Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A Kaméleon 3x07 - Homefront

2009. június 05. 12:00 - missparker

Jarod netbankol a búvóhelyén a Központ azonosítóival, átutal magának 58 millió dollárt, biztos megszorult, kellett egy kis pénzmag. Egy videót is néz közben, a Központban gyerekként, öltönyben, nyakkendőben azt gyakorolta, mit fog mondani a szüleinek, akik sok év után érte jönnek. Sydney biztatta, hallgasson az érzéseire, ne gyakoroljon. Szépfiúra rájár a rúd, a vadiúj autóját ellopták, és nem érti Jarod akcióját sem. Azt megérti, hogy gyilkosságok megesnek, zsarolás néha szükséges, de ellopni valamit, csak az elvétel kedvéért, ő ezzel nem tud mit kezdeni. Egészséges lelkületű ember. Csak annyit felejt el, hogy Jarod nem élvezetből lop, neki mindig célja van. Én Szépfiú és Miss helyében elgondolkodnék rajta, mi lehet az.

Nekünk nem kell sokat várni, már látjuk is, ahogy Jarod rakétavetőt árul, fegyverkereskedőnek lenni tényleg magas önköltséggel jár. Az ügyfél összekötője ki akarja próbálni a cuccot, megteheti. A Lyle-1 rendszámú kocsi impozánsan robban, az érdeklődő (és Kaméleonunk) legteljesebb megelégedésére. Egy ilyen megrendeléshez sok pénz kell, ki finanszírozza? Jarod lazán válaszol, olyanok, akiknek régen dolgozott. Mégcsak nem is hazudik.

Sydney természetesen próbálja kitalálni, mire kellett ennyi pénz Jarodnak, Lyle a rendőrségre telefonál, van-e hír az autójáról. Miss kárörvendő mosollyal érkezik, kiveszi Lyle kezéből a telefont, beleszól: köszönjük, megvan az autó. Jarod elküldte az összeégett rendszámtáblát, mindenki nagy derültségére. Csak Lyle nem értékeli a poént, ne aggódj barátom, lesz egy még így se. Jarod esküdt ellenségének lenni nem jó.

Broots követi az átutalást, hamis számlák tömkelegén ment keresztül a pénz, de nem adja fel, írt egy jó kis szoftvert. Jarod Venezuelában az ügyfélnél, meghozta a 60 föld-levegő rakétát Mr. Blake-nek, aki csekkel akar fizetni, nem erről volt szó. Jarodot nem lehet palira venni, a rakéták meg sajna nincsenek beprogramozva, így használhatatlanok. Készpénz. Értve? Két hét lenne beprogramozni őket, Jarodnak 72 órája van, övé a vendégház, kap két embert, Logant és Dobbst. Előkerülnek Blake gyerekei, rettegnek az apjuktól, Jarodnak ez is szemet szúr. Aztán megy kiképezni a két segédjét, váltásban fognak dolgozni, éjjel-nappal. Gyorsan akcióba lép, beoson a villába, megismerkedik a riasztórendszerrel, majd a kertben játszó gyerekekhez megy. A kisfiú, Ryan repülőkkel játszik, a nővére, Rebecca levelet ír az anyjának, egy fényképet is mutat róla, de apu meg ne tudja. Jarod visszaemlékezése következik, egy hónappal ezelőtt, Georgiában egy pincérnővel találkozott. Wendy nem bízott az emberekben, már három éve nem látta a gyerekeit, de Jarod megígérte neki, hogy segít. A bíróság neki ítélte a gyerekeket, de Blake elrabolta őket. Ilyen háttérrel még Jarodban is megdöbbenést kelt, hogy a kertben a gyerekek gondozzák Wendy sírját. Úgy tudják, 3 éve meghalt autóbalesetben. Most kap új jelentést a gyerekkori videó: Sydney és Raines tragikus arckifejezéssel közlik vele, hogy a szülei gépe lezuhant, nem volt túlélő.

Az emlékekből Emma, a bébiszitter zökkenti ki, ne merészeljen mégegyszer a gyerekek közelébe menni. Este, Dobbs leváltja a munkában, Jarod indul a reptérre. Wendy megérkezett. Izgatott, nem erről volt szó, úgy volt, lesz egy hete. Jarod hozott neki egy fotót is a gyerekekről, tegnap készítette a lovasiskolában. De a gyerekek ott is csak testőrökkel lehetnek. Elmondja Blake hazugságát az autóbalesetről is, beavatja a terveibe, már ismeri a ház biztonsági rendszerét, visszalopják a gyerekeket.

