Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Szomszédok 2x18 (36. fejezet, 19880908)

2009. május 28. 11:00 - Milo Rambaldi

Ott maradt abba a végtelen történet, hogy Takiék aktív és rendkívül művi gyászolásban töltötték a hetet, temetésről jártak temetésre, Alma meg ügyvédnél is volt, sőt összebalhézott Jánossal Zsóka miatt. Mágen doktor nem megy Jemenbe, Juli terhessége rendbejött, Julcsi pediglen Etust vitte az oskolába slozit pingálni. Jutka ki van akadva, hogy nem tud terhes lenni, apját vegzálta Mariann miatt, Feri anyját látogatta, akit kiengedtek a kórházból, ezért kétszer olyan részeg, mint korábban volt. Biztosan pótolni kell a kiesett mennyiséget.

Jutkáék parázs reggelével nyitunk, Feri perkálni akar anyóséknak, Jutka szerint ebből balhé lesz, de Ferit nem érdekli, neki önérzete van. Szokjuk már meg! Jutka beadja a derekát, majd elmegy az iskolába, ahol egyrészt Bástya acsarkodik Hávellel, mert vicces pénzt akar felajánlani a tanításért, ez meg nem kell a mi elvtársunknak, így ingyen fog dolgozni (mekkor mártír már), másrészt meg Jutka azon tombol, hogy nincs kréta meg festék, így kell rajzórát tartani. Festeni képzeletben is lehet, de Jutka már csak ilyen materialista marad. Feri is távozna, de a fogfájós Bőhmbe botlik, akinek felajánl egy ingyen fogorvosi kezelést MC-nél. Sümeghy drasztikusabb, ő húzást javasol. Érkezik hozzá valami unokahúg egyébként, Bőhm félti a kislányt. Közben Juniort látjuk, amint oroszleckét ír, mert elfelejtette, apja le is cseszné, de a gyermek felrakja a „nemennyjemenbe” lemezt, erre Ádám bevallja, hogy nem megy, csak ez kurva sok pénzbe fog kerülni, és Senior idegvédelem miatt még erről nem tud. Julcsi csendben visít és drukkol. Ádám bemegy a jegyirodába, és dob egy hátast, amikor kiderül, hogy 72.000 forint a jegy.

Senior Marával beszélget, aki elmeséli, hogy nem is volt Münchenben, hanem a nagyanyjánál dekkolt, és egy haverja dobálta be a leveleket kint. Elege lett a Lencsibaba afférból, meg abból is, hogy GG mindenkinek csapta a szelet, nyugalmat akart. A pénz pedig megvan, egy bankban van. GG is boldog, hogy fia született, minden szép és jó. Hát ez jó hülye magyarázat volt, az biztos. GG eközben egy esküvőt fotóz, és érdekes fejeket vág. Ráadásul bonyodalmak is vannak, mert bezavar egy kukásautó. Esküvőnél maradva, a Drezdából érkező Fogtündér elé nem jön ki Erdészke, pedig táviratot is küldött neki a még mindig feketében pompázó szépasszony. Erdészke illegalitásba vonult, senki nem tud róla semmit. A díszes kompániát Rezső szállítja haza a vadiúj taxin, Takinak is két hét múlva meglesz az engedélye. Hülyére akarják magukat keresni, reális terv szerintem is. Az első út a rendelőhöz visz, ahová Lenkét berendelték mindenféle vizsgálatra, de nem akar bemenni. Majd visszajön. Kiderül, hogy azért akar egyedül bemenni, mert az ABC-be akarna menni. A kis hamis. Mikor rájön, hogy bukta a különutas megoldást, közli Takival és Rezsővel, hogy zsaroló banda, majd bemegy. De taxizhatnak, ha ő ABC-zhet. Fogtündér teljesen önfeláldozó, odaadná a fizetését, de Taki nem fogadja el.

Az iskola vízébe Sakál Extra port kevertek, mert először Vilma ugrik Jutka torkának, hogy miért baszogatja a pénz miatt, amivel egy napja tartozik, majd Jutka ugrik Hável torkának, hogy szerezzen pénzt, mert így az olyan remek tanerők, mint Béla, elmennek, és majd ő, Jutka, fellázítja a szülőket, Hável meg csak kamillázhat végül Béla esik neki Hávelnek, hogy a gyerekeknek nincsenek bekötve a füzeteik, mert nincs pénz. Erdészke is kapott a Sakál kezelésből, mert úgy nekiesik a főnökének, hogy csak lesek. El akar menni, mert nem tud továbblépni, dühöng az elmaradt esküvő miatt, meg azért is, hogy nem mehet ki a menyasszonya elé a reptérre, hülye feljelentgetések intézése miatt. Főnök úr nyugtatgatná Erdészkét, de befut Dénes, valakit pofán lőttek söréttel, véletlenül. Érkezne az ügyeletes mentő, aki persze nem más, mint Ádám, mert csak ő van szolgálatban mindig, de balesetet szenvednek. Ádám feje vérzik, Laci elájul. És igen: ilyenek csak úgy történnek, mindennapos üzemi balesetként. Pofánlövés, meg karambol. Hülyének pedig én születtem... Gyümike már otthon tombol, hogy hol van Erdészke, de Taki nyugtatja. Gyümike szerint ez nem fair, már úgy betervezte, hogy széttör egy vázát Erdészke fején. Aki persze befut, de Gyümike dühe nem csökken akkorát, hogy egyből a nyakába ugorjon.

Dr. Flowerpower Etusnál héderezne, de nem tud, mert ott van Junior, aki a szigorú atomtitkot, hogy az apja nem utazik, azonnal kipofázza. Ez Etus szerint várható volt. Virág szerint meg nem kell a kártérítést kiperkálnia a doktornak. Közben csöng a telefon: menni kell a fejsérült apáért. Etus szerint most eljött Virág napja. Juli és Mara a szalonban egy szivarozó és bájgúnárkodó műratyitól akarnak csempészkozmetikumokat vásárolni, csekély húszezer értékben, Mara szerint bevált, megbízható az ürge. Julinak nem tetszik, az érkező Gábornak sem, kihajítja a fószert, Marának pedig gégeelharapást helyez kilátásba. Berakná a friss esküvői videót, de csak a hangyák háborúznak a képernyőn, némi fals szimfonikus aláfestésre. A Mágen család hazaért, Ádám véres ingben ágyba fekszik, Juli szerint a hasában lakó lényecske érzi, hogy valami baj van, már háromszor lerúgta a veséjét. Etus oszt egy kis észt, mert neki sok jutott.

Frusztra agyában összeállt a kirakós, és közli Mariannal, hogy mindent tud. Ellenkezni nincs idő, mert befut Feri és Bőhm, őket MC azonnal berángatja a rendelőbe, Feri pedig odaadja a pénz anyósának, aki elrakja! Mert véleménye szerint az ember önérzetét sértő helyzeteket kezelni kell. Bőhm kap egy vagon Demalgont, másnap mennie kell röntgenre, Mariann pedig megosztja a jó hírt az egyből bepánikoló MC-vel. Sümgehy javaslata: Bőhm dobjon egy rövidet a Demalgonra. Király. Szálljunk fel, én is akarom! Eközben MC támad, hogy Frusztra ne rendezzen jelenetet, de a visszavágásra nem készül fel: ezt a jelenetet ő rendezte. Mármint MC. Lebuktál, puha pöcs!

Címkék: szomszédok
22 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Acron 2009.05.28. 11:21:49

Ez már megint nagyon jó volt:)

Borcsika 2009.05.28. 11:24:43

óriási volt!

ezt a részt láttam véletlenül, mert szabadságon voltam. az a pofa nem volt semmi, amit Senior vágott, amikor a csemetéje belülről inzultálta.

nagyon várom a folytatást...

Gabba 2009.05.28. 11:45:54

"A pénz pedig megvan, egy bankban van."

Hárombetűs? Rákérdezhetek? OTP? (Merthogy akkor az volt az egyetlen, ugyi.)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.05.28. 12:02:38

@Gabba: "Van, aki ért a pénzhrz, ezért hozza hozzánk. Van aki nem ért hozzá, ezért hozzánk hozza"

Acron 2009.05.28. 12:56:31

@Fedor: Úristen, te még emlékszel erre?
De rég volt, bírtam a forgóajtót, mindig azt vártam, hogy valaki beragad.

Gabba 2009.05.28. 13:09:11

@Fedor: asszem, pontosan ez így hangzott:
"Van, aki azért jön hozzánk, mert van pénze, van, aki azért, mert nincs pénze; van, aki ért a pénzhez, ezért bízza ránk, van, aki nem ért hozzá, ezért ránk bízza."

