Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A szökés 4x02 - Az ütőkártya

2009. június 16. 13:10 - sixx

Az évad ugye azzal kezdődött hogy egy Don Self nevű kormányügynök összetrombitálta a csapatot - mínusz a sivatagban szomjhalállal küszködő T-bag - és azt a feladatot adta nekik, hogy szerezzék meg a Cég nagyon titkos adatbázisát, amit Scyllának neveznek és egy mágneskártya vagy mi. Ja, és Sara nem halott, sőt, nagyon is jól van, Whistler viszont igen, és feltételezhetően Gretchen is, mert a kopasz ezredesnek van egy nagydarab fekete bérgyilkosa, aki gebinben még Mahone családját is vegzálta egy kicsit. Michael testét már nem borítja tetkó, mert lelézerezték, a sci-fi-sorozat folytatódik.

A kopasszal kezdünk, aki egy cédulán kap egy számot, 10 000, ennek örül, annak nem, hogy a fekete faszi még nem nyírta ki a tesókat, mert nem tudja, hiszen a Self-féle átverés része az, hogy mindenki úgy tudja: sittre vágták őket. Ölje meg őket, mondja a telefonba, oszt kész, nem kell helyzetjelentést küldeni. Self közben a kis csapat miden tagjának a lábára egy nyomkövető cuccot tesz, ha nem tetszik (Lincolnnak nem tetszik), akkor kapják be. Mennek egy raktárépületbe Los Angelesbe, ahol megkapnak mindent, amire szükségük lehet a kártya megszerzéséhez, plusz egy Roland nevű kínai hekkert, aki idegbeteg, de Macintoshon nyomja, így valahol mégis szimpatikus. Michaelről le nem rohadna a kurva kordzakó. Linc első dolga, hogy beszóljon Mahone-nak: ha itt végeztünk, számolunk. Remélem nem törtekkel, mert abba beletörne a bicska.

Michael igazi vezetőként beszédet tart: ha valakinek baja van a többiekkel, akkor most szóljon, mert meló van. Csend. Oké, akkor meló. Mahone szerint Whistler feladata az volt, hogy az adatkártyát leadja a “kártya őrzőjének”, aki a Cég egyik embere és meglepő, de az a feladata, hogy a kártyát őrizze. Alex drogelvonási tünetei még megvannak, ez jó pont az íróknak. Azt mondja, hogy ugyan a kártya őrzőjét nem de a sofőrt alaposan megnézte magának, és talán rálelne, mire Linc kiröhögi, 10 millió ember között hogy leled meg? Onnan, fogyatékos barátom, hogy felmértem a palit, katona volt, az autója pedig golyóálló, a zakója nagyon jól szabott, biztos sok pénze van, így Self majd rákeres a nyilvántartásban, 45-50 közötti nyugdíjazott katona, sok pénzzel, meg is lesz a csávó. Ugye, ugye, az FBI-rutin.

T-bag és mexikói kollégája napok óta a sivatagban mászkál, Teodóró papírt eszik Whistler madaras könyvéből. Meleg van, pihenjünk egy kicsit, mondja T-bag, és közben könyvben levő titokzatos firkálmányokat olvassa. Sara Los Angelesben visszaemlékszik arra, milyen volt, amikor Gretchen korbácsolta, és mivel nem a szado-mazo szex gyakorlója, nem túl szépek ezek a szürkés emlékképek. A raktárban már meg is van a sofőr, megy ez, mint az ágybaszarás. Michael drámai hangon összegez: na majd ő elvezet minket a kártya őrzőjéhez, az meg Scyllához, estére Vegasban bulizunk yeah. Snitt, máris egy kocsiba vagyunk, és figyeljük a sofőrt, majd követjük is, mégpedig egy nagyon nagy házhoz, amit nagyon sokan őriznek, és kamerák vannak a falakon meg mozgásdetektorok. Remélem, van egy fasza terved, Michael, mondja Linc, a kishitű. Michaelnek MINDENRE van terve, hatvan évre előre.

A terv egyelőre nem áll össze, a raktárban próbálnak valamivel előjönni, de hiába, a faszi megközelíthetetlen, a kártyát nem lehet ellopni. Roland végre hasznossá teszi magát, és beszól, hogy nem kell ellopni a cuccot, csak lemásolni. Sucre szerint az szopó, mert akkor nem csak ellopni kell a cuccot hanem visszavinni, de Rolandnak teljesen véletlenül van egy Kézi Kártyakopírozó Kütyüje, amit az ízléstelen KKK-val rövidítünk innentől. Ezzel elég a faszi környékére menni, és a KKK majd leolvassa az adatokat a kártyáról - ha három méteren belülre jutnak hozzá. Nohát. A 10 000 az 10 000 ember, és a kártya őrzője szerint ez megfelelő szám, mondja a kopasz ezredesnek. Mindezt otthon, a házában, ami előtt már ott pocol Michael a KKK-val, és készen áll leolvasni az adatokat. Roland szerint 2 percig kell a csávó közelében lenniük, akkor már tutira leszívják az infót.

A megvalósításhoz kell Sucre, aki egy balesetet okoz direkt, így a kártya őrzőjének kocsija megáll, Sucre kipattan és spanyolul üvölt, a KKK meg dolgozik, de még nincsenek elég közel, így nem jön a jel. Sucre pedig már ott áll a kocsi mellett, és még így sincs adás. Vajon mi lehet a probléma? Self ügynök közben egy autókereskedőnél van, ahol az egyik alkalmazott három plasztikai műtéttel korábban a Cég alkalmazottja volt, és Self elmeséli neki, hogy Scylla nyomában van, ráadásul azt is tudja, hogy csak akkor működik, ha a megfelelő dekóderbe dugják bele. A csávó nem akar segíteni, de Self egy rohadék, és közli vele, hogy de, fogsz, egyébként leégetlek a kollégáid előtt. Mert ez a Self egy ilyen szívtelen köcsög.

T-bag a sivatagban arra ébred, hogy a társa meg akarja enni, és ez nem tetszik neki, ezért félkézzel elintézi a csávót, aki meghal, így most már T-bag lesz a kannibál, ó ne már. Ezt nem kellett volna, kedves írók, ez olyan geciség ezzel a karakterrel, amit nem szabadott volna elkövetni. Michael és Linc a kártya őrzőjének a házát lesik, ami cseppet sem feltűnő, sőt, mindennapos ezen a környéken, hiszen senki nem szól nekik, hogy kotródjanak a picsába. A kéróból kijön a bejárónő, megszólalnak a pánsípok, valami terv fogant Michael agyában. A kártya ugyanis a házban van, tehát csak az a feladat, hogy a KKK-t bejuttassák annyi időre, hogy leolvassa azt. A raktárban Sara Michael faterjának az aktáját böngészi, és a Scyllára (ok, Szkülla) vonatkozó utalások között egy Homérosz-idézetre lel, amiben hat fő feláldozásáról van szó, stb. Egyelőre ez annyira nem érdekes.

Chicagóban a kopasz ezredes bérgyilkosa egy Claudia nevű nőnél van, aki a büntetésvégrehajtásban melózik, így olyan adatokkal szolgálhat neki, amire szüksége van, azaz: hol a francban őrzik a tesókat? Ja, és ha nem tetszik nekem segíteni, megnyúzom a lakótársát. Ugrunk LA-re, ahol Sara a buszmegállóban a kártya őrzőjének házvezetője mellett áll, és ügyesen becsúsztatja a KKK-t a nő táskájába. Sarah Wayne Calliesnek jól áll, ha mosolyog. Az emberhús miatt hányingerre küszködő Teodóróra homokfutózó nyikhajok találnak rá a sivatagban, és elhangzik az egész sorozat, de talán az év leggyökerebb beszólása: “Mi van öreg, romlott volt a mexikói kaja?” Bravó.

A házvezető már a házba van, vállán a táska, benne a KKK. Michael telefonál az őrző-védő cég nevében, miszerint furcsa vészlejeket kapnak a házból, tessen szíves lenni megnézni az összes ablakot, most azonnal. A nő, ahelyett, hogy letenné a táskát, körbemegy a házban, és kis időhúzás után bekerül a könyvtárszobába, ahol a kártya is van, és elindul az adatok leszívása, amihez két perc kell. Ennek izgalmasnak kellene lennie, de nem az, az adatokat leszívják, és ennyi. A nő kijön a házból, megy a buszmegállóba, ahol Bellick megmarkecolja, elviszi a táskáját, de nincs benne a KKK, mert a nő kitette otthon, szopás.

A feka bérgyilkos azt a sittet figyeli távcsöves puskával, ahol elméletileg a tesók vannak, de nem látja őket sehol, ráadásul a rabok létszáma sem stimmel. Telefonál egyet, és megtudja, ki tette le az óvadékot a tesókért - Sara családi barátja meg fogja szívni, de nagyon. LA, a raktárban általános a gyász, a KKK a házban, ők meg nem, mit lehet tenni? Ha a csávó megleli a kütyüt, vége a dalnak. Michael beszámol Selfnek a problémáról, de az szarik a fejére - te kavartad a szart, te mászol ki belőle. Michael annyira ideges, hogy már fáj a feje ettől az egésztől. A többiek közben megállapítják, hogy a házba betörni tulajdonképpen lehetetlen, ezt eddig is tudtuk.

Michael nagyon okos, így egész éjjel fent kukorékol, és hajnalra Terve van! Sucre és Linc simán átmászik a falon az egyik, Michael és Mahone meg a másik oldalon, nahát, és a kamerák? Mozgásdetektorok? Sucre és Linc a hátsó bejáratnál csapnak zajt azzal, hogy felfeszítik az ajtót, mire az összes őt hátrarohan, mint egy rossz Bud Spencer filmben, Lincék menekülnek, Michaelék meg az első ajtót támadják be, DE kiderül, hogy nem is, Linc a szomszédba tört be, ej, ezt megszívtam. Az elterelés így is működik, a kártya őrzője ugyanis kikapcsolja a saját házának riasztóját, hogy kimehessen megnézni, mi a gond. Ezt kihasználva Mahone és Michael beront a kéróba, megkeresik a KKK-t, és lelépnek, ez tetszett valahol.

