Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Ments meg 4x02 - Kedd

2009. június 04. 09:00 - zenoli

Ott vesszük fel a történet fonalát, ahol a múlt rész végén letettük, vagyistehát Tommy ugye meglátogatta a nagyon is élő-viruló Sheila-t, mi meg örültünk. Tommy nézelődik a lakásban, mintha múzeumban lenne, hát elég jófajta meg kell hagyni, tele drága kacatokkal, fel is kap párat, hogy összetöri azonnyomban szélsebesen, ha Sheila nem mondja el az igazat arról, mi történt azon az ominózus éjszakán. Na most itt egyből kiderül az is, hogy a biztosításokon Sheila aláírása szerepel, mert az volt a terve, hogy felveszik a nagy lét, lesz mindenkinek pénze, még Janet is kaphat egy kunyhót, mondjuk Szibériában. Aztán mivel nagyjából mellébeszél, ahelyett, hogy a lényeget mondaná, Tommy pát üvegizét földhöz csapkod, mire Sheila üvölteni kezd, és egy alternatív valóságot ad elő.

Tehát Sheila párhuzamos univerzumában az történt, hogy Tommy ivott, mint a kefekötő, majd rámászott, csak nem állt fel neki, hiába próbálkoztak a legcsalafintább trükkökkel. Aztán annyira ügyködtek egymáson, hogy lerúgtak egy gyertyát, ettől kigyulladt a lakás, Sheila rohant fel az emeletre az oltócuccért, Tommy utána, de lezuhant a lépcsőn és elájult. Sheila persze próbált segíteni, de a végét már mindannyian tudjuk, lóarcú lány jött, látott és győzött, ez legalább nem mellébeszéd. Tommy seggfejségére jellemző, hogy az egész sztoriból az ragadta meg leginkább a figyelmét, hogy nem állt fel neki, elég gondterhelt lesz a hírre. Majd azért elégedett a mesével mégiscsak, mert mást nem amortizál le, hanem elmegy az ügyvédtesóval találkozni, ki kell találni, melyik történet váljon valósággá. Sheila krokodilkönnyei egyből felszáradnak Tommy távozásával, és ördögi mosoly veszi át a helyét. Főcím.

Tommy már Eddie-vel tárgyal nagyban, aki nagyon örül, mert szerinte ez a mese elég hihető végre, mindenre választ ad, arra is, miért nem az igazságot mondta eddig, hiszen akinek nem áll fel, az érthető, ha nem akarja az esetet nagy dobra verni. Persze ezt sikerül olyan hangerővel mondani, hogy minden nő őket nézi, Tommy ég, és magyarázkodik, hogy azóta már minden oké, köszi az extra figyelmet.

Mikey a kórházban beteg anyukát látogat, aranyos, mert vett neki lufikat és virágot, nem mintha nagyon sokra menne vele a néni, elég ramatyul néz ki. Felfekvései vannak, jön is a nővér, hogy meg kell fordítania, Mikey húzzon addig kávét inni, vagy valami, de nem, ő hősies, és marad, bár anyukája nyögéseitől nem lesz jobb a kedve, sőt. Lou és Franco Újoncot néz a kosárpályán, de nem csak ők pályáznak a fekete csodára, több helyről is jöttek nyálat csorgatni. Lou azon agyal, hogy mi lenne, ha azt ajánlanák fel a srácnak, hogy nem kell neki semmi alja munkát végezni, nem lenne csicskáztatás sem, hátha ez elég vonzó ajánlat lenne. Franco szerint ebbe Tommy sosem menne bele, de próba szerencse. Közben eljátsszák a ’nagyon szeretjük egymást, és nálunk ilyen jó a társaság’ színpadi művet, ölelkeznek, vigyorognak, mint a tejbetök, srác meg kicsit lesajnálóan nézi őket. Franco nem tud annyira belemelegedni a dolgokba, mert Rich hívja, hogy kéne négyezer dollár, és valahonnan ki is kéne menekíteni, hát nekem rendőrségnek tűnik így elsőre.

