Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Lost 5x10 - He’s Our You

2009. június 09. 08:00 - sixx

Az előző részben Szájid megismerkedett a kis Bennel, ennek a résznek az első jelenetében pedig az elmúlással kerül közelebbi kapcsolatba, mert gyermekként a faterja arra kéri a tesóját, hogy nyírjon ki egy csirkét, de annak galamblelke van, így nem teszi meg - nem úgy Szájid, aki simán kitekeri a nyakát, értjük, a kis Szájid Jarrah már gyermekként is egy gyilkos volt. Vissza a szigetre, ahol Szájid a sitten, Phil figyeli a monitoron keresztül, Ben pedig hozza a szendvicset rendületlenül, pedig mondják neki, hogy nem kéne. Ben aztán mindenkit meglep egy kérdéssel: mondd csak, Szájid, oszt Richard küldött? Tudod, a kihúzott szemű ember, az. Ő a főnökötök. És Ben elmeséli a négy évvel ezelőtti kalandot, amikor elszaladt a Dharmásoktól, és összefutott Alperttel a meseerdőben. Szájid köpni-nyelni nem tud, attól meg végképp nem, amikor a kis Ben kijelenti, hogy segít neki, ha gondolja, mármint menekülni.

Flashback, Moszkva, egy ember nagyon menekül, de hiába, mert Szájid rárúgja az ajtót, és bármennyi pénzt is kínál neki a szegény orosz, lelövi. Utána Bennel találkoznak, szóval ez még akkori emlék, amikor Szájid a Benjamin Linus 2000 BT. alkalmazottja volt, és Yoda parancsára nyírta az ellent. Kinyírtam, pedig könyörgött, mondja Szájid, ja, sejtettem, mert te ilyen gyilkos típus vagy, mondja Ben, majd az órájára néz, na ideje mennem, ja, te is mehetsz isten hírével, ennyi volt. Mi volt ennyi, néz rá az iraki, hát a meló. Kinyírtál mindenkit, akit lehetett, kösz a halakat, szevasz. Szájid hirtelen nem tudja, mihez kezdjen, van ez így.

Horace érkezik a fogolyhoz egy metszőollóval, de csak a műanyag bilincset szedi le a kezéről, nem vágja le egyik ujját sem. A hippivezér azt akarja tudni, mit keresett a meseerdőben az iraki, a monomániás Radzinszki meg a Swan modellje miatt ideges, kezd már az agyamra menni a csávó, és még van hét rész az évadból. Horace hiába kérdezgeti Szájidot, az nem válaszol neki, csak néz nagy bociszemekkel maga elé. Egy órát kap arra, hogy meggondolja magát, mertkülönben. Juliska és Szójer családi életet élnek, Juliska Katinkát és Dzsekket figyelgeti, és szomorúan megjegyzi, hogy vége az idillnek, mi? Nem játszunk többet papást-mamást. Szójer nyugtatja, de hiába, ráadásul megjön Horace, és panaszkodik, hogy a fogoly durcás, így elviszi egy Oldham nevű emberhez, majd az tudja, hogy kell az ilyen makacs emberekkel beszélni. Szójer ettől kiakad, ne, ne, először hadd beszéljek vele kettesben.

Szójer szegény mindent megtesz, hogy Szájid jól járjon, még izomból pofán is veri, hogy annak a vére is elered, de ez a hálátlan iraki nem hajlandó a kompromisszumra, ami annyi lenne, hogy Szójer nagyon megveri, majd azt mondja Horace-nak, hogy kiverte belőle a vallomását, át akar állni hozzájuk, azért van itt. De nem, Szájid egyre csak azt hajtogatja, hogy eressze őt el Szójer, majd ellesz a dzsungelbe egyedül, de ez nem járható út. Szájid választ: akkor maradok, zárd rám az ajtót. Katinka, Dzsekk és Hörli reggeliznek, Hugo kiböki, hogy Juliska és Szójer járnak, amitől Katika majdnem félrenyel, Dzsekk meg alig bírja elfojtani a röhögését, mi van kis szeplős, pofára estél? Katika ki is faggatja Dzsekket, te tudtál erről? Tudtam hát.

