Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Oz 2x01 - The Tip

2009. június 18. 12:15 - Scholes018

...és elkezdődik a régen várt második évad. Augustus az epizód elején kedvesen emlékeztet minket, hogy miért is hívják Oznak az Ozt, de minket most inkább az érdekel, hogy mi lett a lázadás vége. Miután kapunk egy kis összefoglalót a balhéról, Hill elmondja, hogy a golyózáporban hat rab és két őr halt meg és még sokan megsérültek. És ekkor betolják McManust egy kórház ajtaján lőtt sebbel. Hoppá! Lehet, hogy Em City és alkotója egyszerre pusztulnak el? Na, majd úgyis meglátjuk, menjünk tovább!

Végre megtudjuk azt is, mi lett a smaragdvárosiakkal. Ideiglenesen az általánosban helyezik el őket, mindenki kap szép egyenruhát, megy a vegyülés. A lázadás vezetői meg mennek a magánzárkába Alvarez kivételével, aki a kórházban van. Persze a Gen Pop őslakosai máris kezdik az erőfitogtatást, nehogy már azt higgyék a smaragdiak, hogy ők a janik, csak mert kirobbantottak egy lázadást.

Végül megérkezik kedvenc kormányzónk, Devlin is, aki egy hűdemenő ügyvéddel (Alvah Case) akarja kivizsgáltatni, hogy ki a felelős, de leginkább az érdekli, hogy az ő neve tiszta maradjon, a csúnya, rossz Em Cityt meg bezárják. Case viszont nem egy amolyan tedd ide, tedd oda figura, úgyhogy el is küldi Zeuszt az anyjába. No, de jön a jól bevált megvesztegetés, ha Case jó kiskutya lesz, még kormányzóhelyettes is lehet, cö-cö-cö. Vissza a rabokhoz! Beecher és Rebadow egy James Robson nevű furkóval kerülnek egy cellába, aki rögön közli a szabályokat: Ez itten az ő cellája 'oszt kuss van! Toby éppen elmebeteg korszakát éli, ezért nem nagyon akarja meghallani, úgyhogy Robby megismerteti a fejét a cella rácsaival. Közben Hill próbálja megtudni, mi lett Vahue-val és Dobbinsszal, Kennyre rájön az elmebaj az elvonási tünetektől, Mukada meg tart egy kis megemlékezést a halottakról, senki nem unatkozik...

Case sem vesztegeti az idejét, megy is kérdezősködni McManushoz, aki nincs ugyan túl jó bőrben, de azért él. Semmit nem tud kihúzni belőle, úgyhogy megy tovább, szépen sorban. Meglátogatja Saidot, Adebisit - akitől most csak annyira telik, hogy meginvitálja egy kis orális szexre sztárügyvédünket -, és mindenki mást, de nem jut közelebb a megoldáshoz. Félre is dobja egy időre a lázadást és előveszi a Ross-ügyet, merthogy ilyen is van ám. Motoros barátunkat is megölték a lázadás alatt, nem is akárhogy. Kapott egyet a fejébe, egyet a szívébe, egyet meg a tökeibe. Bizony, érdekes eset... Megint megy a kérdezősködés, ellátogatunk a kommandósok edzőtermébe, ahol Alvah egy Heim nevű fickót pécéz ki magának, mivel az ő pisztolyával lőtték szét Scottyt. Persze Heim tagad, azt mondja, elhagyta a fegyverét, aztán később megtalálta a padlón. Case persze nem ennyire hülye, ezért folytatja a szaglászást.

Közben leszáll az est, mindenki békésen szunyókál, na persze... ezt ti sem gondolhatjátok komolyan. Kenny a padlóról nyalogatja a koszt, Robsonra meg rájön a kangörcs, nincs mit tenni, ököllel rábeszéli Tobyt, hogy ugyan szopja már le, de Beecher hamar megunja a banánt és jó pár centivel megrövidíti Jamie családfáját. Robson megy a kórházba, Beecher meg a Lyukba. Tipikus Oz-i este.

Case még most sem alszik, Em City romjai közt keresi a megoldást, és sikerült is szűkiteníe a kört. Egy kis agyalás után rájön, hogy valaki a túszok közül lőhette le Rosst. Hunt és Nowakowski ugye meghaltak, McManust meg meglőtték, tehát hárman maradtak: D'Agnasti, Wittlesey és igen, Mukada atya, ki más. Alvah másnap már megy is faggatni a gyanúsítottakat. Mukada és D'Agnasti is megemlíti, hogy meg voltak kötözve, Diane viszont azt állítja, a karjaiban tartotta McManust, mikor meglőtték. Hátrakötött kezekkel? Na-na, Diane, elszóltad magad. Case egyelőre nem teregeti ki a lapjait, de látszik rajta, hogy neki sem kerek a sztori. Hill végre találkozik Vahue-val, akitől megtudja, hogy Dobbins halott, Fuck!