Sara családi barátját otthon várja a nagy fekete ember, és arra kíváncsi, hogy hol vannak a tesók. Bruce nem tudja, legalábbis ezt állítja, de ez nem a megfelelő válasz - kap is a nyakába egy fecskendőből valami cuccot. Teodóró megérkezik San Diegóba, és egy újságból megtudja, hogy Whistler halott, a könyvből meg kiolvassa, hogy egy csomagmegörzőben van neki (Whistlerlen) valami lerakva - egy boríték, kulcs, és némi pénz - irány Los Angeles, a Gate vállalat. A raktárban mindenki örül, megvan a KKK, rajta az infó, már csak egy betörés, és készen is vagyunk. Igen ám, de Roland a másolt kódot nézegetve elkezd jajongani. A helyzet az, hogy ez a kártya csak egy darabja a kódnak, nem az egész. És ekkor jön vissza a Homérosz-idézet: nem egy kártya van, hanem hat. SZOPÁS.

A bérgyilkos éppen kínozza szerencsétlen Bruce-t, amikor telefonoznak neki, így ideges lesz, mert ki szereti, ha munka közben zavarják, nem? A kérdésre csak annyit mond, hogy nem, egy kanál méz és három kanáz víz ennyi jár “neki”, aki nő, és szerintem Gretchen. És igen, ő az, eléggé leamortizálódva, de nem csak ő, hanem Michael is szarul van, konkrétan az orra vérzik, amit eltitkol Lincoln elől.

Címkék: a szökés
13 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sélli_ 2009.06.16. 14:03:33

I ate some bad mexican. - zseniális :))) A 4. évad -ill 1-4.évad- legjobb beszólása. Én sem értem egyébként, hogy most már mivel Májkül tetkótlan, minek rá 40 fokban gyapjúzakó???!
Szkülla... még mindig itt tartok. SZKÜLLA???!!! Fákk!

Kőváry Orsolya · www.irodatunder.hu 2009.06.16. 14:07:29

Bad mexican szinkronban sikeresen romlott chillis bab lett. :/ A poén miatt etették meg szerencsétlen T-Bag-gel a másik muksót és még azt is elb.ták a fordítással. Tuti látatlanban csinálják a fordítást.

bree-gee 2009.06.16. 14:16:16

@Orso-borso: "Bad mexican szinkronban sikeresen romlott chillis bab lett" ----> muhaha, tényleg? Bár már semmi ilyenen nem lenne szabad meglepődnünk. :)

perrymason 2009.06.16. 14:44:05



Ez a kannibálos rész elég nagy baromság volt.

Gabba 2009.06.16. 15:38:05

"Sarah Wayne Calliesnek jól áll, ha mosolyog"
Én csak ezért nézem, meg hogy röhögjek a hogyvóton.

Az a mindent leolvasó kütyü akár az Aliasban is lehetett volna.

La Pantera 2009.06.16. 16:29:43

"ha itt végeztünk, számolunk. Remélem nem törtekkel, mert abba beletörne a bicska."

Hahaha, ez nagyon jó!

kecsegugu 2009.06.16. 16:39:23

Elvileg sejthetjük, hogy miért vérzik Misi orra? Nem spoilert kérek, csak utalást.

makepeace 2009.06.16. 16:49:31

Köszi a hv-t király mint mindig.
Fogadjunk,hogy a többi kártya Arvin bácsinál van.

GJ1 2009.06.16. 21:23:06

Los Angeles elitnegyedében tényleg járnak buszok?


köszi a hogyvoltot!

T. Norbert 2009.06.17. 14:40:57

Mondom, mindez csak az alapja az évad színvonalának. Gagibbnál gagyibb, eröltetettnél eröltetettebb, összecsapottnál összecsapottabb dolgok fognak jönni. Ami az évad háromnegyedénél törtenik, az a csúcspont.
Ebben a részben a kannibálos jelenet nekem speciel tetszett.:)

Elöre megkérném a tisztelt bennfenteseket, hogy ne töröljék a kommentemet, ugyanis SE NEM VAGÁNYKODOM, SE NEM SPOILEREZEK benne, tehát semmi szabályt nem sértek.

Savafan 2009.06.19. 12:52:08

azt hittem, amikor Májkülék a házban voltak, hogy Mahone bekattan a gyerek fotóját látva és olyat tesz mint Telly Savalas a piszkos 12-ben. de nem tette.

Neked Sixx, az utóbbi időben ilyen orrvérzős sorozatok jutnak:)) és tudjuk abból a másikbó, mi történik az orrvérzős emberekkel...
süti beállítások módosítása