Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

CSI: A helyszínelők 9x11 - The Grave Shift

2009. június 22. 15:06 - zaphodbb

Langstomot látjuk, amint épp összekészül az első napjára helyszínelőként. Catherine találkozik vele össze a laborban, és felsorolja neki, hogy mi minden legyen mindig nála. Langstom már így is egy hatalmas bőröndöt húz maga után, szerintem több cuccot már nem kéne bepakolnia. Hodgeshoz érnek, aki csúnyán néz és nem köszön, mert még mindig egy idióta. Langstom Nickkel megy az első helyszínére, egy betöréshez.

Miközben mennek be a helyszínen a kirabolt házba, a háttérben felrobban valami, de nagyon. Langstom és Nick tátott szájjal nézik, majd Nick megy kideríteni, mi volt a robbanás, Langstom meg megy be a házba fényképezni a bizonyítékokat. Bent a tulaj idegesen telefonál. Nick már jön is az infóval: egy ház robbant fel és rögvest mennek is oda, csak itt rögzítik előbb a nyomokat. A tulaj megmutatja Nicknek a hálószobában, hogy mi tűnt el, közben Langstom nekilát az ujjlenyomatok levételének.

Nick megjárja a hálószobát, Langstom pedig még mindig ujjlenyomatozik, már a hatodik színű pornál tart, de még mindig nem sikerült neki ujjlenyomatot venni a bejárati ajtó kilincséről. Nick aztán persze megmutatja neki a frankót, hogy hogyan csinálják ezt a nagyok, tart egy rövid ujjlenyomatvétel bemutatót. Ezek után bepattannak az autóba és már hasítanak is a robbantás helyszínére. Közben Nick elmeséli, hogy a környéken, ahova tartanak, van egy motel, ahol senki nem vesz tudomást semmiről, ott volt egyszer egy négy napos hullájuk az egyik ágy alatt. Simán használták a szobát, hullástul, amíg el nem kezdett már zavaróan bűzleni. Durva.

Odaérnek a robbantás helyszínére, ahol már Brass várja őket. Szénné égett hulla hever a földön, Nick és Brass fölötte állva beszélik át, ki lehetett az áldozat, és hogy nem tűnik gyújtogatásnak. Eközben fut be Langstom, aki meglátva a halottat enyhén elzöldül. Catherine-re váltunk, Grissom üres irodájában nézelődik. Ackley jön, hogy ez most már Catherine irodája lehet, de ő visszautasítja, mert ez Grissom szent helye, és ő különben is utál költözködni.

Vissza Brasshez, a robbantás helyszínére, épp a ház tulajnője Mrs. Kingsley érkezik az asszisztensével, aki szőke. Keresik ezerrel Mr. Kingsley-t. Brass nem biztatja semmi jóval őket, főleg, hogy egy öngyilkossági kísérlete már volt a faszinak, ezért most erre gyanakodnak. Langstom és Nick észreveszik, hogy a gázcsap nyitva volt és a csövet valaki lecsavarta, úgyhogy egyre biztosabbak az öngyilkosságban. Brass a szőke asszisztenstől kéri el Kingsley fogorvosának a számát és kérdezi ki, hogy a feleség merre járt előző éjjel. Mrs. Kingsley az edzőtermében volt.

Nick és Langstom, a kórboncnok segédjével, a hullát körülállva beszélik meg, hogy a fogorvos ilyenkor a leggyorsabb azonosítási mód, majd David, a segéd, Langstomöt hívja segítségül, hogy ráemeljék a halottat a lepedőre. Langstom nekigyürkőzik, de mihelyst megemelné, Kingsley fél háta leszakad és a kezében marad, amitől Langstom heves fuldoklásba és öklendezésbe kezd. Nick inkább átvenné tőle a dolgot, mielőtt lehányja az áldozatot, de Langstom nem enged, kiöklendezi magát és már újra tettre kész. Második nekifutásra sikerül is, már nem hány, csak a nyakkendőjét lógatja bele a hullába. Nick kedvesen megjegyzi, hogy ez már innentől bizonyíték, úgyhogy Langstom megadja magát és ollóért kiált.

Langstom érkezik a laborba, tropára ment cipőben és a kezében a bezacskózott nyakkendőjével. A bizonyíték-iktatónál szeretné leadni, de ott nincs senki, így Hodgeshoz kukkant be, hátha tud neki segíteni. Hodges persze genyózik vele, de aztán hajlandó segíteni és kinyitja neki a bizonyíték- iktatót, majd nagy nehezen átveszi tőle a bizonyítékot, de kiköti, hogy legközelebb nyomtatásban kéri. Riley jön, hogy Nick átadta neki a rablásos ügyet Langstomöstül, úgyhogy munkára fel.

Archie-hoz mennek, aki épp a rablásos ügynél lopott laptopot próbálja bemérni. Langstom észreveszi, hogy Archie megvette a könyvét, amit a sorozatgyilkosokról írt, sőt Archie bevallása szerint el is olvasta. Ezt egy hátba veregetéssel jutalmazza. Közben a bemérés sikerül, van egy címük a lopott laptopra. A címen egy fiatal srác és az apja lakik. A fiú szobájában, ami egy különálló lakrész inkább, találják meg végül a laptopot, sok más lopott cuccal egyetemben. A fiú annyit mond, hogy a környékről pár srác adta neki ezeket a dolgokat. Apa kurvára beidegesedik és nyakon tenyereli a gyereket, amire Langstom kezd el kakaskodni, de Riley lehűti, hogy ők nem szociális munkások, hagyja békén az apát.

Ugrunk a boncterembe, ahol a doki szedi szét a szétégett hullánkat, üveg darabokat szed ki belőle. Catherine is jelen és Langstom is befut. A doki átadja a torok feltárásának lehetőségét Langstomnak, ebből megtudjuk, hogy Kingsely már nem élt, amikor kigyúlt. Sőt, a koponyájából az is kiderül, hogy lecsapták, mielőtt felgyújtották. Úgy érzem, Kingsley-nek kurva rossz napja volt. Nick és Greg a gyújtogatásos helyszínen, bizonyítékokat fotóznak és gyűjtenek. Nick észrevesz egy faszit, aki a kordonon túlról fotózza a házat, a pali elmondja, hogy ő a Kingsley ház kivitelezője, ezért fotózza a porrá égett házat.

Langstomhoz a laborba vissza, a lopós fiú cuccait vizsgálja át, talál egy zálogcédulát arról a két gyűrűről, ami eddig nem került elő. Inkább átengedi a terepet Catherine-nek ujjlenyomatvételileg. Catherine mágneses porral veszi le a céduláról a lenyomatot, közben magyarázza Langstomnak, hogy is kell ezt. A lenyomat alapján, a gép kidobja a lopós kölök anyját. Riley hallgatja ki a fiút, az apja is ott van. Anya adta a gyereknek a lopott holmit, azzal hogy egy garázs vásáron vette. Nagy nehezen kihúzza a gyerekből, hogy az anyja ott szokott aludni az ő szobájában.

Brass és Riley beszélik meg a hallottakat a kihallgató előtt, Langstom is csatlakozik hozzájuk és megdicséri Riley-t, hogy milyen jól megtörte a fiút. Váltunk Nickre, aki telefonál Brassnek, hogy az asszisztens kissé sokszor hívta Kingsley-t ahhoz képest, hogy csak munkakapcsolatban voltak. A következő képeken Brass az edzőteremben közelíti meg az asszisztenst, aki elszántan gyúr. Szembesíti vele Kingsley hangpostájáról a saját üzenetét az előző estéről, hogy ott állt Kingsley háza előtt. A nő beismeri, hogy ott volt 11 előtt, de rögtön el is jött, hogy nem nyitott neki ajtót a pali.

