Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A Kaméleon 3x06 - Parole

2009. május 30. 10:00 - missparker

Egy lehetőségnél sohasem kérhet többet az ember. /Sydney/

Központ, Sydney ikrekkel kísérletezik, Brootsnak magyarázza, hogy a pár tagjai miért ütik-verik egymást, és ő ezt mitől tartja érdekesnek. Itt az alkalom, hogy újragondoljuk, mennyire szeretjük Sydney-t (vagy tekintsünk pár sorral feljebb, a mottóra). Broots átad neki egy küldeményt, Jarod egy kórházi betegazonosító szalagot küldött neki, a beteg neve George Stamantis. Oké Broots, ezt sosem láttad. Értve? Jarod Barker egy San Diego-i lepukkant lakásban dolgozik: tintaceruzával tetoválásokat rajzol magára. Letartóztatási jelentésre, börtönaktára, börtönudvaron készült fotóra photoshoppolja fel a saját fényképét. Pózol a tükör előtt, átváltozik egy frissen szabadult elítéltté.

Munkahelye egy hegesztőüzem a kikötőben, munka közben rászólnak, jött hozzá valaki két nagy kutyával. Jack Brevins, a felügyelőtisztje. Sétálnak egyet a kikötőben, Jack azt fejtegeti Jarodnak, hogy tudja milyen nehéz a bezártságból visszaszokni a szabadságba. Ezt elég vicces, pont a Kaméleonnak. Az ő tapasztalatai a bezártságról valószínűleg felülmúlják mindazt, amit Jack el tud képzelni. Azt is, amit nem. Jarod a sztorija szerint feltételesen van szabadlábon. Nem akarja elveszíteni a munkáját, még visszakerülne a sittre. Jack nyugtatja, csak viselkedjen jól, és nem lesz gond.

Brevins az első benyomások után máris elveszti szimpátiánkat, mert folytatja a mondókáját: Ha Jarod nem teszi, amit mond, neki csak egy hívás elintézni a börtönt újra. Olvasta az aktáját, ad neki egy adag port. Ez jó cucc, nem olyan, mint a sitten. Jarod máris elsüti a gonosz nézését. Az ellenfél tehát Jack lesz.

Sydney elindult a betegazonosító nyomán, a kórház előtt Jarod várja. Nem kockáztat, biztos benne, hogy Sydney egyedül jött, ez valamilyen magánügy lesz. Kezet fognak, Sydney felfigyel a tetkóra: beilleszkedés. Na ki vele Jarod, mit játszol most? Ez nem játék, Sydney fia, Nicholas és a volt szerelme, Michelle érkezik taxin a kórházba. Amíg Sydney a száját tátja, Jarod elgőzölög mellőle. Hazaérve a melóból, a fürdőszobájában találja Jack újabb ajándékát.

Sandi bőrönddel érkezett, bevásárolt, készített kiwi-papaya-dzsúzt, de Jarod először csak bambul, ki a fene vagy, hogy jutottál be? Hogy Bobbyt ismerte-e? Nem. Ennek ellenére Jarod elküldené, de a lány fél: ha kidobja, Jack azt hiszi majd, nem fogad szót neki. Márpedig Jack nagyon veszélyes tud lenni. Hát jó, akkor igyunk, ismerkedjünk meg, Sandi kezébe kerül Jarod-anyu képe, Jarod őszinte: igen, az anyja fényképével mászkál. Sandi már két éve nem beszél az anyjával. De elmenni nem akar: maradnia kell, különben bajba kerül. Jarod kétségbeesett fejet vág, ne már! Ennyit a szépen eltervezett kis akciójáról, meg Sydney ügyéről.

Ha már Sydney szóbakerült, ő most épp a kórház folyosóján lépdel. Michelle egy nagyon beteg férfi ágya mellett tördeli a kezeit, Nicholas a folyosón néz maga elé. Sydney távol marad tőlük. Egy ápolónő megkérdezi, miben segíthet, nekünk meg esik le az állunk. Sydney orvosnak adja ki magát, akit a Stamantis-esethez hívtak konzultációra. A nővér ellenőrizné, ő nem tud konzultációról, Sydney leolvassa a névtábláját: 'akkor biztos elírtak valamit, Roberts nővér. Intézkedik, vagy beszéljek a felettesével?' Ez igen, Jarod se csinálta volna jobban, de vajon ki tanult kitől az együtt töltött évek alatt? Stamantis Michelle férje, és Nicholas nevelőapja (ő úgy tudja, az igazi), haldoklik.

