Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

CSI: A helyszínelők 9x10 - One to Go

2009. június 15. 10:00 - zaphodbb

Visszatekintéssel kezdünk, a Dick és Jane gyilkosságok első áldozatát, Joelt és az új hullát nézzük. Az új áldozatnak van egy felesége is, aki az eddigi DJ gyilkosságokhoz hasonlóan, eltűnt. A főcím után, Grissom és Brass beszélnek arról a laborban, hogy Haskell (a DJ sorozatgyilkos) egyetlen hívása Langstomhöz volt az elmúlt 48 órában. Váltunk Haskellre, amint épp idéznek tőle az előző részből, hogy neki az a szórakozás, ha elvesz valakitől valamit. Közben látjuk, amint egy hason fekvő, kikötözött nő éled és egy fickó mászkál körülötte, mindenféle válogatott kínzó eszközök között.

Grissom megy Ackley-hez, hogy a seriffel valamit meg kéne beszélni, kiderül, hogy Ackley lett az alseriff. Grissom összefut Langstommel a laborban, aki azért jött, mert kiderítette, hogy Haskell valami kábító keveréket adott az áldozatainak, amitől nem  tudtak küzdeni. Grissom itt közli Langstommal, hogy igényt tart szakértő tanácsadóként rá a nyomozásban. Langstom örül. Grissom felveti, hogy Haskell segítőtársa Langstom egyik hallgatója lehet. Grissom kérdéseire a válaszból megtudjuk, hogy Langstomnak egy Forester nevű tanuló adta az ötletet, hogy szervezze meg Haskellel a szemináriumot.

A következő képeken már a kihallgatóban vagyunk, Brass Forestert hallgatja ki. Forester azt vallja, hogy csak a tudásvágy motiválta, mikor Haskell beszervezését javasolta Langstomnek. Brass a DJ áldozatokról készült képeket, a nem gusztusosakat is, dobálja az asztalra, Forester elé, amitől a fickó bezöldül. Kiegészíti az előző vallomását: igazából nem ő volt az, akinek a fejében megfogant az ötlet, több tanulótársával együtt fogalmazták meg Langstomnek a kérvényező levelet, de már nem emlékszik rá, hogy kikkel.

Ugrunk az előadó terembe, mert Girssom szerint, többször is szemkontaktust kellett teremtsen Haskell a cinkosával, ha az ott ült az órán. Most ki van rakva mindenkinek a képe, hogy ki hol ült és Haskell megy felvételről a kivetítőn, Grissomék meg megpróbálják belőni, hogy mégis hova, kire néz a kritikus kérdéseknél. Néz Foresterre, de az zsákutca. Végül azzal találják meg az emberünket, hogy az megkérdezte Haskelltől, hogyan tudta hatalmában tartani az áldozatait. Thomas Donover innentől a gyanúsított.

Donover házánál kommandóznak a zsaruk, de ott csak a feleségét találják, aki annyit tud, hogy a férje a hegyekbe ment kempingezni. Greg a házban összeveti a cipőnyomunkat Donover cipőjével és bizony egyezik. Közben Brass kikérdezi a feleséget és arra kéri, hogy hívja fel a férjét, de az kikapcsolta a telefonját. Váltunk Donoverre és a kikötözött nőre, aki könyörög, hogy ne ölje meg. Donover elvágja a köteleit, és közli, hogy nyugodjon már meg. Esszüje. A nő egy hirtelen mozdulattal az ajtóhoz rohan, de az nyilván zárva van. Donover egy pofon kíséretében közli vele, hogy csak akkor jut ki innen élve, ha mindent megtesz, amit ő kér tőle. És most szalonképessé teszi a nőt, bármit is jelentsen ez.

A laborban Grissom és Langstom néznek a világító asztalon valamit nagyon, Hodges csatlakozik hozzájuk és levágja a szöveget, hogy hej a régi szép idők és Langstom minek van ott. Még mindig elhagyott szerelmest játszik, Grissom meg nem ért semmit. Inkább visszatérnek az agyaláshoz, egy térképet bámulnak, kis színes zászlók jelzik, hogy merre helyezkedtek el az áldozatok. Így próbálják   bemérni, merre lehet Donover a nővel. A Mead-tó akad a horgukra, aminek 900 km a partja, de Hodges okos és a Donover cipője talpán talált cuccból meg tudja nekik ezt felezni. Még közli, hogy ő ezekért a pillanatokért él, amitől Grissomnak megint szemöldökrángása támad.

Nickre váltunk, aki Donover házában kutakodik még mindig, most éppen a padláson. Talál egy dobozt, tele videó kazettákkal. De nincs lejátszó hozzájuk a házban, viszont Gerald Tollivernek meg lejátszója volt, kazettája nem. Donover feleségéhez és Brasshez ugrunk, aki a hullákról mutogat neki képeket, hogy ezeket mind a férje ölte meg, ugyan árulja már el, hol van. A nő annyit mond, hogy megígértette vele, hogy hallgat. Vissza Donover házába, ahol Catherine talál egy tégelyben valami kimondhatatlan feliratú füvet. Fel is hívja rögtön a labort, ahol megerősíti a laboros fickó, hogy ami szert talált, az volt benne az összes áldozatban, erős hallucinogén anyag.

Catherine beküldi a tégelyről levett ujjlenyomatot a laborba, máris találnak egyezést és már mennek is begyűjteni a fickót. A rendőrök überbénán közelítik meg a faszit, aki elmenekül, aztán üldözik, aminek a vége az, hogy az egyik rendőrautó halálra gázolja. Brass már csak sóhajtozni és fejet fogni tud. Váltunk a patológiára, ahol megtudjuk, hogy a fickó szét volt lőve, amiből kitalálják, hogy ő nem tudott volna segíteni a gyilkosságoknál. Nick jön közbe, sikerült lejátszani a kazettákat. Joel és a nője vannak rajta, ahogy Tolliverrel és Donoverrel partiznak, majd Haskell, amint Joel nőjét kínozza és kinyírja.

A videót elemzik és agyalnak, de arra jutnak, hogy nincs más esélyük, mint Haskelltől megtudni, hogy hol van Donover, mert biztos ő is ugyanoda ment a nővel, mint annak idején Haskell. Váltunk Donoverre és a nőre, aki ígérget, hogy nem szól senkinek, csak ne ölje meg, eközben Donover élez egy borotvát. De nem a nyakát vágja el, csak a haját kezdi levágni vele.  Majd beköti a saját szemét "befejezem a frizurádat" felkiáltással. Még forog is egy kört és Marco Polot kezd játszani.

Nick megy be Grissomhoz, aki csillagokról készült fotókat néz, amik alapján ki akarja deríteni, hogy hol történt az, ami a videón van, Mert  azt a Hold állásából ki lehet sakkozni, vagy mijaszösz. Langstom megy Haskellhez a börtönbe, hogy megtudja, hol van Donover. Megmutatja neki a képeket, amik a videóról vannak Haskellről. Be akarja ugratni, azt mondja Haskellnek, hogy megtalálták a Mead-tónál a házát, benne Donovert a nővel, aki él. Haskell arca megrezzen, de csak annyit kérdez, hogy akkor mire kell ő.

Langstom azt akarja megtudni, hogy hova rejtette a nőket, akiket megölt. Megfenyegeti, hogy ha nem segít neki, akkor többet nem beszélhet mással, csak saját magával. Haskell annyit mond, hogy kövesse a hátsó udvaron a kerítést. Langstom visszakérdez, hogy merre, amire Haskell sátáni vigyorral közli, hogy nincs is hátsó udvar.  Az őrök a hóna alatt elkezdik kivonszolni, amit nem egészen értünk, közben Haskell még dumál, hogy neki mindenhol vannak diákjai meg efféle baromságok. Langstom kurvára beidegesedik.

Greg és Grissom a videót elemzik, a holdat nagyítják ide-oda. Végül Grissom a Hold képéből, vagyis a képen látszódó hegyekből kitalálja, hogy hol van Haskell háza. Váltunk Donoverre és a nőre, épp megszólalnak a ház riasztói, Donover már látja is őket a kameráin keresztül. Felkapja a pisztolyát és siet fejbe lőni a nőt, aki sikít ezerrel, de látjuk, hogy mielőtt még meghúzná a ravaszt, száguld a homloka felé egy lövedék és leteríti. Brass szalad be a házba és szabadítja ki a nőt. Keresik a többi női áldozatot a tóban, a partján, de végül ki más, mint Grissom akad rájuk. A házban, a padló alá vannak fakkokba rendezve bepakolva.

Váltunk Langstomre, aki az előadó teremben töpreng. Grissom jön hozzá be és vigasztalja, hogy ne egye magát, amiért így átverte a diákja, aki nem is volt a diákja. Majd helyszínelői állást kínál neki a csapatban. Váltunk Grissom irodájára, pakolja össze a cuccait. Hodges jön be lelkizni, beolvas Grissomnak, hogy mekkora hibát követ el. Grissom köpni-nyelni nem tud és inkább nem is mond semmit. Aztán fogja a cókmókját és elindul kifelé, közben mindenkin végignéz utoljára, nyálas zenétől kísérve, lassítva.

Ugrunk egy erődbe, ahol Grissom már szafari cuccban, a szalmakalapjában nézegeti a bogarakat a  leveleken. Megérkezik ulticélja végéhez, néz ellágyult arccal, aztán meglátjuk mi is mit néz: Sara fotózza épp az élővilágot. Amikor megfordul, bekönnyezik Grissom láttán, majd egymás nyakába borulnak. Könnyes búcsút veszünk ezzel Grissomtól, hiányozni fog.

Címkék: csi lv
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tóparti látomás 2009.06.16. 10:03:20

Köszi ;) jó nagyon! Kár, hogy Grissom elment, de szerintem úgyis visszatér még ;) Langstom további szerepére kíváncsi vagyok, hogy is alakul majd.
süti beállítások módosítása