Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Alias 5x15 - No Hard Feelings

2009. június 08. 11:05 - sixx

A "spongyát rá" epizódcím angolul simán lehet szójáték, szóval lehet, nem a legjobb megoldás, de mindegy. Az előző részben Vaughn visszatért az evilágba és már többé hivatalosan sem halott, Syd kinyírta Espinósát, a MűSydet, de ezt nem tudja senki, csak ő meg Vaughn, így simán visszamehet Peytonnal a P5-höz, hogy belülről bomlasszon, jó ez. Arvinbácsi felvette a kapcsolatot Sarkkal, aminek nagyon, nagyon örülünk.

LA, KémFater onnan veszi fel az események fonalát, ahol abbahagytuk, azaz Syd beépülőben, de erről csak Grace Marshall, Dix és ÚjSyd tudhat, mert lehet még kém a CIA-n belül. Ami jó hír, hogy Syd a chipbe, amiért Peyton annyira odáig meg vissza volt, egy nyomkövetőt rejtett, így KémFaterék simán tudják merre van, a rossz meg az, ha Syd nem tudja elhiteti a P5-tel, hogy ő MűSyd, akkor kinyírják, van ez így. Vaughn Hamburgból, a bunkerből jelentkezik be, és kéri Syd koordinátáit, a csaj még Hamburgban van. Ott hát, Peytonnal kocsizik és Anna Espinosát játszik, aminek az a vége, hogy Peyton egy pohár pezsgőben megúsztatja a chipet, nesze neked nyomkövetés.

Marshall még éppenhogy visszaszerzi a jelet, Vaughn a neje nyomában ezerrel, mert az meg a reptérre tart, és az utolsó pillanatban összetalálkoznak, hogy egy újabb nyomkövetőt kapjon Syd. Peyton ebből semmit nem vesz észre, természetesen. Arvinbácsi Zürichben, a P5 főhadiszállásán beszámol a 47. oldal titkos szövegének fordításáról, ami annyi, hogy “a kör bezárul, ha a Kiválasztott megtalálja a rózsát mittudoménhol”. Örülünk, Vincent. Arvinbácsi természetesen pontosan tudja, mit jelent az üzenet, és aggódik, hogy MűSyd elég lesz-e a feladathoz, mert ez a Rambaldi jóelőre megjósolt mindent, és lehet, hogy csak az igazi Syd tudja a végzetet beteljesíteni, bármi is legyen az.

Syd majdnem lebuktatja magát az első tíz percben, amikor Rambaldit vén hülye kóklernek nevezi, Arvin meg lecsap egyből, helló, maga nem tagja a szektának, kiskedves? Syd kivágja magát a csapdából, de szerintem Arvinbácsi tudja, hogy mi a helyzet. A küldetés: elmenni Rómába, és megszerezni azt a rózsát, ami nagyon fontos. Los Angelesben Marshall és ÚjSyd Grace háta mögött beszélget egy sort, mert Marshall rájött, hogy az a faszi, aki kinyírta Grace feleségét, Los Angelesbe jön, és Grace gyanús. ÚjSyd úgy dönt, hogy KémFater nélkül oldja meg a dolgot, mert Grace “jó ember”.

Syd Zürichben egy tizenkétezer forintos Motorola telefonnal megtalál mindent poloskát a szobájában, nohát, ha ezt tudom, nem veszek iPhone-t. Aztán felhívja KémFatert és beszámol, megyek Rómába, mert el kell hoznom egy rózsát. Peyton máris megérkezik, és viszi is. Dix Hamburgban találkozik össze a rég halottnak hitt Vaughnnal, és együtt nézegetik a P5-ről összeszedett cuccokat, közben Vaughn elmeséli, hogyan intézte el KémFater a halálát valami cuccal, amitől tetszhalott lett, majd kicsempészték a halottasházból és elvitték Nepálba. Dix cserébe átnyújtja Izabella képét, meghatódunk, kell ez is, már csak két rész van a végéig, mikor, ha most nem? Induljunk Rómába, mondja Vaughn.

Syd és Arvin Róma felé repül, a vén gazember Syd haláláról faggatja kis kedvencünket, aki meglehetősen távolságtartó, kiválasztott a lófaszt, fejbelőttem oszt szevasz. Arvin erre kicsit ideges lesz, visszamegy Peytonhoz, és megkéri, hadd ölje ő meg MűSydet, ezek szerint nem sejt semmit. Róma, Syd átlagos olasz nőnek öltözködve az utcán, és összefut Vaughnnal, vletlenül, muhaha. Kicsit dumálnak, annyira nem érdekes, csak az, hogy a kolostorban, ahová Syd tart, nincs olyan nevű ember, akit Arvin emlegetett. Ja, és Syd társa az akcióban? Sark, ki más. Állat. Syd Anna nevében megruházza egy kicsit, mert Espinosa és Sark viszonya nem felhőtlen.

