Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Friday Night Lights 1x05 - Git’er Done

2009. június 21. 09:00 - Sigismundus

Előző részek tartalmából. Jasont dicséri Taylor a sajtónak, a végzetes blokkolás, az edző bejelenti a bénulást a csapatnak, Buddy figyelmezteti burkoltan Ericet, rossz lesz a veszítenek.Matt bénázik az edzésen, és éjjel üvöltözik a stadionban, Jay elküldi Lylát, hogy vége mindennek, a lány csókolózik Timmel, majd szexelnek is. Matt sokat bénázik, a nagy Vudu bevonul és kiröhögi.

Lyla Garrity mostanában gyakran megy futni, Anyja örül ennek, hogy nem a kórházba jár. Nem, valóban, csak a Riggins házig, ahol boldog egymásra bámulás után szex lesz.Szerda reggel, autóval megy a suliba a Taylor család. Közben Sammy Meade sporthírei, a betelefonálók mind Vudut akarják játszani látni, és Ericet bírálják, mert még hivatalosan nem jelentett be semmit. Edző lánya hogy fokozza apja jó hangulatát, felsorolja, hogy melyik nagyvárosokban van szabad vezetőedzői állás az internet szerint.. New-York, Miami, Los Angeles…. Texassal ellentétben, ezek mind a Földön vannak őszerinte. Az irodában Eric behívja Vudut, a pénteki beosztás miatt. Azzal kezdi, hogy Vudu nyilván örömmel megköszöni ezt a lehetőséget és fogadkozni fog majd hogy keményen készült és ha lehet keményen játszik. A srác leinti, neki nem erről szól ez. Ő utálja ezt a sulit, a csapatot, Texast, csak azért játszik hogy nevet szerezzen, megmutassa magát és bekerüljön az LSU-ra. Ericnek meg nyert meccsek kellenek, ez érdekházasság, közli, majd faképnél hagyja edzőjét, oszt jónapot.

Smash úgy dönt, Matt jó arc, elfogadja havernak és irányítónak, és mindjárt négyes randit is szervezne két csak úgy megszólított lánnyal. Tyra Colette egy vendéglőben, de nem vendég, kiszolgál, őneki is melózni kell suli mellett. Egy fiatal nyakkendős laptopos menedzserféle leszólítja, beszélgetnek pár szót aztán elhúz az utcán pár Párduc szurkoló zászlókkal, kocsin. Laptophuszár nagyon nem idevalósi, kérdi mi is ez, Tyra gyors szociológiai ismertetője szerint „jövő nélküli ostoba kölykök, akik egy ostoba játékot istenítenek egy jövő nélküli városban”. Tyrát megvárja a laptop-srác délben egy kis dumára. Fűzi hogy mutassa meg neki Dillonban mi van focin kívül. .. És persze nem szexet akar, Ő amúgy azért jött ide vizsgálódni, megéri e a környék olajmezőit újranyitni a mai árak mellet. A lány elfogadja az invitálást.

Edzésen Vudu nagyon jó, de Taylor szól Mac edzőnek, hogy Mattel is gyakoroltassa a tervezett játékokat.  Matt összefut Julieval a pálya mellett, és azzal a rendkívül eredeti kérdéssel kezdi a beszélgetést, hogy Edző lánya, mit kereshet itt az Edző irodájánál.. Az igen béna szövegre azért egy biztató mosolyt kap, nincs veszve az ügy… A rehabon Jay, Philip és pár ápoló segítségével azt gyakorolja, hogyan dobjon egy strandlabdát. Használni tudja a karizmát, az ujjait viszont csak nehezen, görcsösen.. Berobog Herc és kiadja a parancsot, délutánra tolják le Jayt a nagyterembe, megmutatja neki a jövőjét… A nagyteremben az úgynevezett quad-rögbi játékot játssza vagy egy tucat kerekesszékes srác. Lényege hogy egy labdát próbálnak elragadni egymástól, állal és térdel megszorítják és az ellenfél kapujáig kerekeznek vele. Részei még az agresszív játékstílus, ütközések, burulások a speciális kocsikkal, kicsit mint a dodzsem. Herc és Corey keményen játszanak. Jay nézi-nézi és kezd mosoly megjelenni az arcán.

Tammy irodájában Lyla, dicséretet kap hogy nehéz cheerleadersi teendői mellet még színjeles tanuló is, bárhová felvennék, hová akar továbbtanulni? Lyla a Vakon Hívők mosolyával közli, hogy oda ahová Jasont felveszik majd játékosnak… Eric összevitázik MacGill edzővel. Közli a nagydarab alakkal, hogy nem tetszik a háta mögötti összejárás Garrityvel. Válasznak azt kapja, hogy Macnek meg az nem tetszik hogy, szerinte Eric a neki járó székben ül. Mac húsz éve van a csapatnál, dilloni, természetesen nem tenne a csapat ellen semmit, de győzni Ericnek kell a túléléshez. Az olajkút szemle nem túl biztató eredménnyel jár, a környéken mindenhol máshol van feltörés, csak Dillonban nem. Tyra komoran közli, ő nem szereti az olajat, azért amiért a várost tönkretette, a befektetők elvitték a pénzt itt csak a szegénység maradt. Apja is a legutóbbi csőd miatt vesztette el mindenét, életét is. Aztán Los Angelesről kérdezi a srácot, odavágyik, az meg meghívja egy vacsorára, péntek estére.

A kórteremben Jay a kerekesszékkel próbálgatja magát előrehajtani. Meglátja Herc egy korábbi fényképét, a vörös egy aranyéremmel a nyakában diadalittasan áll a lábain (birkozó lehetett talán). Begurul a nevezett, gratulál az első megtett méterhez, lesz ez még több is. Jason a quadrögbiről kérdi, mikor kezdte el? Baleset után egy évvel, de ebben hat hónap önsajnálat is benne volt. Majd megjegyzi hogy ők a szerencsések itt, kezük még megvan.Lyla és Tim öltözködnek egy menet után. Riggins megpróbál erőltetett beszélgetést kezdeményezni sulibeli dolgokról, de le lesz intve, ne fáradj, nem járunk együtt, csak éppen megcsaljuk azt, aki lebénult, és akit a legjobban szeretünk… Eric panaszkodik irodájában feleségének, mindenki szidja, hogy nem tud döntetni. Mattel nem kezdhet, Vuduval nem akar. Tammy ebben nem lát gondot, mert jó döntést amúgy sem tud hozni, de így legalább hazajöhet vacsorára. Reggel az edző behívja Mattet és megdicséri a heti edzés miatt, megtett mindent. A srác köszöni és most Eric kérés nélkül megkapja azt az udvarias-tiszteletteljes szöveget, amit Vudutól hiába várhatott. Kénytelen félbeszakítani, és közölni, hogy Vuduval kezd. De kéri Mattet, ne eresszen le, tanulja a játékokat ő is… Péntek délelőtt megint nagy tömjénezés, ünneplés után indul el a Párducbusz, hogy újabb győzelmet arassanak Arnett Meade-ben. A fél város a nyomukban kocsikkal. Eric Taylor nekik is adott jelszót, „a negyedik negyed a Párducoké! „ …  A kórházban Jayhez előbb Lyla megy be, majd Taylor edző hoz egy sisakot. Utána pedig az egész csapat jön, egy-egy szorításra sztárjukhoz látogatóba, ma este érte játszanak… Jasonnek mindenkihez van egy szava, Mattet is biztatja, (Vudu a közelébe sem megy, csak néz messziről gőgösen). A Harminchármas a végére marad, alig mer belépni, amikor mégis, a legkeményebb fickó a pályán elsírja magát.. A vallomás azonban, az elárulásról, megcsalásról elmarad, Jason sok szerencsét kíván nekik. Mikor pedig egyedül marad, most először sírja el magát. Tyra Colette pedig gondolt egy merészet, szépen kiöltözve még vacsora előtt bekopogott a los-angelesi sráchoz a szállodában, és nem sokat teketóriáztak.

A meccs !! Kezdődik végre, és nem túl jól a Párducok számára. Az ősellenség Tigrisek keményen védekeznek, Tim a földön, majd Vudu is, még labdával a kezében, ideges lesz a luisianai, felrúgja a kispadot is. Második negyed még hat perc, 7-0 a Tigrisek javára. Eric kiadja az utasítást, mit játszanak, Vudu befut és közli a döbbent csapattal, hogy azt játsszuk, amit ÉN mondok… Úgy is lesz, hiába indul sikeresen a támadás, két Párduc is van elől szabadon a tervek szerint, akiknek dobhatna biztosat, Vudu maga indul meg a labdával, és mivel gyors és jól cselezik, be is viszi a touchdownt. 7-7.  A stadion dilloni fele persze ünnepli, de Eric kihívja egy kis csevelyre. Mi volt ez, azt játsszuk, amit Én mondok! Vudu ekkor a legpimaszabb dolgot teszi, amit játékos edzőjével szemben elkövethet, gúnyos mosollyal, látványosan az eredményjelzőre mutat, azt nézze Mester, ne engem…

A Párducok védelme is új ösztönzést kapott az egyenlítéstől, vissza is szerzik hamar a labdát. Taylor megint magyarázna Vudunak egy játékot, a sztár a közepén hagyja faképnél, bemegy a pályára. Eric elkezd dühösen integetni neki, hiába, de ez már feltűnik a közvetítő Sammy Meade-nek is, aki közli észrevételét összes hallgatójával, hogy kommunikációs zavar van itt… Párducok kezdenek, Vudu megint a maga feje szerint játszik, és előredobja a labdát egy olyan Párducnak, aki nem is számított erre. De egy Tigris igen, elkapja, a labda szerencsésen eladva neki, fut is vele és nem is áll meg csak a Párducok EndZone-jában. 14-7 vége az első félidőnek.