Szájid cellájában egy idegesítő közjátékon keresztül tudjuk meg, menyire faszkalap Ben faterja: éppen takarítja a cellát, Ben meg hozza a szendvicset, amitől a fater kiakad, bazmeg, büdös kölyök, nekem soha nem csináltál szendvicset! És dulván a rácshoz nyomja! Szájid ideges lesz ettől, hiszen egy gyereket bántanak az orra előtt, de nem tud mit tenni, ráadásul kajálni sem fog, mert Linus szenior a földre górja a szendvicset. Flashback megint, Ben a dzsungelbe árvaházat építő Szájidot látogatja meg a hírrel, miszerint Lokkbácsit meggyilkolták, legalábbis szerinte, ő meg csak tudja, hiszen saját kezével fojtotta meg. És azért ölték meg, Szájidom, mert te nekem gyilkolásztál, érted? Azt a manipulatív kurva istenit, mit? Megtalálnak, iraki barátom, mint ahogy Hörlit is megtalálták, és most arra várnak, hogy te megjelenjél az elmegyógyintézetnél. Szájid nem érti, most akkor menjek, és gyilkoljak? Még jó, mondja ben, hiszen te gyilkos vagy, benne van a véredben, szóval gyilkoljál, mert most erre van szükség.

Horace szavatartó ember, egy óra eltelt, és máris jön Szájidért, hogy vigye Oldhamhez, akit a Deadwoodból ismert William Sanderson alakít, király. A csávó egy kínzómester, vagy mi az isten, he is our you, súgja Szájid fülébe Szójer, kösd fel a gatyát, mert teleszarod menten. Bead neki valami cuccot, amitől Szájid elszáll, mint a sárkány, lehet LSD, vagy valami droggal kevert igazságszérum az, a cél persze az, hogy beszéljen. Az igazat, persze. Szójer kissé aggodalmasan néz maga elé, az kéne még csak, hogy az igazat mondja. Ugruk előre ez időben, a mólóra, ahol Ben és Dzsekk elővezette a “menjünk vissza a szigetre” tervet, és ahonnan Szájid egy bárba ment inni. Egy csaj ül le mellé, az, aki a repülőn bilincsben vitte - isznak, flörtölnek, ebből dugás lesz. A csaj ugyanaz, aki a gépre vitte fel Szájidot bilincsben.

Oldham cucca nagyon bejön, Szájid tényleg elmondja az igazat, közben be van szakadva, mint az állat, és elmesél mindent. Oceanic 815, Ajira, sziget, Dharma-állomások, amit csak akarunk Radzinszki egyre idegesebb, mondtam, hogy látta a makettet! Látta a frászt, de mindegy, ez a csávó iszonyú idegesítő. A feszt vigyorgó Szájid azt is elmondja, hogy mind meghalnak, mert tőle az igazat kérdezték, hát tessék. Ettől persze Horace megretten, de amikor Szájid kijelenti, hogy a jövőből jött, mindenki megnyugszik, jólvan, ez hülye. Juliska Dharmafalván Katinkának tart eligazítást a a garázsban, és letisztázza vele, hogy Szójer nemiszerve az ő tulajdona, hess. Katinka mosolya nem sok jót ígér. Szájidot pont ekkor hozzák vissza, így Szójer vet egy pillantást a két nőre, akit egyszerre szeret, Juliska meg észreveszi.

Este a Dharma vezetőség összeül, mi legyen a fogollyal? Ki kell nyírni, mondja Radzinszki, és nem állítja le magát, Horace kezéből kezd kicsúszni a irányítás. Szavaznak egy jót, és a végeredmény egyértelmű: kivégzik a foglyot, mert veszélyes. Flashback, Ilana és Szájid szobára mennek, de a dugás vége az, hogy Ilana megbilincseli Szájidot, és közli vele, hogy annak az embernek a családja bérelte fel, akit az iraki a golfpályán nyírt ki annak idején, és most megfizet. Miért nem hiszek én ennek a nőnek? Szójer bemegy a cellába Szájidhoz, és ad neki egy lehetőséget a menekülésre: üss le, vedd el a kulcsot, és szaladj. Szájid ingatja a fejét, nem megyek én sehová, mert rájöttem, miért vagyok ezen a szigeten. Szójer átmegy Katinkához, hogy megtudja, mi az istenért jöttek vissza.

Mielőtt Katinka válaszolhatna, egy égő mikrobusz vágtat át a telepen, és gyújt fel egy kunyhót, mindenki fegyverbe! Idegeskedés, kiabálás, tűzoltás, közben az otthon agyba-főbe vert Benjamin Linus kiszabadítja Szájidot, mert ő gyújtotta fel a kisbuszt elterelő hadműveletként, és ellopta a fater kulcsait. Szójer azért beszól Dzsekknek, hogy bazmeg három év alatt semmi ilyesmi nem történt, erre visszajöttök, és tessék, áll a bál. Kapunk egy gyors flashbacket, amiben Szájid a gépre száll fel bilincsben, de szeretne a következővel menni, mert amikor meglátja a többieket, már sejt valamit. A gépen megkérdezi Ilanát. hogy Bennek dolgozik-e, de a nő nem tudja, kiről beszél.

Ben és Szájid az erdőben szaladnak, de majdnem elüti őket Dzsinn az egyik kisbusszal. Szájid nem akar konfliktust, így leüti a koreait a picsába, majd elveszi a fegyverét, megfordul, és lelövi a kis Benjanin Linust. Mellbe. Hoppácsak.

Címkék: lost
37 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gerga 2009.06.09. 08:15:56

első

király rész volt
ben 100% szerintem h nem halt meg

Teker 2009.06.09. 08:34:14

sajnos. Sayindnak fejbe kellett volna lőnie

Voyoshka 2009.06.09. 08:38:40

Sixx, Sixx, a végét eléggé összecsaptad. (Bár ez biztos azért van, mert te már tudsz valamit... ugye?)
Szal azért kár hogy összecsaptad, mert én már ott ültem a fotelban és szurkoltam hogy valaki ölje már meg ezt a gennyfosládát, és akkor Szájíd egyszercsak... Én, mint valami győztes gólt látva (hozzáteszem, SOHA nem nézek focit) felpattantam, hogy YESSS!, végre!!!! Már nagyon idegesített.

Most viszont az előző hozzászóló idegesít, hogy ben 100% h. nem halt meg. Ne máááááá, én igazságot akarok! ;)
És Szájíd minek sunnyogott el vinnyogva a tettétől? Mert egy kis herripotter? Hisz ő tudja/tudta a legjobban, hogy micsoda egy mocsadékká válik ez a gülüszemű..

Gabba 2009.06.09. 08:40:52

Újból egy WTF cliffhanger, az ideg már szíjjelvágott teljesen.

Oké, hogy Ben nem hal meg, de kíváncsi vagyok, akkor hogy jönnek ki ebből, hiszen Sayid nem arról ismert, hogy mellélő.

sixx · http://comment.blog.hu 2009.06.09. 08:41:49

Most szólok, aki spoilerezik, örökre kibaszom innen.

s3v3n 2009.06.09. 08:46:26

talán, az évad leglassabb epizódja, és talán a leggyengébb (?)... azért a kérdőjel, mert semmi súlya nincs az 5. évadban ennek a jelzőnek, mivel ez is simán 8/10 volt.

Remek hangulata volt az egésznek, tetszett a karakterizálás. Aztán már amikor azt hitte az ember hogy vége, bumm, eddigi legcoolabb cliffhanger az évadban. Túléli? Nem éli túl? Hát, jó kérdés, de engem inkább az sokkolt hogy Sayid lelőtt egy HAT éves gyereket aki eddig semmi rosszat nem csinált, SŐT.

fects 2009.06.09. 09:14:08

"Oké, hogy Ben nem hal meg, de kíváncsi vagyok, akkor hogy jönnek ki ebből, hiszen Sayid nem arról ismert, hogy mellélő."

Nem is lőtt mellé, hiszen eltalálta :) Kíváncsiságod pedig a következő (vagy az azutáni?) részben kielégítésre kerül ;)

Nézőke 2009.06.09. 09:36:15

sixx, köszönjük az ismét rekordidő alatt elénkvarázsolt hogyvoltot. Bárcsak bizonyos doktorokkal kapcsolatos hvk is ily gyorsan fentlennének.

Megfigyeltétek,hogy a kis Bent játszó színészt milyen profin válaszották ki? Vékony száj, ovális fej...sőt még a bandzsaság is megvan. Persze egy golyóval a testben már nehezen tudom elképzelni felnőttként :D:D Apropó miért csak egy? Ha biztosra akarok menni: 1. fejbe 2. legalább kettőt beléeresztek 3. profi bérgyilkos vagyok,és egy is halálos

alig várom a hétfőt.

Gerga 2009.06.09. 09:40:25

Nem spoilerezni akarok mert nem is tudom mi fog történni.
De így utólag át gondolva lehet h meghalt és feltámad újra mint locke. De mindenkép fog még élni mert ha meghalna örökre azzal Sayid befolyásolná a múltat és jelent.

Valaki nem emlékszik h amikor bennek volt flashbackje akkor erre az eseményre is vissza emlékeztek???