LA, Grace a neje gyilkosával találkozik, mert a Kardinálist keresi, és ennél az embernél volt az infó. ÚjSyd kilesi az egész beszélgetést, majd előjön, és válaszokat követel, amiket majd máshol kap meg, mert Grace szerint a találkozó helyszíne nem biztonságos. Nu, a helyzet az, hogy ez a Corman tényleg kinyírta Grace nejét, de a parancsot egy Kardinális nevű ember adta ki, és Grace-nek ő kell, nem a samesz. ÚjSyd elhiszi a mesét, és ideges, hogy Grace nem osztotta meg vele az infót, de elfogadja, hogy a faszi nem bízhatott meg senkiben, sőt, felajánlja a segítségét is. Dix és Vaughn egy parkban üldögélnek, és megtárgyalják a Sark-Syd dolgot.

A két említett egy kocsmában iszik, ahol Sark elmagyarázza Sydnek, hogy egy börtönbe fogak betörni, ahol Rambaldi máglyahalála előtt rabosítva volt, és ahol elrejtette a “rózsát”, amit csak a Kiválasztott, blablabla. Sark ezt követően a rendőröknek telefonál, és pont abban a bukméker irodában/kocsmában jelent be egy robbanást, ahol éppen ülnek, kedves ember ez. A pultra ragaszt egy kis robbanószerkezetet, és bumm. Sydnek semmi baja, Sark is oké, ez az egész nem tudom, mire megy ki, talán arra, hogy sittre vágják őket? Innen van a Szökés nagy ötlete? Sark és Syd kirabolják a bukikat, majd kimennek az utcára és megadják magukat, miközben Dix és Sark csak néz.

A sitten egy öreg fószer nagy szemeket mereszt Sydre, biztos akar tőle valamit, vagy csak egy perverz vén kéjenc, majd kiderül. Dix és Vaughn közben már bejutott a börtön alagsorába, miért is ne, ez csak természetes. Marshall segítségével megbuherálják a börtön belső megfigyelőrendszerét, mert látni akarják, mi folyik odabent. Nos, Sarknak anális inzultusra vonatkozó ajánlatot tesz a cellatársa, de hiába, kedvenc gazemberünk inkább kiszedi az egyik fogát (!), majd lenyeli, méreg van benne, vagy miafasz, mire a cellatárs inkább hívja az őröket. Grace és ÚjSyd közben egy kocsit keresnek, ennek a Cormannek a kocsiját, amit annak idején elkoboztak tőle. Hogy ez miért fontos, a jóisten sem tudja, de neki pont ez a roncs kell az infóért cserébe.

Dixék elintézték a kamerák dolgát, Syd magánzárkában van, Sark meg sz orvosnál, ahol pillanatok alatt lever két őrt és egy nővérkét, majd a számítógépbe belépve lekapcsolja Dixék kémjelét, és kinyitja Syd cellájának az ajtaját. Syd megy is kifelé és a Sark által folyamatosa nyitott ajtóknak hála halad előre, de közben egy őr magához tér, ami egy kicsit hátráltatja sarkot, de csak egy percre, Syd lejut az alagsorba. Ekkorra minden őr talpon, és Sark fogságba esik. Syd viszont bejut Rambaldi egykori cellájába, ahol a falon írás mindenütt, és megjelenik az a vénember, aki annyira nézegette. És ilyet szól: “Már nagyon régóta vártam magát.”

Syd szerint a csávó téved, soha nem találkoztak, úgyhogy húzzon a picsába innen, mielőtt nagyon megveri. A fazon erre azzal válaszol, hogy megmutatja a karján a tetoválást: ő a rózsa. Syd pofája leszakad. Arvin közben próbálja kihozni Sydet és Sarkot a sittről, és CIA-ügynöknek adja ki magát. Keményen alkudozik a börtön főnökével, és Peyton segítségével, aki olasz államügyésznek adja ki magát, eléri, amit akar. Grace és ÚjSyd a kocsit buzerálják, mert nem indul, közben Grace elmeséli a neje halálának körülményeit, annyira nem érdekes. A kocsi beindul, boldog mindenki, húzhatnak végre a picsába, s lőn.

Syd és a Rózsa egy másik cellába mennek át, ahol Syd arca fel van skiccvelve a falra, de ezen már nem csodálkozunk. Az öreg fószernek maga Rambaldi mondta, hogy Syd eljön majd, vaddöfakk? Átad neki egy madált, benne vörös folyadékkal, ami a természet végét jelenti majd, ezt nem értjük. Az öreg szerint az, ami következik, elkerülhetetlen, minden a sorson múlik, és csak idő kérdése, hogy az életnek VÉGE LEGYEN A FÖLDÖN. Ez mekkora már. Syd az öreg nógatására elindul kifelé, és Vaughn pont meglátja a kamerán, ahogy szalad ezerrel kifelé az alagsorból. Sarkért közben megjön Peyton, és mintegy mellékesen megjegyzi, hogy Anna nem jön velük - ezek szerint Arvin itt akarja kinyírni, a sitten?