2009.05.28. 14:35:26

@Gabba: Ennek a elgújabbkori változata (azokra, akik OTP részvényt vettek a válság kezdetén):
és volt, akinek volt pénze, de mostmár nincs pénze ;-)))

Azt mondjátok meg, rajzórához minek kréta? A gyerekek nem azzal rajzolnak. Ahogy a rajztábla sem esszenciális, ameddig van egy pad, amire a rajzlap rátehető. Hülye Jutka.

mazsi6000 · https://tudnijo.hu 2009.05.28. 15:28:15

Én már Oli úr érkezését várom nagyon :)

makepeace 2009.05.28. 16:09:08

Ez megint siros volt!!!!Köszönöm!!!!!
Dr.Flowerpower...ez mekkora:DDDDDD
Istenem orosz lecke,de régen volt:)))

lp 2009.05.28. 16:35:54

"Ahogy a rajztábla sem esszenciális, ameddig van egy pad, amire a rajzlap rátehető. "

Mondjuk amennyire én emlékszem a kisiskolás padjainkra, azon tökjó satírozós képet lehetett volna csinálni, úgy össze volt karistolva, mintázva. :) Főleg a barna színű rétegelt klasszik, a lemosható kórházizöld fényest kicsit nehezebb volt megmunkálni.
Kicsit erősebb mozdulat, és a papír frankón átszakad az alatta levő barázdákban (félfamentes A4.. :)

kamarti 2009.05.28. 20:03:29

@Fedor: jesszus, tényleg!

amúgy elkényeztetett pesti gyerekek, falun asse tudtuk, van olyan, hogy rajztábla... pedig nekünk azok a jó kis lejtős, klasszikus padjaink voltak, és sose maradt el rajzóra (meg aztán nemtom, mit szólna Jutka most, hogy már a bölcsibe is vinni kell a ruhát, a wc papírt, lassan a kaját meg a dadát is... de azért a 20 Ft-os tanári órabér tényleg elég durva, én ekkortájt friss érettségivel 3ezren felül kerestem (igaz, kétműszakban, hétvégén is nyomtam az egészségügyben), ha megszorzom a 20-at a heti 20 órával meg a 4 héttel, az meg csak 1600 Ft)

kamarti 2009.05.28. 20:06:33

ja, és: az "egy szivarozó és bájgúnárkodó műratyi" Tímár Béla (Majomteve a Keménykalap és krumpliorrból!) - itt alig pár hónappal a halála előtt

Acron 2009.05.28. 21:44:24

@kamarti: Nem hiszem, hogy kedvenc háziszerzőm védelemre szorulna, de:
itt Timár Bélának az volt a szerepe, hogy "egy szivarozó és bájgúnárkodó műratyi"-t játszon el, és a szinészi tehetségét mutatja, hogy ezt igen jól el is játszotta.

Acron 2009.05.28. 21:46:33

Egyébként, ha belegondoltok, azért néhány kivételtől eltekintve elég jól eljátszották a karaktereket.

2009.05.28. 21:49:49

@lp: akkor elég alá pár másik félfamentes rajzlap, netán egy nagy alakú füzet ;-)))
Én ki vagyok akadva, hogy ugyan a sorozat tök cucializmus ellenes, mégis a szereplők minden megmozdulása tiszta kádárizmus: miért nem több a nyugdíj, miért nem adnak a néninek több segélyt, miért lesz drágább a párizsi, a tejföl, az áram, a gáz, miért drága egy kocsi, miért lettek magasabbak az OTP kölcsön kamatai, miért nem foglalkoztathatunk egy nyugdíjas tanár a főállású mellett pluszban, miért nincs ingyen az iskolai ebéd/tankönyv szemben az adó csak az állampolgárok lenyúlása az állam által véleménnyel.
Persze, nyilván nem a kisember tehetett már ezekről akkor sem, csak azért látni kell, hogy 89-ben főleg azért köszöntött be a nyomor, mert addig az állam a lehetőségein felül osztogatott.
Na, de nem akarok politizálni, még történelmileg sem, elnézést.

