Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu 5x14 – 48 óra

2009. május 31. 11:00 - Llew

Nincs is jobb egy kis délutáni kocogásnál, gondolhatnánk a csapatot megpillantva, de ők megint alaposan beletenyereltek valamibe, mert halálsiklók kergetik őket. Tárcsázás, lövöldözés, és Daniel meg Carter már át is ugrott a kapun. Jackéknek is jó lenne belehúzni, mert egy al'kesh is csatlakozik a siklókhoz. O’Neill átugrik a kapun, Teal’c azonban az utolsó lépcsőről visszafordul, és csípőből kilövi az al’kesh fülkéjét, ahonnan Tanith vigyorog kifelé. Aztán ő is átlép a kapun, a hajó meg felrobban előtte. A csapat ideát várja a szűkszavú óriást, de a kapu csak simán lekapcsol, ők meg úgy néznek, mintha valaki a poén előtt befejezett volna egy viccet.

Nosza, szaladjunk visszahívni a cimborát, hogy miért nem akar haza jönni. Walter már tárcsáz is a szép új LCD monitor előtt, de a kapu közben ismeretlen hibát jelez. Carter kérdésére O’Neill megemlíti, hogy volt ott egy hajó, ami esetleg neki koccanhatott a kapunak. Szőkénk szerint ebben az esetben előfordulhat, hogy Teal’c még úton volt, mikor a kapu lekapcsolt, ezért jobb lenne megszakítani a tárcsázást. Kicsit később Daniel beszámol Tanithról, Sam meg rájött, hogy mi a gond. A kapu energiaként küldi át a népeket a féreg járaton, de mikor az al'kesh rápottyant a tárcsázóra, azzal kihúzta a dugót a konnektorból, ezért Teal’c most mentett állományként ott figyel a kapuban.

Azon túl azonban, hogy Carter nem tudja kiszedni, a nagyobbik baj az, hogy a kapu minden ki vagy betárcsázás előtt nyom egy Format C:\-t az új adatok miatt, amivel véglegesen letörli a kopasz embert. Vagyis pörögni kell, mert 8 CSK csapat kirándul a galaxisban, akik előbb utóbb haza akarnak majd jönni. Ezért elő lépésben Silerék hátrébb szerelik az íriszt, hogy a kapu úgy érzékelje el van temetve, és blokkolja a bejövő hívásokat. A kinti csapatokat meg visszahozhatnák a másik kapun, mivel a tárcsázó miatt az élvezne elsőbbséget. Már, ha az oroszok segítenek. Aminek elősegítésére Daniel már indulhat is hozzájuk.

Hogy Jack se érezze magát teljesen haszontalannak, felajánlja Carternek, hogy hoz neki kávét, amíg ő a fejét töri. Daniel és Davis őrnagy megérkezik Moszkvába, ahol tájékozatják őket, hogy két CSK csapat már megérkezett. Na meg kiderül, hogy, bár bizonyítottan nem megy nekik ez a csillagkapus dolog, az oroszok most nyeregben érzik magukat  és próbálják a javukra fordítani a helyzetet. Jack jobb híján az ebédlőben alszik - úgy tűnik ő nem ivott kávét -, de a tábornok elzavarja pihenni, majd az eligazítóba visszatérve szembe találja magát Simmons ezredessel és az 51-es körzet legnagyobb csillagkapu szakértőjével, bizonyos Dr. McKay-jel, aki később majd az atlantiszi expedíció fő lángesze lesz.

Itt azonban még egy geciemberek álltal irányított nagyképű pöcs, akit Simmons azért hozott, hogy Carterrel összedugják (nem, nem azt) a fejüket és 48 órán belül kiszedjék Teal’cet a kapuból. Ugyanis a Pentagon beli fejesek nem akarnak ennél tovább az oroszokra szorulni, jaffa barátunkat meg nem is bírják, meg hát nem is amerikai, így mehet a levesbe, ha kell. Hiába mentette már meg számtalanszor ezt a szaros kis bolygót. Közben a ruszkik is makacskodnak, és közlik, hogy mivel minden CSK egység haza ért, vége az ingyen csillagkapuzásnak. Pedig még ki kéne küldeni egy csapatot, hogy keressenek egy kapu szervizelésben járatos ismerőst. Erre azonban orosz barátunk annyira kiakad, mintha Daniel ingyen vodka osztással akarná legyőzni a goa’uldokat, és közli, hogy kormányközi megállapodás ide vagy oda, a további utazgatás sok-sok dollárokba fog kerülni.

Jacket Maybourne látogatja meg, majd miután meggyőzi, hogy nem ő lőtte meg a múltkor, figyelmezteti, hogy figyeljen Simmonsra, mert biztosan rosszban sántikál. Tud Teal’c-ről és Cassidy néven megszállt a városban, ha esetleg kéne a segítsége. „David vagy Shaun?” – kérdi Jack. „Butch” – feleli Maybourne. McKay ezalatt Carternél próbál bevágódni azzal, hogy nem Simmonsnak dolgozik, de még az őrületes hadarásával sem tudja befejezni a mondandóját Daniel hívása előtt. Sikerült elküldeni egy csapatot a tok’rakhoz, akik azt üzenték Teal’c azért maradt a kapuban, mert ezen az oldalon nincs tárcsázó, ami kiküszöbölte volna a hibát. Sam szerint, azonban talán utólag is ki tudja javítani a problémát, de Daniel közli, hogy Alaszka visszaadása nélkül esélytelen, hogy az oroszok kölcsön adják. A tok’rak agyalnak a megoldáson, de nem tudják meddig tart.

Simmons nem húzza az időt, hanem Kinsey-i magasságokba törő köcsögséggel közli Hammond tábornokkal, hogy Carter és McKay nem fogják időre megoldani a feladatot, ő viszont biztosítani tudja a megfelelő információt, persze nem ingyen. Így aztán Jack fel keresi Maybournet, aki azzal nyit ajtót, hogy szívesen kinyírja Simmonst. Én beleegyeznék. Szerinte ő lőtt O’Neillre, majd kitalálja, hogy a fickó nyíltan megzsarolta a tábornokot. Mivel egy goa’uld kézi készüléket kért cserébe az információért, gyakorlatilag beismerte, hogy náluk a kukac. Szóval csak meg kéne találni és ingyen is meglenne az információ.

Az oroszokkal nagyon elszaladt a ló, és úgy tűnik nem hallottak még arról, hogy a segélyhívás minden szolgáltatónál ingyenes, ezért egy állandó orosz csapatot, plusz az információk és technológiák megosztását követelik, vagy ellehetetlenítik a Program működését. Mivel láthatóan nem jutnak dűlőre, Daniel megkérdi mennyibe fájna nekik a tárcsázó. Csekov ezredes azonban nyílván valóan látott már MasterCard reklámot, mert úgy gondolja az amerikaiak szívatásának élménye megfizethetetlen.

Maybourne továbbképzést tart Jacknek az NID működéséről, közben meghackeli a szervezet rendszerét és megtalálja a helyet, ahol feltehetően fogva tartják az Adrian goa’uldot. Carterék ebédelnek – kiderül McKay citrus félékre való halálos allergiája –, közben a féregjárat nélküli eseményhorizont létrehozásának lehetőségéről vitatkoznak. McKay Sam valamennyi ötletébe beleköt, majd kiderül, hogy ő már halottnak tekinti Teal’cet, és a Pentagon az ő véleménye alapján tűzte ki a 48 órás határidőt (deadline). A hülyéjének az ezzel kivívott ellenszenv nem elég, még le buta szőkézi is Samet, aki erre javasolja, hogy szívjon citromot.

Jackék megtalálják az NID-s házikót, és be is jutnak a kukachoz csevegni. Aki azonban nem hülye, és tudja, hogy O’Neillnek információ kell, így hiába is fenyegetőzik gyilkolással. Viszont a cellában van kamera, mert Simmons videóra vetette a saját beszélgetését, csak vissza kell nézni. Moszkvában a helyzet változatlan, mert az amerikai hadsereg nem akar naqadah generátorokat, egyúttal fegyvergyártásra alkalmas naqadaht adni az oroszoknak. Naiv Daniel pedig végre rájön, hogy eddig csak azért mentették meg a több soron a Földet, mert egyelőre még az USA is a bolygón van.

Végül csak megegyeznek a ruszkikkal, akik azonban csak egy hónap múlva adnák át a kaput. Csekov ezzel venne elégtételt Zsukov barátja haláláért, de a faszi a szíve mélyén igazából jó ember, így Daneil meggyőzi, hogy azonnal postázzák a tárcsázót. Azonban úgy tűnik már ez is késő, mert lejárt a 48 óra. Még szerencse, hogy Jack időben telefonál Carternak Simmons kukacos videójáról, akit jól őrizetbe is vesznek. A goa’uldtól megvan a megoldás, McKay szerint ugyan hülyeség, de azért Carter megcsinálja, ő meg a légierő alkalmazottjaként mehet a ruszkikhoz a naqadah generátor programjukat vezetni.

A tárcsázó kész a csatlakoztatásra, azonban esély van egy kisebb robbanásra, ami tengerparti államot csinál Coloradóból, ezért Jack megkérdi Samet, hogy biztos a kapu mellett akar-e maradni, helyette azonban Siler válaszol őszinte nemmel, mivel magára vette a kérdést. A kapu szikrázva megnyílik, Teal’c egészben megérkezik, aztán a tárcsázó szépen szétrobban. Ezzel sem lesz több gond. Itt a vége, happy end.

Címkék: csillagkapu
7 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Labzo · http://labzo.extra.hu/ 2009.05.31. 11:31:36

A 'jaffa bosszúnak' ezzel már tényleg vége lett?

Dax 2009.05.31. 18:12:26

oniell még mindíg óriási (L)

mizrolist 2009.05.31. 18:13:12

Maybourne-t eddigre már kezdtem bírni :D

morecows 2009.05.31. 19:23:41

Erre a McKay-es vonulatra egyáltalán nem emlékeztem, pedig már 2x láttam az összes évadot.
Köszi.
Most nézhetem meg megint. :-D

Gabba 2009.06.02. 09:17:58

Remek rész volt, McKay és Carter együtt fergetesek. Tehát innentől datálódik McKay viszonzatlan szerelme kedvenc szőkénk iránt.
Sam citromos poénja az egyik legjobb pasilekoptató duma. (Btw a szinkronban "nyaljon citromot!" hangzott el, nem az hogy szívjon.)

Llew 2009.06.02. 10:19:40

Én se emlékeztem, hogy McKay már itt bejönne a képbe. A hv az erdeeti verzió alapján készül, ezért fordulnak elő szöveg eltérések.
süti beállítások módosítása