Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Alias 5x16 - Reprisal

2009. június 10. 15:03 - sixx

Nem bajlódunk összefoglalóval, aki itt csatlakozik be a történetbe amúgy sem fog semmit érteni, legyen elég annyi, hogy Arvinnál van minden, ami a világ elpusztításához kell, oszt jónapot. Syd narrálásával megtudjuk, hogy a Prophet5 az nagyon veszélyes és mindenhová beférkőzött, de most már ebből elég. Megvan a névsor, tudjuk, kik alkotják a szervezetet, le lehet csapni. Sydney-be megyünk a felirat szerint, Syd egy párducmintás kis ruciban iszik valami szálloda bárjában, és a P5 egyik vezetőjét filmezi egy rúzskamerával, ami azért érdekes, mert a faszi szerintem pontosan tudja, hogy ő kicsoda, hiszen ott volt, amikor a Sydjelmezt ráhűtötték Espinosára, de ezen most ne akadjunk fel. KémFater máris küldené hazafelé, de Syd meghallja, hogy a londiner egy párt ismerős néven szólít, rajta voltak a P5-listán, és egy különterembe igyekeznek.

Közben Rómában Dix is egy P5-tagot figyel, taxisofőr álcában, és lefotózza, amit belép egy szállodába. Marshall egy bangkoki szaunában teszi ugyanezt, Grace meg Szibériában, és kurvaanyázik, mert hideg van. Londonban Vaughn cserkészi be az egyik fejest, de úgy látszik, egyelőre ő is csak fotót akar készíteni, nem értem én ezt. Ha megvannak, miért nem nyírják ki őket? Sydney-ben KémBarbie pincérnek öltözik be, és úgy megy fotózni, KémFater Washingtonban kapja le az egyik gazt. Syd hamarosan szarba kerül, mert a konyhában rálelnek a pincércsajra, akinek az egyenruhájába belebújt, így futnia kell, nyomában két hústorony. A szállodából azért simán kijut egy drótkötélen és lefelé ereszkedve még a geciembereket is lefotózza, bravó. A APO-ba visszatérve a fal immáron teljes, minden P5-tag képe megvan.

A 12 vezető nagy hatalommal bír, Marshall dolga lesz nyomon követni őket és egy adatbázist összerakni. Arvinbácsi, Peyton és Sark egy Nagyon Titkos Helyen találkoznak, ahonnan Peyton a medált viszi majd haza a P5-nek, de Arvin elkezdi kavarni a málnaszőrt, és elejti mintegy mellékesen, hogy amint megkapják a medált, a P5-nek ők hárman már nem kellenek, és ez egészségügyileg elég veszélyes bír lenni. Peyton nem akarja meghallgatni az ajánlatot, de Sark rábeszéli, hogy tegye meg, mert mit veszthetne? Egyelőre nem tudjuk meg, mit akar Arvin, mert ugrunk Sydék lakására, ahol KémBarbie a Rambaldi-kéziratot nézegeti, és a sittes öregemberről mesél Vaughnnak, faszikám, az öregember pontosan tudta, ki vagyok, erre varrjál gombot. És akkor még ott van Arvinbácsi, aki annyira geci, hogy a saját lányát is megölte, kivagyok, Vaughn, mint Morvai Krisztina a zsidók metélt farkától.

Grace éjjel meglátogatja ÚjSydet, mindenki családi életet él. Grace persze dugni megy, de ezt ennyire egyértelműen nem mondja ki, viszont látszik a fején. ÚjSyd megnyugtatja, a nejed nem miattad halt meg, Grace, te egy jó ember vagy. Smárolnak, aztán majd beszélgetni fognak, legalábbis ez a terv, de Grace lelép inkább. Csikön. Marshall a gyereket megy el megnézni otthon, mert felsírt, de mivel 10 perc elteltével sem megy vissza a hitvesi ágyba, a neje ideges lesz. Ugrunk ÚjSydre, akinél ismét kopognak, és mivel azt hiszi, Grace jött vissza, kinyitja az ajtót, de Sark az, és elkábítja kloroformos zsebkendővel, mert ő oldschool gazember. Szóval Arvin terve az, hogy elrabolja a kis csapat tagjait, nahát.

Marshall arra tér magához egy pincében, hogy Arvin áll vele szemben, tőle meg egyébként is nagyon be van fosva, így most különösen kellemetlen helyzetbe került. Arvin megnyugtatja, hogy a családja jól van, és addig jól is lesz, míg segít Arvinnak megkeresni egy földalatti barlangot, amit Rambaldi írt le annak idején. Marshall emberkedik, mire Peyton elővesz egy baszott nagy fogót, és levágja az egyik ujját. Nabazmeg. Syd közben Marshall nejét vigasztalja, hová tűnt ez az ember? Ki akarna elrabolni egy játéktervezőt? Ó, bogaram, nem kicsit fogsz meglepődni, ha Syd elmagyarázza neked, mivel foglalkozik a férjed. Akkor megszólal KémFater telefonja, Grace az, elrabolták ÚjSydet is. Syd meg elmagyaráz mindent Marshallnénak, aki nem érti, miért kellett hazudni neki, és megy Marshall helyett segíteni nekik a számítógépekkel.

Sark ÚjSydet fogja megkínozni, vagy a fasz tudja milyen perverzió ez, hogy mindenféle drótokat ragaszt rá. Ajaj, árammal rázza, szóval nem perverz, csak egy állat. Az APO-ban Dix és KémFater konstatálja, hogy valami technikai izé lehet, amire szüksége van Arvinnak, hiszen a két geeket rabolta el és nem az akcióhősöket, és őket fogja kinyírni, amint kiszedi belőlük, amit csak tud. Szarban a haza, emberek. KémFater megjegyzi, hogy és ő még megbízott Arvinban. Marshallné Marshall gépéhez ül, hogy segítsen feltörni a kódot, ami a P5 tagjait követő programot védi, és voila, egy másodperc alatt sikerül neki. Közben szegény Marshall kezét tördeli Peyton - szó szerint - de jön Arvin, és próbálja jobb belátásra bírni, mire Marshall elküldi a náthás picsába, maga egy gyenge lófaszjóska, nem mondok én semmit, inkább meghalok.

Arvinbácsi ismét SzellemKicsiSyddel beszélget, azaz a lelkiismeretéve, ami baszkurálja, és rájön, hogy más módon kell infóhoz jutnia. Syd Izabellát viszi kocsival, amikor megjelenik előtte Arvin a parkolóban, és olyan menő, kéklencsés napszemüveg van rajta, hogy beszarás. Arvin azt akarja, hogy Syd beszélje rá Marshallt, hogy segítsen neki, és Syd meg is teszi, mert szereti Marshallt, az meg így üzenhet egy titkos kóddal a nejének egyet. Arvin és kék napszemüvege lelép, Marshall pedig elkezdi keresni a barlangot Arvinnak ÚjSyd társaságában, aki nem akarja beadni a derekát, de Marshall valami geeknyelven, amit csak az ilyen kockafejűek értenek, meggyőzi arról, hogy nyugodtan, az APO-ból lekövetik őket majd. ÚjSyd benne van a dologban, Sark csak áll, és néz, mert hozzánk hasonlóan nem ért semmit.

