Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Szomszédok 3x01 - évnyitó (45. fejezet, 19890112)

2009. június 16. 13:50 - Milo Rambaldi

Stílszerűen Nagy Imre és társai újratemetésének 20. évfordulóján kezdjük el a Szomszédokban a rendszerváltó 1989-es év epizódjainak hogyvoltjait. Görbe valóságtükröt mutatva a sorozatnak, pár 1989-es rész végén rövid összefoglalót adunk az év legfontosabb eseményeiről.

1989-et írunk már, idén kérem rendszert fogunk váltani, erről azonban szereplőinknek most, januárban még halvány lila fogalmuk nincsen. Éppen ezért lesz nagyon érdekes minden reakciójuk, ahogy realizálják, hogy a gulyáskommunizmus szép lassan kicsúszik a lábuk alól, és belekóstolnak abba, milyen is a vadkeleti szabadversenyes halleluja. Az év végi rész meglehetősen lapos volt, ellenben kellőképpen vicces. Előkerült Pszichonyuszi, menyasszony lett a lelkem, és fő eseményként a pillanatnyilag absztinens, de honvággyal küszködő, és totálisan zavart Margit Feriéket boldogítja.

Jutka Kodályt hallgattat a gyermekekkel, és elmondja, hogy bizony, ha Bartók és Kodály nem lettek volna, akkor ma nem lennének meg ezek a dalok, meg különben is, muszáj politikáról beszélnem, ezért biztos hallottatok gyerekek a sok erdélyi magyarról, aki most itt van nálunk. Julcsi értelmes kérdése: magnóval gyűjtötték a dalokat? Nem bazmeg, kézi DVD felvevővel, ide nézzen, kedves néném, ebbe a piros fénybe, ni, ebbe danolásszon. Hülye. Szilvi értelmesebb kérdése: megnézhetik-e a Kodály operát, amiről Jutka vakerált korábban? A válasz igen. Szilvit egyébként műteni fogják, igazat beszélt Bájgúnár doktor. Jutkát telefonhoz hívják, görbül a szája, folyik a könnye. Ajjaj, ki halt meg? MC. Nyugodj békében, Fushimishi professzor.

Erdészke és Gyümike bájolognak a havas erdőben, jaj de romantikus. Csók is csattan, begyújtás, dugás. Ezt már nem látjuk, mert ebben a sorozatban inni lehet csak, dugni nem. Erkölcsösek vagyunk, no. Mégis volt dugás, mert az ágyban látjuk őket, Fogtündér pedig gyermekáldásról álmodozik. Távozni kell, és hopp, kibe futnak bele? Nagypofájú Bakonyiba, Illés Karcsiba (a múltkori feljelentgetős szemét), és a nagyfőnökbe. Karcsi fegyelmit akar Erdészke ellen, mert nem szólt a szabiról, de ezt már nem kapja meg, mert Bakonyi elvitte magával. Elmondása szerint ott barátok közt lesz Karcsi. Jó hely lehet, ha csak ilyen gyökerek dolgoznak ott...

Bakonyi egyébként semmit nem változott, pattog, és utasításokat osztogat. A sofőrnek anyut kell a Rózsadombra szállítania, mert ott találkozik a barátnőjével. Kiszámíthatatlan fordulatként anyu nem a kocsi alá esik be, hanem a járdán töri el a lábát. Pedig sokkal viccesebb lett volna, ha a kocsi alól kell kihalászni. Érkezik is mindjárt Ádám, Lacival, de előtte Laci átnyújtja Zoltán esküvői meghívóját. Ami csak így a la natur Pszichonyuszi fényképe. Milyen eredeti. Malvint, Bakonyi anyját a Kútvölgyibe kellene vinni fiacskája utasítása szerint, de Ádám a Péterffybe viszi. Mert az az ügyeletes. Bakonyi persze tombol, mert ő Kútvölgyi jogosult, Ádámot vegzálja, aki nyugodtan tűri. Attól sem tojik be, hogy Csehák Jucival fenyegetőzik a vezérigazgató elvtárs. Még útba is igazítja.

A nyomdában, ott van a nagy élet, tompulnak az agyak, politizál mindenki. Kevés a nyugdíj, a képviselők nem maguknak írják a beszédeket, hát milyen ország ez? Géza is képviselő akar lenni. Akkor még mindig inkább Feri. Bár ezt is visszavonom, mert Feri értelmezésében a parlamenti munka azt jelenti, hogy bebiflázza a költségvetési törvényt. Sok szám, százalék? Na, és mi a válasz Az Élet, A Világmindenség Meg Minden nagy kérdésére? Feri nem olvas Douglas Adamst, ezért mehet Parlamenti Tudósítást szedni. A válasz egyébként 42.

