Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Friday Night Lights 3x02 - Tami Knows Best

2009. május 29. 16:00 - Sigismundus

Reggel a Riggins lakban, Lyla és Tim épp folytatnák az esti hancúrt, mikor betoppan Billy egy levéllel a kézben. Valahol kint találta, és nem más, mint egy érdeklődő levél az Oklahoma Universitytől, Mr Timothy Rigginsnek címezve. A hírre Lyla jobban felizgul és rohan a laptopjáért, Mr. Timothy pedig keserűen néz maga elé..

Taylor igazgatónő nyilatkozik a Dillon Daily Timesnak. Megerősíti döntését hogy nem lesz kivetítő, taneszközök lesznek a pénzből. Firkásznő nem érti a dolgot, az Edző felesége talán nem szereti a focit, vagy talán gondok vannak otthon ? Tammy boldogan kifejti, az ők kapcsolata már rég egymás közös tiszteletén alapul.

Matt és nagyi orvosnál. A doki kihívja a srácot és közli vele, hogy az idős hölgy olyan rossz állapotban van, hogy biztos hogy rég nem szedi az orvosságait. Matt vállalná hogy beadja neki, de ő még kiskorú, nem veheti át ezeket…. Tammy éjfélkor is az internet előtt ül, várja a róla megjelenő cikket. Eric nem érti mi ez az izgalom, persze neki könnyű, róla már sokat írtak. Aztán megjelenik a cikk, és a Taylorok elszörnyednek. Naná hogy nem az elhangzottak jelentek meg, egyenesen már az Álompár házassága végét jósolják a kivetítő miatt.

Brian cselezget, majd rákérdez Ericre, mi újság vele? Edző nyugtatgatja, sokfelé telefonál, még válogathat is az ajánlatok közt majd. Valóság kicsit más, Eric tényleg sok embert felhívott, de vissza még senki sem őt…. Reggel az igazgatói irodában. Tammyt két igazi nagyágyú, Rodell polgármesterasszony és Buddy Garrity várják. Próbálják rávenni a hiba helyrehozására, de Tammy szerint ő nem hibázott, és az írott jog is mellette áll. Csakhogy vannak íratlan törvények, és Rodell ezekre hivatkozva, még nem zárja le az ügyet.

Buddynak otthon is van egy csatája, lányát próbálja lebeszélni Tim Rigginsről, de hiába, Lyla hivatkozik az érdeklődő levélre, és hogy Timnek szüksége van valakire aki hisz benne… Ha Tammy férjétől szeretne bátorítást, csalódnia kell, Eric valahogy mindig talál elfoglaltságot Gracie mellett, ahelyett hogy megbeszélnék a dolgot…. Matt ügyvédnél, két lehetősége van. Vagy papíron nagykorú lesz és ő lesz nagyi gondviselője, vagy be kell rakni Lorrene-t egy idősotthonba. Matt egyiket sem akarná, jövőre fősulira készül. De mivel Apa még mindig Irakban van, a nagykorúsító papírt sem tudná hamar aláírni….Tyra kampányol az önkormányzati elnökségért, Julie és Landry segítséggel. És kb. ennyi szavazatot is várhat, ellenfele Jenny Warwick már régóta DÖK tag, és nem riad vissza a fekete PRtól sem..

Briant a különedzésben Riggs is segíti, őt kell kicseleznie. De hamar kiderül hogy Brian fejben még nem heverte ki a sérülést, a legkisebb blokkolás is megijeszti, hazamegy… Hogy kapcsolata komolyságát bizonyítsa, Lyla Timet is magával viszi a McCoyék vacsorájára. Ideje Buddyt is elbűvölni, és Joe McCoy is az Oklahomára járt, talán tud majd segíteni. Riggs azonban nem akarna kimozdulni a sör-szex-foci háromszögből… Matt hiába próbálja rávenni nagyit az Applebes étteremben a gyógyszerek bevételére, az idős hölgy nem hajlandó. Unokája hát kimegy az épület mögé pár ládát széjjelrúgni. Erre érkezik ki Julie, a személyzeti bejárón. Mert ő itt kezdett dolgozni, Tyra mellet. A párocska elkezd beszélgetni, Matt elpanaszolja mi a gondja, Julie megértően mosolyog, máris könnyebb minden, majdnem mint régen.

Eric beszél Briannel, a srác elismeri, fejben vannak a gondok. Nem érzi magát egy csapat részének, egyedül pedig fél kimenni a pályára. Edző válasza, szombat este nyolc, pálya, teljes felszerelés…. Tyra kampányfőnöke, Landry új hívószavakat próbál alkotni, de nehéz a finisben a lányt komoly, felelős diákként megmutatni. Colette anyu felveti, miért nem próbálnak más adottságokat bevetni? És valóság lesz az ötletből, Mandy és két munkatársnője is besegít. Megjelenésükkel olyan szavazói réteget sikerült megmozdítatni, akik máskülönben nem törődnének ilyesmivel. A geek srácok, guvadó szemekkel lesik a kebelcsodákat, míg Trucks helyettes le nem állítja a mókát. Aztán a záró kortesbeszéd is hasonlóan alakul, az eminens Jenny mellet Tyra a bulifelelőst alakít és nagy tapsot kap.