Úgy tűnik, ez a terv, hiszen a cellájában várja Sydet, és a rózsát kéri tőle. Syd hazudik egy sort, nem találtam semmit, öreg, szakadj le rólam. Arvin erre megsokkolózza, elveszi tőle a medált, és megjegyzi, hogy Syd többet érdemelt, mint egy golyót a fejébe, szóval TÉNYLEG nem sejti, hogy ez Syd, és nekilát megfojtani Sydet! Vaughn rohan a cella felé, Arvin fojtogat, de egyszer csak megszólal a riasztó, bejön egy őr, és abbamarad a dolog. Arvin lelép, Syd is menne, de az őr hepciáskodik egy sort, verekedés, jajmostmilesz, jön Vaughn és lelövi az őrt, az lesz. Ugrunk LA-re, Corman megkapja a kocsit ami azért kellett, mert az egyik ülés huzatába sok gyémántot rejtett, nahát. Cserébe el kéne mondania, miért nyírták ki Grace feleségét, de inkább pisztolyt ránt, és nem akarja elmondani, de aztán mégis: véletlenül nyírtam ki a nejedet, téged kellett volna. És elhúzna, de Grace távirányítással rárobbantja a kocsit.

Syd és Vaugh babáznak, vidám zene, meghatódás, kit érdekel, az a gyerek eleve kibaszott ronda, de mindegy. Megszólal a telefon, Arvin az, aki most azt mondja, hogy eddig is tudtam, hogy te voltál, és most neked köszönhetően mindent megkaptam, amire szükségem volt, kösz.

Címkék: alias
12 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

T. Norbert 2009.06.08. 14:03:02

sixx, ne vedd sértésnek, de néha túl közönséges vagy, túlerőlteted a trágárkodást meg az alpári stílust. Erre jó példa az utolsó bekezdés első mondata.

Gabba 2009.06.08. 14:11:52

Nagy a pörgés a fináléhoz közeledve,
minden szál egyszerre mozog.
Sark és Arvinbácsi az ultimate geciember páros.

Nagyon tetszik a "Syd szerint a csávó téved" kezdetű bekezdés keretes szerkezete ;)

terrormaci 2009.06.08. 15:04:44

nagyon bírom ezt a sorozatot, nekem a kedvenc jelenetem a 4x13-as részben volt... nagyon zsír :) jó megkreált sorozat, de aki ezt a jelenetet megkonstruálta az egy zseni

hotfile.com/dl/5680731/ff2fd9b/alias01.avi.html

sélli_ 2009.06.08. 16:39:56

'Syd Zürichben egy tizenkétezer forintos Motorola telefonnal megtalál mindent poloskát a szobájában, nohát, ha ezt tudom, nem veszek iPhone-t :))) Qrva jó! Már nagyon vártam a hogyvótot! Köszi!!! Nem világos: Sarkkal mi lett?

Norbi: ez alpári?? Hol? hisz még egy rendes bazmeg sincs benne...!!! :)))

naughtyL 2009.06.09. 00:16:41

Fú már nagyon régen láttam a sorit. Szóval igazán Köszi sixx, az írásokat! egy kis nosztalgia mindig jólesik:) Sark the Best:D:D:D:D

s3v3n 2009.06.09. 08:49:55

3,3 pont? Come on.

Így az 5. évad utolsó pár része visszahozta a sorozat becsületét. Jó visszaolvasni mi történt :)

T. Norbert 2009.06.09. 15:36:00

sélli:Csak arra világítok rá, hogy ha az embernek nem jut eszébe semmi igazán vicces egy adott szitura, akkor fölösleges beleeröltetni olyan dolgot, ami jóllehet stílustalan. Mindazonáltal egy blogírónak sem árt, ha néha negatív kritikát kapnak.

sixx · http://comment.blog.hu 2009.06.09. 15:43:47

@T. Norbert: ugyan, jöhet a negatív kritika.

Milo Rambaldi · http://hogyvolt.blog.hu/tags/szomsz%C3%A9dok 2009.06.09. 19:48:18

@T. Norbert: Nem akarok kötözködni (egyébként igen), de ha már kritika, akkor próbálj meg valami eredetibbet kitalálni, mert ez így eléggé szegényesre sikeredett. Ennél még a Szomszédok forgatókönyvírói is jobbakat adnak Lenke szájába, ez pedig tőlem nagy szó, ezt mindenki tudhatja.

ON

A hv és a rész is kurva jó volt, már csak 2 a végéig. Sajnos.

Jon Snow 2009.06.10. 10:02:15

Szia Sixx!

Ugye tudod, hogy az AXN-en már a következő epizód is lement a múlt héten, és holnap már a sorozatzáró jön?

Ha a hogyvolt nem 2 héttel követné az epizódokat, az megdobná a kommentelők lelkesedését is, nem?

sixx · http://comment.blog.hu 2009.06.10. 10:06:03

@Jon Snow: tudom hát, bogaram, ma megy ki a következő hogyvolt, a nap 24 órája kibaszottul nem elég semmire.
süti beállítások módosítása