Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Szomszédok 2x19 (37. fejezet, 19880922)

2009. május 29. 13:00 - Milo Rambaldi

Az új pontozási szisztémában a Szomszédok esetében a következőt jelentik a pontok: überciki jelenetek, rettenetes párbeszédek, kellemetlen szék szélén csúszkálás (5), közhelyes, a napi aktualitásokra csak részben reagáló filler epizód (1). A többi meg úgyis kialakul útközben.

Forgatókönyvíróink úgy döntöttek, hogy nem elég az aktuálpolitika, ideje feszültésegeket kelteni, sőt bombákat robbantani. Az iskolát akut mindenféle hiány sújtja, leginkább türelem nincs, ezért mindenki ordít mindenkivel. Mágen nem megy Jemenbe, egyrészt mert lemondta, másrészt mert összetört a feje, úton az erdészet felé, ahol pofán lőttek valakit. Erdészke és Fogtündér fasírtban van, az elmaradt esküvő áldozatai ők, a nagyszülők viszont mennek dolgozni. A legnagyobb bomba viszont MC fejére esett: Frusztra rájött, hogy csalja őt hites ura, amin nem csodálkozunk, nade hogy pont a már 60-as években is avittnak számító Mariannal teszi mindezt, az erős ízlésficamra utal.

Feri és Vércsegéza kollégája távoznak a nyomdából, Vércse fossa a hülyeségeket, mintha fizetnének érte, de azért beverne egy felest, az sosem árt. Ferinek nincs pénze, ezért másodállásba akar menni, a hülyéje megkérdezi, hogy szóljon-e a művezetőnek. Oh my god! Tyukszinak remek vevőt hozott a jó dr. Flowerpower, a vevő pediglen nem más, mint Fogtündérék szemét építésze. Virág egy nyolcasért elsuvasztja Etus egyik kerámiáját, majd az építész be akarja palizni Etust, hogy készítsen kerámiafalat az új gyógyszállóba, de Tyukszi nem dolgozik megrendelésre, csak ha kedve van. A főideológus, mint a kiszámíthatatlan, öntörvényű keramikus. Inkább falják fel a farkaskutyák, haljon éhen, jöjjön a gyehenna, de megrendelés, az nincs. Hülye. Ádám eközben telefonos ellátásban részesít egy elmebeteg nőt, aki betelefonált, mert lila a bokája. Szegény doktor úr kivan az irodai melótól, ezt észleli is a főorvos, küldi vissza kocsira. Évike is megtudja, hogy nem megy a doktorka Jemenbe.

Taki és Rezső az immáron Taxi felirattal ellátott, innentől örök darab piros Ladát meózzák éppen. Takinak ez lesz az első taxizós napja, meg is kéri Rezsőt, hogy mentse ki a kórusnál. Az első utas egy ideges vénasszony, aki lekéste a buszt, nincs pénze, de jó messze akar menni. Taki persze elviszi, mert ő egy ilyen áldott jó lélek, nonprofit Teréz apa. Becses neje az ABC-ben melózik ismét, és a meglepően normális Sümeghy támadja, magánkérdése van. Na nézz oda. Senior is ott téblábol, Lenke lecseszi, hogy neki tilos cipelnie. GG várja Seniort, méghozzá virággal, de a Trabant mellett egy rettenet nő téblábol, aki lenyúlja a nyitva hagyott kocsiból Juli táskáját. Ajvé. Eközben már Virág doktor közli Etussal a jó hírt, nem kell fizetnie Ádámnak, mert a szerződés csak akkor lép életbe, ha felül a repülőre. Vinné is vacsorázni Tyukszit, de csönget Junior, akinek szakadt a köpenye, ezért újat kell venni. Vacsora sztornó, Flowerpwerre meg ráférne egy alapos idegklinikai kezelés.

Teréz apa utasáról kiderül, hogy Erdélyből menekült. Szegény asszony, mindenkije meghalt már, titokban bujkált át a határon, miközben a Securitate lihegett a nyakába, a falut és a temetőt beszántották a gyilkos románok, se német, se magyar nem maradt már. Taki annyira meghatódik, hogy ingyen volt a fuvar. Jutka ezalatt a rendelőbe megy, Bőhmmel fut össze, MC laza 45 rugóért vállalta volna a fogát, ennél még az esztéká is jobb. Azaz olcsóbb. MC valami ritka arany-platina ötvözettel dolgozhatott 1988-ban, mert ma kerül 45.000-be egy korona. De Jutka az anyjához érkezett, mert begyulladt a szeme. Frusztra pedig előáll a farbával: kitette MC szűrét, mert nem akar cseléd lenni. MC vitte a kocsit, ezért nem vacsorázik Jutkáéknál. Jutka majdnem sír, anyja is. Ahelyett, hogy boldogan fogócskáznának a rendelőben, végre megszabadultak ettől a gyökértől.

Sümeghy magánügye is kiderül végre. Jön a kis unokahúga, és Lenkét akarja cselédnek felfogadni. A T-1000-es azonnal aktiválódik, de a "csendes hörgés" üzemmódot választja, ez félelmetesebb, mint a "veszettül ordít". A művész úr egészen meglepődik, eközben Martinek János aranyérmet nyer Szöulban. Gratulálunk így utólag is (végül is mi most írunk 1988-at), szép teljesítmény volt. Lenke részéről is. Juli és Ádám érkeznek haza, veszekednek az ellopott táskán, de betoppan Etus és Julcsi, akin vadonásúj köpeny van, Etus pedig hozott kolbászt is. Meg a jó hírt Virágtól, nem kell fizetni. Az öröm határtalan, Tyukszi kedvére kiokoskodhatja magát, majd jól meghúzza az üveg sört, amit a kolbász mellé hozott. Hiába, a proletárvér nem vész el, proletár a művész is.

Meglepetésember a színen: Vágyember várja Fogtündért a Ferihegyen, de a háttérben ott mozog Erdészke is. Ajjaj. Fogtündér nagyon örül a régi ismerősnek, aki még mindig odavan érte, meg is beszélik, hogy találkoznak. Erdészke neurotikusan hápog, hogy Fogtündér kimért vele, bezzeg Vágyemberrel nem, és egyébként nem alszik az erdészházban, meg különben is. A hatása egy instant lebaszás, hogy lehetne türelmesebb is. Ennyiben maradnak. A nagyszülők a nagypolitikával töltik az estét. Minden előkerül: falurombolás, magyar faluelhagyások és Bős-Nagymaros. Hoppá. Mindez két percben, mert ennyi jut rá. Értelmetlen, ciki és hiteltelen. Egy szóval: Szomszédok.

Fogtündérnek nincsen jó napja, hazafelé cammog búval baszott lassú léptekkel, amikor is rátámad két fiatal. Inni vinnék, de Tündike nem szomjas, pedig a pénztárcáját is elő akarják kaparni. De érkezik a 153-assal a gazdagréti Jack Bauer, azaz Feri, aki azonnal letámadja a fiatalokat, verekedés tör ki, de Fogtündér és Jack villámgyorsan legyakják az ellent, Fogtündér úgy tökön rúgja az egyik támadót, hogy felvételi nélkül is mehet a pápai kórusba énekelni. Ferinek vérzik a feje, micsoda hős lovag. Fogtündért otthon nyugtatgatják, remek indok, hogy a romló közbiztonságról is szó essék, Juli táskáját is hogy elvitték, már nem is járhat haza nyugodtan az ember, pfujj, micsoda egy ország lett ez. Bezzeg régen. Ádám elátja Feri fejsebét, majd pertut isznak, elege van a doktor urazásból. Junior szerint Etust azért nem támadják meg, mert ő mindig kikíséri a megállóba. Na tisztázzunk valamit, de nagyon gyorsan: Etust akkor sem támadnák meg, ha ő lenne az egyetlen nő a földön, és ezen múlna az emberiség sorsa. Rövid úton kihalnánk. Junior viszont ezért megkapja a régóta esedékes ezüst Kim Bauer szobrocskát. Értelmetlen vége beszólások következnek, majd csöng a telefon: előkerült Senior táskája egy kukából. Halleluja.

