Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

CSI: A helyszínelők 9x08 - Young Man with a Hom

2009. május 29. 09:26 - zaphodbb

Helyi Megasztár színpad, két feltörekvő tehteség énekel, egy fekete csak és a fehér fiú. A producer addig basztatja őket, míg végül a csaj elsírja magát és elrohan. A srác apja a színpad mögül őrzi a fiát, úgyhogy az hiába akar, nem rohanhat a lány után vígasztalni. Helyszínre érkezünk, a doki segédje bontja ki a lepelbe csomózott holttestet, aki nem más, mint a fekete csaj a színpadról. Ugrunk a boncterembe: a doki, Grissom és Cathernie is jelen, kicsomagolják a csajt egészen. Ki van feste, flancos fehérnemű van rajta. szexuális bántalmazást sejtenek.

A dalos színpadra váltunk, Brass kérdezi ki a producert. Annyit tudunk meg tőle, hogy Laylára, aki az áldozatunk, a gardedámjának kellett volna vigyáznia, aki nyilvánvalóan nem jól tette a dolgát, ezért kirúgta. A másik versenyző - aki Kip - apja mondogatja közben a háttérben a fiúnak, hogy akkor ő nyert, ha Layla meghalt, de a producer lehűti és visszahívja a legutóbb kiszavazott fiút, ő lesz a döntős Kip mellett. Apának lehervad a vigyor az arcáról.

A laborban Nick és Catherine vizsgálják át az anyagot, amibe Layla be volt kötve. A csomóról Nick kideríti, hogy tengerész csomó és arra volt hivatott, hogy elbírja a csaj súlyát, mert eltávolították a lepelben az elsődleges helyszínről. Tehát nem ott ölték meg, ahol rátaláltak. Nick megkékfényezi a leplet, ami egy terítő, megtudja a készítő nevét, ők szállítanak minden hotelnek a környéken már ősidők óta. Ez a terítő is az ősidőkben volt kimosva az elszíneződések alapján.

Greg és Riley a helyszínen: pár vércsepp, ami a terítőn át csöpögött ki, és egy bevásárárló kocsi nyomai vannak ott össz-vissz. A boncteremben Catherine fotózza Layla holttestén a sérüléseket, a doki meg magyaráz hozzá. A sérülések alapján, a csaj állt, mikor megölték, kapott egy nagy ütést a hasába, attól halt meg. Szexuális bántálmazás ugyan nem volt, viszont terhes volt a csaj. Layla szállodai szobájában Brass és Nick kotorászik. Layla kétszer telefonált a szobájából, egyszer a producert, másodszor a gardedámját hívta. A neten abortuszklinkát keresett, de aztán örökbefogadással foglalkozó ügynökségekre is rákeresett.

A laborban Hodges és Archie nézik a Layláról készült felvételeket. Hodges nem érti, hogy mi értelme ezeknek a tehetségkutató műsoroknak, és ki az aki nézi az ilyeneket. Ahhoz képest, hogy mennyire lehúzza a műsort, sokat tud róla. Archie somolyog rajta egyet a nemlétező bajsza alatt, és inkább megmutatja, hogy mit talált a szállodai liftben készült felvételeken: Layla elhagyja az épületet éjfél körül és rá két percre Kip követi.

Ugrunk a kihallgatóba, ahol Brass Kipet és apát kérdezi ki. Szembesíti őket vele, hogy Layla terhes volt. Apa idegbeteg és el akar menni, de Brass az arcába nyomja a képet a liftből, amin apa és Kip látható, amint visszatérnek a gyilkosság időpontja után a szállodába. Kiderül, hogy apa tengerész, kilépett Kip miatt és jelzálogot vett fel a házára is, annyira biztos benne, hogy a fia nyeri meg a fődíjat. A laborban, a laboros csaj elmondja Catherine-nek, hogy nem egyezik Layla babájának a DNS-e Kipével, azonban talált egy másik egyezést: a producer, Drew az apa. Nem mellesleg azért találta meg a rendszerben, mert megdugott egy 15 éves lányt, ráadásul még a neve sem Drew, hanem Marvin. Ejnye.

Ugrás a producerhez, Brass kérdezi ki. Megtudjuk, hogy indítéka lett volna, mert Layla megzsarolta, hogy csak akkor veteti el a gyereket, ha ő nyeri a versenyt, de a gyilkosság időpontjában ő épp egy kurvával fetrengett. Brass beviszi a faszit liliomtiprásért. Hodges jelent Grissomnak: spermacetit talált a lányon lévő rúzsban, ami egy összetevő, amit rég nem használnak, azaz a rúzs nagyon régi. A terítőn pedig barna azbesztet talált, ami szintén használaton kívül van már 0-30 éve. Hodges legjobb elmélete az, hogy itt időutazás történt. Grissom nem tudja, hogy sírjon vagy nevessen.

Catherine és Nick térképet néznek arról, hogy hogy is nézett ki a Strip ötven éve. Layla tetemét a Le Chateu Rouge nevű, ősrégi kaszinó közelében találták meg. A következő képeken már Greg és Nick érkeznek a kaszinóhoz. Keréknyomokat találnak, épp olyat, mint ami a tetem mellett volt. Nick Layla rózsazsín kardigánjának egy szálát is megtalálja a kerítésbe beakadva. Bent Greg nosztalgiázik arról, hogy erre a helyre járt mindenki, aki híres volt és számított. Aztán hat hónapnyi tündöklés után hirtelen bezárták, mert a tulajt megölték. Találnak egy terítő nélküli asztalt, alatta pedig vért, itt hevert layla holtteste.