Jerry-re ugrunk, akinek most zajlott le a terheléses vizsgálata, megbökdösték, megvizsgálták minden üreges testrészét, minden szuper. Jerry boldog, nagyon jól érzi magát, meséli is a nővérkének, hogy már új öltönyt is kellett vennie a fia esküvőjére, és milyen tüneményes is a menyasszony, bár ez egy kis ferdítés, de hát a nagy egészséges életmódba ennyi kamu belefér. Janet sem unatkozik, kisbabát cipel köntösben, szénakazal hajjal, és még a kisebbik lánya is zaklatja a hülyeségeivel, aki szerint a bébi utálja Janet-et, és ezentúl Hányózsáknak fogja hívni. Anyja nem hallgatja tovább ezt a sületlenséget, kilöki az ajtón, menjél suliba, ne itt okvetetlenkedjél nekem. Franco már Rich-el van, aki mégsem a rendőrségen, hanem egy ékszerboltban sündörgött, és gyűrűt próbált orálisan magához venni, mert kell a barátnőjének. Közben persze leniggerezte a kidobót, aki ezt nem igazán vette jó néven, menekíteni kell a srácot kifele. De mielőtt még kiérnének ajtón kívülre, Franco is meglát egy igen szép gyűrűt, ami nem olcsó, de legalább drága, kellene nagyon, de nincs pénz, inkább elmennek haza üres kézzel.

 

Mikey még mindig a kórházban szédeleg, egy orvost zaklat éppen, hogy mondja el, mit várhat az anyukája a továbbiakban. Doki szakszavakkal magyaráz igen komolyan, besugárzásról és műtétekről beszél, magyarán esély a gyógyulásra semmi. De Mikey persze nem érti a kifejezéseket, csak néz értelmesen, majd az orvos monológja végén felteszi a kérdést, hogy akkor ez most azt jelenti, hogy anyu meg fog gyógyulni? Doki kicsit megdöbben ennyi értelemhiány láttán, és nagyon lassan, nagyon tagoltan közli Mikey-val, hogy nagyjából nulla az esély, új könyvet már nem érdemes elkezdeni, ez már leesik a srácnak, és a hírnek megfelelő kivert kutya ábrázatot vesz fel.

Sean és Maggie otthonába ugrunk, ahol a feleség éppen egy dobozt helyez ki látványosan az ajtó elé, persze Sean egyből érdeklődik is, miaz? Persze az ominózus pornókról van szó, és Megs érett viselkedésről tévén tanúbizonyságot, úgy dönt, kivele, minek neki dvd, ha itt van aptyuk is. Sean örül, és vigyorog, Megs pedig kijelenti, hogy ideje, hogy leporolja a szexuális fantáziáiról a port, úgysem használta már régen. Na ez egy újabb vitaforrás lesz persze, mert kiderül, hogy Sean nem sűrűn fordult elő eddig ezekben a képzelet síkon mozgó pornókban, be is sértődik egyből. Tommy újfent a biztosításcsalás ügyében van meghallgatáson, és most úgy dönt, jöhet a Sheila által mesélt sztori. Persze ég, mert nő is van a tárgyaláson, és azért így előadni a nem állt fel a farkam sztorit, kicsit égő, de megteszi, amit megkövetel a haza, elégedetten távozik ügyvéddel egyetemben. A váróban ott ül Sheila egy fiatalabb férfivel karöltve, látványosan nyalakodnak, ááá, nem Tommy bosszantása a cél.

Jerry-t még a táppénz alatt is a laktanyában eszi a rosseb, és nagyban intézkedik. Egy billiárdasztalt cipeltet a srácokkal, amit a helyettesítő főnökök hordtak fel a pincéből, mert ők azt szeretnek játszani. Meg is jön a Nudli névre hallgató egyik, és kedvesen de határozottan jelzi, hogy jobb lenne nem beleugatni a dolgokba, meg most amúgy is ő parancsol, Jerry húzzon haza. De a főnök ezen igencsak berág, és közli a másikkal, hogy itt mindig ő dönt mindenben, mégha nem, akkor is, ez az ő laktanyája, ő srácai, ha Nudli nagyon ugrálni akar, hozzon kávét. Janet otthon főz valamit, és végre megfésülködött és fel is öltözött, üdítő nem letojásozott kardigánban és piros zokniban látni állandóan. Szól a telefon, Colleen tanára hívja, hogy a lány már három napja nem ment be a suliba, mifasz van. Anyja elkékül, majd megy kutatni, és hát igen, kiderül, hogy ruhák eltűntek, lyány lelépett, ennyit a szabadszellemű nevelésről, gratulálunk Janet.