GG és Klarissza tömjénezi egymást a videótékává alakult szalonban. Bányarém odavan a videóbizniszért, a Rambó 3-ra rá van bukva mindenki, vaúúú. A pornó, az már nem menő. Mondom én, dugás nyet, pia, kések igen. Beesik Juli, aki rövid úton kiakad, mert ő kozmetikus, nem eladónő, GG-t pedig le fogják sittelni. Ő ebben nem vesz részt, az már egyszer biztos, hiába a szentbeszéd, hogy haladni kell a korral, meg nyitottnak kell lenni mindenre. Erre nem nyitott és kész. Pedig GG még át is nevezné az üzletet. Elektro Gáborra.

Margit technológiai újításként begyújt fával a villanysütőbe. Vacsorát akar melegíteni. Nem tudom, honnan szerzett ilyen remek keményfát Gazdagréten, de biztosan csak én vagyok kukacos. Lenke és Taki ablakot pucol, remek alkalom arra, hogy megtudjuk, nincs újság, mert lemondták a pénzhiány miatt. Erről ennyit. Sümeghy detektálja a tüzet és közli, hogy Margit egy piromániás állat. Cool. Feljelentéssel fenyegetőzik, Taki és Lenke elvezetik a szerencsétlent, aki nyíg közben, Bőhm meg azon hápog, hogy Margit nincs is bejelentve. Sümeghy szerint ez lakóház, nem elmegyogyi, Bőhm szerint azért ez nem ennyire egyértelmű.

Feri és Jutka a fekete sötétítőbe és gyöngysorba öltözött Frusztránál vannak, aki elmeséli, hogy tudott róla, hogy MC kampó lesz, csak azért nem mondta, hogy a gyerekek ne aggódjanak. A Mariann-ügy miatt is csak ezért nem szólt, hadd vigadozzon, ha már ennyire közel a vég. Jutka ott marad éjszakára, Feri megy haza. Átveszi a villanysütők rémét Takitól, aki haza akar menni. Jutkát követeli, hogy miért nem melegített neki gulyást, de Feri közli, hogy ma nem jön, mert meghalt az apja. Feri azért megpróbálja elmagyarázni Margitnak a villanytűzhely működését, de ez túl bonyolult feladat. Mariann érkezik, Feri elmondja neki az elmondanivalót.

Junior beszélget apjával evés közben, Ádám mosogatásra és mosásra kívánja rábírni a gyermeket, aki hisztériázik, hogy ő már nem is számít, meg csomókban hullik a haja. Érkezik Senior, aki ki van bukva, hogy sehová nem mehet, csak naponta fél órát van kint a kakigéppel. Azt viszont nem adja át másnak. A vége az, hogy Junior megy vásárolni, mosogatni, mosni, közben gondolkozhat a továbbtanuláson, Szűcs Gabikát pedig elfelejti, mert nem lesz rá ideje. Szopinyúl. A távozóban lévő Ádám kinyírást helyez kilátásba Etusnak, ha nem megy el a röntgenért. Etelka elmegy, a doktornő azzal vadítja, hogy az előző felvétel technikailag nem sikerült. Rossz duma. Etus betojik, majd megy felvételre. A folt eltűnt, mutatja a doktornő Ádámnak. Akkor mégsem murdál meg Etelka.

Olyannyira nem murdál meg Etelka, hogy Flowerpowert teával itatja, ő meg pálinkázik. Kell is a nagy izgalomra, én megértem. Etus Virágot oltogatja, hogy nem mehet kocsmába, mert iszik. Pedig a kocsmában mondják el a nagy igazságokat minden nap az emberek. Ádám telefonál, elújságolja a jó hírt. Etus pedig elővadászik egy papírt, ami szerint a köhögése allergiás eredetű. De ettől még nem vált pályát. Pedig Virág szerint igazán férjhez mehetne, ő ismert egy szimpatikus orvost. A válasz nem, sőt elküldi Flowerpowert, egyedül akar lenni itt a nagy sokkra.

Címkék: szomszédok
22 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Borcsika 2009.06.16. 14:16:44

Ez ismét óóóóóóriási volt.

Az elején a Junior-os magnós sztorinál elhajitottam az agyamat. Még mindig nem tudom felfogni, ennyi sületlenséget hogy tudtak a szájába adni annak a libának. Nem volt egy ember a stábban, aki aszonta volna, hogy "ezt azé má mégse kéne!"

mickimacko 2009.06.16. 14:42:49

Jót röhögtem, köszi! :-)))

Neton 2009.06.16. 14:43:44

42, YESS! :) Nem tudom feltűnt-e, de minden szemésznél a világítós táblán a legnagyobb szám az 42. :)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.06.16. 15:22:45

"Ajjaj, ki halt meg? MC. Nyugodj békében, Fushimishi professzor."

