Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Szomszédok 2x25 (43. fejezet, 19881215)

2009. június 12. 09:00 - Milo Rambaldi

Most, hogy Szikszay sorsán is elmerengtünk egy kört, mehetünk tovább, két rész van csak vissza 1988-ból. Az előző rész végén ott tartottunk, hogy Senior hazaérkezett Flórával, Etusnak van valami baja, de nem tudjuk, mi az. Fogtündér és Erdészsrác ismét belefog az esküvő témába, ezúttal titokban, Vágásiéknál semmi lényeges nem történt.

Dénes és Erdészke érkezne egy piros Ladával a reptérre, jöttek a lányokért. Nocsak. Lányok? Who is the other girl? Ezt egyelőre nem tudjuk meg, viszont Erdészke akcióba lendül, mert egy rosszarcú bőrdzsekis lecsap az 1200-esre, és el akarja lopni. Az intézkedés soká tart, így a lányokért nem tudnak bemenni. A másik lány végül is Fontoska, esküvőre lesz a menet, ő Fogtündér tanúja. Már az esküvő után a szovjet pezsgőrendelést adnák le, amikor belefutnak Takiba. Aki örül, de Lenke tutira balhézni fog. Ezért Taki azt a taktikát választja, hogy ő semmiről nem tud. Erdészke szerint is Lenke kiakad majd, ha meglátja a csokrot.

A boltban egy nőt látunk, a drámai zenére üvegeket vesz le a pultról, majd egy uzsonnás-zacskóba öntöget belőle valami cuccot. Közben Bőhm támadja Lenkét, postaládába dobott másolós körlevelet talált, ebből a fajtából (akkoriban divatos volt): „Többen nem küldték tovább. Meg is haltak. Ha nem küldöd tovább két napon belül, akkor harmadik Eulália sukorói hercegnő nemváltó műtéten esik át, pedig igazából leszbikus fiú, egy majom testében”. Lenke szerint Bőhmnél system error van, mert közli, hogy „Távozz tőlem sárkány.”. Szerintem nincs, mert Lenke egy sárkány. A lopott cucc kávé volt, ez egy vevőpanasz ürügyén derül ki. A nyanya aprólékosan öntögette a neszkávét. A cukros és a tejes pultnál is balhé volt. Lehet, hogy 3 az 1-ben ügynökkel van dolgunk?

Etus röntgenleletét nézi a gondozóban Ádám, van rajta valami, amit ő sem, de mi sem látunk, ebből még baj lehet. Viszont Tyukszit nem lehet csak úgy föl-le rángatni, mert egyből gyanút fog. Addig is a gyermekekkel krémesezik, árpádsávos abrosz mellett, ott ül Szilvi is. EZ az igazi esélyegyenlőség. Radikális, tolószékes, fiatalkorú nő. Nem tudom, mit akar az EU, mi ezt már 1988-ban tudtuk. A téma: ki mit vesz karácsonyra. Pénz PERSZE nincs, így a lehetőségek be vannak korlátozva. Junior a vásárlás közben moziba menne, de NINCS RÁ PÉNZ. Etus szerint ha az ember elhatározta magát, és vásárolni akar, akkor álljon ellen a kísértésnek.

Jutka szülői értekezletet tart, a gyerekek továbbtanulása a téma, a szülők egészen meg vannak bokrosodva. Az egyik eldöntötte a gyerek helyett, hogy hová menjen, a másik szerint csak a protekciósok jutnak be. Szegény tolószékes Szilvit lenyomorékozza egy okvetlenkedő gyökér, de lehet egyébként valami a gyerekkel, mert Jutka beszélni akar az anyjával. Snitt. GG látogatja Julit, meghozta a Bécsből rendelt cuccokat. Elmondása szerint Bécset megszállták a magyar csapatok, a helyiek pedig elmenekültek. Juli számlatömböt kér, mert becsületes magyar anya, nem dolgozik feketén, de Gábor kiröhögi. Fló belesír, így GG elhúz. Csöng a telefon. Flowerpower az. Ádámot keresi, a röntgen miatt. Juli aggódó fejet vág.

Feri és Kenéz fut össze a könyvesboltban, Kenéz könyvet pakol, és ki van akadva, hogy a nyomdában biztos káosz van, mióta ő eljött. Ferit kérdezi, hogy hová húz. Fidesz, Modesz, Motesz, baj lesz? Így, szó szerint. Feri mindenhová húz, egyetemre is jár. Kenéz szerint a régi rendszer a jó. A sok üresfejű irányítgat. Feri és Jutka végre együtt lehetne este, amikor becsönget Mariann. Feri elmegy sétálni. Kiderül, hogy MC-vel már nem a legjobb a viszony, és Mariann arra kéri Jutkát, hogy intézze el Frusztránál MC visszafogadását. Szép kis helyzet.

Taki és Rezső támadhatatlan egységét bontja meg Farkas, aki kilóra meg akarja venni a fiúkat a sütöde miatt. Házhozszállítási szolgálatot akar felállítani, amiben Taki nincs benne, mert ő ugye nem bírja a korrupciót, de Rezső benne van. Taki be is sértődik, nem viszi haza Rezsőt, mert szerinte egy rohadt állat. Hazarohan, ahol Lenke várja, a kávérablóról beszélget urával. Majd előáll az ötlettel, hogy a gyerekeknek össze kellene házasodni csendben. Taki helyesel ezerrel. Bőhm már Sümeghyt vegzálja a hülye körlevelével. Fél a haláltól. Sümeghy szerint egyszer így is, úgy is, megpusztul, akkor meg nem mindegy? Bőhmnek viszont nincs 80 forintja fénymásolni. Baszki, akkor mire van pénzetek? Kicsit unalmas már ez az állandó nyávogás. Sümeghy szerint is, elege van Fló éjjeli koncertjéből. Aki azért ordít, mert Ádám szerint nem kell felvenni a gyereket, mert hozzászokik. Aha, szóval ezért ennyire retardált Junior.

Feri sétája a kocsmába vezet, ahol bedönt egy konyakot. Ebben a sorozatban vagy vedelnek az emberek, vagy panaszkodnak, hogy nincs pénzük. Fogtündér támadói figyelik, ezúttal nem ússza meg Feri. A TV-ben eközben Robin Beck klipje megy, nagyon naprakészek vagyunk, 1988 végének egyik nagy slágere volt a szám. A buszon hazafelé tartó Fogtündérék Ádámba botlanak, aki ki van akadva, hogy egész éjjel ordít a gyerek, Fogtündér elmés beszólása szerint ha ő ordítana, akkor bevinnék az ideggyogyóba. Csak megnyugtatásul: nem kell ahhoz ordítani, aranyom, te alapból vagy akkora hülye, mint más nekifutásból sem. A helyeskedésnek gyorsan vége szakad, mert rátalálnak Ferire, akit betakartak, mint Moszkvát a hóesés. Ádám mentő és rendőr után kiált.

Etus és Flowerpower vacsorajelenetével folytatjuk. Virág rendelése két percig tart, végigkérdezi az étlapot, majd kér rántott húst, krumplival. De eredeti. Kivan, hogy miért ide kellett jönni, de Etus leoltja, itt van a legjobb pörkölt a városban. Flowerpower kérdezi, voltál-e szűrővizsgálaton, bogárkám, nem tetszik sem a köhögésed, sem az apagyilkos pofa, amit most vágsz? Etus válaszol, nem voltam, és álljunk csak meg egy szóra, de gyorsan, te összeesküdtél ellenem a vejemmel, átkozott dög vagy, ő is egy tetves állat, mindjárt rádöntöm a pörköltet, tarhonyával együtt, a konzíliumnak vége, csak azért köhögök, mert allergiás vagyok mindenre, rád is. Punktum.

Címkék: szomszédok
17 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2009.06.12. 09:44:50

Jaj, a fénymásolt körlevél...
"harmadik Eulália sukorói hercegnő"

Szúr az oldalam :D

Michael Collins 2009.06.12. 09:51:44

Megint betegre röhögtem magam. Grat!
Flowerpower olyan mintha Dr.Ház cocialista előfutára lenne :).

báró Csekonics 2009.06.12. 11:44:41

@Michael Collins: jaja, Dr House = Flowerpower + Mágenheim + függőség + némi titkos adalék

Michael Collins 2009.06.12. 12:13:15

@báró Csekonics: Flowerpowernek meg van a beteges függősége. Etus mániás. Akkor már inkább a Vikodin, az nem pofázik hülyeségeket :).

báró Csekonics 2009.06.12. 12:20:48

:-DDDDD
Kár hogy nem kapott Flowerpower egy saját spinoffot

Milo Rambaldi · http://hogyvolt.blog.hu/tags/szomsz%C3%A9dok 2009.06.12. 12:22:15

@Michael Collins: Pofázik az, csak a fejen belül, így nem hallod. Csak a hatásait látod. Na, többek között ezért szeretem Ház dokit jobban. És hát Cuddy sem egy Etus :o))

váj mí 2009.06.12. 13:22:51

Rambaldi
Egyre erőteljesebb a HV-jaid nyelvezete... nem bírod a nagy magyar, szittya realitást? ;))))

Michael Collins 2009.06.12. 14:01:29

@Rambaldi: Tény és való Cuddy sok nagyságrenddel vonzóbb mint Etus, és nem csak a szexualitás szempontjából :)!

Leadfoot 2009.06.12. 16:29:40

Remélem mindenkinek megvan a szülőin a sunyi tekintetű Sörös "Magnum" Sándor, mögötte pedig személyesen Karl Marx elvtárs...

Vámpír\\\'08 2009.06.13. 19:33:07

Döglődik Kádár elvtárs,
oda az igazság! :)

kamarti 2009.06.13. 19:45:06

még egy valami, amiben megállapíthatjuk, hogy a lényeg 20 év alatt sem változott nálunk:
ilyen fajta "küldd tovább, mert hülye (stb. stb.) leszel" körlevelek most is vannak, csak e-mailben jönnek és némelyik nem csak a továbbküldés darabszámát, de a feladat elvégzésének idejét is megszabja...

Gabba 2009.06.15. 11:47:19

@Leadfoot:
az hagyján, de az árpádsávos zászlóval letakart presszóasztal!

vorti 2009.06.15. 19:51:31

"A téma: ki mit vesz karácsonyra. Pénz PERSZE nincs, így a lehetőségek be vannak korlátozva. Junior a vásárlás közben moziba menne, de NINCS RÁ PÉNZ."

Ezen, meg az árpádsávos asztalon még mindig megállás nélkül nevetek... XDXDXD

Milo Rambaldi · http://hogyvolt.blog.hu/tags/szomsz%C3%A9dok 2009.06.15. 21:03:46

@DON GATTO: Juli konyhafüggönye is árpádsávos. Egyszer majdnem beraktam róla egy képet. Na majd legközelebb.

4/7 · http://viaminsk.blog.hu 2009.06.18. 10:44:10

Virág doktor sem rossz, de egy Margitos spinoff lett volna a tuti siker szerintem!

Milo Rambaldi · http://hogyvolt.blog.hu/tags/szomsz%C3%A9dok 2009.06.20. 15:00:47

@4/7: Oh my God! :o)))), na az kibebaszott súlyos lett volna.
süti beállítások módosítása