Jarod Sandivel sétál egy játszótéren, egy ikerfiúcskákat legeltető anyukához lép oda, Sandi várjon. Jarod a gyerkőcöket csodálja, anyuka egyből ráérez: nincs családja, a börtön meg nyilvánvaló a tetkókból, mennyit ült? Jarod előveszi a férjről szóló piros füzetet, azt hazudja, ismerte őt. A cikkek szerint feltételesen volt szabadlábon, mikor egy betörés közben megölték. Előkerül a börtönudvaron készült fotó is, három nappal Bobby szabadulása előtt készült. A cél meg szentesíti az eszközt. Ha ehhez egy ártatlan nőnek kell hazudni, az még bőven belefér Jarodnak. Na jó, ne nehezteljünk rá, elvégre segíteni jött az asszonynak. Lupe sír, a férjének, Bobbynak sok terve volt a szabadulása után. Ami történt vele, annak semmi értelme sincs.

Jarod ellátogat Jackhez, nehéz megszokni idekint, sok a meglepetés. Alig szabadult, máris egy akkora adag port kap a felügyelőtisztjétől, ami egy lovat is kinyírna, meg egy lányt, aki lehet, hogy nem is nagykorú. Jack nyugtatja, a lány 22 éves, a cuccot meg nem egy adagnak szánta. És milyen szép bűnlajstroma van: 14 évesen kezdte tolvajlással, majd drog, fegyver, testi sértés, legutóbb hat évet húzott le Mayfieldben. Jarod nem aprózta el a múltja megkreálását, hibátlan, mint mindig. Jack ad neki egy címet, legyen ott este tízre. És tartsa távol magát Lupe Harmontól. Jack tényleg mindenről tud, Sandi nyilván beszámolt. Bobby is az ő pártfogoltja volt.

Michelle a kórház kápolnájában imádkozik, Sydney odalép hozzá, jól jön most egy barát.

Nicholas még rosszabbul viseli, neki is segítség kellene. Még nem tudja, ki a biológiai apja.

Jarod és Sandi otthon tovább ismerkednek, Sandi sztriptíztáncosnő volt, Jarod most hall először ilyesmiről. Valamikor ezt is meg kellett tudnia :) Sandi nem tagadja azt sem, hogy folyamatosan beszámol Jacknek Jarodról. Jarod beavatja Bobby ügyébe, Sandi meg fontosnak tartja elmondani: csak táncolt, nem volt prosti. Aztán elhúz, sürgős dolga van. Jarod követi: egy szanatóriumba megy, egy tolókocsis fiúhoz. Sydney George Stamantis ágyánál ül, sokat gondolkodott ezen a beszélgetésen. George tudja, hogy Sydney Nicholas igazi apja. Kitalálta, és arra kéri Sydney-t, gondoskodjon a fiáról, és csak az ő halála után mondja el a teljes igazságot. De Nicholas végig ott állt az ajtóban, teljes sokkban van.

Jarod elmegy a Jack által adott címre, egy sztriptízbár. Biliárdoznak, Jack bemutatja egy másik priuszosnak. Pat Rush is mayfieldi, de nem emlékszik Jarodra. Pat Jarodnak suttog, utálja Jack kutyáit. Ja, és Jack már állítólag 5 éve szervezi a betöréseket. Jarod gyakorlatias, talán meg kéne állítani. Nem lehet, mert úgy járnak, mint Bobby. Ő elkövette azt a hibát, hogy az ügyészhez akart menni.

Nicholas este a kórház előtti lépcsőn ül, Sydney leül mellé, Jarod figyeli őket egy fa mögül.

Nicholas ellenséges és elkeseredett. Mit akar tőle Sydney? Lehetnénk barátok, nem? Szerencsétlen fiú a származását firtatja, hazugság volt az egész élete, miért tették ezt vele? Jarodnak ismerősek ezek a kérdések. Sydney próbálja megmagyarázni a fiának, hogy az anyja veszélyes emberek közé került, elmondja az igazat. Sokáig nem kereste, mert nem is tudta, hogy megszületett. Stamantis a fiaként szerette, ő volt az apja. Mert apának lenni több mint életet adni. Egy apa ott van mindig a fia mellett, ha szükség van rá. Megtanít horgászni, nyakkendőt kötni.

Nicholas visszakérdez: Sydney, érezted te ezt valaha, valaki iránt? Igen, volt egy gyermek. Jarod meghatódik, meg is feledkezik magáról egy pillanatra, Sydney megsejti, hogy van ott valaki, de nem látja meg. Jack oktatást tart a biliárdszobában, két puskát hozott, 'ha ezzel mentek, elhiszik nektek, hogy komolyan gondoljátok'. A célpont egy idős házaspár, sok pénzt tartanak otthon. Jarod meglátogatja Lupát, aki kiwi-papaya-dzsúzzal kínálja, ez volt Bobby kedvence. Hm, igen népszerű ez az ital errefelé. Otthon, Sandi hazaért, Jarod rákérdez: ismerted Bobby Harmont, igaz? Igen, ismerte, de csak barátok voltak. Tudta, hogy az ügyészhez akart menni, de nem ő adta ki Jacknek. Csak egy embernek említette Bobby tervét: Pat Rushnak. Király, Jarod ugyanolyan bajban van, mint Bobby volt. És mi van azzal a fiúval a szanatóriumban? Az öccse. Autóbalesetben sérült meg, Sandi vezetett. Az anyja ezért nem áll szóba vele. A fiú jobban már sosem lesz, a szanatórium nagyon drága, de Sandi mindig előkeríti rá a pénzt. Jack így tudta bevonni az ügyeibe. Bobby miatt el akart menni a rendőrségre, de félt, mi lesz akkor az öccsével. Jarod megígéri, hogy majd ő elintézi Jacket.

Készül is az akcióra, szájkosarat vesz a kutyákra, Lupével és Sandivel egyeztet, Patet győzködi, videokamerát készít elő. A szanatóriumba is elmegy Sandivel és egy marék pénzzel. Este, Jack tévézik, kimegy az áram, szerencsétlenkedik egy zseblámpával, majd egy álarcos lecsapja. Bekötött szemmel, egy székhez kötözve ébred. Pat retteg, de Jarodnak ez egy megszokott helyzet: ott van előtte a bűnös, kiszolgáltatva, neki nincs mitől félnie. De még nem fedi fel magát, játszik: több itt a szajré, mint bármelyik kertvárosi házban, ez a nagy buli. Igen, ki leszel rabolva, Jack. Félsz? Ahogy Bobby is félt? Pat csodálkozik, Mi volt Bobbyval? Nem egy IQ-bajnok, még mindig azt hiszi, rablás lesz. Jarod most vall színt. Nem egészen az, akinek megismerték. Pat pánikol, puskát fog Jarodra, Jack üvölt, lője le, vagy vége mindennek. Pat puskájában természetesen nincs lőszer, Jarod nem lövöldözik, a puskatussal választja el a fickót a tudatától. Visszatérhet Jackhez.

Nem beszélsz? Akkor vége a kutyusaidnak. Először a kisebbnek. Lövés, nyüszítés hallatszik a szomszéd szobából. Jarod visszatért, na, mi volt Bobbyval? Jack még mindig nem beszél, vissza a másik szobába, mindjárt a másik kutyusnak is annyi. Jack megtörik, bevall mindent. Megölte Bobbyt, úgy rendezte, hogy betörésnek tűnjön. Összesen 10-12 rablás volt, 5 év alatt. Jarod leveszi a kendőt Jack szeméről: Sandi hozza a kutyusokat, a lövés vaktölténnyel, nyüszítés felvételről ment. Jarod nem ölne meg két ártatlan kutyát.

Michelle-nek szólnak, itt az idő, búcsúznia kell a férjétől. Sydney felajánlja, hogy vele megy, de Michelle inkább Nicholast hiányolja. Nem tudja, mi történt az éjjel, Sydney nem szól róla, Michelle tehát bemegy egyedül. A búcsú szívszorító, végre megérkezik Nicholas is, apának szólítja George-t.

George rámosolyog, és elalszik örökre. Sydney az ablakon át nézi őket, megnyugszik. Mégsem rontott el mindent, de legalábbis helyrehozta. Michelle és Nicholas elindulnak haza, Sydney megígéri Michelle-nek, hogy találkoznak még, Nicholast vigasztalja, majd az idő segít. Nicholas megadja az irodai telefonszámát, ha esetleg Sydney valaha szeretne vele beszélni. Ha a titkárnő kérdezi, mondja azt, hogy egy barátja keresi. A taxi elhajt, a háttérből előrelép Jarod: ez egy elég jó kezdet. Sydney megköszöni Jarodnak a lehetőséget, hogy ismerheti a fiát. Jarod kegyetlen akar lenni, mindenki megérdemli, hogy legyen családja, majd sarkon fordul. Sydney utánaszól, Jarod visszafordul, hagyja, hogy az 'apja' megigazítsa a bénán kötött nyakkendőjét.

Hát nem tanítottam meg neked, hogyan kell rendesen megkötni? De, megtanítottad.

Címkék: a kaméleon
6 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bree-gee 2009.05.30. 13:20:36

Uh, ez az egyik kedvenc részem!

szanna 2009.05.30. 15:26:36

Elsírtam magam a végén. Személyesen is érint ez a "ki az igazi apa" téma...

kekhalal21 2009.05.30. 17:22:23

Igen engem is sajnos személyesen érint hogy ki az igazi apa ez egy kicsit szomorú rész volt de nagyon jó is volt hogy ki derült hogy van egy fia Sydninek még Jaroldon kívül.

Pissta 2009.06.23. 10:48:16

Végre 1 normális rész! Van +oldandó ügy, és van valami teljesen szokványos dolog amin Jarod értetlenkedhet kicsit! ;)

missparker · http://hogyvolt.blog.hu/tags/a_kam%C3%A9leon 2009.06.23. 11:27:44

@Pissta: Pedig megoldandó ügyekben ez az évad jól ellátott bennünket eddig. Értetlenkedés meg sajnos egyre kevesebb lesz, hiszen Jarod kezdi elveszteni gyermeki báját, ahogy megismeri a világot. Egyre kevesebb felfedeznivalója lesz.
süti beállítások módosítása