Marshall egy könyvcímmel üzeni meg a feleségének, hogy Arvin a nemzeti meteorológiai hivatal vagy mi műholdjait használva keres valamit, ennyivel is beljebb vagyunk, csak az APO-ban azt nem tudják, pontosan mit is. Innentől egy pár perces technoblabala jön, Marshall és ÚjSyd direkt aktiválnak minden biztonsági rendszert, amit csak tudnak, Marshallné meg követi őket, Arvin és Sark pedig figyel meredten, miközben a két geek sokatmondó pillantásokat vet egymásra a monitorok kávája fölött. ÚjSyd ráakad a barlangra, Olaszországban van, mire Arvin csak annyit mond, hogy bazmeg, tudhattam volna. Az APO-ban azonban egy mexikói helyszín jelenik meg a képernyőn, az, ahol foglyaink pocolnak. Peyton hótt vidám, yeah, megyünk haza a P5-höz, kapunk sok pénzt, vehetek már valami más színű ruhát is, mint a fekete. Sark nem akarja kinyírni ÚjSydet és Marshallt, de Payton és Arvin igen, ez annyira nem fasza.

ÚjSyd a melltartójából kivesz valami drótot, és azzal akarja kinyitni a bilincset, időben, mert egy samesz jön kinyírni őket. ÚjSyd felpattan, két gyors mozdulattal elintézi a geciembert, elveszi a fegyverét és mellbelövi, állat. Marshall szerint ez királyabb volt, mint a Birodalom visszavág, pedig. Rohannak kijáratot keresni, és ki jön szemben? Grace és Syd. Szintén jókor, mert a gonoszok majdnem beérték őket. Arvin persze ekkorra már lelépett. Otthon KémFater hírt kap Marshallnétól, hogy a P5 12 vezetője Zürichben gyülekezik, Arvinék is oda tartanak, így 15 legye lehet ütni egy csapással, KémFater szájában a nyál mér előre összefut. “Mindjárt vége, Sydney” - mondja KémFater. Na persze.

Marshall elmesél mindent Sydéknek, akik az Arvin által elejtett “tudhattam volnából” rájönnek, hogy hova megy a vén gazember Olaszországban (meg ott a kép a monitoron is, na mindegy), Syd pedig meg akarja őket előzni Vaughn társaságában, miközben KémFater csapata majd elintézi a tizenkét főgecit. Ugrunk is a hegyre ahol havazik, Syd és Vaughn téli göncben mászik a nagyon béna vetített háttér előtt, és rátalálnak a barlangra, ahová Arvin is igyekszik, de nagyon mélye lent van egy szakadékban, ahová Syd leereszkedik, pedig az ura csak mondja neki, hogy ne tegyen ilyet. A trükkök méltatlanok a sorozathoz, de ezeket a részeket JJ már lassan a saját pénzéből forgatta, az ABC annyira lecsökkentette a költségvetést. A műjégbarlangban Syd óvatosan araszol előre, és kire talál rá? Arvinbácsira, amint a medált nézegeti. És csak ennyit szól: “Syd, hát eljöttél?”

Syd azonnal pisztolyt fog rá, de az öreg int a fejével, ez nem jó ötlet, bogaram, beomlik a barlang menten tőle. Akkor elviszlek magammal, te elmebeteg köcsög, mondja Syd. Arvin gyerekkori emlékeket idéz fel, nem tudom miért, de biztos van valami terve. Közben az APO-t mutatják, ahol Marshall és neje összetalálkoznak és örülnek egymásnak, Arvin pedig egy tanmesét ad elő arról, hogy Syd nem tud mindenkit megmenteni, mert az lehetetlen. Sarkot is bevágják nekünk, aki egy bombát helyez el valahol, tízperces időzítésre állítva, és hamarosan rá is döbbenünk hova: a metróba, oda, ahol az APO titokban rejtőzik. Jó nagy paraszt ez a Sark, na. KémFater azonnal cselekszik: mindenki kifelé innen, Marshall hívja fel a rendőröket, hogy bomba van az alagútban, talán így megússzák.

