Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Dr. Csont 2x12 – A játék neve: halál

2009. június 03. 11:00 - Llew

Bonesnak a börtöntűz áldozatául eset Howard Eppset kell azonosítania, közben arra panaszkodik, hogy nem tudott aludni, mert a szomszédban felújítanak. A szénné égett holttestet látva Booth megjegyzi, hogy ez járt egy sorozatgyilkosnak, és mivel a káoszban bármelyik rab lehetett a tettes, nem is nagyon töri magát, hogy előkerítse. A frissen eltört csukló és a karon lévő tetoválás alapján azonban a maradványok egy tűzoltótól származnak, akinek a ruhájában Epps megszökött.

A csapat a róluk készült cikket tanulmányozza, aztán jön Cam, és miután megállapította, hogy jól mutat a képen, a tűzoltó azonosítására utasítja őket. Bonesék eközben Epps nejével beszélnek. Illetve ex-nejével, mert időközben elváltak. Booth nemkicsit gúnyosan érdeklődik, hogy vajon mi volt ennek az oka, majd közli a nővel, hogy védőőrizet alá helyezi, amíg a gyogyóst elkapják. A nőnek azonban a válástól eltekintve nem lett több esze az eltelt időben, és nem kér a védelemből, nehogy az új barátja megismerje a múltját. Meg bízik benne, hogy Howard még mindig a fiatal szőkékre bukik.

Boothnak muszáj valakin kiélnie védelmező ösztöneit, ezért közli Bonesszal, hogy mivel ez Eppsnek amúgy is személyes ügy, mostantól egyedül sehová se. Majd megy, és gyors romantikázás keretében Cammel is tudatja, hogy ezután több mint testőröset játszanak. Angela ezalatt elmeséli Brennannek, hogy marhára betojt az ügytől, majd arról érdeklődik, hogy barátnője miként birkózik meg a helyzettel. Hát úgy, hogy megvette a legnagyobb pisztolyt, ami kapható. Ekkor érkezik Booth, így gyorsan le is zavarják a nem a méret a lényeg beszélgetést, Angela meg magukra hagyja őket, hátha már nem is a fegyverről van szó.

Nincs idejük csevegni, mert Howard hívja Brennant. A sok maszlag között a lényeg, hogy Epps mind elkövetkező dologért őt hibáztatja, és azt tanácsolja neki, hogy használja a fejét. Amíg a nő szóval tartja, addig Booth beméreti a hívást, amit a gyilkos hagy is, majd még időben lelép a fülkétől. Viszont hagy nekik egy kis üvegcsényi csontreszeléket. Zack elmondja, hogy egy 35 év körüli emberé, Hodgins pedig – miközben a csinos, felfegyverkezett nőkről elmélkedik – megállapítja, hogy a reszeléket fűszerekkel keverték össze.

Ekkor Angela sikolya zavarja meg őket. Epps egy emberi szívet postázott neki a róluk szóló cikk azon mondatával, melyben Hodgins a labor szívének nevezi. Később rájön, hogy a fűszerek egy curry receptből valók. Epps ex-neje pedig legutóbb egy indiai étterem felett lakott. A lakásban azonban már csak a nő behűtött fejét találják. Epps korábbi fejes mondata is utalás volt, ezért Booth szerint nem kéne tökölni a szabályokkal, hanem felnyitni, hogy van-e benne valami. Amennyi esze volt a csajnak sok minden elfér még benne. Cam azonban ragaszkodik a szabályos eljáráshoz. Epps kezd durvulni, mert a tűzoltót élve gyújtotta fel, az ex-ét meg élve fejezete le. Erre Booth úgy dönt, felhasználják ellene az anyját, akihez a profilozók szerint érzelmileg kötődik.

Epps anyuka az mellett, hogy a kóros kövérségtől penészes bőre miatt bűzlik, nem is normális. Ammóniával mosdatta a fiát, hogy lemossa róla a feslett nők nyomát, de mikor a lefejezett nőről hall, akkor csak arra jut, hogy többet kellett volna vernie a gyerekét. Visszafelé kocsikáznak mikor Cam telefonál, hogy Caroline fülében egy Hillside Park-i zsetont rejtette el Epps. Booth fia minden nap ott játszik, így aztán padlógázzal húznak oda. Parkernek semmi baja, bár a babysitternek nem tűnt fel, hogy egy idegen fagyit vett neki, a szalvétán meg újabb üzenetet hagyott.

Booth érthetően ideges, ezért ráparancsol Camre, hogy azonnal hasítsa ketté Carolin fejét és nézzen bele. A köztük lévő kapcsolat pont elég ahhoz, hogy a nő röntgenezés nélkül kezdje szétfűrészelni a koponyát, aminek hatására valami fehér anyag jön ki, amitől Camnak görcsös rohama lesz. A méreg tüdőödémát okozott, vagyis lassú fulladásos halál várható hamarosan. Zacknek semmi baja, vagyis nem lehetett gáz, ő pedig porra tippel, ezért Hodgins elviszi Cam ruháját leelemezni. Bones pedig Bootht próbálja vigasztalni a maga suta módján.

Booth Cam ágya mellett virraszt, miközben Hodgins nem talál semmit a ruháján. Angela utólag megröntgenezte a fejet és egy üvegkapszula nyomait találta benne. Abban volt a por, amit Hodgins az üvegszilánkokon lévő maradványokról próbál azonosítani. Epps újfent telefonál Brennannek, hogy megérdeklődje kit intézett el, mivel látta a mentőket az intézetnél. Brennan eleinte tagad, de aztán kénytelen bevallani az igazat, mert Epps ettől teszi függővé a méregre utaló nyomok megadását („a test tudja, amit a fej nem mondhat el”). Mikor megemlíti, hogy bevitték az anyját, a fickó kiborul.

Cam állapota rosszabbodik, már lélegeztető gépen van, Hodgins azonban nem tud elegendő mintát venni az üvegszilánkokról. Zack szerint Epps feladványai egyszerűbbek, mint gondolják, de Boothnak most nincs türelme az agyasok dumájához. Zack viszont a szalvétás üzenet és a Google Maps segítségével rátalál a Parker&Parker Bőrdíszmű üzletre. Az üzletben ott van Caroline teste, a hasán egy zacskónyival a Camet megmérgező anyagból. Booth csapdát keres, de Zack türelmetlenül lekapná a zacskót és ezzel aktivál egy nyomás kapcsolóval ellátott bombát.

Mindenki kimegy, Booth pedig megpróbálja úgy félrerántani Zacket, hogy mindketten életben maradjanak. Brennan irodájában nézik a híradóbejátszást, ami arról számol be, hogy Zakh meghalt és Booth súlyosan megsérült. Előbbi arról panaszkodik, hogy leginkább attól sérült meg, hogy földhöz vágták, míg utóbbi magát győzködi, hogy mennyire hősies volt. Hodgins végre azonosítja a mérget. Booth indul a kórházba, de előtte még hazazavarja Bonest egy FBI egység felügyeletével. Cam olyannyira jobban van, hogy a gipszporos megjegyzése elgondolkodtatja Bootht.

Brennant hazaviszi az FBI, ő meg beveti magát a zuhany alá. Epps ekkor mászik át a szomszéd lakásból a gardrób hátsó falába vágott résen. Feszítővassal a kézben indul, hogy megmossa Brennan hátát, aki azonban a kézi ágyúval felszerelkezve fogadja, miközben Booth csendben besurran a bejáraton. Howard nem így tervezte a bulit, nem is győz csodálkozni. Felvilágosítják, hogy nem olyan, okos, mint képzelte magáról, hisz egymástól függetlenül ketten is rájöttek mit tervez. Csak egy percet szeretne kettesben tölteni Brennannel, akinek nincs ellenére a dolog, Booth azonban nem akar lövöldözést.

Howard viszont nem szeretne több börtönkosztot enni, ezért a feszítővassal ledobja a lámpát, és kivetődik az erkélyen. Booth ma mindenképpen hős akar lenni, ezért utána rohan és el is kapj a karját. Felhúzni azonban nem tudja egy kézzel, ráadásul Howard igyekszik rávenni, hogy elengedje. Feleslegesen, mert kicsúszik a keze és egy szépen vetített dupla szaltó után a járdán koppan. Bár igazolják, hogy nem dobta le, Booth mégsem örül. Az önsajnálat még a Parkerrel töltött hétvégén, Bones látogatásakor is rajta van. A férfi magát hibáztatja, mert személyes kapcsolatuk volt Cammel, aki emiatt került veszélybe. A monológot, és az epizódot azzal zárjuk, amint kifejti a társának, hogy az ő munkájukban nem bonyolódhatnak viszonyba.

Címkék: dr. csont
10 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kamarti 2009.06.03. 12:13:17

vajon kit győzköd ez a kedves hős ügynök?

Llew 2009.06.03. 12:24:49

@kamarti: ez az a kérdés amire még nem tudjuk a választ.

hex.kelly 2009.06.03. 12:38:35

Legfőképpen önmagát :-)

Llew, köszi a Hv-ot, jó volt, mint ahogy a film is.
Be kell valljam, én picit drukkoltam, hogy Cam ne gyógyuljon meg..... Számomra B és B annyira összetartozik, hogy betolakodónak érzem Cam-et. Amellett pedig a Jeffersonian előző vezetője (a magas pasi) sokkal jobb karakter volt.

Llew 2009.06.03. 13:22:35

@hex.kelly: Goodman jófej volt, de Cam poénjai és grimaszai miatt nem hiányzik. Mondjuk visszatérő szereplőként elfért volna, de biztos nem fért a költségvetésbe.

zsoltix 2009.06.03. 14:06:25

Igy màr legalàbb tudom,hogy pont az izgalmasabbik felèröl maradtam le:) Csak onnantòl làttam,hogy beszèdült a fönökasszony a koponyàtòl. Amùgy ez a nyàlas lamour-vonal nem igazàn hiànyzott a sorozatbòl,legalàbbis nekem nem:)

Llew 2009.06.03. 14:43:14

Pedig ez megvolt, legalább ennek az évadnak az elejétől, már ha a Bones-Booth nem járunk, de jó lenne vonalra gondolsz. Ha meg a Cammel folytatottra, annak meg úgyis vége.

lalla 2009.06.03. 14:57:16

Klassz hogyvolt, köszi az emlékeztetőt. Csak annyi kritika, hogy engem személy szerint zavarnak a helyesírási bakik az olvasásban: "haza zavarta" = hazazavarta, " híradó bejátszást" = híradóbejátszást, stb.

De a lököttsége ellenére is kedvelem a Bones-t, igaz, mostanában nem követem annyira.

zsoltix 2009.06.03. 15:09:07

@Llew: Az utòbbira gondoltam. A Bones fèle se ìgy,se ùgy, se sehogy-fèle kapcsolat szòrakoztatòbb,jòkat lehetett vigyorogni a pàrbeszèdeiken:) De szerencsère nem hoztàk öket össze a forgatòkönyvìròk. Kb. olyan lenne,mintha az X-aktàkban Mulder ès Scully kamatyolnànak. Vagy mint a Tùsztàrgyalòk, ahol eleve a 2 föszereplö vèg nèlküli romànca kìsèri vègig az egèsz sorozatot.

Llew 2009.06.03. 15:22:53

@zsoltix:
"Mulder ès Scully kamatyolnànak" megtörtént
Tùsztàrgyalòk: nem tudom, hogy ezt most pozitívnak vagy negatívnak írtad? Szerintem az egyébként is jó sorozatnak ez semmiben nem vált hátrányára. Sőt kifejezetten üdítő volt, hogy nem kellett megvárni míg összejöttek, hogy utána ezzel kinyírják a főszereplők közt addig fennálló és jól működő kapcsolatot (lásd X-akták), hanem eleve a párkapcsolat adta a sorozat azon mozgatórugóját és humorforrását, amit máskor (pl. Bones) a kényszeresen csak kollegiális kapcsolat.

Zsoozsy 2014.11.17. 10:35:33

Éljen a hogyvolt, köszi, pláne ha helyenként még meg is mosolyogtat :) (ám a helyesírási hibák engem is zavarnak, de most nem fogom felsorolni őket...)
Szerintem amúgy ez volt a sorozat eddigi legjobb része, tiszta para... Mert hiába darálom lazán, néha azért hezitálok, hogy kissé tán túl lapos, egy kaptafára megy az egész, de valahogy annyira mégsem, meg pláne most ez a rész, igazán felpezsdítette szerintem az egész sorozatot... :)
süti beállítások módosítása