EasyFriend 2009.06.09. 10:02:17

Milyen lúzer gyilkos már ez a Szájíd?! Minimum két tarkólövés a földön fekvő gyerkőcbe még elfért volna. Szerencse, hogy Daniel már megkattant, mert különben ettől tutira sírva fakadt volna. Mármint nem attól, hogy Harry Potter kinyiffant, hanem hogy Szájíd ennyire nagyon összekócolta az idővonalat.
Talán az egész sorozat eddigi legviccesebb jelenete volt, ahogy Szájíd full beállva tolja az igazságot, teli szájjal röhögve, a kínzóarc meg aszongya, fele adagot kellett volna adni. :-D
Az epizód előtti emlékeztető legelső jelenetében Harry Potter Alperttel(?) beszélget az erdőben. Ezt ezek szerint már láttuk? Nekem nem rémlik, ez melyik részben volt?

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2009.06.09. 10:04:39

@EasyFriend: Persze hogy láttuk. Arra nem emlékszem melyik rész volt, de volt egy, amelyben Ben visszaemlékezett, hogy került a Szigetre.

hasznavehetetlen régensherceg · http://avegkezdete.tumblr.com/ 2009.06.09. 10:07:47

"
Az epizód előtti emlékeztető legelső jelenetében Harry Potter Alperttel(?) beszélget az erdőben. Ezt ezek szerint már láttuk? Nekem nem rémlik, ez melyik részben volt?
"
Múlt héten írtam erről kommentet, de nem nagyon volt kedvem utánanézni melyik rész pontosan, de véleményem szerint a 4. évad valamely részében volt, amiben Linus flesbekkel szigeten töltött éveiről. De délután megnézem (remélem :))

hasznavehetetlen régensherceg · http://avegkezdete.tumblr.com/ 2009.06.09. 10:13:27

Ez a vallató Oldham nevű ürge a Dharmások által beharangozott elmebeteg vallatóként elég súlytalannak tűnt Nekem.

Radzinszky meg Ben alkesz faterja sokkal pszichopatábbak.

zaphodbb · http://gyermekszoba.blog.hu 2009.06.09. 10:17:34

Én is azt üvöltöztem Szájidnak, hogy lődd már fejbe, de nem. Mert biztos, egy profi gyilkos, mint amilyennek ő be van állítva, nem lőné tarkón még vagy négyszer azt, akit ennyire ki akar nyírni. Eh.

zaphodbb · http://gyermekszoba.blog.hu 2009.06.09. 10:19:36

@hasznavehetetlen régensherceg: ja, ez meg a másik, amin fogtam a fejem, hogy Szójer összefosta a bokáját Oldham neve hallatán, de ahhoz képest meg semmi válogatott kínzást nem láthattunk tőle, csak lenyeletett valami szart Szájiddal, azt is úgy, hogy az ki volt kötözve. Ez így nem nagy cucc, ha akarnám még én is akár:)

EasyFriend 2009.06.09. 10:44:01

Csatlakozom, az eddig felvonultatott elmebeteg-sereghez képest Oldham nagyon laza, súlytalan arc volt. De lehet, hogy ez csak az álca, hogy aztán annál nagyobbat szóljon. Pedig elég hatásosan vezették elő, ahogy Szójer összevissza szarta magát a neve hallatán, meg később, amikor Szájíd fülébe súgja, szinkronosan valami ilyesmi volt, hogy "ő a mi Szájídunk". És itt már Szájíd is beparázott, aztán meg milyen kis röhögcsélős babazsúr lett a vége. Mondjuk Szójert lebuktatta volna, ha az idegbeteg Radzinski nem ugat bele. Az is komolytalan egy vallatótól, hogy megtűri a nézőközönséget.

dzsole 2009.06.09. 10:45:00

Ben flashback: hogyvolt.blog.hu/2008/02/27/lost_3x20_a_ferfi_a_fuggony_mogott (jákóblátogatós lokkbácsihasbalövős rész a 3. évad vége felé)

EasyFriend 2009.06.09. 11:04:46

Bakker, azt hiszem, ha vége az évadnak, muszáj leszek újranézni a korábbiakat, minimum a 3x01-től.

hasznavehetetlen régensherceg · http://avegkezdete.tumblr.com/ 2009.06.09. 11:07:58

@we're the good guys: Úristen ez olyan rég volt? Nagyon telik az idő... Amúgy köszönöm, mert akkor egy hosszadalmas keresgélést akadályoztál meg :).

hasznavehetetlen régensherceg · http://avegkezdete.tumblr.com/ 2009.06.09. 11:13:39

A karakterek kiválogatása nagyon gondos - arra gondolok, hogy a különböző életkorokban bemutatott szereplők mennyire hasonlítanak egymásra - ez feltűnt Nekem kb. a 2. évad folyamán. Ez is mindenképp profizmusra vall, ha első ránézésre nem jelentős dologba is ennyi energiát feccöltek.

