Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

CSI: A helyszínelők 9x09 - 19 Down

2009. június 08. 13:33 - zaphodbb

Tévé villódzik, egy nő sír benne. Egy faszi nézi élvezettel, és a mögötte álló palitól kérdezi, hogy mennyit ér ez a felvétel neki. A pali nem válaszol a kérdésre, hanem inkább legyilkolja hirtelen, bezsákolja és elviszi egy erdőbe, ahol beledobja egy patakba. Ott aztán mi végignézhetjük, ahogy a zsákban lebomlik a hulla, broáf. Grissomra váltunk, az irodában keresztrejtvényt fejt, majd kimegy a többiekhez és kiosztja az éjszakai melókat. Ezután közli, hogy elmegy, már keresik a helyére az új embert, addig Catherine lesz a főnök. Mindenki ledöbben, Grissomot elcsipogják, mi meg még végignézünk Riley, Greg és Nick elképedt arcán.

A zsákban elrohadt ismerősünkhöz hívták Grissomot, aki egy nevetséges szalmakalapot hord. Dunsztjuk sincs, mikor halt meg, mert egy nagy leves az egész hulla. A boncterembe ugrunk, kiöntik a hullát az asztalra, Nick, Hodges és Catherine turkálnak bizonyítékokért. Találnak egy dávid csillagot meg némi szőke és barna hajat. A doki a vizsgálat után 25 évesre tippeli az áldozatot. Grissom a doki lelkizése elől, amit a távozásával kapcsolatban, elmenekül az irodájába. Beírja a gépbe a jellemzőket, amit eddig megtudtak a hulláról és a dávid csillagos nyaklánc alapján kap is egy embert, aki a Dick és Jane gyilkos lehetséges áldozataként, eltűntként van nyilvántartva.

Na, erre Dick és Jane gyilkosra én nem is emlékszem. Azért hívták így, mert párokat célzott meg mindig tizennégy embert ölt meg legalább, és a nők sosem kerültek elő. Haskellnek hívják, elkapták tíz éve, életfogytig ül, de a nőkről nem beszél. Az első párt elméletileg nem találták meg, mert a többin mindig késszúrások voltak, épp annyi, ahányadik áldozat volt az illető. És bizony egyiknek sem volt csak egy szúrása, hanem kettővel indult a sor. Úgy tűnik, a dávid csillagos Joel lehetett az első, mert mindenkinél korábban: 1997-ben tűnt el a menyasszonyával együtt. Brass Joel anyjának mutatja a dávid csillagot, aki azonosítja, mint ami Joelé volt.

Grissom és Hodges találkozik össze a folyosón, Hodges úgy viselkedik, mint egy megcsalt szerető, meg van sértődve, amiért Grissom elmegy. Grissom meg nem ért semmit. Hodges vizsgálja a maradék ruhákat és írja be a gépbe, amit megtud belőlük. Rákeres az áldozat cipőjére is, amitől rögtön szalad Grissomhoz, akivel ott van Wendy is. Hodges, sértődöttségében, inkább Wendynek mondja el, hogy nem lehet Joel a leveses hullánk, mert ezt a cipőt két éve készítették, a gyilkosunk meg tíz éve rács mögött van. De közben meg a leves hullán ott volt a Dick és Jane gyilkos haja, ami akkor hogy került oda?

Catherine és Grissom a cipőt kutatják, van egy ilyen oldal, ahol megtervezhetik az emberek az saját csukájukat. Meg is találják pont azt a cipőt, amit a hullánk készített és már dobja is ki a gép, hogy egy bizonyos Gerald Tolliver tervezte. Büntetett előéletű és informátorként van regisztrálva a renoi rendőrségnél. A következő képeken Nick és Greg érkezik Renoba. Gerlad Tolliver házába jöttek, várja őket az a zsaru, aki lebuktatta Haskellt tíz éve. Magyarázza, hogy találtak pár vércseppet, ami egyezik Tolliver DNS-ével. Nick a földön lévő vérnyomban felfedez egy részleges cipőnyomot, majd kilogikázza, hogy ez a Tolliver bűnözőktől gyűjtött szuveníreket. Innen lehetett meg neki Haskell haja és Joel dávid csillaga is.

Greg és Nick ezerrel keresik a többi börtön-ereklyét. Elküldik a laborba a talált "kincsek" képeit,  - szemüveg, koncertjegyek, kabátból egy darab - amiket a legképtelenebb helyekről szednek össze. A laborban pedig Riley mindhez talál egy-egy DJ áldozatot. Grissom és Nick agyalnak ezen, miszerint Haskell ügyvédje azzal védekezett, hogy nem egyedül követte el a gyilkosságokat, hanem volt segítője, mert Haskell nem tudta volna egyedül megfojtani a férfiakat, hogy közben a nőket is lefogja. Grissom szerint Tolliver több volt, mint egy szuvenír-gyűjtő.

Greg a renoi cipőnyommal van elfoglalva és egyezést talál, amivel szalad is Grissomhoz. A cipőnyom egyezik azzal a két héttel ezelőtti esetben talált cipőnyommal, amikor az a szado-mazo gyilkosság volt, amit nem tudtak megoldani. Ráadásul, ott a faszin kilenc késszúrás volt és ott se került elő a nő, úgyhogy egy DJ gyilkos-utánzóról van itt szó kérem, aki a szado-mazo párt a kilencedik DJ áldozatnak akarja beállítani.  Na tessék, itt utáltuk őket, hogy nem folytatták a sztorit, de ezek ennyire előre tudják mikor mi jön. Nem marad más hátra, mint elmenni Haskellhez, de nem adnak sok esélyt annak, hogy beszéljen velük, mert anno teljesen elutasította, hogy neki lett volna társa.

Brass és Grissom beszélnek menet közben a rendőrségi raktárban. Brass emberei most vizsgálják át azt a több tonna anyagot, ami a DJ gyilkos nyilatkozataiból, tévészerepléseiből, levelezéseiből gyűjtöttek össze. Találnak is valami érdekeset: van egy kriminológiai szeminárium, ahova videóbeszélgetésre szokták hívni Haskellt, ahol a tanulók bármit kérdezhetnek tőle. Grissom lecsap rá és már megy is beülni az órára, mint látogató professzor. Az igazi professzornak nem szólnak róla ki is ő valójában. A szemináriumot tartó professzor pedig nem más, mint Lawerence Fishburne, azaz Dr. Raymond Langstom.

A szemináriumon Langstom arról beszél, hogy sosem lehet tudni, kiből bújik elő a sorozatgyilkos, mert ez mindannyiunkban benne van. Ezt kétlem azért, de ám legyen. Amúgy egész érdekes dolgokat mond, részt vennék egy ilyen szemináriumon, ha lenne itthon ilyen, az tuti. Elismétli, hogy mik a videóbeszélgetés szabályai, hogy a hallgatóük semmilyen személyes adatot ne közöljenek Haskellel, és lehetőleg ne legyenek kihívóan öltözve. Majd kapcsolja Haskellt azzal a szöveggel, hogy bemutatja a gonosz igazi arcát. Haskell úgy néz ki, mint a Szemüveges Ember a Heroesból, így nehéz komolyan venni.

Langstom tesz fel kérdéseket Haskellnek az apjáról, anyjáról, Megtudjuk, hogy ütötte-verte az apja, az anyja meg jelen sem volt és az első kisállata amit megölt, egy macska volt, de Langston rászól, hogy ne szórakozzon és a gyilkolásairól beszéljen. Az osztály kérdezhet, Grissom megkérdezi, hogy volt-e társa, de Haskell persze azt mondja, hogy neki nincsenek haverjai meg társai, nem osztotta meg senkivel a gyilkolást. Kiszúrja, hogy Grissom nem tanuló, Grissom azt mondja, hogy szociológiát tanít. Langstom megkérdezi Haskellt, hogy mi számára a szórakozás. Az neki a szórakozás, ha elvesz valakitől valamit. Kiszúr valami csajt a tanulók közül, hogy őt elvinné szórakozni magával szívesen. A csaj zöldre sápad.

A laborban Greg és Nick felfedezik, hogy Ian, a szado-mazos áldozat, koncertjegyeket rendelt mielőtt meghalt, és hogy erre a koncertre valaki el is ment helyette, merthogy akkorra ő már halott volt menyasszonyostul. Ráadásul az első DJ áldozatot egy koncertről rabolták el anno. Nem értik az összefüggéseket, mi se. Vissza az előadásra, Haskell elemzi, hogy nem erőszakkal tartotta fogva a nőket, hanem felcsillantott előttük egy pici reményt a túlélésre, és ettől bármit megtehetett velük. A börtön igazgatója hívja Langstomot, hogy mára elég volt, úgyhogy elbúcsúzunk Haskelltől, mindenesetre nagyon érdekfeszítő volt.

Greg és Archie a neten a szado-mazos áldozatos koncertet nézik, ahol látni lehet a két palit, akik elmentek a hullák helyett, Brass már megy is begyűjteni őket. Sokat nem tudunk meg tőlük, valami üzértől vették a jegyeket, de megvan az egyiknek még mindig a jegy, azt elkobozzák. A laborban leveszik az ujjlenyomatokat a jegyről és találnak is egy egyezést, Curtis Keesey személyében. A következő képeken már a rendőrség rúgja be Keesey házának ajtaját és ott találják őt, kukacokkal az  arcán, félig lebomolva. A boncasztalon Grissom kideríti a testen lévő bogarakból, hogy egy hónapja halott már a faszi, majd megríkatja Davidet, a doki segédjét azzal, hogy azt mondja neki, hogy ő is hiányozni fog neki.

Catherine és Nick Keesey házának környékén vizsgálják, kiderítik, hogy ő volt a sofőr, mikor a szado-mazos áldozatot megölték, így legalább az egyik fele megvan, már csak azt kell keresni, aki a lábnyomokat hagyja szerte-szét. A szemináriumon járunk újra, ahol Haskellt kérdezgeti Grissom, hogy hogy hagyhatott a kocsijában vérnyomot, ami alapján lekapcsolták, nem olyannak tűnik, aki ilyet hibázna. Haskell kezd beidegesedni és nem válaszol egyenesen. Aztán Grissom azzal idegesíti tovább, hogy voltak az áldozatok között kifejezetten nagydarab emberek is, hogyan tudta ő, a kis Haskell, legyűrni őket, miközben a nőket is hatalmában tartotta. Haskell azt kezdi sorolni, és igen szemléletesen ecsetelni, hogy hogyan ölte meg egyedül az áldozatokat. Mindenki hányingerrel küzd, aki egy kicsit is vizuális beállítottságú.

Közbejön Joel anyja kiabálva, hogy mondja el, hova temette a fiát, de Haskell csak gúnyolódik és persze nem mondja meg. Aztán Grissom hibázik, mert olyan szót használ, amit a zsaruk szoktak használni, csak hogy kiszedje belőle, hogy ki volt a segítője. Haskell rájön rögtön, hogy Grissom nem szociológus, amire Langstom bontja a kapcsolatot és már megy is balhézni Brasshez.   Langstom és Grissom Brass irodájában: Langstom, miután kiőrjöngte magát, megbeszéli Grissommal, hogy segít amiben tud. Mikor elviharzik, Grissomtól megtudjuk, hogy Langstom patológus volt, akinek az egyik kollégája huszonhét embert ölt meg, és ő mind a huszonhét áldozatot megvizsgálta, mégsem tudott köztük összefüggést találni. Írt erről egy könyvet és elment inkább tanítani.

Éjszaka van, Langstom az előadóban van még mindig, megszólal a vonalas telefon, Haskell az. Arról akar beszélni, ami ma az órán Joel anyjával történt. Langstom, azzal a kifogással, hogy becsukja az ajtót, félreteszi Haskellt és hívja Grissomot, hogy ezt neki is hallania kell. Haskell elmondja, hogy Joel anyjának a kiborulása ráébresztette arra, hogy lezárásra van szüksége. Ezt a lezárást találják meg Langstomék a sivatagban egy bizonyos helyen. Száguldanak is már a rendőrautók arrafelé. Egy betonhidat kell keresni, ott nagy sötét követ és az alatt lesz Joel. És talán még valami más is. Meg is találják Joelt és a valami mást is: egy friss hullát, tíz késszúrással. Folytatása következik, jövő hétig körömrágás.

Címkék: csi lv
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

báró Csekonics 2009.06.08. 14:44:09

"Grissomtól megtudjuk, hogy Langstom patológus volt, akinek az egyik kollégája huszonhét embert ölt meg, és ő mind a huszonhét áldozatot megvizsgálta, mégsem tudott köztük összefüggést találni. Írt erről egy könyvet és elment inkább tanítani."

Na igen, aki tudja, csinálja, aki nem...
:-D

tóparti látomás 2009.06.09. 09:39:16

Húúú...nem semmi rész! Köszi, tök jó lett ;)
Szeretem mikor ilyen szövevényes a sztori. Kíváncsi vagyok Grissom meddig lesz még mert ebben az ügyben igencsak benne van bármennyire is menni akar. Langstom pedig szerintem majd kikupálodik ;P

KiWiSaGe 2009.06.09. 14:48:19

Köszi a hv-t.
Pont ennek a résznek az elejéről tudtam lemaradni.
Érdekes ez a story. úgyhogy remélem elhúzzák annyival is tovább marad Grissom.

zaphodbb · http://gyermekszoba.blog.hu 2009.06.09. 14:56:45

Tény, hogy ez volt az eddigi évadban, szerintem magasan a legérdekesebb rész. Öröm nektek hv-t írni, mert mindig valaki lemarad, aztán itt örül nekem:)
süti beállítások módosítása