Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Friday Night Lights 3x05 - Every Rose Has Its Thorn

2009. június 19. 16:00 - Sigismundus

Kétirányítós meccs a McNaulty Mavericks ellen. Nem tűnik jó ötletnek ez a cserélgetős, a saját csapatukat zavarják meg minden játéknál, holott az ellenfelet kéne. Késlekedés miatti büntetések, és egyebek, McNaulty kényelmesen 0-13-ra áll. Eric szerint jól állnak, mert az ellenfél a zavarodott. Épp JD van a pályán amikor egy félpályás hosszúpasszt sikerül az 1-es kezébe dobnia, akinek egy lépés már csak a TD. Ünneplik az újoncot, szép volt.

Mavericks támad és megszerzi sokadik TDjét… negyedik negyed, 36-39. Párducok támadnak, és Matt felismeri hogy számára vége a focinak. Rajta lenne a sor bemenni, de Eric JDt küldi. Ez fel is tűnik Sammy Meadenek aki nem habozik közölni az össze hallgatójával, Taylor edző, az újoncnak szavazott bizalmat emberek ! Egy perc van hátra. JD dob egyet jobbra, Brooksnak, 30 yardon belül vannak máris. Második playre középre dob 33-asnak, Tim rohan, és 5 yardnál állítják csak meg. 20 másodperc.

És Eric Mattet küldi be az utolsó játékra. 7-es indít, csel, mintha átadna Riggsnek, de nem, hátrafut, majd jobbra előre, a már összezavart Maverics védőket elkerülve. Szép kényelmesen befut az EndZoneba, TD és győzelem! Az egész város JD köré gyűlik ünnepelni, Sammy Meade vezényletére kezdenek segget nyalni az új királynak. A régi király keserűen távozik.

Julie Taylor sokat javult de azért sikerül megint idegbajt hoznia szüleire. Az ok ezúttal, egy kis tetkó a bokán, nem a lemosható, hanem ami megmarad. Jay nagyon pakol, Herc összes pornóját kidobálja, mert a kisfia érkezik hozzájuk Erinnek Jay megpendíti az ötletet hogy összeköltözhetnének, vagy házasodhatnának is, de a lány nem vevő erre. Az anyuka ugyanis túlórákat kénytelen vállalni pincérnőként, Jay kocsiárus fizetése pedig igen kevés lenne hármuknak. Azért a srác ígértet tesz egy nagy kalap pénzre. Buddynak is pénzügyi gondjai vannak, csak nagyobbak. Buddy épp az ingatlanos nőt szidja telefonon, aki családi házukat adná el, de képtelen 220-ért eladni egy 250-et érő házat. Mindennek fültanúja a pakolásban segédkező Tim.

Edzői értekezlet, MacGill a támadó-, és Crowley a védőedző kijelentik Ericnek, nem csinálható tovább a cserélgetős játék, egyszer jött be. Eric kicsit hamar adja be a derekát a döntésüknek. (És egyáltalán, mi az hogy a beosztottjai mondják Ericnek meg a mit és hogyant?)…Jay és Herc a fejüket törik, a kalap pénz megszerzésén. Olyasmi kellene amire az embereknek nagy szükségük van. Tucat halott ötlet után, a sarokban csendben sörözgető Tim nyögi be az ötletet, adják el Buddy Garrity házát. Ő tudja, hogy 220-ért is eladná, letesznek 10% önrészt a kölcsönre, egy hónap alatt kipofozzák és továbbadják akár 350-ért is… TVben látta, ott bevált, és nekik Billyvel van némi nemesféműk..

Tammy kicsit kiosztja Tyrát, amióta egy cowboysrác hozza-viszi suliba, romlottak a jegyei. És ne jöjjön a lány azzal a dumával, hogy ez magánügy, ő valójában Tammy egyik befektetése, és a sráccal való kapcsolatról pedig ordít hogy minden városban van egy nője….Taylornak kell megmondania a rossz hírt a vesztes irányítónak, kitalálható, útja nem a Dombra vezet gazdagéhoz. Matt merev arccal fogadja a hírt, hogy péntektől ő a QB2. (azért ez elég fura egy döntés profi edzőnktől, én csak NFL nézőként rájöttem rég, hogy ebben a sportban a rutint nem pótolja semmi.) Eric próbál valami gyatra magyarázkodást, hogy milyen nehezen hozta meg ezt a döntést. Aztán még kínosabb lesz a helyzete, mert ekkor érkezik haza nagyi és Shelby. Az idős hölgy persze rajongva mutatja be Taylort, számára ő egy szent ember, de Matt anyja látja fián, valami végzetes történt vele.

A ingatlanostrió Billyt győzködi, a lagzira tervezett pénzét fektesse be a Garrity házba. Bár pang az ingatlanpiac, a szép nagy házakra most is akad vevő. Sikerül meggyőzni végül, a terv, holnap Jay és Herc bankba mennek hitelt felvenni, de addigra kell a 10 % készpénz…. Tyrában sikerült némi kétséget ébreszteni, mert megpróbál tanulni , de jön a táncosléptü Cash és Nagyszőke egy perc alatt minden gyanúját elfelejti….Tammy otthon a tetkó dolgon problémázik, próbálja kitalálni mit szimbolizál a rózsa és tört szív kettős, és már drogozást, partikat vizionál. …Billy és Tim éjszaka közepén egy elhagyott bányába autózik. Itt akarják készpénzé tenni a lopott rezet, mert reggelre kell a kápé. A helyszínen Tim idegesen ismeri fel a Görénypapát, idióta bátya vele akar üzletelni? És neki lesz igaza, Görény 10et ajánl a három tekercsért, nem fogadják el. A bunkó gúnyolódni kezd, előbb Billyn, aki nem ugrik a provokálásra, de amikor menyasszonyát kezdik cikizni, beviszi az első ütést. Aztán többet nem is, mert Görény megint pisztolyt ránt, és a Riggs tesók megint padlógázzal menekülnek.

Jay erről mit sem tudva meséli kisfiának hogy vett egy házat, de nem maguknak. Másnap a bankban Herc és Jay talpig nyakkendőben hiába várják a Riggseket, csak nem jönnek az előleg-pénzzel. Mégis megkapják a hitelt, az ügyintézőt meghatotta a nyomorék-sportolók igyekezete, de holnapra hozni kell a zsét. Kifelé gurulnak elégetetten, ekkor érkeznek a hiányzók ziláltan. És itt tudja meg a két kerekes hogy a „kis nemesfém” szó szerint az, lopott rézdrót amit nem tudtak elpasszolni… Jay leütné mindkét hülyét, de Herc menti a helyzetet, ismer egy dallasi tesót aki ilyennel üzletel. 

Shelby megemlíti Mattnek hogy Dillonban vállalt fodrászmunkát, hogy a közelében lehessen, fia csak vállat von, legyen….És létrejött az évszázad rézdrót-üzlete egy, a helyi színesfémfelvásálók közül való tesó 20at is megad, és kérdi, több nincsen? … Taylor ház, a szülői tanács ezúttal higgadtan próbál a tetkó dologról tárgyalni. Kisszőke nem tud értelmes választ adni, miért csináltatta, mindenkinek van, jelentősége nincs. Nincs? Oké, akkor mennek és pénteken leszedetik San-Antonioban. Tyra gondolatait megint sikerül Cashnek maga felé irányítania, maszületett kiscsikókkal, meg hasonló érzelmes cukiságokkal. Ezt követően a lány nyugisan közli Taylor igazgatónővel, hogy marad Cashnél, Tammy nyugisan fogadja, és az ajtaja mindig nyitva áll. …Buddy szája fülig ér az örömtől, hogy megveszik a házát, de a vigyor megfagy amikor meglátja a vevők nevét. A négyesfogat javába tequliázik, isznak az Amerika Álomra aminek mostantól részesei, mikor csörög az ingatlanos, Garrity visszalépett..

Drámia jelenet, Matt szétverné az öltözőt, Eric leállítja. A srác kiereszt magából mindent, számon kéri előző 3 évadát, idei három megnyert meccsét, mindent megtett amit edző kért tőle. És most, lecseréli a csodagyerekre? Eric is kemény, közli, igen, neki a csapat érdeke a fontosabb és JD jobb. Matt közli, kilép, Taylor nem engedi, végül 7-es marad, ül a kispadon alázatosan, de utálni fogja magát. És Eric is, amiért ezt tette.

Garrity és Street tárgyalnak, sejthető, Tim Riggins miatt lépett vissza az eladó. Jay azonban meggyőzi, nem annak a két lököttnek adja el a házat, hanem neki, a Dillon Panthers QBnak, alkalmazottjának, akit ismer, és aki maga is apa most már. A kisbaba említése mosolyt csal Buddy arcára (annak örül nyilván hogy nem Lyla az anyja) és belemegy az üzletbe. …A felújítás nem kezdődik könnyen, Billy és Herc teljesen másként képzelik mit kell alakítani, és megjelenik Erin is, aki közli, visszaköltözik szüleihez Keletre, mert nem bírja. Jay meglátogathatja bármikor őket, de ez van…

Útban San-Antonió felé megállnak, és szép őszinte anya-lánya beszélgetés kezdődik az árokparton. Kiderül a sötét múlt, Tammyt annak idején majdnem kirúgták a suliból, vad csaj volt, csak azért lett aki lett, mert összejött Ericcel. Szóval tudja ő, és látja milyen könnyű lejtőn megindulni, bízhat a lányában? Julie megígéri, hogy jó lesz, és megtarthatja a tetkót. Bár pár év múlva ő fogja leszedetni…

Shelbynek nem megy könnyen a bizalomépítés volt anyósa felé, Nagyi nem megbocsátó. Mattel könnyebb a helyzet,a srác megnyílik és elmondja, milyen érzés kispadra kerülni. Megtett mindent három éven át, nyert egy államit, majdnem egy másikat, és végig csak tartalék volt, amíg fel nem tűnik az új csodaQB.

 

Címkék: fnl v4:5
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása