Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Buffy, a vámpírok réme 4x08 - Kínok

2009. június 17. 14:00 - leeann

Némi előzmény után lássuk is a mai részt. Este van, Buffy vadászik és talál is egy vámpírt, akinek gyorsan vége lesz, de sejtelemes zene van, úgyhogy van itt még valaki. Nem is kell sokáig keresnünk, a bokorban ugyanis Angel bujkál. Hát nem nagyszerű? Másnap Buffy, Will és Anya egy ünnepséget néznek végig, ahol az új művelődési ház alapkőletétele zajlik. Buffy és Will még valamennyire mutatnak érdeklődést, de Anya inkább csak Xander miatt van itt, a fiú ugyanis az építkezésen fog dolgozni, ha túléli azt, hogy hirtelen beszakad alatta a föld.

Kiderül, hogy az, ahova Xander beesett, egy Misszió a város alatt. Persze Buffyt jobban érdekli a közelgő hálaadás, mint holmi földalatti Misszió, és azt tervezi, hogy csinál egy hálaadást a csapatnak. Este a kommandósok még mindig Spike-ot keresik, és egy kis kitartással akár sikerrel is járhatnak, mert Spike nagyon rosszul fest. Most, hogy nem igazán tud enni, nehéz munka lesz neki az életben maradás. Xander sincs jó passzban, lázas és elég betegnek tűnik, de Anya úgy dönt, ha már ember, akkor ápolná a fiút, ahogy azt az egymásért aggódók teszik.

Buffy és Will megnézik a Misszió múzeumát, mert egy indiánnak tűnő ember (vagy szellem, vagy ki tudja, micsoda) megölte a nőt, aki az alapkőletételen beszédet mondott. Miután Buffy beszámol Gilesnak arról, amit Will-el találtak a múzeumban - konkrétan egy kés hiányát -, kiderül, hogy azért valaki tud Angel ittlétéről. Persze hogy Giles az. Angel szavaiból kiderül, hogy nem csak a megzavart Misszió miatt van itt, hanem Buffyra is vigyáz egy kicsit. Buffy és Will a paphoz indulnak, akit Giles ajánlott, de útközben feltűnik Riley, így Will betér egy kávézóba, hogy a pár egyedül lehessen.

A kávézóban Angel elkapja Willt és elmondja neki, hogy azért van itt, mert egy látomás szerint Buffy bajban van. Közben Spike még mindig éhezve bolyong az erdőben. Közben azért Angel kiszúrja, hogy Buffy egy pasival beszélget odakint, de most nincs idő a féltékenységre. Időközben Spike ismét visszamegy Harmonyhoz már legalább harmadszor, de a lány ki akarja dobja. Buffy már a teplomban van, de az indián, aki megölte a nőt, most éppen az atyával végzett. Némi csihi-puhi után az indián elmenekül, de megígéri, hogy mindenkit megöl, akinek köze van a népe elpusztításához.

Később Buffy még mindig a hálaadási vacsorán fáradozik Giles konyhájában, amikor Will érkezik 5 kiló könyvvel. Ezt mind kiolvasva Will kiderítette, hogy a bosszúszomjas indián a Sumas néphez tartozott, és a telepesek módszeresen kiirtották őket. Közben Xander és Anya megérkeznek Gileshoz, a fiú ugyanis már elég rossz bőrben van. Mialatt Xander göthös, és az orvos sem tudja, hogy mi a baja, mert egy csomó különböző tünete van, az indián még több fegyvert szerez a földalatti vitrinekből.

Közben Will sorolni kezdi, hogy a Sumas indiánok milyen betegségeket kaptak el a fehér emberektől, amiben Xander valószínűleg mind szenved. No persze nem csak Xander szenved, hanem Spike is, sőt egészen odáig fajul az éhsége, hogy bekopog Gileshoz. Spike segítséget kér ádáz ellenségétől, a vadásztól, cserébe infót szolgáltat a kommandósokról. Anya, Will és Xander elmennek figyelmeztetni a dékánt, mert Buffy azt gondolja, hogy ő lehet a következő.

Miután a hármas elmegy, nagyon hamar kiderül, hogy mégsem a dékán van veszélyben, hanem a Gilesnál maradt részleg, vagyis Buffy, Spike és Giles. Persze mielőtt az egyik hármas útra kelt, a másik pedig maradt, Will foggal-körömmel védte a bosszúálló indiánt, de ha tudná, hogy most a barátnője van veszélyben, azt hiszem, nem védené annyira a rézbőrűt. Az elment csapat összefut Angellel, aki beszámol arról, hogy az összes Sumas fegyver eltűnt a múzeumból.

Angel persze egyből vágja, hogy Buffy van veszélyben, és nem a dékán, úgyhogy a csapat elindul vissza Gileshoz. Közben a röpködő nyílvesszők elől Buffy és Giles elbújt, de Spike a székhez van kötözve, úgyhogy lassan úgy néz ki, mint egy nyílpárna, a tűpárna után szabadon. A legjobb viszont még hátravan, már nem csak egy, hanem egy egész halom indián van, és nem csak sokan vannak, de meg se halnak. Persze, hogy Angel is feltűnik, és mivel ő sem ember, ő meg tudja ölni az indiánokat, úgyhogy neki is lát a takarításnak.

Persze időközben Buffy is rájön, hogy az indiánok saját fegyverei tudnak sebet ejteni rajtuk. Végül sikerül Buffynak leszúrnia egy indiánt, amitől a többi indián is eltűnik. Angel még az udvarról egy pár pillanatig nézi Buffyt, majd elmegy. A harc után a csapat leül és megeszi a hálaadási vacsorát. A vacsora finom lett, és Xander is kezd meggyógyulni, aminek az a következménye, hogy el is kotyogja, hogy Angel is itt járt. A lényeg viszont mégis az, hogy mindannyian túlélték az első együtt töltött hálaadást.

Címkék: buffy
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása