Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Szomszédok 3x02 (46. fejezet, 19890126)

2009. június 19. 12:00 - Milo Rambaldi

Az év első epizódja folytatta a hagyományokat, minimáltörténés, és sok felesleges politika, megpróbálunk komolyak lenni, de közben persze ezen lehet a legjobban röhögni. Etusról kiderült, hogy TBC helyett allergiában szenved. Jutka apja az örök krízismezőkre költözött, MC sajnos nincs többé. A Feriéknél lakó Margit a biztonság kedvéért begyújtott a villanytűzhelybe, ezzel több család délutáni programját is megoldotta.

Ferit és Jutkát látjuk, Margittal beszélgetnek. Ma megint balhé lesz, ezt érzem. Már az iskolában járunk, Jutka és Szilvi anyukája beszélgetnek, Szilvinek nagy fájdalmai vannak, a kórházban kell feküdnie a lábműtét miatt. Jutka felajánlja, hogy Miss Equal Opportunities legyen magántanuló, majd a fiúk bemennek hozzá, de anyuka arra panaszkodik, hogy ő sem jut be. Retcon van megint: anyuka gyógyszerész, de csak azért, hogy panaszkodhasson a helyzetről. Aaaaarrrgh. Béla is beszáll a nyavalygásba, egy jó kis rendszerszidást nem szabad kihagyni. Viszont van valami titka Hávelnek és Bélának. Jutka valami előléptetést fog kapni. Vajh mi lehet az? Igazgatóhelyettesi kinevezés. De Jutkának nem kell. Gondolkodási időt kér. Hável erősködik, előjön a remek szocialista munkaerő dumával, de Jutkát nem hatja meg.

Mágen doktor a tükör előtt, reggeli borotválkozás van. Bakonyi elvtárs tényleg feljelentette, mert nem jó helyre telepítette az anyját. Ez a Bakonyi már csak ilyen, no. Julinak elege van az otthon rohadásból, a nőgyógyász eljegyzésére akar menni. Ádám nem akar, de ezt a kört szerintem bukta. Ádámot már munka közben látjuk viszont, a mentőautó lerobban útközben, pedig szüléshez igyekeznének a fiúk. Végül egy rendőrautó lestoppolásával rendeződik a helyzet. Mármint az odaérkezési. De ez édeskevés, mert szegény nőnek méhen kívüli terhessége van. A rendőr azt ajánlaná, hogy beviszi a nőt, de csak hordágyon lehet, végül megérkezik a felmentő mentőcsapat.

Taki és Rezső vitatkoznak, az autó nem fog átmenni a vizsgán, mert rohad belülről. Rezső szerint ez az ő baja, Taki meg foglalkozzon a sajátjával. Ami a személyi jövedelemadó. És a bevallási papír. Taki sír egy kört, majd érkezik Fogtündér, akinek ügyvédhez kell mennie. Aki közli vele, hogy félmillió magyar fizetőeszköz boldog tulajdonosa lett Tündibündi. A nagy bánatban (bocs, örömben) Tündérkénk még abba is belemenni látszik, hogy a tenyérbemászó pofázmányú ügyvédkével ebédeljen egyet. A pénzért bármit, értem én. Gyors prágai repülés után érkezik a Becherovka. Lenke nem ihat, ezért az adócsoportként funkcionáló Erdészkéhez és Takihoz irányítja leányunokáját. A pénzügyi válság miatt mostantól a fiatalok is beszállnak a költségekbe.

Gábor próbálkozik egy remek üzleti ötlettel Etusnál. Van egy haverja, aki exportra akar gyártatni kerámiát, jó pénz. Na de persze ez Etusnak nem kell, ő parancsra nem dolgozik. Mert ő független, szegény, magyar művész. Igen, ezt is meghallgattuk még egyszer, GG lepattan, Etus megkéri Julit, hogy GG-t a remek üzleti ötleteivel egyetemben küldje el a náthás faszba. Eközben Bőhm és Lenke bazsevál, az öreg olvasószobát akar újságokkal a pincébe, mert a lépcsőházból lopják a cuccot. Lenke szerint lentről is lopni fogják, erre latin idézettel támad a szenátor úr, de Sümeghy rövid úton leoltja, ő fenn akar olvasni a lakásban. Margit eközben kutat Feriék lakásában, és pénzt talál, haza akar utazni. Ezt meg is teszi, a hazaérő Jutka üres lakást talál.