A öltözőbe egy igen ideges Eric Taylor rohan be, és odaüvölt Vudunak. Utóbbi már nem az nagyképű lesajnálós, most már egy sértődős primadonnává vált. Csapkod, leszedi a mezt, hisztizik és kirohan, de senki sem marasztalja, a labda Matt Saracené. Harmadik negyedben maradt a hátrány, a negyedik negyed végén, egy perc 18 másodperc van hátra 21-14. Ráadásul a Párducoknak a saját 15 yardosukról kell előreküzdeniük magukat az egész pályán. Matt a megbeszélt és begyakorolt játékokat kiáltja, tudja is a dolgát mindenki. Első játékra Doliának dobja, hosszan aki jobboldalt előre is fut vele 32 yardos vonalig, ráadásul ki is ment a pályáról megállt az óra szerencsére. Másodszorra Smash futójátékkal szintén jobbra előrejut a 46 yardig, és ő is kifutott. Óra áll, újabb első játék A harmadik támadásra, Smash balra fut a változatosság kedvéért és megint bejön a trükk. Még hét másodperc van, most valami nagy trükk kell, és van is ilyen Eric Taylor varázskönyvében. Játék indul Matt Smashnak adja a labdát aki középen rohan, Tim felé mintha a szokásos formában játszanának, azaz 33-as utat tör, 20-as meg átfut a résen. De nem, hirtelen átadja a labdát Timnek, aztán hagyja hogy egy Tigris földre lökje. Tim visszafelé majd a jobb oldalon kezd futni, amikor szerelni akarnák, a hátul levő Matt az aki blokkol neki, Tim meg rohanhat szabadon jobboldalt egészen az EndZoneig. 21-20!!!... Mindenki lenyűgözve áll, Sammy Meade úgy gondolja, meglesz az extra berúgott gól és a döntetlen is szép eredmény. (a sikeres hatpontos toucdown után a támadó csapat még rúghat egy labdát a gólvonalon felsorakozott támadófala védelmében, ez az egypontos jutalomgól, az extra point, ami általában sokszor sikerül így emelkedik a pontállás hetesével leggyakrabban) Taylor azonban nyerni akar, és úgynevezett kétpontosra megy. Ez azt jelenti, hogy a jutalompontot nem berúgják, hanem egy játékos megpróbál áttörni vagy átugrani a védőkön a labdával az Endzoneba. Feszült pillanatok, míg felvonulnak a csapatok. Sammy Meade közben Eric Taylor merészségét dicséri, aki a karrierjét tette fel erre a trükkre… Aztán kezdődik… Matt dobja Smashnek, aki jobboldalt próbálja elkerülni a középen kialakult tumultust.. fut vele. Egy védő már közvetlenül a Gólvonalnál megpróbálja megállítani, Smash átpördül felette, és beesik az Endzone-ba….. feszült tizedmásodpercek, nagyon a vonalon van, megadják e? Igen!! 21-22.      Győzelem!!

Mindenki örül, aki dilloni, a Tigrisek táncoslányai pityeregnek egyet, ünneplő tömeg, Eric Taylor a legjobb nő, felesége karjaiban, de Julie is egész kedvesen néz Mattre végre. Lyla viszont kerüli Tim tekintetét… Reggel Tyra boldogan ébred, de a laptop srác ideges tekintettel nézi. Felötözve áll, nyakkendő meg csomagok. Aztán leül a lány mellé, hogy őszintén beszéljen. Igen sokszor használt ócska lemezt tesz fel, „hogy te egy csodálatos lány vagy, meg minden, de nekem van valakim komoly LA-ben, szóval most elutazom, de hoztam reggelit, mert ilyen rendes vagyok, ugye látod, nem baj?” Hát Tyra, ez nem jött be. Maradsz Dillonban…

Jason Street egyedül kerekezik végig egy folyosón az edzőterembe, ahol egy kétkilós súlyt szíjaz a tenyerébe és elkezd edzeni keményen. A reggel Eric Taylornak nagyon jól indul, otthon ünnepelteti magát a kedvenc szőkéivel, igen fickós a kedve, majdnem bevinne egy hatpontost a konyhaasztalon akár, de hát Julie is itt van aki ezt nem nézné szívesen végig, marad ez a mérkőzés szombat estére. Matt Saracenak a reggel igen fájdalmasan indul, tele van véraláfutással meg zúzódással, de ennek ellenére elégedetten nézegeti a tükörben magát. Eric Taylort az utcán is ünneplik, amerre jár ott megállnak neki gratulálni, most bezzeg ő az ÁSZ, akivel mindenki lekezelni akar, nem orrba vágni. Ericnek a suliban rögtönzött kis ünnepséget tartanak, kávé, fánk meg ilyenek. Aztán megjelenik Buddy Garrity, de nem vigyorgó, hanem igen beszart arccal… Két öltönyös van vele. A texasi Játékfelügyelettől jöttek, bejelentés és vizsgálat van hogy bizonyos Raymond Tatum nem szabályosan igazolt a Párducokhoz, ha ez igaz, akkor elveszik a tegnap esti győzelmet. Eric nem ideges, csak kezet fog velük és hogy végezzék a dolgukat. Majd egy pillantást sem vetve Buddyra visszamegy az ünneplők közé…

Címkék: fnl 4.5
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása