Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Dr. Csont 2x13 - A mocsár titka

2009. június 09. 13:00 - Llew

Boothék a törzshelyükről jönnek kifelé, miközben egy Floridai munka adatait egyeztetné telefonon, ha hallana valamit a mellettük haladó jégkrémes autó vurstli zenéjétől. Mivel a sofőr nem túl együttműködő, három golyóval hallgattatja el a bohóchangszórót, majd mintha mi sem történt volna, folytatja a telefonálást. A céllövöldézés miatt azonban pszichológushoz küldték, így Brennan egyedül utazik az Everglades mocsárba, amit kicsit sérelmez is, mondván most új FBI-os kell betörnie Sullivan ügynök személyében.

Eugeneről van szó, de Brennan a név hallatán azt hiszi ez Sullivan keresztneve, közben az áldozaté. Vagyis az egyiké, mert Eugene egy aligátor, amit egy rendőr lőtt le, mert épp egy emberi kezet falatozott. Sully már intézkedik is, de Brennan közli, hogy Eugene utazik vele Washingtonba, mert ha itt nyitja fel azzal veszélyezteti a maradványokat. A férfi erre közli, hogy akkor ő elmegy megnézni egy eladó hajót, amit Brennan azonnal az orra alá is dörgöl, mikor az ügynök mégis csak vetne egy pillantást az aligátor szájából előkerült nyakláncra.

A Jeffersonianben mindenki Eugene körül bámészkodik, akinek a gyomrából egy nyúlláb, egy nagy béka, és egy zenélő rögbi labda után előkerül egy emberi lábfej is. Booth eközben a pszichológus – a dilidoki, ahogy ő szólítja – házához megy, hogy alá írassa vele a munkába visszaengedős papírt. Dr. Wyatt már fogja is a tollat, de mikor a mellékesen feltett kérdés kapcsán kiderül, hogy egy zenélő bohóc volt a lövöldözés célpontja, javasolja az ügynöknek, hogy töprengjen a tette okain, amíg ő teát készít.

A csapat már teljesen kibelezte Eugenet, és sikerült is egy majdnem egész csontvázat összerakniuk. Megjön Sully, aki régi ismerősként köszönti Camet, és gratulál, hogy az Alfa Holdbázis parancsnoka lett. A beszélgetésük kapcsán kiderül, hogy az FBI-osnak nem a hajó vásárlási terve – amit Brennan is felemleget – az első, ami eltérítené az ügynökségtől. Az orvosi papírok alapján az agyasok azonosították az áldozatot. Judy Dowd, elsőéves egyetemista. A tavaszi szünetet töltötte Floridában a barátnőjével. Ezt már az apától tudják meg, aki teljesen összetört, mivel korábban már a felségét is elvesztette.

Booth még mindig Gordon Wyatt-tel teázgat, aki azonban nem nagyon akarja elkapkodni az autógramm osztást. Helyette ott hagyja ügynökünket a tökéletes asszimilációjához – mivel angol – szükséges kerti tűzhelyének építésével, meg azzal, hogy meló közben gondolkozzon a lövés bohóc által megtestesített valódi célpontjáról. Brennan és Sully Judy barátnőjét faggatják, aki egy kiadós egyetemi buli következményeként nem nagyon emlékszik az eltűnés estélyére. Brennan arcát látva, neki az oktatójával folytatott viszonyt leszámítva (első évad) az ilyesmi kimaradhatott.

Abbynek van pár képe a honlapján az estéről, amit a zsaruk és Mr. Dowd nem láttak, mert kicsit kompromittálóak. Judy a spektrofotometriai eredmények alapján vagy erőszak áldozata, vagy durva szex résztvevője volt. Mindkettő esélyes, mert a véralkohol szintje az egekben volt. Míg ezeket megvitatják Angela és Cam éppen az Abby honlapján lévő képeket nézik át, Hodgins meg azonnal rávágja, hogy ezek egy részeg egyetemistákkal foglalkozó szexoldalról vannak. A kolléganők döbbent és kérdő tekintetét látva pedig magyarázkodni kezd, hogy egy felugró ablakra kattintva elragadta a „pornádó”.

