Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Szomszédok 2x26 - évadzáró (44. fejezet, 19881229)

2009. június 15. 14:00 - Milo Rambaldi

Mielőtt a trollok, rokonaik és barátaik a torkomnak esnek, hogy nincsenek is évadjai a Szomszédoknak, évadzárói meg különösen nem, megnyugtatásul közölném velük, hogy nálunk praktikus és egyéb okokból vannak. Pont. A miért kérdésre a választ a korábbi hogyvoltok visszaolvasása nyújtja.

Véget ér 1988, érdekes év volt ez kis barátaink életében, de amennyi mesterséges izgalom volt benne, legalább annyira unalmas és eseménytelen is volt. De majd jövőre... Mi is történt az előző részben? Fogtündér és Erdészke titokban egybekeltek, Etusnak valami komoly baja van,Taki és Rezső összebalhéztak, Ferit pedig agyonverték Fogtündér korábbi támadói. Ami mindenki életében közös: az állandó sírás a pénzhiányon, és a vedelés.

Nem vállalom, hangzik el Erdészke szájából a mondat. De mit nem, drága bogárkám? Kérdem én, és meg is kapom a választ: a főmérnökséget. Az ejtőernyős pártember nem kell, ki akarják rakni, elő is kaparták Erdészkét. De ő nem. Elvei vannak. A főnök úr megkéri, hogy gondolkodjon el az elvein, megvesztegetésül megígéri, hogy a Fogtündérrel együtt héderezhetnek egy kört az erdészházban. Erdészke kis felesége éppen Magdi szilveszteri bulijáról akar idejekorán pattanni, mert neki más dolga van. Tamás, a kapitány érdeklődik, hogy mi, és egyből dupla konyakot nyomnak a presszóban, amikor kiderül, hogy Fogtündér immáron nem hajadon. De Tamás bízik a hűtlen feleségekben. Tamás küzdj és bízva bízzál, az igazság a te kezedben van.

Bájgúnár doktor van Julinál, aki Viktória királynő távoli unokaöccse lehet, mert csak királyi többesben tud beszélni. Forgatjuk a babát, meghallgatjuk, rendben vagyunk, a fölösleges tejünket lefejjük, jé te vagy Junior, téged, megműttettünk tavaly, hogy van a torkunk, ja igen, a Szilvit ismerjük, ő a tolószékes kislány, igen, meg tudjuk műteni, majd januárban fogjuk csinálni, és akkor járni is fogunk tudni, nem, pénzt nem fogadunk el, mert az államra várunk, hogy látogatna meg minket a radai rosseb, mert nem fizetünk, és éhen halunk, na mindegy, megyünk is.

Trágyapofájú riporter próbál a boltban interjúalanyt keríteni, de Lenke is, Bandi is lepattintja, míg egy másik trágyapofájúban társára akad. Remek műsor készül, mindenkinek az anyját, pénz nincs, és újév is vasárnapra esik, hogy ne legyen szabadnap. Az iskolába többfrontos balhé van kialakulóban. Vilmának érkezik a férje, ezért idő előtt lelép, Jutkára hagyja az osztályát, kedves. Vilma kocsija lerobban, Taki viszi el, Jutkának ellenben Feriért kellene mennie, de nem, az említett osztály pedig Szilvit próbálja a folyosón minél messzebb lökni tolószékestül, aminek persze az a vége, hogy szegény kislány kiborul. Jutka is kiborul. Telefonál gyorsan Ferinek, akit a kisnyomdás kollégák látogatnak, a titkos szerető is. Nem fognak most táncolni, mert Feri kicsit béna, de szerintem lesz majd egy utolsó tangó Párizsban.