Az utolsó szavakat már Mrs. Kingsley is hallja, aki persze rögtön azt akarja tudni, hogy lefeküdt-e a szőke a férjével. Az asszisztens tagadja, csak pénzzel tartozott neki az ürge, méghozzá sokkal, ezért akart vele találkozni. Még lelúzerezi Kingsley-t, mert a csőd szélére vitte a vállalkozását, amitől Mrs. Kingsley beidegesedik és nekiugrana az asszisztensnek, de Brass ezt már nem hagyja. Greg és Langstom a laborban: az égett helyszínről begyűjtött bizonyítékokat próbálja értelmezni. Egy fémlapot találnak, amin ugyanaz a lerakódás van, mint az áldozatban talált üveg darabokon volt, és amin elektromos kisülésektől származó jelek vannak. Úgyhogy itt valami detonált kérem. A fémdarab vizsgálata után megtudjuk, hogy kukorica van ráégve, amit egyelőre nem értünk, hogy az mit keresett a detonációkor a fémdarabon.

Az éjszakai műszak összegyűlt a kávézóban harapni valamit, Nick legyet talál a kajájában, amit simán bekap. Langstom állja a reggelit, be akar vágódni. Catherine ezt a pillanatot választja ki, hogy közölje Nickkel, hogy nekiadja Grissom irodáját. Nick örül. Catherine és Langstom a lopós fiú háza előtt állnak lesben, anya meg is érkezik rendben, a rendőrök rá is vetik magukat hirtelen. A gyereket úgy kell visszafogni, hogy ne szaladjon anya után, röpködnek a szeretlekek.

Langstom bombát készít, úgy tűnik ő rájött, hogy hogyan jön össze a befőttesüveg, a kukorica és a fémdarab huzallal. Megy Hodgeshoz, hogy jöjjön vele kísérletezni. Hodges minden ellenszenve ellenére, nem bírja kihagyni a lehetőséget. Greg is csatlakozik a kukorica bomba különítményhez a tetőn. A bomba bazi nagyot robban, Hodges pedig közli, hogy Langstomnek sikerült őt lenyűgöznie. Langstom Nicknek meséli a kísérletüket, közben megérkeznek Archie-hoz, aki talált egy felvételt a konditerem felvételein, ahol a ház kivitelezője és Mrs. Kingsley csókolóznak.

Brass a kihallgatóban a feleséggel, aki szerint csak plátói szerelem  volt az övék. A kivitelező szerint viszont Mrs. Kingsley el akarta hagyni érte a férjét. Közben halljuk a nőt, amint mondja, hogy nem hagyhatta el a férjét, amikor az épp nyakig merült a csődben és a szarban. A kivitelező közben bevallja, hogy ő csinálta a detonátort és ő robbantotta fel a fickót, mert Mrs. Kingsley-t csak így tudta kiszabadítani a férje csapdájából. Váltunk Langstomre, aki a rablásos ügyön töpreng még mindig, nem stimmel neki valami. Kideríti Catherine-nel a tulaj számítógépéből, hogy rendelt magának egy prostit, a lopós anyja személyében, aki addig foszthatta ki, amíg a pali zuhanyozott. Így a faszi inkább megrendezett egy álrablást, hogy a felesége előtt ne bukjon le.

Langstom visszaadja a tulajnak a lopott holmikat, ott van a feleség is. Ki van kelve magából, hogy a férje egy prostival csalta meg, ott Langstom előtt elkezd a pasival balhézni. Langstom finoman, láthatatlanan módra váltva eloldalog inkább. Kifelé menet a lopós fiúba botlik, leül hozzá és magyaráz, hogy erősnek kell lennie és rávennie az anyját, hogy rehabra menjen, mert anya drogfüggő, és ez a legjobb ami anyával történhetett. A fiú nem így gondolja és ennek úgy ad hangot, hogy arcon köpi Langstomöt.

Nick és Riley pakolnak szét Grissom irodájában, Greg lép be, hárman fognak osztozni rajta. Hodges vágtázik be Grissom áztatott disznó embriójával, hogy az oda tartozik. Langstom annyira lelkes, hogy nem megy haza munka után, hanem az ujjlenyomatvételt gyakorolja inkább ezerrel. Ezt látva Catherine egészen meghatódik. Mi is.

Címkék: csi lv
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ditti82 2009.06.22. 17:31:56

Mekkora volt már Langtson szerencsétlenkedése az elején mindkét helyszínen. :D Nick meg gusztustalan volt, ahogy bekapta a bogarat. :S
süti beállítások módosítása