Grissom a kaszinóhoz érkezik, majd odamegy a tulajdonosnőhöz, aki egy autóban ül és pezsgőt iszik. Sztorizgatni kezdenek a kaszinóról, a nő beinvitálja maga mellé. A nő elmondja, hogy a férje építette a kaszinót és itt engedtek először be feketéket is. Aztán a férjét meggyilkolták, azóta nem járt bent. Catherine és Nick a kaszinóban nézelődnek, a padlón, a porban sok lábnyom van, Layla nagymamájának az öltözasztalán pedig áll egy nyitott rúzs. Úgy tűnik Layla a nagymama cuccait jött kipróbálni.

Valaki közben leskelődik Grissom mögött, aki talál egy padlóba csapódott golyót. Nick pedig Layla mobiljával jön elő, amin fel van véve a csajról, ahogy parádézik nagymama cuccában, de egyszercsak mögüle kilép egy szaxofonos fickó, amitől layla sikítozásba és rohangálásba kezd. Grissomék háta mögött meg még mindig leskelődik valaki. Grissom is megérzi a tekintetet a hátán, elhúzza a függönyt, ahol a felvételen látott szaxofonos van, pisztollyal a kezében. De nem lő, csak összeesik.

A kórházban magához tér a szaxofonos, de nem mondja meg hogy hívják. Váltunk Kipre, akitől megtudjuk, hogy Laylával ők nagy szerelemben voltak és ő derítette ki neki, hogy hol táncolt a nagyanyja. Együtt mentek oda és ő, Kip vette fel videóra a csajt. A szaxofonos közben meg azt meséli el, hogy összetévesztette Laylát a nagyanyjával, ezért ment ki szaxofonozni, amire nekiment Kip, ellökte, erre ő meg rálőtt, Kip meg elszaladt, hős férfiember. A szaxofonos beismeri, hogy ő lőtte a lányt, de Grissom arcán kétkedés ül.

Nick veti össze a lövedéket és a pisztolyt, egyeznek, csakhogy a pisztoly azzal a lövedékkel is egyezik, amivel a tulajt sok éve lelőtték. Grissom a kaszinó történetéről szóló dokumentum filmet nézi, ami szerint egy drogos zenész lőtte le a tulajt a pénzéért. A régi helyszín fotókat nézve, Grissom felfedezi, hogy az egyik fotón egy alligátor pénztárca van, erről vett le ujjlenyomatot az akkori seriff, ami alapján aztán elkapták a gyilkost. Grissom kísérletezni kezd Hodges-zal, mert gyanús neki, hogy annyira tiszta az ujjlenyomat. Igaza is van, amit ő vesz le a pénztárcáról, azon az ujjlenyomaton hézagok látszanak. Tehát a seriff hazudott, az ujjlenyomat nem a tárcáról való, nem a zenész ölte meg a tulajt.

Grissom halad egy játékbarlang elé, ahol régi ismerősként üdvözlik. A seriff játszik bent, akkor hajlandó vele beszélni a kaszinóról, ha legyőzi pókerben. Grissom természetesen megnyeri, nem is akárhogy, mindent feltesz ő is, és a seriff is a végére. Aztán Grissom szembesíti a seriffet az ujjlenyomatos dologgal, de annak szeme se rebben, semmit se mond, ami érdemleges lenne, csak annyit, hogy annyi a bűnözés manapság, inkább azzal kéne foglalkoznia.

Catherine a laborban a lány hasából vett gipszlenyomatot vizsgálja, ennek az ütésétől halt meg. Ugrunk a kaszinóba, ahol megtalálják, hogy mi öklözte gyomorba a lányt, belefutott egy karosszék karfájába ijedtében. Riley a szaxofonost próbálja lenyomozni, talál is egyezést az arcfelismerő programmal, Harry a neve neki és a kaszinóban dolgozott. Ő csak elvitte onnan a lányt, nem ölte meg.

Grissom a kórházban, a szaxofonos öregnél, behívja oda a tulajdonosnőt is. A nő, amint meglátja az öreget, közli, hogy ő nem Harry, de mi látjuk, hogy hazudik. Grissom is látja és közli, hogy szerintük Harry ölte meg a férjét. A nő azonban színt vall: viszonya volt Harry-vel, de a férj rájuk nyitott és pistolyt fogott Harry-re, amit a nő megszerzett és lelőtte a férjét. Aztán bevallotta mit tett, de a seriffet utasították, hogy ne tartóztassa le az asszonyt. Hogy ki, az nem derül ki.

Kip szól a tévéből, megy a döntő, közben Catherine és Grissom az utcán elmélkednek, hogy mindig a ház nyer. Kiderül, hogy Grissom kártyázni jött a városba, kellett neki a pénz egy lány miatt. De már régen nem játszott. Catherine szerint Grissomnak mindene megvan, ami kellhet, de Grissom szerint emelni kéne már a tétet. Nagyon titokzatosan hangzik.

Címkék: csi lv
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása