közli Brennanel, hogy a könyv sikere miatt már nem kell többet itt dolgozni, majd mikor kiderül, hogy hősnőnk szereti a munkáját, akkor egy terapeutát javasol neki. Befut Booth egy vízi hulla hírével, így rögtön együtt tiltakozhatnak, hogy a könyv piszkos kis részeit nem ő ihlette.

A helyszínen egy kikötő, mint Bones könyvében, mereng el Booth, mivel elolvasta a regényt, ha már a tárásnak volt annyi ideje, hogy megírja. Igazán viszont akkor döbbennek le, mikor kiderül, hogy a hullát egy horgony láncra kötözték, ráadásul piros ragasztószalaggal, pontosan, mint a könyvben. A hasonlóságok tovább gyűlnek, mikor a laborban kiderül, hogy az áldozatot le is lőtték, és a rákok is megkóstolták. A párhuzamokat egy vak is észrevenné, Brennan azonban ragaszkodik hozzá – még jobban, mint máskor –, hogy ne vonjanak le elhamarkodott következtetéseket.

Angela az arcot rekonstruálja, és keresi az eltűntek között. Hodgins pedig – miközben barátnőjével flörtöl – elmondja, hogy a vegyi szennyezőanyagok alapján honnan származhat. Booth arról érdeklődik társánál, hogy nem rázták e meg a történtek, mintha nem tudná, hogy nem nagyon szokott ilyesfajta emberi reakciókat produkálni. Most sem, ráadásul makacsul ragaszkodik hozzá, hogy ez egy véletlen. A nagy aggódás közepette megérkezik Sully, és szeretne segíteni a nyomozásban, mint rutinos profilozó. Booth ezt kissé féltékenyen viseli, de abban egyet értenek, hogy a nőnek védelem kell, és miután tisztázzák, hogy ő a főnök, bele egyezik. Angela pedig nem mulaszt el megjegyzést tenni a Brennan miatti kakaskodásukra.

Az áldozat Jim Lopata, Booth mehet csevegni a nejével, meg a sógorával. Emberünk ivott, olyankor tuskó volt, a sógor nem bírta. Van ez így. Hodgins beszámol az eredményekről, Camnek, aki beszélgetés közben bevallja, hogy nem olvasta Brennan könyvét, és nem is szándékozik, mert neki elég az a hulla mennyiség, amivel melóban összefut. Inkább szexkönyveket olvas. Az áldozat verte a nejét, a ragasztó meg olyan, amivel a sógorkoma is dolgozik, szóval irány a kihallgató. Az alibije nem a legjobb.

Hank, a nem százas asszisztens meghozza a rajongói leveleket. Közben egy állatkereskedés patkány terráriumában előkerül a második hulla. Az áldozatok között csak a könyv a kapcsolat, ráadásul a sógor alibije is rendben van. A két nem véletlen hulla pedig már elég ahhoz, hogy Brennan kiakadjon. A második áldozat – Saddie Keller – érdekes szórakozást ígér Hodginséknak, mivel meg kell röntgenezniük a patkányokat, mert az egyik kis mohó lenyelte a gyilkos golyót. Booth ezalatt a férjjel beszél. A nő folyamatosan csalta, ennek ellenére állítólag szerették egymást. Viszont egy vagyont örököl a neje után, azonban jó alibije van. 

Laborpatkányaink megtalálják a golyót, már csak az a kérdés, hogy jussanak hozzá. Zack az általa kifejlesztett melegvízzel nyugtatós, kalapácsos kivégzést javasolja, Angela azonban a természetre bízná, ha – döbbenetére – barátja nem világosítaná fel a patkányok végbelének méretéről. A helyzetet a betoppanó Cam oldja meg, és közli, hogy extra erős hashajtót és lágy szövet tágítót etetett a dögökkel. Angela villámgyorsan felismeri, hogy mit jelent rájuk nézve a hashajtó és már el is tűnt. Majd mielőtt Zack egy szót is szólhatna, már Hodgins is lelépett.

Sully érkezik, hogy lelki támaszt nyújtson zaklatott barátnőjének, de csak egy veszekedést sikerül összehozniuk, amiben Brennan csupán kalandnak minősíti a kapcsolatukat, miközben a férfinak láthatóan sokkal többet jelent. Zack visszaszerezte a golyót, és megállapították, hogy a két áldozatnál ugyanazt a fegyvert használták. Viszont nincsenek azonos sérüléseik, ami egy sorozatgyilkosnál meglenne. Boothnak jó híre van. Új gyanúsítottat talált Oliver Laurier személyében. Az illető Brennan fanatikus rajongója még az első évadból. Kitiltották a felolvasásokról, a nő ezért nem látta egy ideje.

Booth rövid csevegés után rátöri a fickóra az ajtót, és mivel vörös szalaggal megkötözött babákat talál fellógatva a lakásban, így be is viszi. Oliver szerint a babák egy szerepjáték kellékei, a továbbiakban viszont csak Dr. Brennannel hajlandó beszélni. Aki éppen az esti dedikálásra készül, és Sullyval való kapcsolatát beszéli meg Angelával. Már egy hónapja járnak, és mivel minden a tartós kapcsolatok ellen szól, így szerinte hamarosan vége is lesz. Ha ez a helyzet, akkor élvezze, amíg tart, javasolja a barátnője, hisz egy órája még ő is a raktárban szeretkezett Hodginsszal.

Cam Saddie Keller szövetei alapján arra következtet, hogy a lányt elkábjtották, Hodgins pedig mesterséges homokként azonosította a ragasztón talált anyagot. Brennan elmegy, hogy beszéljen Oliverrel, ahol azon kívül, hogy a faszi egy megszállott rajongó, az derül ki, hogy nem lehet ő a tettes, mivel elájul a saját vére látványától, miután hősnőnk orrba veri. Booth irodájában párkapcsolati vita alakul ki azt illetően, hogy a történtek után elmenjen-e Brennan a dedikálásra vagy sem. Végül abban maradnak, hogy a társa viszi el.

A helyszínen Hank várja őket, aki annyira igyekezett megfelelni főnöke elvárásainak, hogy cukorbetegsége ellenére kajálni is elfelejtett. Ellen még sehol sincs, pedig csak átöltözni ment haza. A nagy testőrködés közepette Booth majdnem lelő egy rajongót, akinek nincs türelme kivárni a benti dedikálást, majd párkapcsolati tanácsokat osztogat, mondván mindkét felet ismeri. Bones figyelmét azonban vonuló tűzhangyák hada – pont mint a könyvében – vonja el, amiket követve Ellen holttestére bukkannak.

Hodgins azt meséli nagy vigyorral az arcán, hogy hogyan lángszórózta le a tűzhangyákat a helyszínen, közben egy tartályban a maradékot porszívózza le a holttestről. Ellen a mobilja alapján kapcsolatba hozható Ashton Kellerrel, ezért Boothék kihallgatják Hanket. A kis nyikhaj eléggé össze van törve ahhoz képest, hogy a főnöke úgy kezelte, mint egy kutyát. Csak annyit tud mondani, hogy a főnöke leszbikus volt, de titkolta. Az azonos fegyvert és ragasztót leszámítva, a lövések különböző helye és a sérülésék eltérése alapján Brennan úgy gondolja, három tettesük van. Mikor Sully az Ellen Laskow mobiljáról Ashton Kellernek írt sms-ről beszél Boothnak beugrik, hogy Hank kezelte a telefont.

A laborban egy kis agyalás után rá is jönnek az ügy megoldására és még bizonyítani is tudják. Greg Braley (Jim Lapota sógora), Ashton Keller és Hank Beldan mind egy krimi írókkal foglalkozó chatszoba felhasználói voltak, és egymás helyett öltek, hogy legyen alibijük. Ashton Keller, aki golfozik ölte meg Jim Lapotát, így került a golfpályás homok a ragasztóra. Hank, aki cukorbeteg, inzulinnal kábította el Sandie Kellert. Ellen holttestén pedig megtalálható az összenőtt ujjú Greg Braley kéznyoma.

Brennan szerint az ügy zárása jobb, mint amit ő írt, Boothnak azonban jobban tetszett, amit a regény hősnője és a társa műveltek egy kocsi hátuljában. Ezután egy megjegyzést félre értve javasolja Bonesnak, hogy kérjen bocsánatot, mert valószínűleg megbántotta Sullyt, aki végig is hallgatja a beszélgetést, mert a nő csak azt jelezte, hogy nevezett megérkezett. Booth elköszön, de oakintről még látja, ahogy emezek kibékülnek. Brennan elmondja, hogy túl sokat volt egyedül, ezért nem tud kezelni egy párkapcsolatot. Sully szerint azonban majd beletanul.

Címkék: dr. csont
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása