Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Szomszédok 2x24 (42. fejezet, 19881201)

2009. június 10. 09:00 - Milo Rambaldi

Minden ellenkező híreszteléssel szemben az Alien elhagyta Senior hasát, vagy legalábbis ebbe a hitbe ringatott minket az előző rész végén felhangzó gyermeksírás. Kár, hogy nem láttuk, ahogy a kiskrapek seggére ver egy irgalmatlan nagyot a szülészorvos, az mindig annyira megható, hogy csak na, csodálkozom, hogy ezt kihagyták. További események szalagcímekben: Margit ismét kórházban az ital miatt, mozgássérült gyermek érkezik az iskolába, a Lada ismét lerobbant, Fogtündér meg Isztambulban ragadt, mert kényszerleszállást kellett végrehajtani egy utas miatt. Én szinte biztos vagyok benne, hogy Tündibündi direkt belekevert valamit a bekómázott hapsi kajájába, csak hogy megússza a nagytakarítást.

Ifj. Julesz és szerelme, Gabesz egy pelenkázóval szenvednek, a keresztségben a Flóra nevet felvett Aliené lesz a cucc. Etus érkezik egy remek fedeles szaros pelenkatartóval, alkalmi vétel. Közben Ádámmal Keravill forródrótot hívják, mert mosógép kell, részletre, ámde a telefon félrekapcsol (akkoriban tényleg állandóan félrekapcsoltak). Julesz Gabesznek mutatja a fotókat testvéréről, Gabesz szerint átlagos csecsemő, Junior szerint átlagosan úgy kivágja Gabeszt, mint macskát szarni, ha még egy ilyet mond. Már a kocsiban hazafelé Etus lecseszi Ádámot, hogy miért szövetkezik Flowerpowerral, az ő köhögése semmiség. Én hagynám fulladozni, Dr. Szikszait. Ugrunk a kórházba, Seniort az orvosi köpenyben besurranó GG látogatja, anyagrendelés címén, na meg a fotókat is bevitte, ha már egyszer arra járt. Senior és Fló másnap mehetnek haza, közli a GG-t rövid úton kihajító főorvos.

A privát kisnyomdában tombol a kapitalizmus, elmebeteg nyomdásznő sikít, hogy levonják a selejtet a béréből, pedig ő így meg úgy. Hát pedig ne termelj szart, kiscsillag, különben nyista lóvé. Megtudjuk, miért van annyi selejtje a kislánynak: Ferit bámulja, bele van zúgva, a kópiák meg leégnek. Az iskolát eközben tanácsi tótumfaktum hivatalnokpina látogatja, ázik a könyvtár, Hável és Jutka tombol, de nem lesz megcsináltatva a könyvtár, mert perelik az építőt, és pénz sincs, meg különben is. Bástya beszólása visz mindent, az „én önnek nem vagyok asszonyom” szövegre csak annyit mond, hogy hát én ezt nem csodálom.

Erdészkének is kijut a jóból, őt a főnökség látogatja, mert irtani akarják az erdőt, pedig nem lehetne ott, ahol a kis genya fullajtár akarja, de mivel ő kis genya fullajtár, ott fogja irtatni. És Erdészkét feljelenti, ha nem engedelmeskedik. Dénes kiakad, egyből a főnökhöz küldi emberünket, aki azt találja mondani, ha Fogtündér látná, mi zajlik az erdőben, megértené, miért ideges ő esténként otthon. Hopp, Fogtündér előbújik egy bokorból, korábban végzett, beejtőernyőzték a Pilisbe a MALÉV-es haverok. Titkuk van ám. Esküvő lesz. Megint. De ezúttal teljes titokban.

A nagyszülők is tervezik az esküvőt, szerényen. Azaz csak Taki, mert a T-1000-es továbbra is csillivilli esküvőt szeretne, mégiscsak megvarrta a habcsók szerkót, de Taki szerint ez felesleges. Mert nincs pénz, krumpli lesz vacsorára. Ez már a vég. A Lada is a téglákon áll, mert nincs pénz abroncsra. Mi lesz így? Paprikás krumpli tíz évig. Jutka is főz, fasírtot (bocs, azt sütni kell), csöngetnek. Először Bőhm az, még mindig a kötöde-sütöde-egyik sem Bermuda-háromszögben pörög, Jutka lekoptatja, mert érkezik MC. Aki ott akar aludni! Mert nem bírja Mariann lányát, Gráciát. Ordít a magnó, és tejbegrízt kell enni. MC szerint Mariann oboatudása nem kompenzálja ezeket a hátrányokat. Jutka csak néz, majd kirakja, mert nincs hely.

Margit beszéde egészen rendezett, a téma viszont egysíkú: adjatok inni, ti szemetek, haza akarok menni. Az orvos szerint Margitnál beállt az epekő-vesekő-májzsugor örömtriász, ezért nem megy sehová, inni legkevésbé. Sümeghynek láthatatlan jövedelem után kell adóznia, az adóhatóság mindenre figyel, vége az eltitkolt macskafarok-húzogatásnak. A művész úr ki van akadva, de Bőhm fantasztikus ötlete az, hogy majd társadalmi munkában havat lapátol Sümeghy. Remek ötlet: énekel egy kicsit, és elolvad a hó.

Fogtündér és Erdészke meglepetést hoztak Takinak: vettek négy felnit, Dénes pedig adott négy gumit, hatalmas az öröm. Közben begurul egy Keravillos teherottó Senior vadiúj mosógépével. Micsoda technológiai fejlődés így egy percen belül. Hihetetlen. Fogtündér késésben van, ezért elszállíttatja magát, Erdészke is rohan, mert ha lekési a fegyelmi tárgyalást, akkor azért is fegyelmit kap. Etus a kórházban Senior cuccait pakolja, aki azon problémázik, hogy mit adjon a dokinak. Tyukszi ezt megoldotta, rásózott egy szupcsi kerámiát a szerencsétlenre, ha nem tetszik neki, el is adhatja. Milyen praktikus. Ja bocs, keramikus.

A boldog iskolai szocializmus jegyében a mozgássérült kislány társadalmi integrációja teljes, négy fiú hozza-viszi, remekek a gyerekek, überfasza minden. Vagy mégsem? Ne feledjük, mi a sorozat címe, amit nézünk. PERSZE, hogy valaki beleakad a tolószékbe rohangálás közben, PERSZE, hogy Gabesz nekiugrik, és PERSZE, hogy Jutka mindenkinek leordítja a fejét. De a leordított gyermek bosszút forral. Remélem, Szilvi nem jut szegény Nordberg sorsára (3:12-től!).

Feri és Géza könyvespolcot szerelnek otthon, közben a szakszetis ügyeken pörögnek, főleg a kalapáló Géza, aki egy csörgős beszólást a hüvelykujjára mért baszom nagy ütéssel nyomatékosít. Megy is át Ádámhoz, akinek éppen a mosógép működését magyarázzák a szállítók. Ádám szerint ő ezt soha nem fogja megszokni. Hiába na, ilyen az, amikor technológiai sokkhatás éri az embert. A sokkot Gézán vezeti le, akivel közli, hogy kedvére politizálhat, mert dolgozni nem fog a szétvert ujjával. Ennek örömére ideologizálnak egy sort hármasban, ezt nem részletezném, annyira rettenetes. Befut Jutka, hazaküldi Ádámot, ne politizáljon, hazaért a gyermek, innentől fogva ő ordít a leghangosabban a Mágenheim családban.

Taki Lenkével sakálkodik, hogy nem találja a papírjait, mert nagytakarítás címén mindent elpakolt a T-1000-es, de persze, hogy nem így van, előkerül minden. Taki rohan kifelé, amikor is Magenheimék női alakulata, az idegenlégiósokat is megszégyenítő erővel bíró Senior, Junior, Etus és Fló érkeznek. Mindenki összeszalad, és gügyög. Cuncimunci, tücsökbogár, tündérfalat bucómucó kókuszmenyétke. Csak Ádám nincs sehol. Senior teljesen kipihente magát a kórházban, annyira frusztrált, mint még soha. Ádámot feszt baszogatja, aki csak azért nem hajítja ki az ablakon, mert még nem találták fel a Vejedre ütökből a Robert De Niro szettet, amivel megoldódna minden baja. Etus azt hazudja, hogy volt vizsgálatokon, és minden rendben. Annyira mégsem, mert vissza kell menni a tüdőgondozóba, és ezt csak így kipofázzák Mágenheim doktornak. Mert ez így működik. Holnap én is kipróbálom.

Címkék: szomszédok
12 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

makepeace 2009.06.10. 09:25:59

Megint csak sírok!!!Köszönöm!!!
"kókuszmenyétke"ez honnan jött:DDD
Hihetetlen vagy!!!

Acron 2009.06.10. 09:46:05

Ez megint óriási volt, itt vinnyogok, és miattad megint hülyének néznek:) Köszi!

kamarti 2009.06.10. 09:49:38

asszem, nekem időproblémáim lettek a sorozattal. Az még hagyján, hogy Senior két hetet volt kórházban az újszülöttel - ez azért még a teljesen ingyenes és egységes és demokratikus és nem megnyirbált ágyszámú, ám de természetes módon paraszolvencializált - ld. ajándékcserép - cocialista eü-ben is túlzás lett volna - már ha a csecsemő teljesen egészséges.
Valamint elgondolkodtam azon a híres Szikszai+az emelet sztorin is. Mert ugye az 56. a Mágen házaspár pedig a harmincas évei közepén járhat kábé a sorozat kezdetén, 88-ban. az ugye 32 év különbség. Hogy az asszony megy krumpliért olyen necces időkben, hát talán művészéknél sem a demokrácia dívott családilag, hanem a patriarchátus, ez addig oké.nade kérdem én, ki az az okostojás (még ha habókos művész is ugye), aki kb. óvodás vagy tíz év alatti ygereket (rögtön kettőt, hadd szokják) az utcára visz krumpliszerzés ürügyén, anya létére, amikor az utcán lőnek?? és nyilván már nem csak puskával, mert az nemigen viszi magával az emeletet...
na persze nem fognak teljesen kiborítani ezek a kérdések, de enyhén szólva vicces egy sültrealistá(nak szánt-beállított) sorozattól

Gabba 2009.06.10. 10:03:50

Az újszülött becézéséhez: Torma művészúr dala megvan? (Mosolyalbum)

Itt látható a Sanyika
Emitt meg a pici Pali
Jaj, de csecse, muta-muta
Nincs semmi kétség
A gyermek egy szépség

Dundi keze, gugyu-gugyu
Pici foga, tyu-tyu-tyu-tyu
Itt meg szopik, megzabálom
Nincs semmi kétség
A gyermek egy szépség

Az arcokra mosoly ül ki
Bu-bu-bu, de édes
Legcukibb a Sanyika
Mert eszik, hogyha éhes

váj mí 2009.06.10. 11:22:06

@kamarti:
Ezen már én is elgondolkodtam, de aszem valami olyasmit találtak ki (roppant életszerűen), hogy Tyukszi azért cipelte a Junior Seniort meg Junior Nagyfehért magával a bombatölcsérek között, mert így több krumplit kaptak. Valami fejadag vagy mi ....

Milo Rambaldi · http://hogyvolt.blog.hu/tags/szomsz%C3%A9dok 2009.06.10. 11:23:42

@váj mí: Igen, tényleg valami ilyesmi az igazság, de majd utánanézek, és ha megvan, jövök.

fulmerz 2009.06.10. 11:32:47

Ahh, Gabeszen a klasszikus BOSS pulover!

kamarti 2009.06.10. 13:41:23

@váj mí: aha. hát erről lemaradtam, de köszi! (és nem kezdem el, hogy a női és a gyerek fejadag nyilván magasabb szokott lenni (a zéletben), mint a jó munkás embereké, ugye? persze, abban lehet életszerűség, hogy a hős problémamegoldó férfiak - már amelyik nem lőtt vagy futott a lövések elől - a rádió előtt ültek, hogy mit mond (vagy mit nem), míg a nők, meg a gyerekek, visszatérve az alapokhoz, gyűjtögetéssel próbálták élelmezni a családot....

Cute Poison 2009.06.10. 16:02:42

"kókuszmenyétke"...
jajjj, sírva röhögök (mint rendesen) :D

Megint remekül sikerült a hv!

Egyébként Alien betört a nemzetközi sztárvilágba is remekbe sikerült alakításával:
www.imdb.com/name/nm1132918/

Felhívnám még a figyelmet Vágásiék lakásának mind MC, mind a Feri-Géza duó arcszerkezete mögött szépen érvényesülő tapétájára... Rettenetes!

váj mí 2009.06.10. 17:13:05

@kamarti: Meg is szívta szerencsétlen Szikszai a rádió előtt ücsörgést ;) Bááááár, ki tudja? Lehet így járt jobban: hopp! és vége lett, nem kellett elviselnie Tyukszit még évtizedekig :)

Borcsika 2009.06.10. 21:49:50

@Cute Poison: a tapéta engem is magával ragadott. pont ez jutott eszembe, ahogy a képeket figyeltem. hányingergerjesztő. és ezt néztük éveken keresztül. nemcsak a tv-ban, hanem a valóságban is.

Összességében remek hv volt as usuall...

várom a folytatást....

Rambaldi, csúcs vagy!
süti beállítások módosítása