Címkék: szomszédok
15 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kamarti 2009.05.29. 13:45:54

azért az elég feltűnő, hogy mennyit isznak ebben a sorozatban, csak úgy, nem? és tényleg mindenki, bár a gyerekek csak kivételes alkalmakkor, az igaz...

moTa 2009.05.29. 13:55:33

"hazafelé cammog búval baszott lassú léptekkel" Kész!:)

Borcsika 2009.05.29. 14:16:45

" Ahelyett, hogy boldogan fogócskáznának a rendelőben, végre megszabadultak ettől a gyökértől."

Egyszer az ilyenek miatt fogok a munkahelyemen magam alá vizelni.

ÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓRiási volt, kellett a lelkemnek ez így péntek délután. Remélem jövő héten sem marad el az áldás :-D

Borcsika 2009.05.29. 14:19:52

gazdagréti Jack Bauer...

Borcsika 2009.05.29. 14:26:12

"Fogtündér úgy tökön rúgja az egyik támadót, hogy felvételi nélkül is mehet a pápai kórusba énekelni"

És itt kicsordult a könnyem, és nem birtam tovább a csendes vinnyogást. Kollegáim értetlenül néznek.
Olvassanak Szomszédok hv-t, és megértik...

váj mí 2009.05.29. 15:06:54

@kamarti: Igazad van, én évekig ezen röhögtem, és röhögök most újra, hogy megy megint a teleregény, hogy a dohányzás ellen kész propagandát hirdettek (ugye, a hős Feri is leszokott, pedig láttuk őt csikkel a szájában ;) ).. de piálni, baszd meg, azt lehet :D

Neton 2009.05.29. 15:24:30

Nagyon komoly. A gyökéres beszóláson én is sírtam a röhögéstől. Gyöngyszem minden egyes HV, szóval csak így tovább. Egyszer könyvben is ki lehetne adni ezeket a hv-okat. :)

Acron 2009.05.29. 15:35:28

Én csak most jutottam géphezde ez megint briliáns volt!
"nonprofit Teréz apa" itt még csak vigyorogtam.
"csendes hörgés üzemmód" itt már hangosan vinnyogtam és innen végig röhögtem. A család igen furcsán néz. Miért?????

Acron 2009.05.29. 15:35:29

Én csak most jutottam géphezde ez megint briliáns volt!
"nonprofit Teréz apa" itt még csak vigyorogtam.
"csendes hörgés üzemmód" itt már hangosan vinnyogtam és innen végig röhögtem. A család igen furcsán néz. Miért?????

Acron 2009.05.29. 15:36:10

Úgy látszik, ma duplázok, bocsi! :)

EnigmaDotHu 2009.05.29. 17:21:09

@Acron: ez egy szolid tripla volt így egymás után. :)
a pápai kóruson pedig csendben röhögök uszkve fél órája

Milo Rambaldi · http://hogyvolt.blog.hu/tags/szomsz%C3%A9dok 2009.05.29. 19:05:54

@Neton: Szép kis könyv lenne, hallod... :o)

+ köszi mindenkinek.

makepeace 2009.05.29. 20:27:23

Zseniális megint!!!!
Köszönöm!!!!!!

Acron 2009.05.29. 21:16:30

@EnigmaDotHu: így igaz:)
Azon én sírva röhögtem...:)

Borcsika 2009.06.02. 10:39:36

@Rambaldi: Bocsánat, csak egy kérdés... Várhatjuk?
süti beállítások módosítása