Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Szomszédok 2x23 (41. fejezet, 19881117)

2009. június 08. 15:30 - Milo Rambaldi

Az előző részben nem történt semmi lényeges vagy az előzőektől eltérő esemény, az összefoglalótól eltekinthetnénk. De mégsem. Juli rosszul lett, kórházba került, Etus 56-os sztoriját az emelettel együtt porrá hamvadó Szikszairól ismét meghallgathattuk. Margit eltűnt, Feri keresteti. Bástya majdnem szívrohamot kapott, de aztán mégsem. Fogtündér és Erdészke összebalhéztak, Lenke és Taki politizáltak.

Senior még mindig kórházban dekkol, és ez az Alien megszületéséig így is marad, anyja látogatja éppen, de mennie kell, mert jön hozzá egy fiatal művészbanda, akiket még a Dali kiállításon ismert meg, ott fognak vitatkozni nála. Jaj, de izgalmas. Junior és szerelme, Gábor, könyvet pakolnak otthon, meglepetésből, de Gáborunk elejt egy adag könyvet, amire felébred a morcos Ádám. Eközben Lenke terelné az embereket kifelé, záróra van (ezt sosem értettem, aki bent van, az még vásárolhat, a záróra annyit jelent, hogy többen nem jöhetnek be), de közben segít egy frissen érkezett tolószékes gyereknek. Nagyon megható ez a szociális érzékenység. Sokáig azért nem tart, mert a T-1000-es az otthon a lerobbant Ladán sajnálkozó Takit és Rezsőt gyorsan leoltja, hogy nem a kocsival kell foglalkozni (már háromszor kellett utasnak betolnia), hanem nagytakarítani kell.

Géza kapott valami KST nevű pénzösszeget a nyomdában (aki tudja, mi ez, homályosítson már fel, nekem kínai), de dühöng, hogy kevés. Eközben az ifjú munkatársak Ferit szopatják, hogy a szakszervezet miatt nem kapnak jutalmat, de a mi igazságosztónk kikel magából, és azt mondja, hogy őneki ehhez semmi köze, olyat meg nem ír alá, ami nem jó senkinek. Feri anyja, aki ugye eltűnés alatt van, kedvesen szunyókál egy kocsmában, de a szép álomból gyorsan felverik, merthogy dolog van, menni kell, és fizetni. Ez így 2-0 Margitnak, mert pénze sincs, menni sem akar, inni viszont szeretne. De nem kap. Ugrunk a kórházra, Juli nincs jól, görcsöl, a doki lebassza, hogy miért nem csönget? Hát azért nem bazmeg, mert persze, hogy rossz a csengő, kedves doktor Bubó. Ilyen hülyéket kérdezni... ebben a sorozatban SOHA nem működik semmi.

Etusnál már a Dali Szégyene Vagyunk Párt ülésezik, tiszta felvilágosultak ezek a fiatalok, olyan szöveget nyomatnak, mint a 87 éves nagyanyám, amikor rosszul aludt, és azt hiszi, 1927 van. Betoppan Ádám és Junior, már este 11 óra van, jaj de sötét ez az éjszaka. De nem annyira, mint Junior. A DSZVP-nek Tyukszi kiselőadást tart arról, hogy ő, mint nagy keramikusművész, a kezdet kezdetén Ochon A Fochon álnéven klotyót vixolt, mert nem tudott megélni, ergo senki ne pofázzon. Manapság meg kenyérre sincs pénze az embereknek, így nem kell csodálkozni semmin. Tényleg. Még az éjszaka leple alatt, valaki lelopja a Gazdagréten hagyott Lada abroncsait, felnistül. Az elkövetők Fogtündér támadói, a Tökönrúgott Gang, és álmatagon érkezik Vágási Jack Bauer is, el akarják ütni, aztán mégsem, nem kell a balhé.

Fogtündér és a régen látott Fontoska érkeznek Ciprusra, fancsali aufvíderzént nyomnak a százhúsz kilós dojcse parasztasszonynak, jön a kapitány úr, mindenféle éjszakákkal, meg tengerrel csábítaná a fogorvosi szakma gyöngyét, de mit neki Ciprus, másnap nagytakarítás, nem ér ő rá ilyenekre. Aludni kell, Ciprus rohadjon meg. A Lantos 8 előtt már Bőhm és az építőanyagokkal csaló Farkas remek jelenetét láthatjuk, aki ezúttal sütödét akarna építeni lentre, de Bőhmnek jobban tetszik a kötöde, amit más akar. Közli is a lefizetéssel próbálkozó Farkassal, hogy „apage Satanas” (biztos elgurult a gyógyszere), Farkas ezért cserébe lebemapózza a történelmi egyházak titkos gazdagréti helytartóját. A helytartó úr először detektálja a Lada kerékhiányát, ezt le is jelenti, gyorsan, majd megy Sümeghyhez, hogy szavaztassa, kötödét vagy sütödét akar. A művész úr egyiket sem akarja, mert a kötöde hangos, a sütöde büdös. Mond valamit.

Bőhm viszont eléri, hogy Taki és Lenke együtt kezdenek ordítani. Taki már a rendőrséggel áll a ház előtt, tombol, hogy mennyi a gyilkosság, például ezt a felnit is hogy megölték. Érkezik Vágási Jack, és mondja, hogy ő bizony látta, kik voltak azok. A Cockbang Gang. Na ez egyből érdekelni kezd mindenkit. Taki már a lakásban tombol, Lenke ki akarna dobni egy csomó cuccot, de nem lehet, nincs pénz. Eközben a repülőn vészhelyzet van, a tízrészenkénti rosszullétet látjuk éppen, most szívrohamot kapott a kedves utas. Fogtündér szerint oxigén kell. Szerintem meg egy defibrillátor. Az utas állapota nem javul, a gépen nincs doktor, így kényszerleszállást kell végrehajtani Isztambulban. Majd megtudjuk, hogy csörögnek ott a jampecok. Erről Erdészke is értesül Ferihegyen, Fogtündér meg tombol, hogy miért nem kapnak EÜ alapkiképzést, mert akkor kedvére szurkálhatná az összes utast. Fontoska ellenkezik egy sort, majd közli, hogy helyes fiú a kapitány. Remek érv ez a vitában.

Jutka és Feri otthon beszélgetnek egy kört, újabban már szinte soha nem látják egymást. Az iskolában már a boltban látott mozgássérült gyermek anyja próbálkozik, Hávelről lepattanna, de a Jutka-Vilma-Bástya trió eddig nem látott egységfrontot alkotva bevállalják a gyereket, anyuka egészen meghatódik. Hável szerint ebből még sok gondjuk lesz, de Vilma szerint meg Hável törődjön a saját dolgával, és akkor majd minden jó lesz. A nyomdában vagyunk már, Géza vegzálja Ferit, hogy legyen prominens szakszetis, Feri ellenkezne, de szól a telefon, a rendőrség az. Nem a gumik miatt telefonálnak, hanem Margit miatt, aki a detoxban nyaral, és ott is marad egy ideig, még mindig sok a vér az alkoholjában.

Junior az anyjának vinne üdítőt, de lepattan a tuskó portásról, akivel végül beküldeti a szörpöt, amit Seniornak hozott. Senior eközben már a szülőágyon fekszik, jön a doki, Juli nyaggatja, hogy ugye veszélyes a nyolcadik hónapban szülni. Nem, ez urban legend, mondja a doki. Én is ezt mondanám. Etus és Ádám érkezik, mennének be Juli szobájába, de a szobatársa közli, hogy az Alien ki akart jönni Juliból, ezért bevitték a szülőszobára. Ahol azóta is vajúdik. Ez a Szomszédok, nem csak úgy szülögetünk, kérem. Nyolcadik hónapra szül a veszélyeztetett terhes nő, miután vérzett is a terhesség alatt, és természetesen majd biztosan a szülés alatt is komplikációk lesznek. Ezt azonban ma már nem tudjuk meg.

Címkék: szomszédok
23 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vámpír\\\'08 2009.06.08. 15:41:31

Remek a poszt!
No, a KST az afféle saját bank volt a régi munkahelyeken: volt egy kolléga aki kezelte a pénzt, mindenki befizetett - aki akart - egy összeget a havi fizetéséből, aztán ebből kérhetett kölcsőn akinek kellett év közben. Novemberig vissza kellett fizetni, és akkor karácsony előtt kiosztották a befizetésekkel arányosan. (Arra már nem emlékszem, hogy kamatozott-e, asszem nem.)

kamarti 2009.06.08. 16:40:15

bizony, bizony! KST! az iskolában meg a takarékbélyeg!
asszem, az évközi kölcsönt automatikusan levonták a havi vállalással együtt. De az tény, hogy sok karácsonyi télikabát-csizma kombónkhoz hozzájárult a szüleim novemberi KST-je, gondolom, voltunk ezzel így páran akkoriban...

kamarti 2009.06.08. 16:48:36

hát igazán, Rambaldi, neked semmi se jó? eddig Alien, mer túl gyorsan nő, most meg kifogásolni teccik, hogy utánaszámoltak, oszt 8 hónap? hát ejnye! :)
(nem emlékszem biztosan, de ezt a részt pont láttam, nem felsírt a végin a gyerek? ami nekem a születéssel volt egyenértékű)

Milo Rambaldi · http://hogyvolt.blog.hu/tags/szomsz%C3%A9dok 2009.06.08. 16:50:27

@kamarti: Jóvanna, én ilyen randa kukacos természetű vagyok :o)))). Pedig azt kell elhinnem, amit látok. Csak ezt még mindig tanulnom kell. Ígérem, többet nem fogok hibázni :o)))).

kamarti 2009.06.08. 16:59:37

@Rambaldi: nem fogsz hibázni? akkor mégis te vagy az Alien...:)

miszerint 2009.06.08. 18:23:28

iszonyat zseniális a mai hv! köszönöm!

Póniló 2009.06.08. 20:23:20

Ez a hogyvolt különösen jóra sikeredett :-)
ezt a részt én is láttam, és nekem is az rémlik, hogy a végén felsírt a gyerek, én úgy értelmeztem, hogy kis Alien volt az.

váj mí 2009.06.08. 22:13:00

Nekem is úgy rémlik, hogy befutott Jr. Junior.
A HV pedig ismét felülmúlta a fejezetet, és nem is kellett holnapig várni rá, ami határozottan előny ;)

Milo Rambaldi · http://hogyvolt.blog.hu/tags/szomsz%C3%A9dok 2009.06.08. 22:34:51

Tényleg felsír a végén egy gyereke, aki nagy valószínűséggel az Alien! De nem látjuk. Csak Etust meg a doktort, ahogy tobzódnak a váróban. A pont nálatok, feleim :)

Borcsika 2009.06.08. 23:56:19

tárgyilagos, érzelmektől mentes remek hv volt.

nagyon várom a következő részt, és őszintén szólva én csíptem a kicsit részletes megfogalmazász (egy-egy témába belemenést), de jó volt így is.

Az Allien megfogalmazás kicsit elébe ment a sztorinak, mert valljuk be, szegény kislány nem álmaink hercegnője volt. Szegényke nem az a "jól sikerált gyerök", hanem amolyan szomszédokos. Kiváncsi lennék rá így 20 év távlatában. Csak lesz róla valahol egy fotó :-D

Rambaldi thx.

Gabba 2009.06.09. 08:53:09

Szerző úr, egy kicsit megkésve, de én is nyalok egyet: qrva jó lett ez a hv,
a legyilkolt felnikkel és az Isztambulban csörgő jampecokkal.
Grat!

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2009.06.09. 09:27:51

@Rambaldi: Csak a stáblista végén sírt fel, ha jól emlékszem...

Acron 2009.06.09. 10:49:43

Ez megint jó volt, köszi:)

Fée Verte [ Fára Szorult Kéreg ] Zabatár 2009.06.09. 10:54:41

Rambaldi: szegény közösnek sátánista sejtek helyett a Lada alkaatrészek helyének sejtése maradt.;)

TuskóHopkins 2009.06.09. 12:10:00

@Borcsika: az Iwiwen meg lehet találni.
Szerintem nem csúnya lány. :-)

Borcsika 2009.06.09. 13:16:12

@TuskóHopkins: igen, rákerestem én is. egyáltalán nem csúnya.

tóparti látomás 2009.06.09. 15:06:27

Szerintem Margit a legjobb, az alkesz aki mindig újból fel-felbukkan amíg bírja a mája. Ismét nagyon jóó a hv! Köszi ;)

Milo Rambaldi · http://hogyvolt.blog.hu/tags/szomsz%C3%A9dok 2009.06.09. 19:44:25

@vadász2: Igen, a legvégén. Amikor a dátumot kiírják.

Köszi mindenkinek.

Leadfoot 2009.06.09. 20:42:17

"Etusnál már a Dali Szégyene Vagyunk Párt ülésezik, tiszta felvilágosultak ezek a fiatalok, olyan szöveget nyomatnak, mint a 87 éves nagyanyám, amikor rosszul aludt, és azt hiszi, 1927 van."

"a Tökönrúgott Gang"

"a történelmi egyházak titkos gazdagréti helytartóját"

Sírok... Ez kivételesen jó HV volt.

Borcsika 2009.06.09. 22:30:59

@Rambaldi: Ugye azért a napokban, mondjuk holnap előrukkolsz valamivel... Hozzaászoltattál a JÓHOZ, és ez a te hibád, úgyhogy TESSÉK VADUL ÍROGATNI!!!

Zsoozsy 2010.01.07. 08:48:37

Jaj, asszem a legjobban a szkerri zenét bírom az egész sorozatban :D, ahogy egyszer te is írtad, legalább egy láncfűrészes gyilkost várnánk, erre max. rosszul lesz vki a gépen... :))) Mókás... No persze akkor még más volt az átlag nézők adrenalin szintje és igénye... :))) Mi meg már ma bezzeg, mi, igazi Jack Baueren nevelkedők...! :))) Ugye? :)))

Ja, és hogy ez a Hável mekkora egy töketlen barom... Hihetetlen... Én Jutka helyében, vagy bármelyik tanár helyében már rég kiosztottam volna, hogy mégis mit keres az igazgatói székben, ha mindent a tanároktól kérdez, semmiről sincs határozott véleménye, nem képes pénzt találni sem, hát tiszta báb...

Amúgy meg lehet, hogy elvesztettem a fonalat, de Vágási-mama nem halt már meg?! Nem az ő halálát tagadta le az a fickó, aki le akarta fizetni a Nagy Fehért...? Akkor hogy tűnt el? Meg hogy támadt fel...? Nekem maradt ki vmi, vagy tényleg elfeljtették a sorozat írói, hogy egyszer már meghalt, sőt, balhé is volt belőle...? Vagy az nem ő volt...? Ehh... :S (így jár, aki csak fél szemmel figyeli...? :D)
süti beállítások módosítása