Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Szomszédok 2x21 (39. fejezet, 19881020)

2009. június 03. 12:00 - Milo Rambaldi

Amiben reménykedtem, bejött, a kínos jelenetek és a se eleje se vége jellegű hülye események folytatódtak, de mindezt úgy sikerült eszközölniük az íróknak, hogy a történet fonala egy milliméternyit sem haladt előre. Ez bizony teljesítmény: majdnem öt csillagos filler. Egy említésre méltó dolog történt, ez pedig MC világgá menetele volt, én őszintén bízom benne, hogy sikerülni fog, virtuálisan csomagoltam neki több napi hideg élelmet.

Biztosítási ügynök a színen, a T-1000-est vegzálja életbiztosítással (ha a férjed elpatkol, gazdag leszel!), de a felbőszült Lenke kihajítja a lakásból („maga nem tudja, milyen tragédián vagyunk túl”). Az érkező Takitól tudjuk meg, hogy Fogtündér és Erdészke tíz napra manrézába vonult valahová. Még jó, hogy nincs pénzük. Ugrunk a kisnyomdára, ahol Ferencünk teljesítménybérben fog dolgozni ezután, a rendes munkája mellett. Így megússza a harminc rugó leperkálását. Tag amúgy sem lehet, mert az kihalásos alapon megy. Immáron visszatérő motívum ez a „nyírd ki, akkor lesz jó neked” attitűd.

Julcsi és Szűcs Gabika kéjelegnek a folyósón a szünetben, Gábor moziba menne, de Julcsinak vásárolnia kell, így Gabika majd segít neki. A vásárláskor kiderül, hogy Gáborka egyedül senyved otthon, Julcsinak megesik rajta a szíve, és vacsorázni hívja. Lesz még ebből entyempentyem, látom én ezt. A tanáriban Vilma, Jutka és Béla életveszélyes trióját látjuk már, Vilma Béla torkának esik, hogy panaszkodnak a nyolcadikosai, miért is tanít Bástya olyan dolgokat, amik benne sincsenek a könyvben. Vilma ezzel kinyitja Pandora szelencéjét, három perces agymenést kap Jutkától és Bástyától arról, hogy milyen szarok a könyvek, meg különben is, foglalkozzon a saját dolgával. A vége? Vilma közli, hogy soha nem fogja megszeretni Jutkát. De a komolyzenét sem. Intelligens egy nő ez, mindig is tudtam.

Fogtündér néz ki a fejéből méla undorral a reptéren, éppen földi szolgálatban van, ez biztosan azt jelenti, hogy elijesztjük azt a kevés utast is, aki van. Érkezik az ügyvédsrác, aki teljesen be van rá indulva, majd előáll a tutival a kötelező konyakrendelés után: ha eladják egykori id. Fogtündér és Kurt cuccait, és hazahozzuk a bankbetétet, akkor az félmillió forint azonnali lottónyeremény. Fogtündér kesereg egy sort, de azért nem egészen őszinte a bánata... A Lantos 8 előtt Bőhm álldogál sárga ingben, fehér kardigánban és piros csokornyakkendőben, nagyon divatos. Az ajtóban megjelenik Valerie, akitől megtudzsuk, hodzs Oscar báci huszonfive USD-t kér egy napra a lakásért. Tyűha. Valerie eltűz Taki taxiján Óbudára, ahol lehet kicsit szitkozódni, hogy mi mindent bontottak le, meg romboltak le. Eközben feldúltan érkezik Sümeghy. Bőhm egyből leoltja a bérleti díj miatt, de a fő gond, hogy Donald kacsa a saját lakásába nem tud bejutni, mert a húga elvitte a kulcsot. Szopás.

Újabb politikai duettet láthatunk Ádám fejfájása ürügyén. A MÁV kórházban teljesítményértékelést vezettek be, ez a doktor úrnak nem tetszik, mert ezután nem lehet bunkó a betegekkel. Jaj de borzalmas. Ez a legsötétebb 50-es évekre emlékezteti barátainkat. Nem, gyerekek, ez a jövő. Lesz majd valamikor. Az 50-es években. Csak egy 20-ast rakunk majd elé. És ez is csak remény. Orvosi vizsgálat után irány a rendőrség, a múltkori nyanya ügyében megy a nyomozás, a rendőr hülye kérdéseire Ádám hülye válaszait hallgatjuk. A kedves unokaöcs is kint vár a folyosón. Már bánja az ügyet, de ez van. A kozmetikában Mara Caola plakátot ragaszt Lencsibaba fotójára, de GG ezt azonnal leveszi, hiába ígérte a csempészárukkal üzletelő Félix, hogy akkor havi ingyen anyag jár. Juli érdeklődik, hogy Gábor megnézte-e a GYES/GYED ügyeket, erre GG előáll egy csörgős hazugsággal, de Juli lecseszi, hogy goromba, és át is akarta vágni, mert ő, Gáborral ellenben utánanézett a dolgoknak. Érkezik Fogtündér, a tollát akarja igazíttatni az őszölés előtt. Mara meg elküldi Gábort pelenkázni, pedig egészen ráindult a mi Tündérkénkre. Én a szaros pelenkákat választanám. De tényleg.

Mozdonyface Mária kéri el magát Lenkétől, holott Banditól kellene, ezt Lenke is mondja, de Marika fél Banditól. Lenke áll be az üvegvisszaváltós pultba, ahol érkezik egy alkesz, akit Lenke leolt, hogy enni kellene, nem inni, de a kedves vevő szerint a magyar ember szomjas, nem éhes. Bahh. De a csúcspont csak ezután jön: 18 szovjet pezsgősüveggel jön egy másik ember, akit Lenke elküld, mert külföldi üvegeket nem lehet visszaváltani. Erre aztán kap hideget, meleget, baráti állam üvege, meg KGST, pluralizmus és nacionalizmus (hogy ennek ehhez mi köze, azt ugyan nem tudom), de semmi nem hat. Feljelentéssel is fenyegetőzik az ürge, de a mögötte álló elküldi Moszkvába. Yesssss.

Fogtündér és Erdészke érkezik a Hotel Silvanusba, ahol is a Dunára néző szobát kapnak. Na és mit látnak ott? A vízlépcső építését. Mennek is másik szobát kérni. Én meg most azonmód iszom egy vodkát, mert ez a mai rész tömény. A szobacsere sikeres, már az új szobában pezsgőzik a békült gerlepár, csókkal zárunk, nagyon romantikus. Kezdődik a vacsora, mindenki nagyon hepinek tűnik, enyelgés folytatódik, minden gond és probléma lent maradt a völgyben, vagy mégsem? Téboly Zsóka tűnik fel egy pasival az oldalán, szerinte ez remek lesz. Szerintem is. Fogtündér tombol, de majd csak túléli valahogy.

Etus érkezik egy gyerekággyal, amit a ház előtt szobrozó, és Valerie-re hiába váró Sümeghyvel cígöltetett fel az emeletre, Donald bácsi bosszúból meghívta egy koncertjére. Junior és Gábor lovag távoznak az ággyal befelé, Ádám egészen odavan, Juli is. Viszont a nőgyógyász eltörte a vállát, Senior aggódik, hogyan fog így szülni. Etusnak ezúttal igaza van: ő szül, és nem Zoltán. Parázs vita kerekedik a gyerekszoba helyén, ami félbemarad. Julcsi távozáskor kap egy puszit Gábortól, egészen odavan. Eközben Jutka és Feri Frusztránál ülnek. Öblögetnek egy sort arról, hogy nem éri meg tisztességesnek lenni. Frusztra panaszkodik, hogy MC visszajár rendelni, hetente kétszer, most is érkezik. Hoppá, mégsem ment világgá. A változatosság kedvéért Mariannt vegzálja, hogy neki pihennie kell, Mariann lánya meg orgiákat rendez (értsd: beszélget a barátaival) otthon, ezért nem lehet hazamenni. De Marianné a végszó: ha nem tetszik, menj haza. Oda ugye nem lehet, így előbb-utóbb csak világgá megy már végre.

Címkék: szomszédok
10 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Elloth 2009.06.03. 12:23:43

Jól látom, hogy Erdészkének hosszú haja van?

winston01 2009.06.03. 12:38:17

"18 szovjet pezsgősüveggel jön egy másik ember, akit Lenke elküld, mert külföldi üvegeket nem lehet visszaváltani."

Bezzeg a régi szép 50-es években! Ezért úgy elvitték volna Lenkét 6-8 évre egy zártkörű üvegmosó-tanfolyamra, hogy még Fogtündér unokái is emlegetnék! :)

kamarti 2009.06.03. 13:09:26

@Elloth: most nézem, tényleg olyan a képen, mintha lófarka lenne, de nem, nem ennyire laza fiú a főmérnök úr :)

Acron 2009.06.03. 13:39:01

A nőgyógyásznak nem a lába törött el, hanem a válla, nem? De lehet ám, hogy én vagyok süket...:)

Milo Rambaldi · http://hogyvolt.blog.hu/tags/szomsz%C3%A9dok 2009.06.03. 14:18:27

@Acron: Nem te vagy süket, hanem én hülye :o). Nem tudom, miért írtam vállat láb helyett.

Milo Rambaldi · http://hogyvolt.blog.hu/tags/szomsz%C3%A9dok 2009.06.04. 11:00:05

@Acron: Mégsem vagyok hülye. 40. fejezet 21:37, Senior szövege: "eltörte a vállát".

Acron 2009.06.04. 11:10:05

@Rambaldi: No, akkor olvasd vissza a beszégetést. A szövegben lábat emlegettél, erre tettem fel a kérdést, hogy nem a válla tört el?
És innentől katyvasz van:)
De egyébként a történet szempontjából teljesen mindegy, a lényeg az, hogy nem ő vezeti a szülést.

Acron 2009.06.04. 11:12:49

Na, most már én sem értek semmit! Visszaolvastam és most "váll" szerepel a szövegben.
Ezek szerint vak is vagyok, és még ráadásul az én félreolvasásomat is Rambaldi nyakába varrom.
Mea culpa, mea maxima culpa!!!

Gabba 2009.06.04. 11:22:39

Nem baj, gyerekek, legalább történik valami :P
süti beállítások módosítása