Broots beront Misshez, a szoftverrel eredményre jutott. A pénz 506 hamis számlán ment keresztül, majd Mexikóvárosba érkezett, a 'Raul Zenega Ingatlanfejlesztő' céghez. Lyle felháborodik, dehát Zenega fegyverkereskedő! És te ezt honnan tudod? Lehet találgatni.

Blake látni akarta Jarodot, előadja, hogy bizalmatlan az idegenekkel szemben, és tegnap éjjel miért nem volt a szobájában? Jarod nem pánikol, ő csak azért van itt, hogy beprogramozza a rakétákat, és felmarkolja a pénzt. Nem érdekli semmi más. Blake dührohamot kap, ez sem érdekli, megy vissza rakétát programozni. Logan dolgozik nagyon, nem figyel Jarodra, pedig kellene. McGyver-i leleménnyel és egy gemkapoccsal áramszünetet idéz elő, megy a házba 'visszakapcsolni a biztosítékot'. Valójában csak kiegészíti a biztonsági rendszert egy saját kütyüvel. A konyhában vált pár szót Emmával, nyilván szüksége lesz rá az akcióhoz. Nehéz lehet a gyerekek anyja helyébe lépni, igaz? Nagyon hálás lehet magának, bármerre is van.

Mexikóváros, Zenega egy edzőteremben gyúr, Miss áll meg fölötte. Miután a Zenega a nővérkéjének elkezd udvarolni, Lyle is megjelenik, pakol még némi súlyt a gépre, Zenega egy darabig nem fog felállni innen. Retteg Szépfiútól, 'bármit akarsz, megkapod'. Miss és Lyle tökéletes összhangban dolgoznak együtt, nehéz eldönteni, melyikük kegyetlenebb. Kérdezgetik, mit adott Jarodnak a hatvanmillióért? Rakétákat. Lyle tovább pakolja a súlyokat, így meglesz Blake neve, címe is. Kicsit kitámasztja a gépet, Zenega levegőhöz jut, majd újabb kör.

Zenega könyörgőre fogja, nem hazudna Szépfiúnak, a múltkori után végképp nem. Lyle azért ráengedi a súlyokat, Zenega térdeinek annyi. Miss ártatlan szemekkel megjegyzi: 'az a köcsög gravitáció'.

Wendy Jarodra hozza az infarktust, nincs a neki foglalt szálláson. A lovasiskolába ment a gyerekekhez, szerencsére csak egy bokorból figyeli őket. Ryan játékrepülője kiesett az útra, jön egy autó, a sofőr rádiózik, a kissrác nem figyel rá, a repcsiért szalad. Wendy sikoltozva kirohan az útra, nem törődik az álcájával. A gyereket végül Jarod rántja el egy vetődéssel az autó elől.

Ryan nem biztos benne, de mintha az anyját látta volna, Blake mindenkit egy kocsiba terel, elhúznak, Wendynek van ideje elmenekülni. Visszaérnek a villába, Ryan toporzékol, ő anyut látta. Rebecca is melléáll, talán tévedett mindenki, anyu nem is halt meg. Blake ordít velük is, Emmával is, befelé! Jarod emlékszik, ő is így reagált a szülei halálhírére: tagadott. Hogy talán a szülei nem is voltak a repülőn. Sydney erőltette, hogy nézzen szembe a valósággal, a tagadás érthető reakció, de félrevisz. Ryan ragaszkodik hozzá, hogy az anyját látta, olyan volt, mint a képen. Blake elveszi a képet Rebeccától, érzelmi zsarolással próbál a gyerekekben bűntudatot kelteni: tudjátok, hogy nekem milyen nehéz volt elveszteni az édesanyátokat? Összetépi a képet. Haver, lesz még neked nehezebb is. Jarodnak muszáj közbelépnie, vigasztalja Ryant: azért láttad az anyukádat, mert nagyon hiányzik neked, és látni szeretnéd. Blake kiadja az utasítást, Emma pakoljon össze, holnap reggel elutaznak. Jarod kiakad, nem lesz kész a rakétákkal. Blake gyanakszik, és a lovasiskolában mit keresett? Csak be akart számolni, hogy Logan és Dobbs több kárt csinálnak, mint hasznot. Jarod ezután Wendyvel üvölt egy kört, egyre kevésbé toleráns. Mondja a tervet: este álljon a kapuhoz a kocsival, lekapcsolt lámpákkal, ő meg összehoz valami elterelést Emmával. Wendy sír, Ryan fel sem ismerte. Dehogynem, Jarod elmeséli mi történt utána.

Miss a repülőn ül, Broots hívja, egy bizonyos Desmond Blake 40 milliót visszautalt a Központba egy venezuelai kisvárosból. Akkor irány Venezuela. Jarod megint ügyes volt, a Központot fegyverkereskedési ügybe keverte, ennek tisztázásával ellesznek egy darabig. A programozott rakétákat már pakolják össze. Jarod Emma segítségét kéri, nem könnyű meggyőzni, de sikerül. Este, Dobbs programoz, Jarod szivarozik mellette, majd egy zsebkendőt töm Blake kocsijának tankjába, a szivarral meggyújtja, robbanás, káosz. A kamerákat kikapcsolja, megy a gyerekekért, de sem Emma, sem ő nem találják őket. Telefon Wendynek, menjen a reptérre a hangárhoz, a gyerekek a telep másik végében vannak. Újabb akciót kell rögtönözni. Emma gyógyszeres kávéval itatja Blake sofőrét, Jarod rakétát programoz, autókat buherál. Másnap Blake-kel tárgyal, a rakéták készen vannak, a család költözik. Emma szól, hogy a sofőr rosszul van. Jarod felajánlja, hogy majd ő beugrik a sofőr helyett. Már állnak a villa kapujánál a kocsival, Jarod kiszúrja, hogy Miss és Lyle egy autóból figyeli őket. Kérdés Emmához: Ugye az a két ember érdeklődött a gyerekekről a városban? Emma kapcsol: igen. Blake rádión szól az őröknek, kapják el őket. Missnek rossz előérzete van, egy perccel később baseballütőkkel verik szét a kocsijukat.

Miss menekülne, de lőnek rájuk, megállítják őket. Jarod kifordul a kapun, vigyorogva int nekik. Reptér, Blake hangárja, a gyerekek és Emma beszállnak a kisgépbe. Jarod bezárja Blake-t a kocsiba, egy rakétát elhozott, be is állította rá. Dobbs és Logan autója meg lerohadt félúton, nahát-nahát. Jarod, mint tudjuk, érzékeny a gyerekrablásokra, ezért hosszasan eljátszogat Blake-kel.

A gyerekek és Wendy végre találkoznak, Jarod mesél Blake-nek: a hatóságok hálásak voltak neki, amiért megadta a rakéták pontos helyét, ide is mindjárt megérkeznek. Ja, és a rakéták mind hatástalanítva vannak, nem pedig élesítve.

Atlanta, Georgia. Wendy és a gyerekek berendezkedtek, hálásak Jarodnak. Jarod hoz egy csekket, Blake küldte. Na jó, kicsit ő is motiválta. Emlékképek, a gyerek Jarod levelet ír a halottnak hitt anyjának. Leírja, hogy mennyire hiányzik, maga elé képzeli az arcát. És biztos megismeri majd őket, ha újra találkoznak. Hepiendet most se várjunk, Jarod erre gondolva sétál ki a képből.

Címkék: a kaméleon
4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SANNA 2009.06.05. 19:11:58

ez is egy tök jó rész, köszi a hogyvoltot

missparker · http://hogyvolt.blog.hu/tags/a_kam%C3%A9leon 2009.06.05. 21:05:45

Szívesen :)

Jéé, ez meg hogy került ki most? Holnap 10-kor kellett volna.

Sixx, te voltál, vagy én bénáztam el vmit?

kekhalal21 2009.06.06. 13:43:42

Nagyon jó rész volt ez nekem is tetszhet főleg amikór Jarold ki hajt a kapun és ott volt Parker meg Lyle a kocsit meg szét verik nekem az vitte a pálmát
süti beállítások módosítása