Bőhm lemondja az újságelőfizetéseit, mert nincs rá pénz (na jó, az Új Emberre van, a jó kaotikus a pokolban is az, hiába önellentmondás, akkor is az). Közben balról érkezik egy sültparaszt, Vágási Margittal. Akit majd át kell adni Ferinek. Hűha. Margit ideköltözik? Költözne, de sehol senki. Parasztkámmal ülnek a lépcsőn, jön Trágyapofa, kérdezi, mi a lakók véleménye 1988-ról. Margit gyűjteményes véleménye az, hogy szar év volt. Taki fuvarja botrányba torkollik, mert a reptéri taxismaffia ráragad, mint vasorrú bába a mágnesasztalra, le akarják koptatni. Ez nem megy könnyen, de érkezik Fogtündér, aki álangol műmájerkedéssel elviszi a nagyapját, Tamás pedig csúnyán néz a két genyára, akik Takit vegzálták.

Junior próbálja szóra bírni kishúgát, de az nem szól. De buta. Azért vegzálja a kicsit, mert az anyja nem engedi diszkóba. Ennek az a vége, hogy Etus, cserébe azért, hogy Juli elmehessen este, gyerekdiszkót szervez magánál. Milyen hősies és önfeláldozó. Jutka és Feri érkeznek haza, Jutka döbbenten hallja Bőhmtől, hogy vendégek érkeztek. Ferit Erdészke kíséri fel a lépcsőn, vendettát tervez a Cockbang Gang ellen. Feri meglepődik, amikor Margitot találja otthon. Szeszkazánka egyébként teljes alkoholtilalom alatt van, na erre kíváncsi leszek. Egyből talál is egy kis vörösbort a konyhában, erről beszámol a politizáló Ferinek és Jutkának, hogy dugják el, nehogy megigya. De rendes. Trágyapofa már Sümeghyt zaklatja, aki kiakad, hogy mi mindent kell fizetni, milyen szar az egész, meg különben is.

Lenke citromlevet facsart Takinak, vitamin gyanánt. A szilveszteri program után érdeklődik, de Taki nem akar ünnepelni, 9-kor már aludni akar. Lenke megint emeletpartit szervezne. Ez elmarad, mert Fogtündérék bevallják, hogy vidékre mennek, két hétre. Igazi nászútra. Taki megígéri, hogy elviszi őket, nincs kedve taxizni. Nem egy túlzottan rentábilis üzlet ez a taxizás így... Margit ki van akadva, hogy a lakótelep egy börtön, milyen jó lenne otthon fűteni és vedelni (utóbbit inkább). Ferit konzekvensen fiatalembernek szólítja, nem tudja ugyanis, ki ő.

GG Julit látogatja, aki bulira készül. A sosem látott ifj. GG teljes ruhatárát hozta ajándékba. Milyen kedves. Bár Juli szerint fiúruhák. A videóbuli nagyon megy, Gábor lassan hifiboltot üzemeltet a szalonban. Ádám és Senior érkeznének az orvosbuliba, ahol meglepő vendég van. Pszichonyuszi személyesen! Most éppen a sarokban Karesszal politizáló nőgyógyász, Zoltán menyasszonya. Ezt Laci detektálja, és kiszalad a sarokra figyelmeztetni Ádámékat. Akik hazamennek, jobb híján. Pszichonyuszi hiányolja Mágenékat, és amikor kiderül, hogy megszületett Fló, egészen meglepődik.

Etus érkezik Flowerpowerral, aki szenved, hogy gyerekfelvigyázás, és kinderdiszkó a szilveszteri program. A teljes banda együtt marokkózik, Etus szól a gyerekeknek, hogy vigyázzanak, mert a főorvos urat minden zavarja. Egy sóhaj, meg egy beszólás is. Kicsit sértődékeny a lelkem. Flóra felsír, ezért Szupernagyi 10 másodperc alatt kipucolja, majd jön egy tálca sütivel. Ez gyors volt. De a lényeg csak most jön. Überbrutál zenére táncra perdül a lakásban Etus Virággal, Julcsi pedig Szűcs Gabival. Etus leginkább egy alkoholmérgezésben szenvedő T-Rexre hasonlít, Virág pedig pálcikaemberklubba járt. Borzas és Moby Dick csak ülnek, és néznek. Beesik Ádám és Juli, némi kérdezősködést követően beállnak táncolni. Hát ez nagyon gáz. Ez leírhatatlan. Sokkot kaptam. Trágyapofa csenget, Virág nyit ajtót. Aki szerint, ha elmondaná a véleményét 1988-ról, akkor technikai szünet lenne az egész adás. Az év vége beszólások közül Junior és Etus duettje említésre méltó csak. Junior megkérdezi, hogy március 15-e azért ünnep, mert munkaszüneti nap? Etus leoltja, hogy fordítva. És reméli, hogy 1989-ben békében kimehet majd az utcára a jeles napon. De korrektek lettünk így az év végére politikailag. Détente.