Nagy hír van, Teddy bácsi szabadul a sittről, eltörölték a büntetését, kimondták, hogy nem bűnös, boldog is az öreg marhamód. Amikor a riporter arról kérdezi, mit fog legelőször csinálni, vigyorogva mondja, hogy eszik egy kis ezmegazt, majd ledől aludni, és végre a hasán teheti mindezt jajdejó. Kocsiba be, Tommy is ott van, akit Janet hív a nagy hírrel, hogy Colleen lelépett a barátjához, és élből benyögi, az ’ez mind miattad van’ dumát, mekkora gyökér, de hát megszoktuk tőle. Tommy-t azért nem kell félteni, megtanult visszavágni, majd miután szokás szerint leanyázták egymást kölcsönösen, jöhetnek a használható infók, vagyis mi a srác és a banda neve. Teddy nője megnyugtat mindenkit, hogy a lány két héten belül otthon lesz, ismeri az ilyen zenész románcokat, neki is volt. Janet nem nyugszik meg, de nincs mit tenni, várni kell. Tommy meglát egy italboltot, meg is állítja a kocsit, pattan ki, és tér be egy üveg whisky-t venni. Megint szól a telefonja, a lóarcú megmentőlány hívja, áll-e még a randi, de persze már nem annyira, meséli, mi történt gyermekfronton, lóarcúlány szomorú, de nem hiszem, hogy feladná, majd elválik.

Mikey még mindig a kórházban van, most éppen anyukája is magához tért, de ebbe nincs sok köszönet, ugyanis megkéri a fiút, hogy ölje meg, nem akar szenvedni tovább, és amúgy is ezek a dokik minden pénzét elszívják, nem akar nincstelen roncsként távozni. Mikey megígéri, anyja pedig elküldi valami eszközért, amivel véghezviheti a dolgot. Teddy az első ebédjét tölti a szabadban az asszonnyal, és közben megy a lelkizés ezerrel. Teddy szomorú képpel mondja, hogy tisztában van azzal, hogy Ellie a börtöntöltelékekre bukik, és hogy most majd el fogja hagyni (persze titokban ezt szeretné), nem is haragszik meg rá, csak mondja ki nyíltan és őszintén. A nő azonban megnyugtatja, hogy nem kell itt félni, örökre veled maradok, sosem hagylak el. Teddy diszkréten megremeg, majd közli, hogy mindjárt jön, csak kimegy a mosdóba. Persze onnan egyből menekülőre fogja, lendül át a palánkon, lopakodik kifele, asszony meg mit sem sejt.

Lou még mindig az Újonc után kószál, vége ugyanis a kosármeccsnek, de nem ő az egyetlen, aki rá várakozik, lehet beállni a sor végére. A másik laktanya kivezényelt embere még jól meg is fenyegeti, hogy ha nem lép le, összeszed minden kompromittálót róla és a többiekről, magyarán nem kéne itt izmozni, srác már foglalt. Lou erre már nem mond semmit, jobbnak látja, ha más úton próbál az Újfiú szívéhez közel férkőzni. Megvan az ír whisky új gazdája is, Tommy a meghalt testvére társának vitte, á, nem akar semmit tutira. Pár percig megy az emlékezés Johnny-ra, könnybelábadt szemek, aztán Tommy elmondja, mi is a jövetele fő célja. Collen-t kéne megtalálni, lehetőleg még tegnapra. A rendőr megígéri, hogy oképersze, meglesz.

Éjjel van, Janet fekszik az ágyban, de nem alszik, hanem aggódik. Tommy horkol, de persze ez zavarja a szőke csodát, dob is hozzá mindjárt egy könyvet, hogy legyenek fenn együtt. Tommy ennek nem örül, mert ismét előtérbe kerül a ki kezdte a kavarást mással téma, de nagyjából megegyeznek egy döntetlenben, így mindenki megnyugszik. Majd zajt hallanak, Tommy megy is megnézni ki az, de csak a szomszédok. Ekkor azt veszi észre, hogy valaki fekszik a kanapén. Megy oda, rántja félre a takarót, és Johnny fekszik ott, vérbe fagyva. Meg is ijed persze, mint állat, inkább iszkol vissza a háborús övezetbe asszonyhoz.

Laktanya, éppen ebédhez készülődnek a srácok, amikoris Sean lép be, és kérdezi körbe a fiúkat, hogy ki kivel szokott fantáziálni, amikor hmm. Szépen mennek sorba, mindenki felsorol pár nevet, majd amikor Sean kerül sorra, hát ő Janet-et is említi, amitől Tommy-nak enyhén szólva felszalad a szemöldöke. Többiek kapkodják is össze a késeket egyből, de idióta Sean először még csak észre sem veszi, mit mondott. Majd mikor igen, már késő, nem tudja kimagyarázni a dolgot, sőt egyre jobban belegabalyodik. Majd miután úgy látja, hogy forró lett a lába alatt a talaj, futva távozik, Tommy utána, biztos szarrá veri minimum. Messze nem jutnak, mert megszólal a riasztó, menni kell dolgozni.

Már a színhelyen vannak, amikor Sheila hívja Tommy-t, és közli, hogy jól ment a meghallgatás, minden szuper volt. Tommy-t persze jobban érdekli, ki volt a srác, aki a szájában volt Sheila-nak, kiderül, hogy ő húzta ki a tűzből. Erre a hírre tűzoltónknak sem kell több, hívja is a lóarcú lányt, aki amúgy Nona, hogy áll a randi. Lólány örül, de a beszélgetés közben más srácokat stíröl, ez sem lesz egy hosszú kapcsolat, innen szaglik. Majd hogy teljes legyen a kép, Johnny volt társa hívja Tommy-t, hogy megvan a lánya, itt és itt sétál, és mellesleg priusza van drogbirtoklás és ittas randalírozás miatt. Tommy erre a hírre beugrik a tűzoltóautóba és csapatostul a helyszínre hajtanak, miközben mindenki nagyon komolyan néz, mert dráma van. Valakit itt ma este meg fognak verni, úgy érzem.

Címkék: ments meg
10 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kamarti 2009.06.04. 09:40:21

kedd, úgy is, mint egy egyszerű hétköznap...
köszi!

Tachikoma 2009.06.04. 11:55:15

Bocs, nem kekeckedés, de azt nem lehetne valahogy megoldani, hogy a blog ne így nézzen ki opera alatt?

img41.imageshack.us/img41/7971/hogyvolt.jpg

köszi...

zenoli 2009.06.04. 14:35:23

@Tachikoma: Hát ezzel kapcsolatban sixx-hez kéne fordulni, nem tom miért ilyen, már volt ez máskor is gond...

kamarti 2009.06.04. 14:57:17

azér, ha nem is Janet védelmében, de megjegyezném, hogy azért Sheila se egy matyóhímzés, ugyebár...

mösi · http://emesetoth.blogspot.com 2009.06.04. 16:09:22

ezt a Ments meg!-et én mindig egy lapra helyeztem az örök favo-val a Harmadik műszakkal, de pár rész után rájöttem, hogy marhára nem hasonlítanak szerencsére, szo igényes kis sorozat ez:)

zenoli 2009.06.04. 17:03:53

@kamarti: Így van, de valahogy hozzám mégis közelebb áll a személyisége. Ő ugye elvesztette a férjét, egyedül maradt a gyerekkel, neki legalább van indítéka, de Janet...ő alapból kiálhatatlan.

kamarti 2009.06.04. 18:44:04

@zenoli: hát, nem tudom, ha férfi lennék, szeretnék-e a kiválasztottja lenni... mert gátlástalanságban azért sztem még a jó öreg Tommyt is kenterbe veri. Ehhez képest a kiállhatatlanság - hát nem is tudom... van olyan nő (feleség) vajon a férfiak szerint, aki nem az? legalább néha? :)

zenoli 2009.06.04. 20:41:14

@kamarti: No igen, jogos. Bár nekem, ami igazán nem tetszik Janet-ben, az az, hogy ugye összefeküdt Tommy tesójával, majd közben Tommy-val is, azt sem tudta kitől van a gyereke, állandóan a pénz után sírt, miközben ő sosem dolgozott. Nekem ez kicsit visszatetsző volt, és a kiállhatatlansága már csak plusz.

zenoli 2009.06.04. 20:43:46

@plk: Így igaz, szerintem is az egyik gyöngyszem a most futó sorozatok közül:)

kamarti 2009.06.05. 12:27:20

@zenoli: hát igen, janet kissé (khm) ingatag...
szóval ez egyik oldalon egy döntésképtelen hisztis, a gyerekeid (?) anyja, a másik oldalon egy végletekig eltökélt, gátlástalan hisztis - hát, Tommy tényleg tud élni :)
süti beállítások módosítása