Milo Rambaldi · http://hogyvolt.blog.hu/tags/szomsz%C3%A9dok 2009.05.28. 22:32:23

@Los Alamuszi: szép szóval élve, tényleg ordít a dichotómia a sorozatból, pont rendszerellenességével fogadtatja el a rendszert, nem kevés példát látunk rá. Az akkori nézettségi adatok mellett ez komoly fegyver volt ám. Pont emiatt lesznek külön érdekesek az 1989-es részek. Mondjuk úgy február-március tájékától, amikor is hirtelen már forradalom volt 1956, nem ellenforradalom... emlékszem, először sokan azt hitték, botnyelvés volt. Pedig egyáltalán nem...

@kamarti: a leírás nem a már elhunyt színészt, hanem a karakterét minősítette.

Onix Titan 2009.05.29. 09:15:02

A férfi (én már elvesztettem, ki kicsoda) az első képről hasonlít Charles Bukowskira. Ez csak úgy beugrott.

Milo Rambaldi · http://hogyvolt.blog.hu/tags/szomsz%C3%A9dok 2009.05.29. 10:58:37

@Onix Titan: 50-nél lesz egy összefoglaló poszt, új belépőknek és elveszett lelkeknek :o), a képen látható ember pedig Both Béla, alias Bástya elvtárs a Tanúból.

Borcsika 2009.05.29. 13:00:18

@Rambaldi: szia! lesz mai is? mondd, hogy igen, pls...

kamarti 2009.05.29. 13:05:00

@Rambaldi: írtam volna valahol, hogy a színészt minősítetted? az idézet a beazonosítást szolgálta, Tímár Bélának meg megörültem. ennyi. nem gondoltam,hogy félreérthető leszek.

kamarti 2009.05.29. 13:21:20

@Los Alamuszi: azért az még furább lenne, ha a filmben megjelenített kisemberek majd 40 év kádárizmus után még örülnének is a hirtelen áremelkedésnek és a mindenféle változásoknak, nem? Nekem inkább akkor lógna ki a lóláb. Nem tudom, hogy te mennyi idős voltál akkor, de azért azt emlékek nélkül is el lehet képzelni, hogy akinek 40 évig aszongyák, hogy ez a létező világok legjobbika, és hozzá van szokva, hogy egyféle lakat van ugyan, de az mindig, annak fura a nagy szabadság, és ahhoz se kell nagy pszichológusnak lenni, hogy belássuk: elfogadni vagy kritizálni egyvalamit egyszerűbb, mint többvalamiből választani a saját meggyőződés alapján (itt azért nem a lakatra célzok, hanem péel a pártokra), ezt például a birkasághoz szokott magyar a mai napig nem nagyon tanulta meg, és az azóta felnőtt nemzedékek se jeleskednek az önálló véleményformálásban és -nyilvánításban, ezt tapasztalom, szajkózzák, amit a szüleiktől vagy az egyéb rájuk nagy hatást gyakorló idősebbektől (netántán politikusoktól) hallanak (tisztelet a kivételnek).
Szóval nekem meg épp az a fura, hogy tényleg mennyi minden nem változott azóta (péel az egészségügy, illetve az egészségügy körüli viharok), és hogy az emberek 20 év alatt inkább azt tanulták meg, hogy lehet/kell adót elkerülni, mint azt, hogy adót kell fizetni (bár ez nyilván sarkítás, és tisztelet a kivételnek, és nem akarnék az adórendszer igazságos vagy nem igazságos voltáról se vitát nyitni, csak jellemző példának gondolom).

persze, nem kell, hogy egyetértsünk, csak kicsit túl sok olyan felnőttre emlékszem, aki - nem vadászgató párttitkárként - hitt abban, hogy szocializmust épít, és hogy párttagként és a munkájával is a ygerekei szebb jövőjét szolgálja, amikor dolgozik, mint a barom - na ők, szegények (szó szerint is!), elég nagyot koppantak, nem is nagyon értették, mi van, hála a "békés átmenetnek", nagyjából csak azt látták, hogy valakik most egy asztal körül ülnek, paktumot kötnek és az ő 20-30-40 évét kidobják az ablakon. Már akkor sem irigyeltem őket, és igazából nem tudtam rájuk haragudni, ha azt is lehet mondani, hogy az ő sokaságuk legitimálta-konzerválta a rendszert.
na, befejezem, bocs, ha off.

Onix Titan 2009.05.29. 18:05:59

@Rambaldi: Ennek örülök, mert mindig jókat röhögök a hogyvoltokon, csak soha nem értem, hogy (a főszerelpőkön kívül) éppen kivel történik a bonyodalom :).
süti beállítások módosítása