Címkék: szomszédok
17 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Acron 2009.06.15. 14:15:04

Ez megint jó volt:)

szinkrobi · http://iszdb.hu 2009.06.15. 14:59:32

Már egyszer kérdeztem hogy nem lehetne normálisan leírni a dátumot? Sajnáljátok azt a 3 pontot?
Engem nagyon zavar a 19 millió 881 ezer 229-es írásmód...

Milo Rambaldi · http://hogyvolt.blog.hu/tags/szomsz%C3%A9dok 2009.06.15. 15:06:23

@szinkrobi: Kérdésedre válaszolva, senki nem sajnálja a három pontot. De ettől még nem fog odakerülni. Az első beírásodra azért nem reagáltam, mert rajtad kívül ez senkit nem zavar. De ha a továbbiakban is ekkora lelki terhet jelent ez a fajta dátumozás, akkor nem fogod olvasni.

Gabba 2009.06.15. 15:07:59

Ráadásul a Szomszédoknak nincsenek is évadjai! ;)

"Etus leginkább egy alkoholmérgezésben szenvedő T-Rexre hasonlít"
:D Hibátlan!

TCM 2009.06.15. 16:18:05

@szinkrobi: az nem dátum. (06-)1-9881229
Nekem Etus vette fel.

Báj dö véj! 2 nappal előtte már megmutatták, hogy hogyan szilveszterezik a stáb!? Ez azért időgép a javából!

Borcsika 2009.06.15. 16:25:49

Ez ismét nagyon jó volt. Thx Rambaldi. Már nagyon vártam...

De ez a műmájerkedés, amit Etelka művel... Egyszerűen az ideggörcs határán vagyok, hacsak rágondolok. Emlékszem még sok évvel ezelőttről erre az epizódra, én ugyanis Juniorral egyidős volnék. Nos, amikor ez az epizód levetitésre került, nagyszüleim nem lévén, a jó Tánti közölte velem, hogy ne is álmodjak ilyen buliról, mert ő ehhez nem fogja a nevét adni. És ez igy rendben is volt. Valahogy ezt a cikit nem vállaltam volna be. Nemcsak 89 hajnalán, hanem SOHA. Nem is értem, hogy mi volt a célzat. Talán azt próbálták meg előrevetiteni, hogy "szokd meg az otthoni zsiroskenyeres bulit, 20 év múlva úgysem lesz lehetőséged nagyobb csinnadrattára?" Fene tudja, de mindenesetre nattttyyyyyon gáz.

Rájöttem, hogy az is idegesit ebben a soroztaban, hogy vannak gyenge láncszemek benne, de összességében, mindenki klassz, és ha mégsem, (ld. Margit), akkor ott vagyon a gyermeke, aki a viselkedésével példát mutat, és ez jobb fényt vet az anyszira is. Máris nem olyan ellenszenves. Illetve az is megeshetik, hogy gyakorlatilag Janka, és Margit a mozgatórugói a sorozatnak.
Sok verzió lehetséges, érdemes lenne elemezni.

Póniló 2009.06.15. 16:47:24

Vizsga okán volt szerencsém ehhez a részhez, hát komolyan mondom, ahogy Etus elkezdett táncolni... Uramisten, rémálmaim voltak napokig. Nagyanyám ilyet csinált volna, tuti megszökök otthonról, ultra gáz volt, téyleg leírhatatlan
A hogyvolt ismét nagyon jó, köszi érte.

makepeace 2009.06.15. 17:47:51

Hát ez megint nagyon ott volt!!!
Köszi!!!

szinkrobi · http://iszdb.hu 2009.06.15. 18:22:22

@Rambaldi: Azt gondolom a válaszod önmagát, vagyis téged minősít mind tartalmilag (hibás írásmódhoz való ragaszkodás), mind stílusilag (kioktató jelleg)...
Már sajnálom, hogy próbáltam értelmes kérdést feltenni egy blogon...
Tényleg sajnálom.

Milo Rambaldi · http://hogyvolt.blog.hu/tags/szomsz%C3%A9dok 2009.06.15. 21:01:11

@szinkrobi: Van egy formátum, ami neked nem tetszik. Ezért szólsz. Másnak ilyen problémája nincsen, egyébként meg aki az írásműveket gyártja, ezt a formátumot használja. Miért? Mert. Szólsz még egyszer, megkapod a választ, amit elsőre nem kaptál meg. Ezért vérig vagy sértve, és vagdalkozol, mert a világ nem úgy működik, ahogy te szeretnéd. Gyerekes és nevetséges ez az attitűd.

orza 2009.06.15. 21:53:28

Jézusmária, hogy néztem ki! :)
(Borulós jelenet a suliban, dundi leány kék pulcsiban.)

mickimacko 2009.06.16. 10:09:13

Az a durva, hogy a reptéri képen látható feliratok, még ma is ugyanazok...

Borcsika 2009.06.16. 12:47:10

@mickimacko: a 2/A (akkor még csak Ferihegy 2.) akkor nyilt, úgyhogy alig 20 évesek azok a feliratok. Akkor még tudtak feliratokat késziteni :-)

@rambaldi: lesz ma is hv? csak kérdés...

váj mí 2009.06.16. 13:19:25

És igeeen!!! Megjött Benő bácsi, az alkesz hajléktalan .. most a recycle - jegyében, a reptéri hiéna ;).
Etus különben táncikálni fog még a már seniorabb Junior és haveri gárdája+Delfin társaságában .... no meg Flowerpowerrel :P

Rambaldi
Bassszzzz! Nem kellett volna az a pár sor a HV elejére, akkor nem lett volna mire harapniuk a trolloknak .... Vagy ez kikerülhetetlen, hogy x időnként fel-feltűnik egy, hogy szerinte "de-ez-nem-is-így-volt"? :P

Darth Revan 2009.06.16. 13:52:26

En eletemben nem talalkoztam egyetlen orvossal sem aki ne kapott volna ket kezzel a boritek utan.

A szomszedokban meg csak ilyen dokik vannak...

Magyar valosag...

zitoka 2009.06.16. 17:09:44

@orza: Acca egy autogrammot!!!:)
@Gabba: "Ráadásul a Szomszédoknak nincsenek is évadjai! ;)"

Tényleg?!?! Vadonatúj információ!!!!

A Hogyvolt szuper, a stílus frenetikus, a dátum formátuma lenyűgözően kreatív!
Punktum!!!
:)

DonGatto85 2009.06.17. 19:37:24

Kihagytad a rész sztem legnagyobb poénját. :)
Amikor Taki a reptéren egyezkedik a hiénákkal, és elmegy a kocsi mögött, jól látszik, hogy egy rendőr ott vigyorog teli szájjal! :D
Gondolom a fogatást biztosította, vagy már akkor is csak arra voltak jók, hogy halgassák a fenyegetőzést és teli szájjal röhögjenek rajta?:)))
www.youtube.com/watch?v=Eh2DMxWV_JQ

Ezen pont látható a jelenet 1:29 körül a lényeg.:)
süti beállítások módosítása