 Péntek este, magabiztos Párducgyőzelem Larribe Oroszlánjai felett, 48-0. Lenne ok ünneplésre Tayloréknak, de nem sikerül a dolog. Erictől folyton JDről kérdeznek, Tammyt pedig mintha észre sem vennék. Igazgatónő nem bírja és nekiszegezi a kérdést Edzőnek, mi a véleménye? Eric óvatosan válaszol, de bármennyire is szereti feleségét, hibásnak nevezi döntését. Persze érti ő, hogy az új igazgatónő meg akarja mutatni erejét, és rávenni a szponzorokat az iskola támogatására is. …. Matt próbálkozik titokban a tejbe aprítva gyógyszerezni nagyit, aki nagyon köszöni a gondoskodást. Könnyek, meghatódás, az idős hölgy minden zavarodottsága ellenére tisztán érti hogy sokat köszönhet unokájának. Unoka pedig gondol egyet és éjjel közepén kölcsönkéri Landry haver új kocsiját, csak reggelig. Azt nem mondta hogy melyik reggelig, nem a következőig, mert a nap közepe is vezetve találja Mattet, északnak megy, egyenesen egy kis magányos házig.

Kopogtatás, harmincas nő lép ki, Matt anyja az. Meg van lepődve alaposan, de mindjárt kérdezgetne is, fia azonban leinti. Nem dumálni jött, mint szülő aláírhatja a részlegese nagykorúsítási papírokat. A nagyi miatt van erre szükség, aki még él de beteg, ja és apa is él, Irakban van, én viselem a nagyi gondját, de Te nem vagy abban a helyzetben hogy ítélkezzél, csak írjál alá! Anya előbb átolvasná mit is ír alá, Mattünk addig nézeget. Kis de rendes-kertes ház, gitár könyvek, művészi hajlamait tehát innen örökölte… Tyra mint új Diákönkormányzatis elnök bejelentkezik Taylor igazgatónőhöz, de elismerés helyett letolást kap komolyat. Hülyét csinált magából ezzel a kampánnyal, és szedje össze magát, hogy Tammy újra higgyen benne.

Szombat este a pályán, Brian teljes harci díszben álldogál mikor megjelenik Taylor és a csapat. Játszanak hát egyet, saját maguk ellen, és Briannnek egyre jobban mennek a futások és a blokkolások. Végén csak beviszi a TD-t illetve beesik az EndZone-ba. Mindenki rémülten áll, megsérült-e? De nem, vigyorogva áll fel, Smash visszatért bébi, oyeah !... Tim és Lyla ebédel valami flancos helyen. Riggs rosszul érzi magát öltönyben, pedig alapjában véve jól áll rajta. És feszeng akkor is amikor megjönnek partnereik, csupa előkelő arc, Buddy, Joe McCoy, a feszített arcbőrű MrsMcCoy, és a kis JD McCoy aki csak áll és ül némán. Befelé menet Buddy még félrevonja és kioktatja, nem tetszik Lylával a kapcsolatuk, és bele ne zavarjon Joe McCoyyal való ügyekbe! Ebéd közben sem megy a felsőbb társalgás Timnek, csak akkor ér el figyelmet –döbbent tekinteteteket - amikor az ismeretlen ételeket soroló étlapról ’pipiskét’ kér, de jó texasi módra, véresen.

Mindez után érthető, ha hazafelé menet összevitatkoznak Lylával. Lány szerint nem kellett volna galambot rendelnie nyersen, és kicsit beszédesebb is lehetett volna. Tim viszont utálja a puccos helyeket, a puccsos embereket, ruhákat kajákat, szóval ha Lyla úgy gondolja, váljanak külön…. Taylor lakhoz este látogató érkezik. Buddy Garrity az, közli röviden de barátságosan Tammyval hogy a szponzorok elérték, a megyei Tanfelügyelő tart egy meghallgatást az adománnyal kapcsolatban. Amit amúgy befagyasztottak, míg nem rendeződik a helyzet..

Igazgatónőnek nincs lehetősége mindezt férjével is megbeszélni, mert Eric egy sürgős hívás hatására elhúz az éjszakába. Egyenesen Williamsékhez, ahol közli Smashel hogy két héten belül, lesz egy utazásuk a Texas A&M-re… ( Agrár és Műszaki Egyetem, nem pont a legjobb de nagyon jó focival bíró csapata van, és a kemény ellenfeleket garantáló(TMU, TexasTech) Big 12 Konferenciában játszik. Szóval itt Ssmash komoly hírnevet szerezhetne az NFL drafthoz ).. Riggins hazatérve Tyrát találja otthon. Nagyszőke nővérét Mandyt várja, aki beugrott egyet Billyhez köszönni, és már órák óta dugnak. Riggs hát otthonosan kisgatyára vetkőzik és nekilát kiönteni lelkét exének, aki tökéletesen megérti a felsőbb népek iránti ellenszenvet. Ebben a könnyen félreérthető helyzetben nyit be Lyla. De nem rohan el azonnal, bocsánatot kérni jött, és kér is, és kap is Timtől.

Más is az exéhez siet megértő szavakért. Landry kocsija visszaadásának reggele nyilván még most sem jött el. Mattünk ugyanis vasárnap este is ezt hajtja, gondolván egyet, pont záróra körül megy az Applebes étteremhez. És jól is számított, Julie elfogadja a fuvart hazáig. Úton Matt elmeséli az anya-dolgot, meg a nagykorúság-dolgot, Kiszőke megértő, ez kemény, illetve szexi dolog, meg minden. Aztán meglátogatják, azt a használt autót, amit reményei szerint Julieé lesz, és kezdenek egyre jobban összejönni..,.

 
Címkék: fnl
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása