Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Szomszédok 2x20 (38. fejezet, 19881006)

2009. június 02. 13:00 - Milo Rambaldi

Hosszú idő után végre erős részt tudhatunk magunk mögött, öntudatosan üvegből söröző művészproletár nagyanyával, romló közbiztonsággal, megtámadott fiatalasszonnyal, kiszámíthatatlan árakkal, erdélyi menekültekkel, politizáló kisnyugdíjasokkal, hőbörgő népekkel fűszerezve. Hosszabb punnyadás után megint beindult a teleregény, remélhetőleg nem tiszavirág életű volt a fellendülés.

Juli és Mara éppen csempészárut pakolnak, amikor is benyit az APEH (adófelügyelő néven itt még) két rosszpofájú, revizornak hazudott börtöntöltelék külsejű embere, egyből vegzálni is kezdik a nőket, de az üzlet esze, GG nincs bent, és a főkönyv is nála van. A végén csak előkerül Gábor is, másnap mennie kell a hivatalba. Julinak már nagy a hasa, két hét alatt akkorát nőtt, hogy az Alien lehet odabenn. A szülés után otthon akar maradni, GG hőbörög, de megígéri, hogy utánanéz a kedvezményeknek. Közben érkezik Sümeghy és unokahúga, Valerie. A kiszlány cak kicit beszél mádzsár, törni nadzson, ámerikás hogymondzsáklendből jött. Bőhmre azt hiszi, hogy szenátor, merthogy képviselő. Kibászott viccesz.

Lenke Erdészkével ablakot javíttat, mert a lakásban akkora cúg van, hogy szélerőművet lehetne üzemeltetni hidegfront idején, majd nekiszegezi a kérdést: mikor dugtatok utoljára? Na jó, nem ezt mondja, de kihallatszik belőle. A válasz: rég. Lenke mondja, gyere, beszéljünk. Fogtündér más, harapós (nem sütöm el az olcsó fogazós poént...), vele másképp kell bánni. Ad is majd ötletet. De előbb Takit vegzálja, hogy hol volt délelőtt, amikor szar a Lada. Némi felesleges politizálást követően Taki azzal hárít, hogy alkatrészt keresett. Majd előáll azzal, hogy az építészéket leviszi a saját verdájukkal vidékre, mert inni akarnak. Lenkének ez nem tetszik, nem szereti a szívességeket. A szomszédban Jutka tombol, hogy nincs pénz október 6-i poszterre, mert Hável egy töketlen, a még mindig bekötött fejű Vágási Jack Bauer viszont megígéri, hogy szerez a nyomdából. Megy egyébként másik nbyomdát is nézni, mert ő egyszer még nagy ember lesz.

Juli mos a fürdőkádban, mert nincs mosógépük, csöngetnek, megkéri Juniort, hogy menjen ki, de az olvas, nem megy. Jön Etus, aki beveti az undok nagyanya trükköt, lecseszi Juniort, lelki terrort alkalmaz, ez Seniornak is tetszik, úgy tűnik, még nem próbálta. Pedig többet ér, mint az ordítás. Junior egyből kezes bárány lesz, de már késő. Beesik a családfő, hullafáradt, fáj a feje. Etus szerint a baleset miatt. Tyukszi megy vacsorát készíteni, Julcsi egyből odaugrik, hogy akkor ő most jó gyerek. Ezt a debil csapatot! Komolyan fájt ez a pár perc.

Lenke remek ötlete is körvonalazódik, Erdészke javaslata az, hogy menjenek vidékre, mert attól majd milyen jó lesz minden. Valóban. Fogtündér gyanút fog, nem örül annak, hogy Erdészke a T-1000-es segítségét kéri, majd arról öblöget, hogy eltávolodtak, jó lenne összerázódni, de ehelyett összerázkódik. Meglátja az egyik támadóját, aki a bárpultnál ül. Szólnak is a konyakot hozó pincérnőnek, de a támadó lelép. Közben már Jutka menne reggel 6-ra az iskolába ebédügyeletet tartani. Ez arról szól, hogy a szülő lemondja az abrakot, a tanárok meg mindezt lemeccselik a tanáccsal. Király. Feri szerint nem annyira, de hozott az aradi 13-akról fotót. Meg volt a kisnyomdában, nagyon tetszik, de harminc rugó a beugró. Jutka szerint várjanak. Szerintem meg Frusztra fogja finanszírozni ezt az ügyletet. Pátoszos jelenetet láthatunk, Feri képeiből Jutka posztert (bocs, tablót) csináltat a gyerekekkel, a szélén nemzetiszín szalag, a himnusz zenéjére ütemesen mozogva odatechonokolozzák a passzpartura a tizenhárom vértanút. Jaj de megható! Hallom, hogy dobban a gyermekek díszmagyar szívecskéje a csúnya gyártásvezető bácsi artikulátlan ordítására, ahogy megint elcseszték a sorrendet és már a huszonharmadik tablót kell ragasztani.

Feszültségekkel teli zenére ismeretlen trenyás asszony közelít egy tálcával a gangos folyósón, hozta volna Piroska néninek a kávét, de egy férfi nyit ajtót. A néni egész éjjel sikított az elmondása szerint, most nincs túl jól. A férfiú menne is mentőt hívni, ámde trenyás nőci közbelép, felmenne, de lepattintják. Szerintem a néni elpatkolhatott. Így is van, állapítja meg a kiérkező Mágen doktor, aki egyből főtörzs is lett. Nyomozati anyag: nem Piri néni fogyasztott a reggeliből, mert ő akkor már el volt hunyva. Jóember lefizetné Ádámot, hogy hallgassa el az ügyet, és doktorka új taktikát választ. Elrakja a borítékot, majd utána küldi el a fenébe a delikvenst. Cseles! De nem rakja el mégsem, hanem odaadja a kiérkező rendőröknek. A vesztegető egyébként eltartásilag volt érdekelt. Lakásszerzés. Bukta. Nagy bukta. Legközelebb kevesebb patkánymérget etetünk a vénasszonnyal, és türelmesebbek leszünk.

Taki vegzálása nem ért véget, mert az építész is cseszteti Takit egy sort, hogy ne hajtson gyorsan a BMW-vel. Mert neki az van persze. Imádom ezt a finom társadalmi rézkarcot. Kisnyugdíjas = lakótelep. Építész = BMW + pókerparti. Építészék valami csárdába jöttek Nemesvámosra, hunglish kiejtéssel operáló amerikai vendégekkel, akiket a faszkalap pincér paszport kontroll beszólással enged be, és tirpák mosollyal a kezükbe nyom egy kupica veszprémi lófingatót. Bent teljes elmebaj van, bocskaiban és attilában rohangáló huszárok, betyárok, mindeközben csak úgy repkednek a paszumányok. Taki kint öblöget egy kollégával, hogy jó-e így, az elvtársak és az urak bent esznek, ők meg kint rohadnak. Nem jó, és Taki besértődik, hogy nem hívták be, de most már mindegy. El is megy haza, építész neje hőbörögne, de építész leoltja. A tetves burzsoá állatja.

A feldúlt MC érkezik Jutkákhoz, közli is a lányával, hogy egy rohadt dög, mert elpofázta az anyjának a Mariann-ügyet, illetve Feri is egy szemét, mert Frusztrával múltkor enyelgett, innét tud mindent. Ezért MC már a saját rendelőjében sem rendelhet. Szegényke. Azt is közli, hogy itt a vége. Nem beszélnek többet. Jutka ahelyett, hogy pezsgőt bontana, Feri vállán kezd sírni. MC világgá megy, Feru szerint ez csak múló hóbort, Jutka kesereg: már soha nem lesz olyan, mint volt. Eközben Valerie beszélget a szenátor úrral. Fónolni szeretne a szülőknek, de nem érti, miért nincs a lákászban fón. Bőhm makog egy sort, majd elküldi a postára, de arra nem ad választ, hogy tudunk mi telefon nélkül élni. Elárulom. Üdzseszen. Mádzsároszan. Komolyan mondom, kikészít ez az ámerikás picsóresz.

Címkék: szomszédok
12 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ACM 2009.06.02. 13:25:51

Nekem nagyon szimpi volt az amerikai csajszi, ráadásul marhára ismerős! Már ki is derítettem, honnan: az Y-Aktákból (Psi Factor). (Bocs az OFF-ért)

Gabba 2009.06.02. 13:34:46

"Bent teljes elmebaj van, bocskaiban és attilában rohangáló huszárok, betyárok, mindeközben csak úgy repkednek a paszumányok."
És egy menyasszony se volt ott? Mert akkor lehettek volna még hozományok is :P

Vámpír\\\'08 2009.06.02. 13:59:51

Élien lehet odabenn...
Ezen felsírtam a röhögéstől, kollégám döbbenten néz... :)

Borcsika 2009.06.02. 14:35:55

Hát ez megint csúúúúúúúúcss volt.

Még, még, még, akarom.....

Acron 2009.06.02. 18:03:38

Hát ez megint nagyon ott volt:)
Drága háziszerzőm, kicsit kiéreztem a fáradtságot, vagy rosszul látom? Ez természetesen nem izélgatás akar lenni!:)

Fée Verte [ Fára Szorult Kéreg ] Zabatár 2009.06.02. 21:21:43

A 2. kép nagyon ott van a hajcsat-ragtapasz párhuzam (vagy mifene, nem vok kommunikátor).
Nézni már kisgyerekként sem bírtam ezeket a papírjellemű mintapolg... (khm) mintaembereket, de ezek a HV-k szuperek.

Fée Verte [ Fára Szorult Kéreg ] Zabatár 2009.06.02. 21:28:57

Talán a motívum ismétlése / erősítése, áhhh, nem megy ez nekem.

Milo Rambaldi · http://hogyvolt.blog.hu/tags/szomsz%C3%A9dok 2009.06.02. 23:10:06

@Acron: Mire gondoltál? Átnéztem, nem látok benne különbséget az előzőekhez képest. Maga a sorozat kezd már most fáradni, és egyre kínosabb szituációkat produkálni, pedig még nagyon az elején vagyunk. Már most is telnek el úgy 5-8 percek a 26 percnyi tiszta adásból, hogy az égegyadta világon semmi nem történik. A kígyó a farkába harapott, és ezt fogjuk ismételni még 10 éven át.

@Fée Verte: Értem, mire gondoltál :o)

Acron 2009.06.03. 09:25:56

@Rambaldi: OK, akkor ezt láttam, bocsika:)
Mindenesetre a humorodtól még mindig odavagyok!!!

Leadfoot 2009.06.03. 10:07:16

Mikor hangosan felröhögök, a kollégám már automatikusan kérdezi: "mi van, megint Szomszédok hogyvoltot olvasol?"

-miu- 2009.06.04. 10:40:14

én is Éliennek hívom az enyimet ott benn. :)
én ezen az öblöget dumán hangosan felröhögtem.
és persze tőlem is kérdezték, hogy mi történt, mondtam, hogy Szomszédok hogyvoltot nyomatok.

Zsoozsy 2010.01.07. 07:16:25

Már bocsi, de nekem tök határozottan úgy tűnt, hogy a Szózat szólt az október 13-i díszmókázás alatt...
süti beállítások módosítása