Sajnos itt a forgatókönyvet az élet írta. Az MC-t alakító színész, Szatmári István valóban meghalt két héttel korábban.

Acron 2009.06.16. 16:07:21

Ez megint nagy volt!

Egyébként ha megfigyelitek, ebben a sorozatban volt szülinap, karácsony, szilveszter, szülés, és bizony sajnos halál is. Itt az élet írta ki a karaktereket, nem a forgatókönyv-írók.

makepeace 2009.06.16. 16:58:23

Ez megint óriási volt!!!Köszi!!!
Margit a legjobb!!!

Milo Rambaldi · http://hogyvolt.blog.hu/tags/szomsz%C3%A9dok 2009.06.16. 18:30:28

@Fedor: Ez tényleg így van, ezért is köszöntem el tőle Macskafogós másik nevén, így 20 év múltán. Egyébként ő volt C3PO magyar hangja is.

Köszi mindenkinek!

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.06.16. 22:33:15

@Rambaldi: Rájöttem, csak gondoltam hátha vannak itt fiatalabbak is :-)

hex.kelly 2009.06.17. 09:43:45

Én meg azt nézem, hogy az utolsó képen a lambériás pamlag a párnákkal olyan ismerős... nem lehet, hogy a most futó Életképek-ben láttam, szintén Csűrös Karola által játszott szereplő otthonában???

sulyokit 2009.06.17. 11:40:20

Miben halt meg MC a sorozatban? Ha ő is orvos volt, miért nem vette észre, amit Frusztra igen?

Michael Collins 2009.06.17. 13:18:15

@plk: Janka néni megérdemelné, hogy valaki kinyírja. És a bíróság is kegyes lenne az elkövetőhöz. :)
De az tény, hogy ilyen szerepet nem könnyű elfogadhatóan eljátszani.

Borcsika 2009.06.17. 13:50:23

@Michael Collins: sztem Janka csúcs. A karakter is, és az alakitás is. Igazi üde szinfolt a sok tökéletes szereplő között.

mösi · http://emesetoth.blogspot.com 2009.06.17. 13:51:32

rühellem én is, de az annyira kész volt, mikor be akarták jelenteni, hogy Jutka terhes, Janka néni meg a Hitchcock- fíling árnyékával megjelent az ajtó mögött:D

Acron 2009.06.17. 15:38:23

@plk: hú, de előre szaladtál:) Azt majd akkor elemezzük ki, ha odaért a hogyvolt:) ( egyébként én is nézem, ha tehetem, tényleg jól volt megcsinálva!)

Borcsika 2009.06.17. 15:40:54

@Acron: de jó nektek, hogy nézni tudjátok. bár azon gondolkodtam, hogy itt bent megnézhetném az MTV vidotárából. kérdés, mit szólna a fönci..

moTa 2009.06.17. 15:57:08

@Borcsika: Szerintem nyugodtan nézheted. A "fönci"-ért pedig jár az arconcsapás! Vráááá!:)

Leadfoot 2009.06.17. 18:10:06

@Borcsika: Nálam Góliát a favorit. Van egy pont (YT-n megtekinthető), ahol ők találkoznak. Na az a komoly!

Acron 2009.06.17. 20:43:05

@Borcsika: Én is csak este látom, amikor néhány kiosztott pofon után elverem a géptől b.családomat, és van kb. 1, azaz egy órám, hogy megnézzem a két részt. Ezért vagyok én mindig fáradt....:)

Borcsika 2009.06.17. 22:25:36

@Acron: fönci ide-vagy oda, megnézegettem,ami elérhető. derülve borzadtam, és várom Rambaldi ékes kommentjét az ügyben. Szórakoztatóbb, mint nézni. Azért honap is odakukkantok.

A családot ne "bántsd" emiatt, annyit nem ér az egész. Én csak azért nem nézem itthon, mert a 3 éves gyerekemnek annyi kérdése lenne egy rész után, hogy egy egész hétig nem fogná be a lepcses száját. Pedig fiú. Istenem, mi lett volna, ha lánynak születik. Pl olyannak, mint Junior. Borzongok a gondolattól.

Na jó éjt mindenkinek, holnap is bekukkantok, hátha Rambaldi összeszedte minden erejét, és írt egy újabb szösszenetet.

Michael Collins 2009.06.18. 08:53:38

@Leadfoot: Csányi János volt már autókereskedő ex-focista (beceneve: Krumpli), taxis hiéna és a végén Góliát az ex-énekes aki keccsöl Vágási Ferivel :).

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2009.06.18. 20:59:15

@Michael Collins: Meg kocsmai verekedésben résztvevő fejsérült, akit Mágenheim alig tud leápolni...
süti beállítások módosítása