Jön egy újabb este, valamivel nyugodtabb, mint az előző, de ez azért mégis csak az Oz. Arif imádkozik, O'Reily és Said edzenek, Kennyt meg megint elkapja az elmebaj, Miguel közben ellop valami gyógyszert, amiből magának és Adebisinek is ad egyet. Igen, Afrika réme is kórházba került időközben az elvonási tünetei miatt. Azért másnap jó hírt is kapunk: Robsonnak újra áll a bré, hát örüljünk ennek. Ezalatt Devlin egyre idegbetegebb, hogy még mindig nincs eredmény.

Alvah barátunk tovább szaglászik, ezúttal Peter Marie-nál, aki elmondja, hogy bizony nagy szemétláda volt ez a Scott gyerek. Utána megyünk O'Reilyhoz. Semmit nem akar elmondani, de Case dörzsölt egy mothafucka és kiszedi belőle, hogy Ross és Wittlesey között volt valami kint. Ezaz, megvan az új szál, amin el lehet indulni! Az első állomás természetesen Vern, de ő sok értelmeset nem mond. Aztán jön Rebadow, aki ugye a dinoszauruszok óta Oz-ban van, ráadásul Istennel is eldumálgat, ha nincs jobb dolga, tehát sok minden tudhat. És valóban! Beszél a cigicsempészős dologról, ami miatt Ross márhára megutálhatta Timmy fiút, na meg az is kiderül, hogy Diane és McManus bizony elég közel kerültek egymáshoz.

A még mindig a Lyukban senyvedő Tobynak is van egy titka, amit szeretne megosztani Case-szel, mert ezzel elindulhatna a javulás rögös útján. Sokáig csak össze-vissza hadovál, hogy ő is ügyvéd volt kint meg bla-bla, de aztán végre kinyögi, hogy le kéne csekkolni a McManusból kiszedett skulót. Ki is derül, hogy Em City atyját bizony nem egy kommandós fegyver eltévedt golyója találta el, hanem egy Sig Sauerrel dörrentették le, olyan pedig csak Saidnak volt. Mr. Muszlim persze tagadja, hogy ő lett volna, mert ő nem akart megölni senkit, meg a vallása is tiltja meg minden. Na, szóval a lényeg, hogy eldobta a fegyvert, valaki más meg felvette, mikor bejöttek a S.O.R.T.-osok. És ekkor Case újra bebizonyítja, hogy nem hiába tett szert ekkora hírnévre, egy ügyes keresztkérdéssel kiszedi Timmyből, hogy Ross lőtte le.

Megyünk is Diane-hez, aki épp valami ruhákat hajtogat. Alvah egy kis mellébeszélés után közli, hogy bizony tudja, hogy ő lőtte le Rosst. Megpróbál azzal védekezni, hogy hátra voltak kötve a kezei, de ezzel ugye már korábban elszólta magát. Ez van, bukta. Na de a szöszinek van még egy aduásza, az önsajnáltatás, fél órát szónokol arról, hogy milyen szar volt az élete. Case elmegy Glynnhez, aki ráadásul azt is hozzáteszi, hogy Wittleseynek fiatal lánya meg beteg anyja van és ha elveszti ezt a munkát, mehet a híd alá velük együtt. Alvah ezért szépen el is felejt mindent.

No, de mi van a lázadásos üggyel? Rögtön kiderül, ugyanis Devlin szinte betöri az ajtót és majdnem leharapja Case fejét, amiért nem emelt vádat a vezetők ellen. Ekkor jön a legjobb rész: ügyvédünk közli a kormányzóval, hogy nyasgem és mindenről az ő intézkedései (no cigi, no hitvesi látogatás, stb.) tehetnek, ja és a fasznak se kell a helyettesi szék, ő is indul a kormányzói választáson. Végül pedig mindenkit kiengednek a magánzárkából, Beecher kijöhet a Lyukból, Alvarez és McManus pedig elhagyhatják a kórházat. Élvezzük ki a happy endet, nem sokszor lesz benne részünk.

Címkék: oz
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

malevil 2009.06.18. 12:45:10

De jó! Végre újra OZ hogyvolt. Remélem, most már a teljes sorozat végig megy majd. Én minden esetre lelkes olvasód leszek, Scholes.

T. Norbert 2009.06.18. 13:12:57

A franc menne el smasszernak dolgozni! Szegény lengyel faszinger! Az elsö munkanapja volt Oz-ban, erre kitör egy lázadás, amibe bele is hal.

zenoli 2009.06.18. 13:53:27

Tök jó, hogy valaki végre felkarolta ezt a méltánytalanul hanyagolt sorozatot, már én is szemeztem vele egy ideje, de hát kettő nem megy egyszerre...

Köszi a hv-t!

the black ball 2009.06.18. 19:07:00

Na, örülök, hogy valaki folytatja a börtöndrámák királyát. Ha megpusztulok, akkor se lett volna rá időm.
süti beállítások módosítása