Junior, Gabesz és Jutka látogatják a hős Szilviát, aki csak akkor kér fájdalomcsillapítót, ha már nagyon fáj. Némi okoskodást követően kiderül, hogy a professzor úr engedélyezte, hogy Szilvihez naponta egyszer bejárjon valaki tanulni. Rendkívül kegyes... A talpig glancban parádézó Juli továbbra is ki van akadva, Etus a szenvedő partner, aki lánya dühöngését hallgatja. Ádám sehol, a társadalmi program elmaradni látszik, Junior is vegzálja őt valami verssel, de lepattintja Etusnak, mert Fló az ordítás-kakilás-zabálás ciklusából éppen a leggyakoribb elsőbe kerül, és ez picinyt idegeli Seniort. Etus és Junior épületes beszélgetése jön most már betegségekről. Etusnak nincs baja, Junior megkönnyebbül, elmondása szerint a „kevesebb mosás, több pénz” program keretében több párnát is könnyel mosott az éjszakák során a gondolat hatására, hogy csúcsfej nagyanyja a remek ötleteivel együtt az örök vadászmezőkre költözik. A magát Zrínyi Ilonához hasonlító Szupernagyi is bevallja végül, hogy fosott, mint a guminyúl. Hát igen, én is lerágtam a körmömet, de Etelka megmenekült. Pedig kilőhette volna az amerikai légierő a tüdőgondozóban, mint Kadhafit anno.

Jutka veszettül keresi Margitot, a pincében állomásozó Bőhmöt és Sümeghyt támadja, akik persze éppen cseszegetik egymást. Sümeghy egyébként látta a jóasszonyt, éppen buszra szállt, és elfelé ment. Ajjaj. A lakásban végül megtalálják a búcsúcédulát, elvett egy ezrest a kedves mama, de meg fogja adni. Jutka beszámol az előléptetésről, de inkább csak több melót, mint több pénzt jelent. Feri meg is kérdezi, hogy azt akarja-e Jutka, hogy lebeszélje róla. Közben Margit már a rossz pályaudvaron van, de egy rendes kaller megígéri, hogy elmondja, hol a jó pályaudvar.

Erdészke lázad, elege van abból, hogy reggelente azért késik, mert a T-1000-es habtestét füröszti a lakótelepi termálban, egyébként meg azzal is kivan a tudata, hogy főmérnök lett, Illés Karcsi káoszt hagyott maga után, Dénes pedig könyvelőnek hívja. Fogtündér éppen jótékony üzemmódba kapcsolva azt mondja, hogy új verdát akar venni Takinak, az örökségből. De Erdészke erre csak annyit mond, hogy ő meg új lakást akar venni, Taki fejére meg szarik magasról. Lenke tombol, hogy semmire nem elég a nyugdíj, ezért dolgozott? Ezért. Ez kérdés?

Ádám érkezik haza fullsakál nejéhez, aki tovább krenkölte magát. Ádám elmeséli a sikeres napot, amit még a Trabant lerohadása is betetőzött, ezen kívül pedig szívesebben megy tűznyelő versenyre, mint Pszichonyuszi eljegyzésére. Etus közbelép, és egy ötszázast nyom az ifjú pár kezébe, elküldi őket vacsorázni. Ez kivételesen jó ötletnek bizonyul, a Julira kapcsolt sakalométer is kisebb értékeket kezd mutatni. Jó is, hogy elmennek, mert Etus nyom egy oltári magyarkodást verselemzés címén. Magyarok vagyunk, magyarul álmodunk, de dönthetünk úgy is, hogy elmegyünk, de akkor gerinctelen szemetek vagyunk. Ezt pedig szó szerint kell idéznem. Junior azt kérdezi, hogy ha „Magyarországon mindenki jó irányba menne, akkor jobban élnénk”? Erre Etus ágyba küldi unokáját. Én nyakon önteném egy lavór jeges vízzel, hogy ilyen hülyeségeket beszél.

Címkék: szomszédok
13 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Borcsika 2009.06.19. 12:41:19

Sokat vártunk rá, de megérte.

Isteni volt!!!!!! Thx

Borcsika 2009.06.19. 12:43:03

De még mindig megy a pia, nyavalygás, és hiszti. E három téma köré fonódik mind a 83654,36 rész.

Milo Rambaldi · http://hogyvolt.blog.hu/tags/szomsz%C3%A9dok 2009.06.19. 12:57:40

@Borcsika: Köszi, de ez ma egy alapvetően iszonyatosan gyenge rész volt.

Acron 2009.06.19. 13:07:27

"a Julira kapcsolt sakalométer is kisebb értékeket kezd mutatni." Hát ez mindent visz!!!!

kamarti 2009.06.19. 14:09:03

a sakalométer nekem is bejött :)

de hogy az éhezőművészségről utoljára hallanánk, azt kétlem... amúgy félelmetes, hogy itt tényleg azt verték évtizedeken át a jónép fejébe az iskolában, hogy nagyjából csak az lehet nagy művész (költő péel), akinek sanyarú a sorsa, éhezik, elhagyták, depressziós, netán a származása miatt forog veszélyben az élete... (mondjuk arra azért nem nagyon emlékszem, hogy mindezt a (művészi) szabadsággal hozták volna összefüggésbe, mint a jó cserepes, de mindegy). Így visszanézve szinte csodálom, hogy péel a nem épp visszafogott életvitelű Ady legalább a "sohse hull le a vöröscsillag"-gal bekerülhetett a tananyagba...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.06.19. 14:16:31

„Magyarországon mindenki jó irányba menne, akkor jobban élnénk”?

Persze, csak ahhoz előbb meg kénbe állapodni abban, hogy melyik a jó irány...

kamarti 2009.06.19. 14:54:02

@Fedor: nade hát nem akkor épp a végén voltak egy olyannak, amikor elméletileg mindenki tudta, mi a jó irány, és arra is ment, mert nem nagyon lehetett másfele, nem? és épp elkezdődött a magad válassz utat és vezért-korszak, ami azért a Juniornál idősebb népeket is jól megzavarta...

amúgy, minden politizálás nélkül, ha amit írsz, az inkább a "sokan egyszerre megyünk át egy hídon"-hoz hasonlít, és nem a meneteléshez, akkor egyet értek, alapkérdésekben nem ártana egy irányba húzni az ország szekerét, na de az idősebbek 40 évig masíroztak (+ügyeskedtek), a fiatalabbak meg már csak a kutyakomédiát és az egymás iránti mérhetetlen tiszteletlenséget látják (+ a nagyobb volumenű ügyeskedést) - szóval, nem vagyok túl optimista a jövőre vonatkozólag...

makepeace 2009.06.19. 16:07:30

@kamarti: Igen csak az a baj,hogy ellopták a hídat.


Hogyvolt megint jó volt.Köszi!!!!

váj mí 2009.06.19. 18:12:17

@kamarti:
Amúgy télleg kibaszott sablonos ez az ehező művesz és panel-rendes-jópolgár vs szemét-geci-átverős vállalkozó vonal a Szomszában. Mondjuk még a '80-as évek végén, '90-es évek elején, amikor tényleg nem alakultak ki a megfelelő társadalmi attitűdök a vállalkozói szférában, amelyek megkülönböztették volna a vállalkozót az uzsorástól .. még érthető is. Csak a szomorú az, hogy ez a vonal 1999-ig kitart, amikorra már elég élesek a határvonalak. De hiába .. horváthádámka leragadt annál a szintnél .. az mtv meg valamiért hagyta :P

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2009.06.19. 18:57:39

@makepeace: Vagy csak elállják...

Erről jut eszembe, bocs a SPOJLER-ért:
92.adás 1990. november 1.-je (előtte volt a taxisblokád):

Lenek néni be akar menni a konyhába, hogy kihozza az ebédet a vendégnek, de Alma mondja, hogy kihozza ő:
Lenke néni: "Tetszik látni, olyan mint a nagyapja, elállja az utat..."

:-DDDD

(A Tűzvonal stábja ölni tudott volna egy ilyen poénért! :-DD Bocsánat az OFF-ért:-(

Michael Collins 2009.06.22. 12:45:23

Spoiler! Vili bácsi (Bariközi) leánykori neve Sztogram! Lehet hogy nem alkesz, de a vodkát nagyon szereti :). Szerintem orosz származású lehet.

mickimacko 2009.07.01. 15:38:31

Mit jelent az, hogy "magyarkodás"???

Zsoozsy 2010.01.09. 22:43:01

Persze, hogy nem tetszett a rész, mert figyelmen kívül hagytál olyan ínyencségeket :), mint pölö hogy Gyümike kiszőkült! :) Amúgy már jó pár rész óta mindig eszembe jut: Szilvikéről csak én gondoltam az első (bolti) megjelenése óta, hogy fiú...?
Ja, és Margitka meg Pocok hangja a Nilsből, ugye? :D Mindig vmi mese jut eszembe, ha meghallom... :D Vagy Kalánka néni? Vagy is? Oké, tudom, erről szól a színészlét, hogy több szerepben is tündököl, akár csak hangilag is, de akkor is mókás :)
És persze egyértelmű, hogy miért nem találta a vonatot meg a pályaudvart: nem nézte meg elvirán előtte... :D
süti beállítások módosítása