Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Álomgyári feleség - 1. rész

2009. május 28. 09:00 - Tm

Az Óz sztori szökdécselő főhőseivel nyitunk, akik a sárga úton épp Smaragdváros urának palotájához érnek. Beóvatoskodnak és a hatalmas füstből előbukkanó Nagy Varázslóval találják szembe magukat, aki miután Dorothynak olyanokat jósol, mint a Visszautasítás Völgye meg a Máshollévő Otthon hirtelen Julia Roberts playlistjét kezdi követelni a megriadt csapattól. Aha! Szóval nem filmforgatás, hanem álomjelenet.

 

Dorothy szerepében főhősnőnk, Molly Kagan rémüldözött. Molly egy menő hollywoodi producer, Kenny Kagan felesége egyben asszisztense. Úgy tűnik mindkettőben tökéletesen teljesít. Gyors, pontos, megbízható, egy Spielberg-reggelitől a kertbe elpottyantott kutyakaka eltűntetéséig mindent remekül menedzsel nagymenő férje életében úgy, hogy közben igazán csini, kedves és a helyi szokásoktól eltérően kislányukat is ő maga fuvarozza reggelente a menő magániskolába. Maga Kenny Kagan messze nem ennyire szimpi karakter. Önző, önmaga fontosságától elalélt hólyag, aki teljesen helyénvalóan kapta meg a nagy szemfényvesztő, Óz szerepét az álomban. Izgága alak, aki már kora reggel headsettel rohangál, és a kislánya fejére nyomott gyors jóreggeltpuszi mellé nem felejti el megjegyezni, hogy az uzsira csomagolt sütiből mindenképp kínálja majd meg Violet Afflecket. Egy nagy broáf az egész csávó.

Molly a spanjaival ebédel, így ismerkedhetünk meg további állandó szereplőinkkel: a Madárijesztővel, polgári nevén Joannel, aki nem tudni mit csinál, de remek fanyar humora van és sokat iszik, a Gyáva Oroszlánnal, vagyis Rodneyval, a meleg lakberendőzővel, és a Bádogasszonyként felbukkanó Crickettel, a Benetton-reklámba illő örökbefogadott gyerekalommal rendelkező csini, de kissé naívnak tűnő rendezőfeleséggel. A csapat kicsit eszik, de főleg pletykál. Például egy csajról, akit ejtett a férje, így  gyakorlatilag ejtette egész Hollywood is. Ágyő partik, csáó meghívások, isten veletek asztalfoglalás a menő éttermekben. Bizony kemény az élet az álomgyárban.

De főszereplőink egyelőre ugye benne vannak a pikszisben. Este filmpremierre mennek. Van vörösszőnyeg, csillogás meg koktélok, a meghívottak meg konzumálnak, mosolyba feszülve társalognak, és főleg kapcsolatépítenek ezerrel. Molly szénbányában dolgozáshoz hasonlítja az egészet, és örül, amikor végre leválhat a bizniszben utazó Kennyről, és mehet a haverjaival lazulni. Koktélok, karaoke, bennszülött-arcfestés, bár utóbbi azért kicsit kiakasztja a később előkerülő Kennyt, mert egy törzsi harcost mégsem vihet Rupert Murdoch médiamogulhoz koktélozni. Molly ezt annyira nem bánja, végül férje is megbocsátó mosollyal nyugtázza a dolgot azzal, hogy a törzsfőnök lánya menjen csak haza a limóval, ő még marad. Aztán pár óra múlva felcsörgeti az alvó Mollyt és közli, hogy válni akar.

Mi van? - kérdi döbbenten Molly. Rohanás a szállodába magyarázatot kérni. Kenny kábé egy vasmacska empátiájával kezeli Molly kiborulásást. Nem, nem a törzsi arcfestés miatt van, és nem, nincs másik nő - válaszolgat unottan (Áhá, szóval találtál egy nem öregecskedőt, de dög? - szólal meg bennünk egyből a kisördög.) Molly hüledezik, jön a családdal, a közös munkával, a gyerekkel, Kenny meg búcsúzóul megkérdi, hogy a postáját nem hozta-e el. Azt a suttyó mindenedet, te ember!

A szakításnak persze gyorsan híre megy, és komoly következményei vannak. Mollyt például finoman, de határozottan kitessékelik a jótékonysági estet szervező bizottságból, kitiltják a klubjából, lemondják az ebédmeghívásait, nem kap asztalfoglalást, és egy méretes, de üres határidőnapló szimbolizálja rémísztően azonnali kaszton kívül kerülését. A barátai azért mellette állnak. A különc Joan azonnal jelentkezik állandó ebédpartnernek, a jószívű Rodney azonnal lecsap a vacsorákra, Crickett pedig - nos Crickett meg kétségbeesetten őrlődik. Rendező férje, Jorge ugyanis letiltotta a bukott feleségről Kennyre való tekintettel, aki egyrészt a barátja, másrészt az új filmtervének patronálója a stúdiónál, ami lássuk be, sokkal fontosabb, mint, hogy a felesége Molly egyik legjobb barátja, akivel még a Pradájukat is kölcsönadják egymásnak.

A kupaktanács analizál. Röpködnek a csömör, szeretet, undor, megszokottság, unalom szavak és a nagy igazságok. Joan saját tapasztalata alapján azt dünnyög, hogy az ilyen helyzetek ellen egy ellenszer van: 40 évesen férjhezmenni egy 60 éveshez. Rodney szerint meg egyáltalán nem kell megmenteni egy házasságot, amben a férj egy seggfej, a feleség meg nem az. Cricket meg kétségbeesetten lobbizik a kapcsolat megmentéséért, no meg azért, hogy valahogy elérje, Molly ne jelenjen meg a jövő heti náluk tartandó zsúron. Molly össze van zavarodva, de  abban például biztos, hogy fürdőszoba- és fogkrémfronton mindig is tökéletesen teljesített, mint ahogy abban is, hogy egyelőre nem fogadja el a Joan által a nyárra felkínált malibui nyaralót. Aztán Cricket utolsó próbálkozásaként még felmerül, hogy Molly plasztikáztasson odalent (Ausztráliában? - néz hülyén Molly), de végül elvetik, bármilyen meggyőzően is hangzik, hogy Courtney Love ausztráliája állítólag olyan, mint a rózsabimbó.

Molly persze elmegy Cricket kislányának, Mei Meinek a szülinapi bulijára. A kínaira dizájnolt partin egy feltűnő dolog van a bukott feleség megjelenésén kívül: hogy a néhány riadt, sarokban rajzolgató gyerekekhez képest elképesztő emnnyiségben nyomulnak a filmszakmai felnőttek. Jorge például Kenny támogatásával a stúdiófőnök Lou körül sertepeltél a szíve csücske filmje ügyében. Aztán Kenny lecseszi Jorge-ét Molly meghívása miatt, Jorge továbbadja a lecseszést a feleségének, szerencsétlen kéttűzközészorult Cricket meg nem a macskába rúg bele, hanem egyszerűen annyira kínban van, hogy a hollywoodi viszonyokban járatos Molly magától is rájön, hogy el kéne tűnnie.

Távozása előtt azonban még remek párbeszédet folytat a seggfej Kennyvel, aki egyrészt felveti, hogy ezentúl egyeztessenek, hogy ki, milyen partin mikor lesz ottl, másrészt meg Molly húzzon már el a másnapi Spielberg-vendéglátás kezdete előtt otthonról. A bulinak azért két pozitív hozadéka van: Lou, a stúdió sármos istene a sleppel ellentétben nemcsak szóba áll Mollyval, de kedvesen közli, hogy úgyis jobbat érdemelt a fafej Kennynél, és Molly úgy dönt, hogy mégis elhúz Hollywoodból, és leköltözik a Joan által felajánlott házba.

Malibu nagyjából egy kis-Hollywood. Szerencsére az irtózatos diákhitelére gyűjtő, nagymamájával majdnem az utcára tett parkolóőrlány sztoriban való felbukkanásával azért kiderül, hogy élnek hétköznapi emberek is a földön. Plusz rögtön az első nap felbukkan egy titokatos piros fürdőgatyás jóképű fiatalember is. Joan már elutazott - igaz, mint kiderül baromira nem Párizsba, mint állította, hanem elvonókúrára egy menő rehabos intézménybe. Molly is próbál rehabilitálódni. Jógázik, ön-test- és lélekvizsgálatot tart, meg mérleget von az elmúlt 10 évből, ami nagyjából így hangzik: csinibb szemöldök, és egy romantikusnak induló, de kiüresedett kapcsolat az egykor vicces Kenny Kagannel.

Aztán megérkezik Jaden, a kislánya, és minden tök jónak tűnik - leszámítva, hogy a kiscsaj konkrétan sikítófrászt kap a tengertől, mert volt szerencséje látni A cápát a Spielberg-családdal töltött reggeli kapcsán. Jaden érkezése azonban nem akadályozza meg Mollyt abban, hogy a július 4-ei bulidömpingben megpróbáljon részt venni. Kenny faxon értesíti őt a napot Stingtől, Leon át Brangelináig lefedő feszített partirendjéről, remélve, hogy el tudják kerülni a találkozást. Cricket és Jorge nem küld ilyen faxot, így ők össze is futnak Mollyval az egyik házibulin. Jorge rondán néz, Cricket zavarban van, Molly örül, aztán már nem annyira, amikor leveszi, hogy barátnője szándékosan kerülte eddig. (A Cricket-család egyelőre tök mellékszál, de azért jegyezzük meg, hogy a bébiszitter és Jorge titkos pillogásaiból ott bizony dugás vagy jövendő dugás esete forog fenn.)

Persze csak felbukkan Kenny is, aki elől Molly az emeletre menekül. Kiderül, hogy a ház Loué, a stúdiófőnőké, akit valószínűleg a "Vannak azért jófejek is Hollywoodban" mozgalom protezsált be a sorozatba. Lou kedves, szerény, okos és konkrétan a legfelső emeletre menekült a saját vendégei elől. Ha már így összefutottak, akkor közli Mollyval, hogy a házában bulizó 200 ember egyáltalán nem a barátja, csak becsvágyó és kapzsi lények, akik mind akarnak valamit tőle vagy egymástól, bónuszigazságként meg levezeti gyorsan, hogy Molly valójában tök mázlista, hogy nem kell ebben a hollywoodi mocsokban élnie ezentúl.

Molly persze ezt nem érzi annyira, de a lelkének mindeképp jót tesznek Lou szavai. Lassan túljut az önsajnálat fázisán, és elhatározza, hogy minden nap ki fog próbálni valamit, amit még sosem csinált. Például az evezést. Ha nehezen is, de beevickél az óceánba, ahol persze a harmadik hullám felborítja. Ekkor, aki nem látta, nem fogja elhinni, de jön a pirosgatyás szépfú, jól kihúzza, majd a "Lássuk, megérte-e megmenteni ezt az életet" - felkiáltással eltűnik a vízben. Molly néz hülyén, pedig nyilvánvaló, hogy isten és a forgatókönyvírók is azt mondják: állj a saját lábadra, kezdj új életet.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CsíkosNapernyő · http://csikosnapernyo.blog.hu 2009.05.28. 09:46:09

Köszi a hogyvoltot. Így olvasva nem volt rossz végig tudtam olvasni anélkül, hogy unalmassá vált volna. :) Tv-t viszont 5 perc után kikapcsoltam, de lehet adok még egy esélyt ennek a sorozatnak. A története eddig kicsit sablonosnak tűnik.

2009.05.28. 11:05:15

Szerintem nézhetetlen. Én már a Rúzsésnújorknál se értem, ki a halál tud válság alatt azon izgulni hogy a milliomos nő akkor most az áccsal vagy silliárdos fiúval, de ez az álomgyár ettől függetlenül is kritikán aluli.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.05.28. 11:15:00

"Ha csak a barátaimat hívtam volna meg, zavartalanul maszturbálhatnék a nappali közepén" :-)))

2009.05.28. 11:58:46

@Fedor: Igen, az mondjuk ott volt :-)

2009.05.28. 12:21:49

Belenéztünk: tipikus állatorvosi ló lett ez a pilot. Sablonos alapsztorira rátesznek egy lavórnyi kiszámítható "fordulatot", mindezt eljátszatják azzal a Debra Messinggel, aki kb. csak az Emmy-zsűri szerint jó színésznő, meg pár alig ismert kollegájával, akikre szintén az egyszeregyből kinézett, ordenáré klisés karaktereket (muhaha) sikerült találni. (Meleg divattervező/lakberendező. Szerinted? Legalább zenei producer vagy mondjuk közgazdász lett volna, de olyan biztos egy sincs egész Hálivúdban.)

tanita · http://ingyenholmik.blog.hu 2009.05.29. 19:16:22

Múlt héten nem tudtam megnézni, pedig bele akartam kukkantani. Szerintem jövő héten se fogok a tv előtt ülni, mikor megy, szervezek magamnak jobb programot. :D

Takika 2009.06.02. 16:57:32

A "par alig ismert kollega" kozul egyik a Dr. House allando szereploje, a masik a Criminal Minds-e :)
süti beállítások módosítása