Arvin közbe azt ecsetelgeti Sydnek, hogy sejtette, mire készülnek, sőt, azt is, hogy Marshall kódban beszélt vele, de mindegy, mert erre is felkészült, és mindenkit megöl. Syd fenyegetőzik egy sort, ha egy hajuk szála is meggörbül, akkor... Arvin erre visszavág hogy ugyan már, mit ugrálsz, nem tudsz semmit tenni ellene, értsd már meg, te baltaarcú tyúk, te. Peyton a P5 főhadiszállására érkezik meg egy táskával, amiben szerintem bomba van. A zene szomorú, Dix és Grace a bombát keresi az alagútban, az APO alkalmazottai rohannak kifelé, Grace egy metrókocsiban rátalál a bombára, és megjegyzi, hogy nagy, és nem tudja csak úgy hatástalanítani, csak lelassítani. De ez csak úgy megy, mármint a lassítás, hogy folyékony nitrogénnel fecskendezi folyamatosan. ISMERŐS VALAHONNAN????

Peyton a kis táskájából előkap két gépfegyvert és szarrá lövi a P5 vezetőségét, mert azok voltak olyan hülyék, hogy megbíztak benne. Ennyire amatőr bandát, mindegy. A vérengzés után pedig távozik kis kedvencünk, remélem megússza. Arvin még mindig beszél, a metróból menekülnek az emberek, Grace nitrogénje elfogyott, és már nincs idő kimenni, illetve nem is akar, mert már meghalt a neje, így elbúcsúzik ÚjSydtől, aki sír, meg könyörög, de minden hiába, a bomba berobban, annyi az APO-nak meg a metrónak. Viszlát, Grace ügyök, és kösz a halakat. Olaszországban felkel a nap, és Arvin az amulettet a napsugár útjába emeli, ami így egy Rambaldi-jelet rajzol a falra, majd előkap egy pisztolyt, és szétlövi a jeget Syd lába alatt! És Syd lezuhan! MÉG EGY RÉSZ, ÉS VÉGE A KALANDNAK.

Címkék: alias
6 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sélli_ 2009.06.10. 16:02:03

Na ez végre a sorozathoz méltó, jó nagy kliffhengerrel ért véget!!! Annyira imádom Sarkot, hogy ihaj! Már jobban mint Arvint, pedig az öreget is csípem nagyon.
Nitros-folyamatos jegelés... végül is J.J ötlete, nem? A 2.0.ás verzió meg mehetett a Lost hajóra :))

naughtyL 2009.06.10. 17:58:22

hihetetlen,hogy ennek is vége egyszer:(
Sark:D a legnagyobb forma és kééész:D

candyperfumegirl 2009.06.10. 22:17:43

"De ez csak úgy megy, mármint a lassítás, hogy folyékony nitrogénnel fecskendezi folyamatosan. ISMERŐS VALAHONNAN????"

If you don't remember: BOOM!

Good times. :) Már csak egy rész, te jó ég, de jó is volt.

Milo Rambaldi · http://hogyvolt.blog.hu/tags/szomsz%C3%A9dok 2009.06.10. 23:50:27

@SzerelmesDolgok: Komolyan, baszki, hogy egyeseknek mennyi ideje van spammelni. Anbelívebl... és ez még mindig a jobbik típus (már ha van jobb és rosszabb spam)

ON

"...kivagyok, Vaughn, mint Morvai Krisztina a zsidók metélt farkától" - ez kegyetlen volt, még talán jobb is, mint a múltkori hasonlat :). Már csak egy rész van vissza sajnos. És vége :(.

Gabba 2009.06.11. 12:13:24

Na ja, pörgünk, mint a búgócsiga, ez újra az első évadokat idéző rész volt.

Mondjuk a trükkök tényleg gagyik lettek, a havas hegymászó jelenet pont olyan, mint a Silent Agent c. korai Hitchcock filmben, de ha JJ tényleg saját pénzből forgatta, akkor reszpekt.

Kövezzetek meg, de nekem ez a Grace ügynök nem bírt szimpi lenne, száraz maradt a szemem a robbanás után is.

Nari 2009.06.11. 15:05:16

Én sem szerettem Grace-t. Amúgy nem hiszem el, hogy vége... :( olyan rossz mégegyszer átélni :(
David Anders meg egyszerűen zseniális :)
süti beállítások módosítása