sélli_ 2009.06.09. 11:46:13

Az 5. évad egyik -ha nem a LEG-viccesebb jelenete Sayid kínzása, illetve a duma amit lenyom közben.
'I came from the future!!! :)) Rohadt nagy! :))

sélli_ 2009.06.09. 11:57:20

@SzerelmesDolgok: Hova oda? Mármint Dharmavill-be? Hát fateral érkezett a tengeralattjáróval....Még valamikor a 3, vagy 4. évadban :))

EasyFriend 2009.06.09. 12:06:34

@sélli_: Szerintem az egész eddigi sorozaté is akár. Majd megszakadtam, ahogy Szájíd teli pofával röhögve próbálja elhitetni velük az igazságot. :-)

Gabba 2009.06.09. 13:03:31

Az megvan, hogy a lelőtt orosz faszi neve Andropov volt? Belőle se lesz már SZKP főtitkár... :P

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2009.06.09. 13:47:21

@Gabba: Az meg milyen már, hogy kiírják: Moszkva, erre az utcajelenetből kiderült, hogy "Göteborg a '60-as években". Pfff. :-(

diabola 2009.06.09. 13:57:23

Az Andropov-téma jó volt!:-))

diabola 2009.06.09. 13:58:55

Sixx, ha te nem írnád ezeket, akkor rég halálra unnám már a LOST-ot!

:-))))))

fects 2009.06.09. 16:54:49

"Nem spoilerezni akarok mert nem is tudom mi fog történni.
De így utólag át gondolva lehet h meghalt és feltámad újra mint locke." Remeg a kezem a spoiler gombon, de inkább nem rontom el senki örömét, lesz jópár wtf fej még a későbbi részek alatt Ben-nel és Lock-kal kapcsolatban is :D

Nézőke 2009.06.09. 23:11:13

Bakker emberek, már az is spoiler ha megmondjátok hogy lesz még jelenet Bennel bakker!
Télleg ennyire gáz ha valaki csak AXNen követi(né)? mint én..

fects 2009.06.10. 10:02:41

Bakker, az hogy lenne spoiler?! Flashbackben történik a sztori 50%-a.

diabola 2009.06.10. 12:19:16

@Nézőke:

Én is csak ott követem, na meg itt.
:-)

Nézőke 2009.06.10. 15:21:09

most már mindegy,az AXN szokásos módon elsütötte a poént a beharangozóban
:(:(:(

EasyFriend 2009.06.10. 18:41:25

Karakterek eltűnése vagy megjelenése a Lostban szerintem sosem spoiler, az időugrálások miatt. Ez egyébként zseniális húzás, elejét veszi az olyan bulvárpoilereknek, hogy kikkel szerződtek le melyik évadra, és ezért mi várható a sztoriban - simán mondhatják bárkire, hogy csak flashbackben fog szerepelni, akkor is, ha nem.
Kiváncsi volnék egyébként, hogy az egyes színészek vajon mennyire tudják követni a sztorit... Ha belegondoltok, egy-egy nézőpontból baromi átláthatatlan az egész (mármint még ahhoz képest is, amit mi érzünk :-)), még talán Michael Emerson "tudja" a legtöbbet a sztoriról.

fects 2009.06.11. 16:03:51

Sajnos az 5-ik évad vége és a jövő évi sorozat tervek biztossá tették az egyik karakter eltűnését/megjelenését. (Remélem ez így nem spoiler!)

Szerintem a színészek teljesen máshogy látják a történetet, egyrészt mert egyszerre vesznek fel olyan jeleneteket, amik 1 helyen játszódnak, de lehet hogy 2 külön epizódba keülnek. Másrészt meg kaphatnak olyan plussz infókat a rendezőktől, íróktól 1-1 jelenet eljátszáshoz, amiket aztán az átlag néző csak jóval később ért meg.

lostika (törölt) 2009.06.11. 20:13:49

"Katika majdnem félrenyel, Dzsekk meg alig bírja elfojtani a röhögését, mi van kis szeplős, pofára estél?"
Ez naon ott volt!XD
Jó kis rész volt bár a cselekményt nem nagyon vitte előre de sebaj azért néhány dolgot megtudtunk!:D

Emanuelle 2009.06.14. 09:31:20

Aztakurva - én ennyit tudtam kinyögni a végén

Láflőr/Szójer szerintem azért akadt ki, amikor megtudta, hogy a helyi vallatóhoz viszik Száidot, mert pontosan tudta, hogy drogokkal dolgozik és ha Száid beszél, akkor neki annyi. És majdnem be is jött.
süti beállítások módosítása