Dr. Wyatt hazatér, és a párkapcsolatairól kezdi kérdezni Bootht. Tisztázzák, hogy egy korábbi viszony újrakezdése után nemrég ismét szakított valakivel. Egy nővel, hangsúlyozza Booth, majd öndiagnózist állít fel, mondván azért lőtt a bohócra mert nehezen engedi el a nőit. A doki szerint kiváló elmélet, csak éppen rossz. Viszont lejárt az idejük, folytatás holnap. Zack egy Judy lapockáján szúrásnyomról számol be Camnek, és arról kérdezi, hogy kezelje Angelát most, hogy a felettese lett. Főnök néni szerint ne legyen köcsög a barátjával, csak mert doktorija lett. Amúgy szerinte a szúrást valami csavarféle okozta, vagyis gyilkosság volt, így szinte biztos az erőszak.

Brennan és Sully meg is látogatják a Hodgins által említett weboldal tulajdonosát. Monte Gold egy ellenszenves tuskó, de együttműködik egy szintig. A buli környékén összefutnak valami zsebegyház prédikátorával, aki a lányok lelkét akarja megmenteni. A lényeg, hogy Monte sofőrje emlékszik egy kidobóra, aki összejött Judyval. Amíg a fejleményekről beszélnek Sully rendel valami frenetikusan nagyszerű szendvicset, ami kapcsán kiderül, hogy szeret ő FBI-os lenni, csak nem akarja egész életében ezt csinálni.

A teljesen mellékszállá degradálódott Booth este zaklatja Dr. Wyattet, hogy írja már alá azt a nyüves papírt. A doki azonban tovább analizálja, és eljutnak Epps erkélyről leesős történetéhez. Folytatás másnap innen. Közben Bones telefonál, mert zavarja Sully Frei Tamást megszégyenítően széles látóköre. Egy éve elveszette a társát, ezért lehet ez, meséli Booth. Zack – miközben próbál nem főnökösödni Angelával – aranyat talál a csontvázon, ami a kilyukadt gyomorból származik, oda meg egy spéci piából került. Sully megtalálta a kidobót, akinek az az alibije, hogy túrát vezetett az Evergladesben, de annyira nem hülye, hogy ezzel mentse magát, ha ő a gyilkos. Viszont az arannyal bélelt pia visszavezet Montéhoz is, így kérhetnek házkutatási engedélyt a buszára.

Ahol ugyan nem találnak semmi hasznosat, de Sully lenyűgözi Brennant azzal, hogy tudja a lapocka latin nevét. Ezen kívül képzett vitorlázó, pilóta és elsősegélynyújtó, meg még egy csomó minden, amivel nem dicsekszik. Hodgins a növény nyomok alapján belőtte a gyilkosság helyét, Brennanék pedig az információ birtokában megszorongatják Monte sofőrjét és menedzserét, így kiderül, hogy a pornó király lefeküdt Judyval a buszon, majd egy mellékúton – elvileg saját kérésre – kirakták a részeg lányt. Aki már eltűnt mire a menedzser egy kocsival oda ért. Eközben Mr. Dowd meglepi Angelát a Royal Dinnerben. Tudja, hogy Montet gyanúsítják, és szeretne belső megerősítő információt kapni arra, hogy a fickó a lánya gyilkosa. Angela sajnálja az apát, és csak nehezen tudja leszerelni.

Booth jól halad a sütővel, Dr. Wyatt meg az elemzéssel. Szerinte az FBI-os mindent szeretne irányítani a környezetében. Ezért lázad csendben a cég szabályrendszere ellen a tarka zoknijával, meg az övcsatjával. Sullyék már csak holtan találják meg Montet. Előszedik a prédikátort, de Angela vallomása alapján hamar Mr. Dowd kerül a gyanúsítottak székébe. Bevallja, ő tette. Hodgins még mindig totózik a Judy halálát okozó eszközön. Többek között lehetett egy markolat nélküli sebváltókar, amire ráesett. Erről Sullynak beugrik a prédikátor kocsija, akit rövid úton el is kapnak. Kirúgták az egyházából, mert fiatal nőket zaklatott, a kocsijában pedig vérnyomok vannak. Azt állítja baleset volt, de az aligátoretetésre ez semmiképpen sem állja meg magát. Ügy megoldva.

Sully a sok halál miatt keres kiutata az FBI-tól és csodálkozik, hogy Brenna egész életében ezt akarja csinálni. Mivel azonban  feltehetően nem lesz több közös ügyük, így munka kapcsolatuk sem, randira hívja hősnőnket, aki örömmel beleegyezik. Booth elkészült a kerti sütővel, ami értelmét is veszti azzal, hogy gázzal működik, és két steak megsütésével készül felavatni. Visszatérnek Epps lezuhanásának ügyére, és miközben kiderül, hogy Booth már 49 embert megölt, valamint nem emlékszik Epps, hogy esett le, a doki meghozza a végső diagnózist. Az egész környezetét uraló Booth elveszette az irányítást mikor a sorozatgyilkos lezuhant. Ez az agyára ment, a bohóc meg kiborította a bilit. Dr. Wyatt aláírja a papírt, mertszerint ez egy jó kiindulási alap lesz.

Címkék: dr. csont
7 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

makepeace 2009.06.09. 13:32:16

Köszi a hv-t.Király mint mindig.
S.Fry rulez!Jöhetne a House-ba is.Ideje lenne összeengedni őket!

Póniló 2009.06.09. 14:30:56

Jaj, én is arra várok, hogy egyszer Stephen Fry feltűnjön a House-ban, mekkora lenne :-)

hex.kelly 2009.06.09. 15:11:24

Bizony ők egy remek páros, remélem, hogy ezt a House írói is tudják, és csinálnak neki egy kis helyet a Princeton-Plainsboro-ban. Akár egy angol piciátert, Dr. Wyatt-et. Az mekkora lenne, ahogy House fikázná és utánozná az akcentusát, az meg csak mosolyogva analizálná, Wilson meg féltékenykedne, hogy House új barátot talál magának :-D

Köszi a HV-ot, Llew!

kamarti 2009.06.10. 09:33:50

Stephen Fry feltűnését én is nagyon élveztem!
a végén pedig arra gondoltam, hogy "érzelemmentes", furcsa nő ez a Brennan, de azért a férfiak biztos nem haragszanak rá, hogy nem csak a munkájában tiszta a feje és céltudatos... :)

Bi-Shop 2009.06.10. 19:00:07

Nekem egy kérdésem lenne: ki az a Booth? Az nem Bones?

Llew 2009.06.11. 09:06:09

Ezt most komolyan kérdezed? Csak mert szerintem akkor is kiderül, ha ezt az egy hv-ot olvastad. A Dr. Csont tagra kattintva az első bejegyzésben: hogyvolt.blog.hu/2009/02/01/dr_csont_emlekezteto van kik-kicsoda, de azért beírom ide is:

Dr. Temperance „Bones” Brennan - a furán viselkedő antropológus csaj
Seeley Booth - a FBI ügynök faszi, ő volt most az agyturkásznál, 4. kép
Dr. Jack Hodgins - a szakálas kisember
Dr. Zach Addy - a fiatal antropológus srác
Angela Montenegro - a rajzoló csaj 5. kép baloldal
Dr. Camille Saroyan - a fekete vagy kreol korboncnok nő 5. kép jobb oldal

Bi-Shop 2009.06.11. 14:05:46

Jól van na. Nem rég kezdtem a sorozatot még nem tudom ki kicsoda.
süti beállítások módosítása